Stranice

Saturday 29 January 2011

Ljeto ili zima-nema razlike. Milan najuspješniji u prijelaznom roku!





AC Milan je ove sezone definitivno bio 'kralj' prijelaznog roka. Odlučno čelništvo Milana u suradnji sa Minom Raiolom postiglo je nekoliko vrlo uspješnih i ekonomski, te financijski dobrih transfera. Čak je i na ljeto Galiani obavio nekoliko šokantnih transfera npr. Ibrahimović i Robinho (op.a.)

Vrlo su dobro pazili na to da u svakom djelu ekipe i  dovedu po nekoliko igrača, te da na taj način postignu neku vrstu balansa. Tako je 
za rezervnog vratara doveden Marco Amelia, u obranu su dovedeni; Sokratis, mladi Ely, te 'novak' Didac Vila. Vezni je red pojačana sa nekoliko vrsnih i provjerenih igrača svjetske klase; van Bommelom i Emanuelson, a tu je još i Boateng. Napad je pojačan sa igračima svjetske klase, te igračima koji su poznati širom svijeta kao brand i od kojih će imati i marketinške koristi. Tako je napad ojačan; Robinhom, Ibrahimovićem i 'Fantantoniom' Cassanom. 
Tako će Milan sa ovim imenima biti veliki konkurent za osvajanje naslova Lige Prvaka, a u Italiji je pokazao dominaciju te ima prednost pred velikim rivalima Interom. Ostaje im borba do kraja sezone, kako nebi prosipali bodove, a s ovakvim igračkim pojačanjima lako je moguće da se u lipnju 'okrune' naslovom prvaka Italije, nakon dugih 7 godina. 

No comments :