Stranice

Thursday 31 March 2011

Najava: A.C. Milan vs. Inter

U subotu nas očekuje 276. veliki milanski derbi a.k.a. „Derby della madonina“. 

Utakmica je to ne samo dva gradska rivala, već i dva prvoplasirana tima u Serie A. Mnogi vjeruju da će subotnji derbi biti presudan u borbi za titulu, a Milan u njega ulazi oslabljen neigranjem Zlatana Ibrahimovića, čovjeka koji je odlučio i prvi gradski derbi ove sezone. Ib
rahimović je najbolji igrač i strijelac Milana ove sezone, a koliko je važan za milansku momčad pokazuje i statistika. Naime, od 14 utakmica u kojima je Zlatan davao golove ove sezone Milan je izgubio samo jednu, a čak deset puta izlazio kao pobjednik. Ali kad Ibra ne zabija onda Milan teže dolazi do pobjede, od 16 mečeva „rossoneri“ su pobjedili u samo 8 bez golova švedskog reprezentativca.

Ove sezone Ibrahimović nije nastupio u samo tri utakmice u Serie A, i prve dvije su završile uspješno po Milan, ali na posljednjem gostovanju je Allegrijeva četa poražena od Palerma, a Ibra je odsluživao prvu od dvije utakmice kazne zbog crvenog kartona. Milanu je suspenzija najboljeg igrača došla u najgore vrijeme, kad su ušli u seriju loših igara i rezultata, a preporođeni Inter im se primakao na dva boda zaostatka i pun samopouzdanja ulazi u veliki derbi.

No comments :