Stranice

Sunday 30 January 2011

Top 10 transfera ove zime! Od toga 3 Milanovih igrača.

Za manje od 48 sati završit će zimski prijelazni rok. Goal.com izabrao je ''Top 10 transfera''
Od 10 transfera nalaze se 3 igrača Milana. Neki bivši i neki sadašnji. 



U prvom tjednu prijelaznog roka, za Milan je potpisao Antonio Cassano, velika enigma, proglašen velikim talentom, no njegov je karakter bio koban za neki transfer u veći klub. Dolaskom u Milan, pronašao formu, u 4 utamkice igrao odlično, te 4 puta asistirao.



Drugog tjedna prijelaznog roka, Manchester City doveo je 'bosanskog dijamanta' Edina Džeku za 32 mil.€
Njegov je transfer od 32 mil.€ proglašen najvećim transferom za igrače sa prostora Balkana. Nekadašnja velika želja Milana, Juventusa, Chelsea i ostalih na kraju je završio u Manchesteru i to u nebesko-plavom dijelu grada. 

Nakon toga dolazi transfer  Ibrahima Afellaya iz nizozemskog PSV-a u Barcelonu, koji je katalonski klub stajao 3 milijuna eura. Mladog Afellaya već proglašavaju nasljednikom Xavija. 

Dosta iznenađujuć transfer ostvario je još jedan nizozemac Ryan Babel, koji je iz Liverpoola otišao put Njemačke, potpisavši za Hofenheim, taj su trasnfer nijemci platili 8 milijuna eura. Kako bi anulirali gubitak 8 milijuna eura, uprava Hoffenheima je Bayernu iz Munchena prodala Luiza Gustava za 15 milijuna eura. I tako prijelazni rok završili u plusu od 7 milijuna eura.

Bešiktaš je za 'siću' doveo Simaoa Sabrosu iz Benfice, a za tu je prodaju Benfica dobila samo 900 tisuća eura. 

Aston Villa se pošteno istrošila, te za 22 i pol milijuna eura dovela Darena Benta iz Sunderlanda. 

Milan se ojačao i mladim 24-godišnjim nizozemcem Urbyem Emanuelsonom. Ovaj put se Adriano Galliano odlično snašao, te doveo Emanuelsona za samo 1.3 milijuna eura. Potpisao je ugovor do 2014.godine.Emanuelson će u Milanu igrati na poziciji lijevog veznog, no vrlo dobro može poslužiti i na mjestu lijevog beka. 




Također tu je i prodaja bivšeg Milanova playmakera-brazilca Ronaldinha. 
Gaucho je pod Allegrijem igrao vrlo malo. Odlučio je napustiti klub i vratiti se u domovinu.  
Kao glavi 'favorit' se isticao Gremio koji je nudio puno više novca od Flamenga, no dogovor je postignut između Milana i Flamenga, te je Flamengo platio nešto više od 3 milijuna eura, te je dobio pravo prvootkupa na mlade igrače Flamenga. Tako se Ronaldinho vratio u domovinu nakon 8 europskih godina. Te prerano završio s ozbiljnom nogometnom karijerom. 

Tu je još i transfer Makouna iz Lyona u engleskog prvoligaša Aston Villu, Lyon je za njega dobio oko 5 milijuna eura, a poznato je da Makoun nije bio u dobrim odnosima sa navijačima Lyona. 

No comments :