Stranice

Sunday 7 August 2011

Allegri: Motivirani smo, imamo karakter i opet možemo biti dobri

Trener Milana Massimiliano Allegri poručio je kako je njegova momčad potpuno zaslužila pobjedu u Talijanskom superkupu. "Rossoneri" su na stadionu Ptičje gnijezdo u Pekingu pobijedili gradskog suparnika Inter s 2-1...

"Nerazzurri" su poveli u 22. minuti pogotkom Wesleyja Sneijdera, ali je Milan u drugom poluvremenu preokrenuo rezultat u svoju korist preko Zlatana Ibrahimovića i Kevin-Princea Boatenga.

- Znali smo da nas čeka teška utakmica, a početi sezonu derbijem nije nimalo lako. Nismo dobro krenuli u utakmicu, ponajprije zahvaljujući Interu koji nam nije dopustio kontrolu lopte. No, nakon Sneijderova pogotka smo se poboljšali, pogodili vratnicu, a zatim i dvaput zabili nakon čega više nismo dopustili Interu da se vrati u igru. Nakon svega, mislim da smo zaslužili pobjedu - rekao je Allegri i dodao:

- U drugom poluvremenu smo pojačali pritisak i igrali hrabrije. To je duh koji želim vidjeti u Milanovom nogometu.

Na pitanje je li Milan favorit za novi trofej talijanskog prvaka, strateg branitelja naslova je neodređeno odgovorio:

- Ovo je bila samo jedna utakmica, a u Seriji A će nam trebati konstanta. Dokazali smo da možemo pobjeđivati kad imamo pravi pristup. U ovom sam trenutku sretan s momčadi koju imam. Nadam se da će svi ostati iako je još gotovo mjesec dana do kraja prijelaznog roka. Ovaj je sastav vrlo motiviran, ima karakter i može i ove sezone biti dobar.

No comments :