Stranice

Thursday 20 September 2012

Allegriju prijeti otkaz, kao nasljednici se spominju Tassotti i Benitez


Massimiliano Allegri, 45-godišnji trener Milana, mogao bi se još vrlo kratko zadržati na toj poziciji jer predsjednik Silvio Berlusconi sve više gubi strpljenje s njime... 

Allegri je u svojoj prvoj sezoni na klupi Milana osvojio naslov prvaka Italije, dok je u drugoj, prošle sezone, osvojio drugo mjesto, iza Juventusa. 

Ovoga ljeta je klub u paketu prodao dvojicu najboljih igrača, Zlatana Ibrahimovića i Thiaga Silvu u PSG što se očito jako odrazilo na igre i rezultate ''rossonera''. Kod kuće su izgubili obje dosadašnje prvenstvene utakmice bez postignutog pogotka, od Sampdorije i Atalante, obje sa po 1-0. 

Trend bez postignutog gola na San Siru nastavili su i u utorak na startu Lige prvaka protiv Anderlechta. No, kako je i sam Allegri rekao, ''momčad je pokazala mali napredak jer barem nije izgubila', utakmica je završena rezultatom 0-0. 

I prije te utakmice se u talijanskim nogometnim krugovima počelo govoriti o ''najlošijem Milanu u Berlusconijevoj eri''. 

Mnogi talijanski mediji u srijedu pišu kako je Silvio Berlusconi već krenuo u potragu za novim trenerom. Ipak, Adriano Galliani, dopredsjednik kluba, uspio je u razgovoru nakon utakmice s Anderlechtom nagovoriti Berlusconija da svom treneru pruži još jednu šansu. 

Tako će, prema pisanju talijanskih medija, nedjeljna utakmica u gostima kod Udinesea biti sudbonosna za Allegrija, ''biti ili ne biti''. 

Ukoliko Milan u tom ogledu bitno ne popravi dojam, Allegriju se sprema otkaz. U siječnju ove godine Allegri je produljio ugovor s klubom do kraja sezone 2013/14, ali mu niti to neće pomoći u slučaju novog podbačaja protiv Udinesea. 

Dakako, već se spominju i potencijalni nasljednici. Uglavnom se vrti ime Maura Tassottija, koji je još 2001. godine postao asistent tadašnjem treneru Carlu Ancelottiju, te je zadržao tu poziciju i nakon njegovog odlaska, ali neki portali pišu i da je u igri za preuzimanje trenerske dužnosti Španjolac Rafael Benitez, bivši trener Liverpoola i Intera, koji je bez posla od prosinca 2010. godine, kada je dobio otkaz u Milanovom gradskom rivalu Interu. 

No comments :