Stranice

Monday, 17 June 2013

Pravi Ronaldo Balotelliju: Ne trati svoj talen

Najbolji strijelac u povijesti svjetskih nogometnih prvenstava, Brazilac Ronaldo (36), odaslao je upozorenje na adresu kontroverznog talijanskog reprezentativca Marija Balotellija (32)

Uoči Kupa konfederacija Ronaldo je za Gazzettu dello Sport rekao: 

- Balotelli je jako nadaren, zna s loptom i zna pronaći put do mreže. U Brazilu je već to dovoljno da igrač osvojili publiku. Međutim samo to nije dovoljno za ono što bi Balotelli mogao postati. Ne smije koristiti svoju dob ili talent kao isprike za gluposti na travnjaku – rekao je Ronaldo. 

Bivši napadač PSG-a, Barcelone, Reala, Milana i Intera upozorio je Balotellija da ne smije nasjedati na provokacije. 

- Ako napadač zna igrati, onda će pretrpjeti batine i provokacije. Ja to znam jako dobro, a da sam reagirao svaki put kada su me udarali... Svi mi radimo bedaste stvari u našim životima, ali moramo znati kada je dosta. 

Povukao je tada Ronaldo paralelu i usporedio Balotellija sa nekadašnjim reprezentativnim suigračem Adrianom. 

- Podsjeća me to na Adriana, iako je njegov slučaj bio očito drugačiji od Balotellijevog. Adriano je imao nevjerojatnu tehniku i fizičke sposobnosti, te je mogao što god je htio na travnjaku, ali nakon određene točke više to nije mogao podnijeti. Moj savjet Balotelliju je da ne trati svoj talent. Na Maracani se može vidjeti tko je pravi igrač, a tko blefer. Igrajući ondje prolaze vas trnci i to je najljepši stadion na svijetu. Ja nažalost nisam nikad uspio zabiti profesionalni gol na Maracani. 

No comments :