Stranice

Wednesday 10 November 2010

Milanu prva pozicija, Juventus i Inter 'isčupali' po bod!


Večeras su odigrani svi susreti 10. kola talijanske Serije A, a Milan je iskoristio poraz Lazija kod Cesene, te pobjedom nad Palermom (3:1) zauzeo čelnu poziciju.
Rossoneri su na svom San Siru ugostili Palermo, te došli do sedme prvenstvene pobjede, kojom je preuzeo lidersku poziciju od Lazija. Poveli su domaći u 19. minuti kada je Pato glavom pogodio mrežu gostiju poslije ubačaja Seedorfa iz kornera.

Sicilijanci su uspjeli izjednačiti sredinom drugog dijela preko mladog Sovenca Armina Bačinovića. Ipak, domaći su do kraja još dva puta zatresli mrežu gostiju. Najprije je to učinio Zlatan Ibrahimović sa bijele tačke u 77. minuti, a onda i rezervista Robinho u 83. minuti.

Najviše pogodaka večeras je viđeno u Rimu, gdje je Roma, nakon briljantne pobjede u gradskom derbiju nad Lazijem, osvojila nova tri boda, ovaj put kao domaćin protiv Fiorentine. Simplicio, Borriello i Perrotta postizali su golove za Vučicu, a za goste iz Firence strijelci su bili Gilardino (69) i D'Agostino (90).

Juventus je (samo) remizirao kod Brescie. Quagliarella je ''Staru damu'' doveo u vodstvo u 71. minuti, ali radost gostiju iz Torina trajala je svega tri minute. Jedan bod Bresci donio je Diamanti.

Inter je ponovo sve šokirao, odigravši 1:1 u Lecceu. Premda je Milito u 76. minuti zabio za vodstvo gostiju iz Milana, Ricardo Olivera je svega tri minute kasnije postavio konačnih 1:1, te tako dodatno udaljio Neroazzurre od obrane naslova prvaka.

Lazio je do ove utakmice držao lidersku poziciju, ali porazi od Rome, pa večeras od Cesene "bacili" su Rimljane na drugu poziciju. Cesena je slavila pogotkom Maxija Lopeza iz 60. minute. Minimalnu pobjedu pred svojim navijačima ostvarila je i Genoa. Milaneto je u 81. minuti postigao gol vrijedna tri boda protiv Bologne.
Bez golova je okončan duel Chieva i Barija.

No comments :