Stranice

Saturday 29 January 2011

Catania 0-2 AC Milan, van Bommel zaradio isključenje u svom drugom nastupu!


Nogometaši Milana učvrstili su lidersku poziciju, pobijedvši večeras Cataniju s 2:0 na Angelo Massimino stadionu u okviru 22. kola talijanske Serije A.
Upravo je Catania u 3. kolu, na početku prvenstva, osvojila bod na San Siru protiv Milana (1:1). Tada je, podsjećamo, Capuano doveo goste u vodstvo, ali je Inzaghi spasio rossonere poraza. 

Ipak, sada je Milan u daleko boljem izdanju, sa nekoliko novih igrača. Trener Rossonera Massimiliano Allegri u vrhu napada od prve je minute postavio Ibrahimovića i Cassana, dok je Robinho igrao na poziciji koju je ranije igrao Ronaldinho. 

Od prve minute startao je i Marc van Bommel, ovozimsko pojačanje iz Bayerna, dok je Urby Emanuelson dobio priliku u drugih 45. minuta. Upravo je Van Bommel u 54. minuti zaradio isključenje, te ostavio svoje saigrače na mukama.

No, samo nekoliko minuta kasnije Robinho pogađa za vodstvo gostiju. Zlatan Ibrahimović topovski je pucao iz slobodnog udarca s nekih 25 metara, domaći golman Mariano Andujar kratko odbio, a Robinho "odbijanac" spremio u mrežu.

Catania je, potom, imala incijativu, pokušava na sve načine doći do pogotka i iskoristiti igrača više u prostoru. No, sve nade domaćih prekinuo je Ibrahimović pet minuta prije kraja. Robinho ga je sjajno uposlio s desne strane, a Šveđanin na svoj način pogodio.

Milan s ovom pobjedom ima 47 bodova, sedam više od Napolija koji svoju utakmicu igra sutra. Catania ostaje na 16. mjestu sa 22 boda.

No comments :