Stranice

Monday 11 February 2013

Balotelli spasio Milan od poraza

Odigrana je većina utakmica 24. kola talijanske Serie A. Milan se nadao kako će se pobjedom protiv Cagliarija još više približiti vrhu tablice, ali na kraju je Balotelli Rossonerima izvukao bod. Roma je nastavila s lošim rezultatima i u Genovi gdje je izgubila od Sampdorije. Od tri hrvatska napadača čiji su klubovi bili u akciji, samo je Livaja dobio određenu minutažu, dok su Vukušić i Budan sjedili na klupi.
Milan je prekinuo niz od tri uzastopne pobjede u prvenstvu remijem protiv Cagliarija. Utakmica se trebala odigrati na neutralnom terenu zbog procjene kako stadion na Sardiniji ne udovoljava sigurnosnim kriterijima, ali čelnici Cagliarija uspjeli su u zadnji čas "progurati" žalbu i susret se održao na Is Arenasu.
Massimiliano Allegri je počeo utakmicu s "irokez-napadom", El Shaarawy, Balotelli i Niang su bili u prednjoj liniji, dok su iza njih igrali Flamini, Ambrosini i Muntari. Ivo Pulga je, na drugoj strani, igrao u sličnoj formaciji s tim da su najistureniji bili Ibarbo i Sau.
U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka sve do same završnice. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela domaća je momčad uspjela doći do vodstva kada je Conti nabacio iz slobodnog udarca, a sjajno je pred Abbiatijem reagirao Ibarbo pogodivši mrežu udarcem glavom iz teške pozicije.
Milan nije uspio stvoriti veću šansu sve do 82. minute kada je i izjednačio. Balotellija je u kaznenom prostoru srušio Astori i za to dobio drugi žuti karton, a bivši igrač Manchester Cityja sam je izveo jedanaesterac i zabio. Balotelli je u posljednjim trenucima mogao donijeti i pobjedu Rossonerima, ali obranom se istaknuo Agazzi.

No comments :