Stranice

Thursday 27 January 2011

Bale u Interu za 40 milijuna funti ?


Milanski Inter u ljetnim će mjesecima pokušati klub osnažiti dovođenjem Velšanina Garetha Balea u transferu koji bi trebao biti vrijedan oko 40 milijuna funti, tvrdi engleski Guardian...

Nikada niti jedan igrač iz Ujedinjenog kraljevstva nije ostvario takvu cijenu, a malo je uopće onih koji su u tako vrijednim transferima mijenjali klubove pa bi se Tottenhamov nogometaš mogao postaviti, dođe li do transfera, uz bok Cristianu Ronaldu, Kaki, Zinedineu Zidaneu ili, pak, Zlatanu Ibrahimoviću.
Rekordna cijena koja je plaćena za jednog igrača iz UK-a iznosi 29 milijuna funti. Toliko je 2002. godine platio Manchester United Leedsu za dovođenje Rija Ferdinanda.
Bale se kao potencijalna meta Intera spominje još od međusobnih utakmica klubova u Ligi prvaka. Zabio je Velšanin sva tri gola na San Siru u porazu svoje momčadi 4-3, a i u uzvratu na White Hart Laneu bio je nezaustavljiv za suparnika.
Vezano uz mogućnost ovog transfera Guardian piše:
"Harry Redknapp (menadžer momčadi, op.a.) ne želi izgubiti Niku Kranjčara, kojega je Bale istisnuo. Kranjčar je jasno dao do znanja da ne može tolerirati manjak minutaže i posudba do kraja sezone bila bi svima odgovarajuća solucija. Za Hrvata ne manjka ponuda."

No comments :