Stranice

Monday 16 May 2011

Robinho - igrač 37.kola

U 37. kolu talijanske Serie A rješeno je dosta toga. Poznati su svi putnici u Seriju B, poznat je treći putnik u Ligu prvaka, dok je Milan pred svojim navijačima proslavio 18. naslov prvaka, prvi nakon sedam godina.
Igrač kola je Milanov Brazilac Robinho, koji je sa dva gola vodio Milan do pobjede nad Cagliarijem. U timu kola u formaciji 
4-2-3-1 Robinho je zauzeo mjesto u vrhu napada, a najbolji golman kola je Juventusov Gianluigi Buffon. 

Buffon je činio čuda na golu, ali nije uspio spasiti svoju momčad poraza na gostovanju kod Parme. U odbrani su Christian Maggio, ponajbolji igrač Napolija, koji je remijem protiv Intera osigurao Ligu prvaka nakon 21 godine, a na lijevoj strani je Mauricio Isla, strijelac u pobjedi Udinesea, koji će vjerovatno u LP naredne sezone. 

Stoperski par su veteran Parme Alessandro Lucarelli i Matias Silvestre iz Cesene, a dva zadnja vezna su Marco Parolo iz Cesene i Paolo Hernanes, fantastični Brazilac za kojeg se može reći "kad igra on, igra i Lazio". 

Ofanzivni vezni red čine Emmanuele Giaccherini, još jednom strijelac za svoju momčad, zatim Sebastian Giovinco, koji je zabio svom bivšem klubu Juentusu i udaljio ga od Europe, te Alejandro Gomez iz Catanije, koji je golom u sudačkoj nadoknadi zalupio Romi vrata Lige prvaka. 

No comments :