Stranice

Sunday 19 June 2011

"Azzuri" protiv mafije, najnovija akcija FIGC-a

Talijanska će se reprezentacija najaktivnije koliko će moći uključiti u borbu protiv organiziranoga sportskog kriminala, potvrdili su iz Talijanskoga nogometnog saveza (FIGC)... 

"Azzurri protiv mafije", nazvala je La Gazzetta dello Sport najnoviji projekt FIGC-a, o kojem je na konferenciji "Sport i nasilje" u Bologni govorio izbornik reprezentacije Cesare Prandelli.

Projekt uključuje obnovu sportskog centra u Calabriji, na krajnjemu talijanskom jugu, koji je zapušten i izvan uporabnog stanja već dugi niz godina. Isti će se obnoviti da bi talijanska reprezentacija što češće mogla boraviti u njemu te se pritom posvećivati javnom promoviranju fair playa.

- Bit će to iznimna prilika poslati ispravnu poruku mladim ljudima s juga države – rekao je Prandelli dodavši:

- Svi oni koji su sudjelovali u organiziranju namještanja utakmica, ma kako se zvali, moraju skupo platiti. Želim, međutim, također naglasiti da nikoga ne smijemo unaprijed osuđivati.

Proteklih je tjedana u Italiji zbog sumnji u namještanje utakmica zbog dobiti na kladionicama uhićeno 30-ak osoba. Pod istragom je 60-ak utakmica odigranih u talijanskoj prvoj, drugoj i trećim ligama. 

No comments :