Stranice

Wednesday 3 October 2012

Iz Rusije s tri boda!


Nogometaši Milana slavili su na gostovanju u Sankt Peterburgu kod Zenita s 3-2, u sklopu 2. kola skupine C Lige prvaka... 

Milan je s dva sretna pogotka i jednim majstorskim Stephanea El Shaarawyja iznenadio ruskog prvaka, koji je, ruku na srce, bio bolja momčad. Osim strijelaca, junak Milanove pobjede bio je vratar Cristian Abbiati, koji je obranio nekoliko teških udaraca Zenitovih nogometaša. 

Poveo je Milan već u 13. minuti preko Urbyja Emanuelsona. Nizozemac je izveo slobodan udaraca s desne strane Milanova šesnaesterca, a lopta, koja je trebala ići preko živog zida, dirala je jednog igrača u njemu i posatala nedostižna za Vjačeslava Malafejeva. 

Svega tri minute kasnije El Shaarawy podigao je vodstvo gostiju na 2-0 sjajnim solo-prodorom pored Zenitove obrane, te mirnom realizacijom pored još jednom nemoćnog Malafejeva. 

Zenit je u posljednjim sekundama prvog poluvremena uspio smanjiti preko 55 milijuna eura skupog pojačanja Hulka, koji je topovskim udarcem, nakon proigravanja Širokova u kazneni prostor Milana, zakucao loptu pored Abbiatija. 

Nakon svega četiri minute nastavka Zenit je stigao do izjednačenja. Ovoga puta Hulk i Širokov su zamijenili uloge, te su uz pomoć Abbiatija razgalili prepune tribine ruskog prvaka. Abbiati je ubacivanje Hulka iz kornera pogrešno procijenio i otišao u prazno, a na drugoj je vratnici Širokov glavom zabio za 2-2. 

Konačnih 3-2 za Milan postavio je obrambeni igrač Zenita, Slovak Tomaš Hubočan, koji je ubacivanje Montoliva pospremio pored svog vratara. Bio je to drugi autogol Hubočana u vlastitu mrežu u Ligi prvaka. 

Imao je Zenit do kraja utakmice nekoliko prilika za izjednačenje, ali je sve udarce uspješno zaustavio već spomenuti Abbiati. 

Nakon dva odigrana kola Milan ima četiri boda na svom kontu, dok je Zenit i dalje na nuli. 

No comments :