Stranice

Monday, 15 October 2012

Robinho: Santos je moja ljubav, ali je Milan sadašnjost


Brazilski 28-godišnji nogometaš Robinho daleko je od svoje nekadašnje forme koja je nagovještavala da bi jednog dana mogao biti među najboljim svjetskim nogometašima... 

Sjajno je igrao u Santosu, potom i u madridskom Realu, ali od trenutka kada je došao u Manchester City (2008. godina) počeo je silaziti sa scene. Od prije dvije godine je igrač Milana gdje se uklopio u prosječnost tog talijanskog kluba. 

Ukupno je dosad odigrao šezdeset prvenstvenih utakmica za Milan, te je prosječno zabijao pogodak svaku treću utakmicu (20 pogodaka). Ove je sezone odigrao četiri utakmice u Seriji A i još je uvijek bez pogotka. 

Inače, posljednjih dana su brazilski mediji počeli naglašavati da postoji mogućnost povratka Robinha u Brazil, te da je uspostavljen kontakt između njega i njegovog matičnog kluba Santosa (gdje je igrao od 2002. do 2005. godine). U tom je klubu jako kratko igrao i na posudbi kao igrač Cityja (2010. godine). 

- Da me traži Santos sam osluhnuo jedino putem novina. Ne znam ništa konkretno, niti je sa mnom bilo tko službeno razgovarao. Niti sa mnom, niti sa mojim klubom Milanom - rekao je Robinho i nastavio: 

- Santos je moja velika, najveća nogometna ljubav. No, Milan je sadašnjost i posvećen sam tom klubu. Osjećam se dobro u Milanu. I potrebnim da ovdje ostanem. Uostalom, ugovor me čvrsto veže i stvarno ne pomišljam na odlazak. 

No comments :