Stranice

Sunday 13 January 2013

Od ljeta Saponara i A.Laudrup u Milanu


Milan će od ljeta biti jači za jednog od najpotentnijih mladih talijanskih nogometaša, Riccarda Saponaru, dok je s druge strane francuski Saint-Etienne do kraja sezone dogovorio posudbu Andreasa Laudrupa, sina kudikamo poznatijeg Michaela. 

Zimski prijelazni rok donio je podosta novosti diljem Europe, nogometna tržnica vrlo je živa, a dok jedni pokušavaju "zakrpati" trenutne rupe, drugi su pribjegli taktici osiguravanja budućnosti, pa makar i kroz vlasništvo pola ugovora, kako je to Milan dogovorio. 

Naime, čelnici Milana dogovorili su s Empolijem dvojno vlasništvo nad 21-godišnjim napadačem Riccardom Saponarom, što je za Calciomercato.it potvrdio i sportski direktor talijanskog drugoligaša Marcello Carli: "Istina je, postigli smo dogovor s Milanom vezano uz pola Saponarinog ugovora. Dosta klubova ga je pratilo, ali Milan je bio najbrži i najkonkretniji. Igrač će ostati s nama do kraja sezone, a to je bio jedan od glavnih uvjeta suradnje." 

Vijest o dogovoru potvrdio je i dopredsjednik Milana Adriano Galliani: "Saponara je igrač koji se uklapa u našu politiku dovođenja mladih igrača." 

Mirovalo se nije niti u francuskom Saint-Etienneu. Oni su svoje redove odlučili pojačati Andreasom Laudrupom, 22-godišnjakom iz danskog Nordsjaellanda, sinom menadžera engleskog Swansea Michaela Laudrupa. 

Vrijedi također istaknuti da je riječ tek o šestomjesečnoj posudbi, no jedan od klupskih čelnika, Roland Romeyer, ne dvoji da je riječ o velikom potencijalu: "Bitno je naglasiti da u ovom slučaju nismo angažirali samo 'ime', nego nogometaša koji ima veliki potencijal. Vjerujem da će on tijekom sezone potvrditi da je pojačanje za našu momčad." 

Zadovoljan odlaskom u Ligue 1 bio je i sam Laudrup, koji je ove sezone okusio i igranje u Ligi prvaka: "Već neko vrijeme sam čekao ovaj dan. Saint-Etienne je klub velike prošlosti i ne mogu dočekati da počnem s radom." 

No comments :