Stranice

Monday 31 January 2011

Pojačali se Inter i Juventus; Nagatomo put Intera, a Matri u Juve!

 
Japanac Nagatomo novi je igrač Milanovih najvećih rivala Intera. Konkurirati će za poziciju lijevog beka, Japanac je doživio punu afirmaciju

igrajući ove sezone za Cesenu. 
Dovođen je u vezu sa velikim klubovima, za njega se interesirala i Barcelona, ali je Inter bio najbrži.
Japanac je osvojio kup Azije, učestvovao je u akciji kod pobjedonosnog gola, ofanzivniji je od Chivua i bit će prava alternativa Rumunju.

Inter je u Cesenu na pozajmicu poslao Davidea Santona, a na kraju sezone moći će otkupiti ugovor japanskog reprezentativca.

Alessandro Matri je novi igrač Juventusa.  Najbolji strijelac Caglijarija je stigao na posudbu do kraja sezone, kada će Juventus moći otkupiti za 15 milijuna eura. On je dugo bio na meti Milana i Intera, ali su se milanski klubovi odlučili za druge napadače.

Također Juve je Caglijariju za 2.5 milijuna prodao polovinu prava na ugovor defanzivca Ariauda, ali će inkasirati samo pola milijuna, plus Matrijevu posudbu, koju je predsjednik Sarda Chelino procjenio na dva milijuna eura.

Na drugoj strani Amauri je otišao u Parmu. On je danas napustio trening u Vinovu i otišao u Milano, gdje se dogovorio sa novim klubom.  U pitanju je također posudba , ali će i Parma imati mogućnost da ga otkupi na kraju sezone.

Sada se Juventus premišlja oko Domingueza jer im drugi napadač nije potreban. Imaju Del Piera i Iaquintu, a sljedećeg tjedna bi se i Luca Toni trebao oporaviti, tako je posao sa Valencijom doveden u pitanje.
                                                                    

Popis igrača Milana za sutrašnji dvoboj protiv Lazia!

Evo spiska 20 Rossonera za sutrašnju utakmicu sa Laziom:
Abbiati, Roma, Antonini, Bonera, Didac Vilà (n.35), Jankulovski, Legrottaglie (n.66), Oddo, Papastathopoulos, Thiago Silva, Yepes, Calvano (n.54), Emanuelson, Flamini, Merkel, Cassano, Ibrahimovic, Oduamadi, Pato, Robinho.


Nisu na raspolaganju: Amelia, Abate, Nesta, Zambrotta, Ambrosini, Boateng, Gattuso, Pirlo, Seedorf, Strasser, Inzaghi, Van Bommel.

SLUŽBENO: Legrottaglie novi igrač Milana!

Nicola Legrottaglie i službeno je novi igrač AC Milana. Tako je Milan zaključio zimski prijelazni rok dovođenjem još jednog ''over 30'' igrača u svoje redove. Nakon 33-godišnjeg veznjaka van Bommela doveden je i 34 godišnji Legrottaglie. 
Službenu potvrdu prenosi službena stranica kluba 
Izvještaj sa službene stranice govori: '' AC Milan objavljuje da je iz Juventusa doveden igrač Nicola Legrottaglie, te je potpisao ugovor do 30.6. 2011.''

Legrottaglie: U ponedjeljak potpisujem za Milan

U Juventusu traje kaos. U nedjelju su upisali i četvrti poraz tijekom siječnja 2011. godine, kao i drugi zaredom. Nakon što ih je Roma pobijedila u Torinu 2-0 u četvrtfinalu Kupa, u nedjelju se na istom stadionu osladio i Udinese...

Naime, u utakmici 22. kola talijanske Serije A gost s Friulija je pobijedio 2-1 i tako preskočio Juventus na ljestvici. Torinska je momčad sada na sedmom mjestu ljestvice, daleko od mogućeg plasmana iduće sezone u Ligu prvaka, a trenutačno ostaje bez ikakvog promaknuća u europska natjecanja iduće sezone.

Već tjednima opasno visi u Juventusu trener Luigi Delneri, no još je lošija vijest za navijače da je među igračima sve više nezadovoljnika. Jedan od njih je 34-godišnji Nicola Legrottaglie, povremeni talijanski obrambeni reprezentativac, koji je u Juventusu od 2003. godine.

- Imam mnogo toga za reći, ali napravit ću to kada napustim klub - rekao je za Sky Sport Legrottaglie, ali potom i dodao konkretno:

- U ponedjeljak ću potpisati za Milan. Želim otići iz Juventusa, jer tamo vlada nezdrava atmosfera. Imao sam želju vratiti se u matični klub, u Bari, ali u meni još ima jakog natjecateljskog naboja, pa želim probati u Milanu i dobrim nogometom pomoći toj momčadi.

Sunday 30 January 2011

Legrottaglie: ''Sutra dolazim u Milan na sastanak!''

''Sutra imam sastanak u Milanu i vidjet ćemo... -rekao je Legrottaglie za Sky Sports. -Juventus? Pozdravljam ih sve, i reći ću Vam što mislim.'' S ovim riječima Nicola Legrottaglie je praktički potvrdio i priznao da je jedan korak od transfera u Milan. Juventusov branič će sutra biti na sastanku u Milanu, te će vjerojatno tada biti rješene i formalnosti oko tog transfera. Još jednog veterana koji dolazi u Milana. Zato se nemojte čuditi ako se već protiv Tottenhama vidi nemoć starijih igrača protiv mladića kao što su Bale, Modrić i ostali. 

Zlata vrijedan povratak Mathieua Flaminija!

Milan igra ubrzanim tempom, nakon pobjede nad Cataniom, već ih u utorak čeka ogled na San Siru protiv drugoplasiranim Laziom. A Max Allegri neće moći računati na sljedeće veznjake; Ambrosinija, Boatenga, Gattusa, Pirla, Seedorfa, Strassera i van Bommela koji ima crveni karton. Jedina dobra vijest je da se oporavio Mathieu Flamini, kojeg nema još od 11.mjeseca prošle godine. Utakmica protiv Catanie 'uzela je' Allegriju još 2 veznjaka; kapetan Ambrosini ozlijedio je mišić, a van Bommel je dobio crveni karton. Kao i Flamini, nakon dugo vremena povratnik u momčad biti će i Kevin Prince Boateng, koji će prema izvještajima transfermarkt.de biti spreman za 6 dana. Flamini i Boateng bit će vrlo važni za skori susret sa Tottenhamom u 1/8 finalu Lige Prvaka. Nadajmo se da će se što prije vratiti u prijašnju formu i biti spremni za borbu u Serie A i Ligi Prvaka.

Top 10 transfera ove zime! Od toga 3 Milanovih igrača.

Za manje od 48 sati završit će zimski prijelazni rok. Goal.com izabrao je ''Top 10 transfera''
Od 10 transfera nalaze se 3 igrača Milana. Neki bivši i neki sadašnji. 



U prvom tjednu prijelaznog roka, za Milan je potpisao Antonio Cassano, velika enigma, proglašen velikim talentom, no njegov je karakter bio koban za neki transfer u veći klub. Dolaskom u Milan, pronašao formu, u 4 utamkice igrao odlično, te 4 puta asistirao.



Drugog tjedna prijelaznog roka, Manchester City doveo je 'bosanskog dijamanta' Edina Džeku za 32 mil.€
Njegov je transfer od 32 mil.€ proglašen najvećim transferom za igrače sa prostora Balkana. Nekadašnja velika želja Milana, Juventusa, Chelsea i ostalih na kraju je završio u Manchesteru i to u nebesko-plavom dijelu grada. 

Nakon toga dolazi transfer  Ibrahima Afellaya iz nizozemskog PSV-a u Barcelonu, koji je katalonski klub stajao 3 milijuna eura. Mladog Afellaya već proglašavaju nasljednikom Xavija. 

Dosta iznenađujuć transfer ostvario je još jedan nizozemac Ryan Babel, koji je iz Liverpoola otišao put Njemačke, potpisavši za Hofenheim, taj su trasnfer nijemci platili 8 milijuna eura. Kako bi anulirali gubitak 8 milijuna eura, uprava Hoffenheima je Bayernu iz Munchena prodala Luiza Gustava za 15 milijuna eura. I tako prijelazni rok završili u plusu od 7 milijuna eura.

Bešiktaš je za 'siću' doveo Simaoa Sabrosu iz Benfice, a za tu je prodaju Benfica dobila samo 900 tisuća eura. 

Aston Villa se pošteno istrošila, te za 22 i pol milijuna eura dovela Darena Benta iz Sunderlanda. 

Milan se ojačao i mladim 24-godišnjim nizozemcem Urbyem Emanuelsonom. Ovaj put se Adriano Galliano odlično snašao, te doveo Emanuelsona za samo 1.3 milijuna eura. Potpisao je ugovor do 2014.godine.Emanuelson će u Milanu igrati na poziciji lijevog veznog, no vrlo dobro može poslužiti i na mjestu lijevog beka. 




Također tu je i prodaja bivšeg Milanova playmakera-brazilca Ronaldinha. 
Gaucho je pod Allegrijem igrao vrlo malo. Odlučio je napustiti klub i vratiti se u domovinu.  
Kao glavi 'favorit' se isticao Gremio koji je nudio puno više novca od Flamenga, no dogovor je postignut između Milana i Flamenga, te je Flamengo platio nešto više od 3 milijuna eura, te je dobio pravo prvootkupa na mlade igrače Flamenga. Tako se Ronaldinho vratio u domovinu nakon 8 europskih godina. Te prerano završio s ozbiljnom nogometnom karijerom. 

Tu je još i transfer Makouna iz Lyona u engleskog prvoligaša Aston Villu, Lyon je za njega dobio oko 5 milijuna eura, a poznato je da Makoun nije bio u dobrim odnosima sa navijačima Lyona. 

Diego Simeone: ''Dobro smo igrali, ali samo 50 minuta.''

Diego Simeone još uvijek traži ''dobitnu formulu'' za pobjedu, pošto je-ranije ovog mjeseca preuzeo dužnost trenera Catanie, a još nema ostvarenu pobjedu u Serie A.


Nakon slabog prvog poluvremena, drugi je dio započeo drugim žutim,odnosno crvenim kartonom. Umjesto da nakon toga Catania preuzme inicijativu na terenu, Milan je  zabio pogodak, preko Robinha.


Argentinski trener nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi nakon isključenja iskusnog nizozemca van Bommela. 


''Igrali smo dobro 50 minuta današnjeg dvoboja''-izjavio je sinoć Simeone nakon utakmice. Igrači su učinili sve što je bilo u njihovoj moći, ali nisu imali snage u drugom poluremenu. ''Radit ćemo naporno u tjednima koji dolaze''-zaključio je Simeone. 


Catania je bez pobjede u 2011 godini, a nalaze se 3 boda izvan 'zone ispadanja'. ''Sicilijance'' čeka teških 5 mjeseci do kraja sezone, ako žele ostati u Serie A. 

Ibrahimović: ''Lakše s desetoricom.''

Milan je sinoć s 2:0 slavio u Cataniji i dodatno učvrstio lidersku poziciju u talijanskoj Seriji A. Catania je od 54. minute igrala sa igračem više, jer je iskusni nizozemac Mark van Bommel, kojem je ovo druga utakmica u Italiji, zaradio dva žuta, odnosno crveni karton.

No, i pored toga, Milan je golovima Robinha i Ibrahimovića došao do pobjede s kojom sada ima 47 bodova, sedam više od drugoplasiranog Napolija.

"Činilo se kako su igrači Catanije išli na to da Van Bommel dobije drugi žuti karton. Uspjeli su u toj namjeri, ali mi smo pobijedili s karakterom. To je dobar znak, budući da smo mi pokazali kako radimo sve što je moguće da ostvarimo pobjedu", kazao je strijelac drugog gola Zlatan Ibrahimović, uz dodatak:

"Bila je to jedna teška utakmica protiv momčadi koja je agresivna i dosta odlučna. Zapravo je, po mom mišljenju, lakše igrati s deset igrača. Tada se stvara više prostora za napadače".

Robinho ponosan na suigrače i njihov borbeni duh.

Brazilac  je prezadovoljan sinoćnjom pobjedom na Siciliji. Ponosan je na suigrače i njihov stav. Milan pobjegao na +7 Laziu i Napoliju.
Golgeter Milana, Robinho je ponosan na  borbeni duh ''rosonera'', poslije pobjede sinoć  nad Catanijom od 2:0.

Pozitivan rezultat nije bio na vidiku, jer je Mark van Bommel zaradio isključenje u 54. minuti. Ipak, golovima Robinha i Ibrahimovića, Milan je stigao do tri važna boda.

''Veoma sam sretan zbog pobjede. To je bilo teško mjesto za igru, posebno jer se protivnik dobro branio. Prvi smo na tabeli i moramo  nastaviti  igrati ovako dobro. Teško je  igrati sa desetoricom. Van Bommel nije zaslužio drugi žuti karton'', zaključio je sinoć sjajni brazilski reprezentativac.

Milan sada ima sedam bodova više od prvih pratioca, ali njihovi rivali danas igraju svoje utakmice.

25 zimskih transfera Milana --> 2000.-2011.



Otkada postoji zimski prijelazni rok 2000. godine, Milan je svaki put bio vrlo aktivan. Tako je bilo i ove zime. Na San Siro su dovedena 4 igrača. Trenutni prijelazni rok još nije gotov, ali je Adriano Galliani izjavio da je za Milan ovaj prijelazni rok gotov. No, sa 'starim liscem' Gallianijem se nikad ne zna, tako da još svašta možemo očekivati od Gallianija do 31.siječnja.

2000: José Chamot, Taribo West, Fabricio Coloccini, Josè Mari.
2001: Kakha Kaladze, Pablo Garcia.
2002: Ibrahim Ba.
2003: Nitko.
2004: Nicola Pozzi.
2005: Marek Jankulovski.
2006: Márcio Amoroso.
2007: Ronaldo, Massimo Oddo, Marco Storari, Leandro Grimi.
2008: Alexandre Pato.
2009: David Beckham, Felipe Mattioni, Thiago Silva.
2010: David Beckham, Amantino Mancini, Domenic Adiyiah.
2011: Antonio Cassano, Urby Emanuelson, Mark van Bommel, Didac Vila.

Ibrahimović: Čudno bi bilo da izgubimo "scudetto"

Nogometaši Milana uspješno su obavili posao i u 22. kolu, te su na gostovanju pobijedili Cataniju 2-0. Pobjeda je time bitnija jer su skoro cijelo drugo poluvrijeme igrači Milana igrali s igračem manje...

U 54. minuti je drugi žuti karton dobio Mark van Bommel, no baš u razdoblju s igračkim deficitom je Milan zabio oba pogotka. Prvi Robinho, a drugi Zlatan Ibrahimović.

- Jasno se vidjelo da su igrači Catanije, od trenutka kada je Van Bommel dobio prvi žuti karton, htjeli isprovocirati i njegov drugi. Ne napadam ih zbog toga, ali bilo je preočito - rekao je nakon utakmice Ibrahimović koji je jednim pogotkom došao do brojke od 13 golova ove sezone u Seriji A.

Inače, Catania je prije ovog poraza imala lijepu domaću statistiku od pet pobjeda, četiri remija i dva poraza, ali Milan je rutinski ugrabio nova tri boda s kojima bježi Napoliju i Laziju za sedam bodova. Ipak, Napoli ima utakmicu manje.

- Kako god bilo, mislim da bi bilo jako čudno da izgubimo "scudetto". Možemo ga izgubiti samo svojom velikom glupošću - završio je Ibrahimović, najbolji igrač Milana ove sezone.

Saturday 29 January 2011

Catania 0-2 AC Milan, van Bommel zaradio isključenje u svom drugom nastupu!


Nogometaši Milana učvrstili su lidersku poziciju, pobijedvši večeras Cataniju s 2:0 na Angelo Massimino stadionu u okviru 22. kola talijanske Serije A.
Upravo je Catania u 3. kolu, na početku prvenstva, osvojila bod na San Siru protiv Milana (1:1). Tada je, podsjećamo, Capuano doveo goste u vodstvo, ali je Inzaghi spasio rossonere poraza. 

Ipak, sada je Milan u daleko boljem izdanju, sa nekoliko novih igrača. Trener Rossonera Massimiliano Allegri u vrhu napada od prve je minute postavio Ibrahimovića i Cassana, dok je Robinho igrao na poziciji koju je ranije igrao Ronaldinho. 

Od prve minute startao je i Marc van Bommel, ovozimsko pojačanje iz Bayerna, dok je Urby Emanuelson dobio priliku u drugih 45. minuta. Upravo je Van Bommel u 54. minuti zaradio isključenje, te ostavio svoje saigrače na mukama.

No, samo nekoliko minuta kasnije Robinho pogađa za vodstvo gostiju. Zlatan Ibrahimović topovski je pucao iz slobodnog udarca s nekih 25 metara, domaći golman Mariano Andujar kratko odbio, a Robinho "odbijanac" spremio u mrežu.

Catania je, potom, imala incijativu, pokušava na sve načine doći do pogotka i iskoristiti igrača više u prostoru. No, sve nade domaćih prekinuo je Ibrahimović pet minuta prije kraja. Robinho ga je sjajno uposlio s desne strane, a Šveđanin na svoj način pogodio.

Milan s ovom pobjedom ima 47 bodova, sedam više od Napolija koji svoju utakmicu igra sutra. Catania ostaje na 16. mjestu sa 22 boda.

Catania Calcio vs. AC Milan -->Sastavi


Danas će u 20 sati i 45 minuta na stadionu Angelo Missimino, započeti utakmica između Catanie Calcia koja se nala
zi na 16.mjestu i AC Milana koji je vodeći na tabeli sa 44 osvojena boda. 

Evo i sastava; 
Catania: Andujar; Augustyn, Silvestre, Spolli, Capuano; Carboni; Ledesma, Sciacca, Gomez, Mascara; Maxi Lopez. 

MILAN: Abbiati; Bonera, Yepes, Thiago Silva, Antonini; Ambrosini, Van Bommel, Merkel; Robinho; Ibrahimovic, Cassano.

Merkel od početka, Emanuelson na klupi!

Massimilliano Allegri je odlučio da će večerašnju utakmicu započeti mladi Alexander Merkel, a da će Urby Emanuelson utakmicu početi kao rezerva s klupe.
Tako će u veznom redu igrati trojac: Merkel, Ambrosini i van Bommel. Obrambeni 'zid' tvorit će par: Yepes i T.Silva, a u napadu će biti Cassano, Ibrahimović i Robinho, dok će se Pato odmarati za skorašnji susret sa Laziom.

Inter doveo i Kharju, Bale im preskup?


Nakon što su u petak predstavnici Intera i službeno zgotovili posao i doveli odličnog napadača iz Sampdorije Giampaola Pazzinija, u subotu je milanska momčad dovela novo pojačanje... 

Također su poslovali s klubom iz Đenove, ali onim drugim (Genoom), te su se do kraja sezone pojačali zadnjim veznim, 28-godišnjim Marokancem Houssineom Kharjom. Dotični je prošle sezone iz Siene došao u Genou gdje je ove sezone skupio trinaest nastupa u Seriji A.

Kharja je u Inter došao na posudbeno razdoblje s mogučnošću da na kraju sezone Inter od Genoe otkupi njegov ugovor.

Inače, u subotu su se iz talijanskog prvaka oglasili po pitanju sjajnog velškog nogometaša Garetha Balea iz Totenhama kojeg prate i žele kupiti. Makar londonski klub odbija njegovu prodaju, navodno stoji cijena od 40 milijuna engleskih funti za njega.

- Ta cijena nije realna i mi je ne želimo platiti - rekao je Marco Branca, sportski direktor Intera.

Materazzi: ''Milan nas se boji i zato kupuju toliko igrača!''

Marko Materazzi uvijek ima neki komentar...Stoper Intera iz Milana,  smatra da Milan ''paniči'' i zbog toga dovodi puno novih igrača i pojačanja. Talijanski stoper kaže da Milan kupuje igrače, samo jer se plaši ''nerazzura''.
''To što Milan pojačava ekipu je zbog toga što nas se boje. Moramo  doći do derbija bliže njima na tablici i sa pozitivnim duhom'', u dvije rečenice Materazzi uspijeva uzburkati strasti.

On se osvrnuo i na potencijalni povratak Mourinha na ''Meazzu''.
''Da li će se Mournho vratiti? To je pitanje za klub, ali imati njega kao i Leonarda je sjajno'', ocijenio je nekadašnji talijanski reprezentativac.

Catania Calcio vs. AC Milan -najava

Karte su otkrivene, Milan je ovaj tjedan dodatno pojačao momčad, stigao je Van Bommel koji ima zadatak učvrstiti sredinu, uz njega je stigao i Emanuelson, a Inter je u svoje redove doveo Pazzinija, odličnog napadača iz Sampdorije, ostali nisu bili tako aktivni, uglavnom su dovodili manje poznate igrače, kako sada stvari stoje milanski dvojac će na kraju odlučiti o naslovu prvaka.

Veliku pobjedu ostvario je Milan tijekom tjedna, Pato je bio realizator, no većina recenzija se osvrnula na debi Marka Van Bommela. Bivši bayernovac vodio je Milan na utakmici kod Sampdorije kao da je godinama među Rossonerima. 'Kada vidite Van Bommela u dresu Milana upitate se: Od kada je ovaj čovjek tu? Od prve minute nametnuo se kao vođa' piše Corriere dello Sport. Je li Van Bommel posljednji komadić u mozaiku koji je nedostajao u utrci za naslov prvaka, prvi od 2004. godine. Vidjet ćemo već na Siciliji, Milan ide na noge Cataniji, bodovni razmak je isti, a Udinese je pobjedom nad Interom malo olakšao situaciju za Rossonere, je ipak su aktualni prvaci ti koji mogu pobjeđivati u serijama, ostali su skloni kiksovima.


Catania  vs. AC Milan
                                                                      1       X         2
                                                                  4,40      3,30   1,60




Ljeto ili zima-nema razlike. Milan najuspješniji u prijelaznom roku!





AC Milan je ove sezone definitivno bio 'kralj' prijelaznog roka. Odlučno čelništvo Milana u suradnji sa Minom Raiolom postiglo je nekoliko vrlo uspješnih i ekonomski, te financijski dobrih transfera. Čak je i na ljeto Galiani obavio nekoliko šokantnih transfera npr. Ibrahimović i Robinho (op.a.)

Vrlo su dobro pazili na to da u svakom djelu ekipe i  dovedu po nekoliko igrača, te da na taj način postignu neku vrstu balansa. Tako je 
za rezervnog vratara doveden Marco Amelia, u obranu su dovedeni; Sokratis, mladi Ely, te 'novak' Didac Vila. Vezni je red pojačana sa nekoliko vrsnih i provjerenih igrača svjetske klase; van Bommelom i Emanuelson, a tu je još i Boateng. Napad je pojačan sa igračima svjetske klase, te igračima koji su poznati širom svijeta kao brand i od kojih će imati i marketinške koristi. Tako je napad ojačan; Robinhom, Ibrahimovićem i 'Fantantoniom' Cassanom. 
Tako će Milan sa ovim imenima biti veliki konkurent za osvajanje naslova Lige Prvaka, a u Italiji je pokazao dominaciju te ima prednost pred velikim rivalima Interom. Ostaje im borba do kraja sezone, kako nebi prosipali bodove, a s ovakvim igračkim pojačanjima lako je moguće da se u lipnju 'okrune' naslovom prvaka Italije, nakon dugih 7 godina. 

Milan bi doveo Astorija!?



Adriano Galliani je izjavio da je potpisom sa Didacom Vilom, tržište zatvoreno za Milan do ljeta, no čini se da će pokušati dovesti još jednog igrača.  Kako tvrdi Claudio Raimondi, Milan pregovara sa Davideom Astorijem, 23-godišnjakom iz Caglijarija pošto trebaju braniča. 
Igra Thiaga Silve na poziciji zadnjeg veznog, potakla je čelnike Milana da potraže centralnog braniča, a Galliani pregovara sa Cellinom oko Astorija.''  Astori je imresivno odigrao ovu sezonu, i ako dođe mogao bi ponuditi puno više na terenu, nego samo kao zamjena za ozljeđenog Alessandra Nestu.  Raimondi je također potvrdio da je postignut dogovor između klubova, te da će se Marchetti pridružiti Milanu na kraju sezone.

Friday 28 January 2011

Moggi: ''Mino Raiola je najveće Milanovo 'pojačanje'''



Luciano Moggi misli da je ustvari Mino Raiola najvažnija osoba zbog koje je Milan trenutno vodeći u Serie A. 
Rossoneri su zatvorili vrata tramsfer marketa kupnjom Didaca Vile, a Vila je peti igrač Milana čiji je agent Mino Raiola. 
Agent koji je doveo Zlatana Ibrahimovića, Robinha, te pomogao Gallianiju u dovođenju Emanuelsona i van Bommela i Didaca Vile. 
Iz tog razloga Luciano Moggi-nekadašnji direktor Juventusa misli da je Mino Raiola najbolja moguća 'investicija' Milana.
 'Milan bi trebao biti apsolutno zadovoljan. Mogu se smatrati najboljom momčadi u Italiji, ali za to mogu zahvaliti Minu Raioli.'' 
''Ja mislim da je Raiola najbolja akvizicija Milana koju je ikada ostvario. Objasniti ću....... Morate tražiti igrače, i naći ćete prvake. Trebate umjetnost i akciju, a Raiola ima te kvalitete.''
''Ovaj agent je sposoban za otvaranje mnogih vrata. Ima tu inteligenciju i zna kako izvući najbolje iz svake situacije.''

Marcheti na ljeto u Milan?

La Repubblica javlja kako će se Caglijarijev vratar Federico Marchetti  na ljeto pridružiti Milanu (točnije u lipnju). 
27-godišnjak koji je branio za Italiju na SP-u u JAR-u prošloga ljeta, nije igrao nakon nesuglasica sa klubom zbog njegovog razočaranja što nije prešao u veliki klub.  Čini se da su crveno-plavi  i rossoneri došli do dogovora, a ovo popodne su se našli Adriano Galliani i Massimo Cellino. Marchetti neće biti prvi izbor pošto Christian Abbiati ima odličnu sezonu. Marco Amelia će se vjerojatno vratiti u Genou, a ugovor Flavija Rome završava 30-og lipnja. 

Lucas Marchelino nova meta Milana.


18-godišnji ofanzivni vezni igrač, uključen je u FIFA-in izbor 'mladih igrača za praćenje' u 2011.godini. I Milan razmišlja o kupnji u budućnosti.  Marcelinho će nastupati na u20 SP-u koje će se održati u Kolumbiji od 29 srpnja do 20 kolovoza ove godine. Sao Paulo je već prodao jednog vrsnog playmakera Milanu- a bilo je to 2003. kada je Kaka' stigao na San Siro. 

van Bommel:''Sneijder me odgovarao od prelaska u Milan!


Novo pojačanje Milana Mark van Bommel otkrio je kako ga je njegov kolega iz reprezentacije Nizozemske Wesley Sneijder pokušao odgovoriti od prelaska u redove Rossonera.                

"Sneijder mi je veliki prijatelj i zvao sam ga prije nego što sam potpisao i pitao ga što misli o tome da potpišem za Milan. Ipak, odlučio sam da ga ne poslušam, jer mislim da je Milan veliki klub u kojem se mogu nametnuti", rekao je Van Bommel.
"Nisam zvao Clarencea Seedorfa, jer sam znao što bi mi on mogao reći. Milan je fantastičan klub i ja jednostavno nisam mogao pustiti da ova prilika prođe pored mene", dodao je Van Bommel.


Službeno: Didac Villa novi igrač Milana!



AC Milan je potvrdio da je sada već bivši lijevi bek Espanyola potpisao za Milan, objavljeno je na službenoj stranici. Milan je tražio lijevog beka koji može igrati u Ligi Prvaka, te da popuni rupu u obrani koja je nastala nakon ozljede Gianluce Zambrotte. 
Milan je Villu doveo za 'male novce' plativši Espanyolu 3 mil.€. Za Espanyol je ove sezone odigrao 13 utakmicu, a najčešće je igrao od početka  utakmice. Villa nema osigurano mjesto u momčadi, ali je talent i kupljen je za budućnost. Dosad je igrao i za španjolske mlađe uzraste. 
Baš kao i Ibrahimović, Robinho, Emanuelson i van Bommel-ovog igrača također zastupa agent Mino Raiola. 
Milan je ovaj transfer potvrdio na službenoj stranici: ''AC Milan objavljuje da je igrač RCD Espanyola Didac Vila, nakon liječničkog pregleda potpisao za AC Milan, te da će ugovor trajati do 30.6.2015. 

Popis igrača za utakmicu sa Cataniom!


Nakon pobjede nad Sampdoriom u srijedu, Milan će sutra gostovati kod Catanie Calcio na stadionu Angelo Massimino u 20:45. A Massimilliano Allegri objavio je popis od 21 igrača.
Vratari: Christian Abbiati, Flavio Roma, Alberto Andrea Paleari 
Obrana: Luca Antonini, Daniele Bonera, Rodrigo Ely, Marek Jankulovski, Massimo Oddo, Sokratis Papastathopoulos, Thiago Silva, Mario Yepes, Luca Antonini, Daniele Bonera, Rodrigo Ely, Marek Jankulovski, Massimo Oddo, Sokratis Papastathopoulos, Thiago Silva, Mario Yepes
Vezni red: Massimo Ambrosini, Simone Calvano , Urby Emanuelson, Alexander Merkel, Mark van Bommel
Napad:Antonio Cassano, Zlatan Ibrahimovic, Nnamdi Oduamadi, Alexandre Pato, Robinho.

Galliani otputovao u Španjolsku po Didaca Villu!?

Milanov potpredsjednik Adriano Galliani odletio je danas u Španjolsku kako bi 'finalizirao' transfer Didaca Ville u Milan iz Espanyola-javlja calciomercato. 
Danas ranije je potvrđeno iz kluba da traže lijevog beka, nakon neuspjelog pokušaja dovođenja Domenica Criscita iz Genoe i Reta Zieglera iz Sampdorie. 
Villa je igrao za mlađe kategorije španjolske reprezentacije, a za Espanyol je odigrao 13 utakmica ove sezone. 
Milan je ove zime mnogo trgovao, no očito da kupovina još nije gotovo. Novi član Milana mogao bi postati i Didac Villa nakon; Cassana, Emanuelsona i van Bommela. 

Thursday 27 January 2011

I Silvio je zvao njezin broj! Na orgije dolazila i maloljetna Iris



Iris Berardi navodno je također sudjelovala na orgijama koje je pripremao talijanski premijer Silvio Berlusconi te je kao i Ruby tada navodno bila maloljetna. Iris koja danas ima 19 godina spominje se u dokumentima tužiteljstva koje istražuje skandal poznat pod nazivom Rubygate, piše Corriere della Sera. Iris je rođena 29. prosinca 1991. a navodno je u studenom i prosincu 2009., prije 18. rođendana bila u Berlusconijevim vilama na Sardiniji i u blizini Milana. Istražitelji ju smatraju 'svima znanom prostitutkom'. 
Iris je podrijetlom iz Brazila, a živjela je u talijanskom gradu Forli. Po struci je konobarica. Obožava odbojku. Sa 17 godina je otišla u Milano gdje je htjela postati hostesa. 
Tužitelji  sumnjiče Berlusconija da je koristio usluge prostitutke Ruby koja je podrijetlom iz Maroka a kasnije je nazvao policiju i tražio da ju puste iz pritvora gdje je bila zbog krađe. 

Milan dovodi Polija iz Sampdorie?

Kako javlja Milannews.it  Milan bi na ljeto mogao dovesti mladog 21-godišnjeg veznjaka Sampdorie; Andreu Polija. Čini se da se ovaj igrač sviđa Allegriju, koji je jučer impresionirao u porazu svoje momčadi 1-2 od Milana.


Sa Seedorfom, Ambrosinijem, Pirlom i ostalima u momčadi kojima će krajem sezone ugovori isteći, Milan bi mogao iskoristit priliku za nastavak obnove i pomlađivanja ekipe. 


Poli ne igra često pod 'trenerskom palicom' Domenica Di Carla i Sampdoria bi mogla biti spremna na prodaju Polija. 
 Allegri je ranije rekao kako misli da je Poli najbolji mladi talijanski veznjak u ovom trenutku. Također je rekao da je Andrea Ranocchia najbolji branič koji je trenutno u Interu, te da je Paloschi najbolji mladi napadač (u Genoi, no ima 50-50 vlasništvo sa Milanom)

Bale u Interu za 40 milijuna funti ?


Milanski Inter u ljetnim će mjesecima pokušati klub osnažiti dovođenjem Velšanina Garetha Balea u transferu koji bi trebao biti vrijedan oko 40 milijuna funti, tvrdi engleski Guardian...

Nikada niti jedan igrač iz Ujedinjenog kraljevstva nije ostvario takvu cijenu, a malo je uopće onih koji su u tako vrijednim transferima mijenjali klubove pa bi se Tottenhamov nogometaš mogao postaviti, dođe li do transfera, uz bok Cristianu Ronaldu, Kaki, Zinedineu Zidaneu ili, pak, Zlatanu Ibrahimoviću.
Rekordna cijena koja je plaćena za jednog igrača iz UK-a iznosi 29 milijuna funti. Toliko je 2002. godine platio Manchester United Leedsu za dovođenje Rija Ferdinanda.
Bale se kao potencijalna meta Intera spominje još od međusobnih utakmica klubova u Ligi prvaka. Zabio je Velšanin sva tri gola na San Siru u porazu svoje momčadi 4-3, a i u uzvratu na White Hart Laneu bio je nezaustavljiv za suparnika.
Vezano uz mogućnost ovog transfera Guardian piše:
"Harry Redknapp (menadžer momčadi, op.a.) ne želi izgubiti Niku Kranjčara, kojega je Bale istisnuo. Kranjčar je jasno dao do znanja da ne može tolerirati manjak minutaže i posudba do kraja sezone bila bi svima odgovarajuća solucija. Za Hrvata ne manjka ponuda."