Stranice

Monday 8 August 2011

Galliani: "Ibrahimović je zvijer!"

Izvršni predsjednik Milana Adriano Galliani tvrdi kako je Zlatan Ibrahimović najbolji napadač na svijetu, te kaže kako ga ne bi mijenjao ni za jednog drugog igrača na svijetu.

Ibrahimović je u predsezonskim utakmicama pokazao odličnu formu, postigavši najmanje jedan gol u svakoj od do sada odigranih utakmica, a prema ocjenama La Gazzette dello Sport bio je najbolji igrač utakmice superkupa protiv Intera.

Milan je švedskog reprezentativca doveo proteklog ljeta iz Barcelone, a njegova uloga u osvajanju Scudetta bila je velika, kao i u jučerašnjem dvoboju protiv Intera kada je postigao izjednačujući gol.

"Zlatan Ibrahimović je jednostavno najsnažniji napadač na svijetu. Ne bih ga mijenjao ni za koga. On je zvijer i sada to pokazuje. Bili smo prestali pobjeđivati, a sada se sa njim vraćamo na pobjedničke staze, jer smo već osvojili dva trofeja." rekao je Galliani.

Nakon utakmice Ibrahimović je izjavio kako sam bez suigrača ne bi mogao napraviti ništa, a s tim se slaže i Galliani.

"Ne želim sve zasluge pripisati Ibrahimoviću, jer utakmice ne dobija Ibrahimović nego AC Milan. Ali jasno je da je naš napadač odigrao veliku ulogu u našem uspjehu." zaključio je Galliani.

No comments :