Stranice

Wednesday 6 August 2014

Kratka analiza budućeg djelovanja na tržištu

Odlaskom Constanta i Robinha(gotovo sigurno odlazi u Santos) Milan je uštedio oko 6 milijuna eura. Naime, Trabzonspor je platio Constanta 2,5 mil.€ (plaća u Milanu iznosila je 1 mil.€) dok Robinho NAJVJEROJATNIJE odlazi na posudbu s tim da će Milan i dalje plaćati dio njegove plaće koja je u Milanu iznosila 2,5 mil.€ 

Dakle, što nam to govori? To govori da Gallianijeve svakodnevne izjave o tome kako je Robinho ''krivac'' zbog neaktivnosti kluba na tržištu - padaju u vodu! Zašto? Zato što je potvrđeno ono što je bilo jasno od početka prijelaznog roka; jasno je da nitko ne može i ne želi platiti Robinha oko 6 do 8 mil.€ (navodim te iznose jer su bili aktualni prošla dva ljetna prijelazna roka) i da je prilika za povratom uloženog u slučaju Robinho definitivno propuštena. Umjesto prodaje na vrijeme, Robinhu je prošlog ljeta produžen ugovor. Ovako će se Milan riješiti igrača viška iz svog kadra ali će i dalje plaćati dio iznosa njegove plaće.

Sada iznos kojim Galliani raspolaže za dovođenje igrača iznosi 6 milijuna eura jer je eto Robinho napokon napustio klub i sada vrtoglavim iznosom kojeg smo za njega dobili možemo kvalitetno pojačati momčad. Naravno to je apsolutni nonsens ali tako je to nama navijačima cijelog ljeta prezentirao Galliani. Sada je vidljivo da smo odlaskom Robinha dobili jedno veliko NIŠTA. Hoće li se sada za nas prijelazni rok uistinu otvoriti i hoće li u klub početi pristizati nužna pojačanja i kojim novcem? Odgovor na ta pitanja očekujemo u idućih nekoliko dana/tjedana.

No comments :