Stranice

Sunday, 16 September 2012

Milan loš kao nikad u 80 godina, Allegri nije naročito zabrinut

Emanuelson, sinoć jedini raspoložen kod Milana
Trener Milanovih nogometaša Massimiliano Allegri otvorio je sezonu dvama vezanim domaćim porazima u Seriji A... 

To se Milanu posljednji put dogodilo u sezoni 1930/31 ili prije točno 82 godine. 


Iako su mu mediji opasno počeli raditi o glavi, a klupsko mu rukovodstvo zasigurno ne daje osobitu podršku, trener nije naročito zabrinut nakom domaćih poraza od Sampdorije i Atalante jučer, obadvaju minimalnih (1-0), između kojih je došla gostujuća 3-1 pobjeda protiv Bologne. 


- Koliko je teška situacija? Pa, prošle smo sezone u ovoj fazi prvenstva imali na kontu samo bod više – odgovorio je na pitanje novinara Allegri nastavivši: 


- Ova se momčad ovog ljeta drastično promijenila. Moramo biti strpljivi jer nam ipak treba malo vremena. 


- Priznajem da sam donekle zabrinut, jer ova razina igre nije zadovoljavajuća. Trebamo biti pozitivniji i ležerniji na terenu. Igrači moraju odrasti i shvatiti da nam igranje uz nervozu neće dopustiti napredak. 


- Moramo se vratiti na pravi put, ali pritom puno više mislim na psihološki nego na tehnički aspekt. Imamo u momčadi mlade dečke koji moraju sazrijeti jako brzo. 


Donekle ima statističke pozadine u onome što govori Allegri: u dvama ovosezonskim prvenstvenim porazima na San Siru njegovi su nogometaši prema suparničkim vratarima pokušali pucati čak 40 puta! 


Priliku za iskupljenje i prvu domaću pobjedu u sezoni Milanezi će imati u utorak, kada im u goste na otvaranju sezone u Ligi prvaka dolazi belgijski prvak Anderlecht. 

No comments :