Stranice

Saturday 14 May 2011

Proslava naslova na San Siru, uvjerljivom pobjedom protiv Cagliarija

Nogometaši Milana pružili su briljantnu partiju protiv Cagliarija u utakmici 37. kola italijanske Serije A. Rossoneri su pobijedili 4:1 i moglo je početi veliko slavlje na San Siru, unatoč tome što je titula osigurana još u prošlom kolu.
Na San Siru je gostovao rasterećni Cagliari kojeg je ranije trenira aktuelni trener Milana Massimiliano Allegri. Iako su sa Sardinije najavljivali veliku borbu te prekid neugodne serije od tri poraza i pet utakmica bez pobjede, protiv novog prvaka jednostavno nisu imali što tražiti.

Milan je u vodstvo stigao u 22. minuti. Clarence Seedorf je poslao loptu za Robinha na lijevu stranu, Brazilac protrčao pored nekoliko gostujućih igrača i onda milimetarski preciznim udarcem savladao Michaela Agazzija. 

Robinho je definitivno prvo ime utakmice. U 24. minuti asistira Gennaru Gattusu za 2:0, a drugi svoj gol na utakmici postiže u 35. minuti. Prethodno ga je uposlio sunarodnjak Alexandre Pato i već tada je sve bilo riješeno.

Ipak, tri minuta poslije, Andrea Cossu uspijeva ublažiti prednost Rossonera. U nastavku su domaći zabili još jedan pogodak. Iskusni Seedorf je bio strijelac u 77. minuti. Ovim pogotkom Holanđanin je jasno poručio čelnicima kluba: "Nisam za staro gvožđe!"

Inače, podsjetimo da na ljeto ugovor ističe Seedorfu, Pirli, Nesti i još nekolicini iskusnih igrača, a klub ih još uvijek nije kontaktirao. Prema pisanju italijanskih medija, era "penzionera" na San Siru završava, pa će se klub okrenuti mlađim igračima. Ostaje da vidimo...

Ovome dodajmo kako Milan sada ima 81 bod, devet više od drugoplasiranog Intera. Cagliari ostaje na 44 boda. Milan će u narednom kolu gostovati Udineseu, dok će Cagliari ugostiti Parmu.

Serija A, 37. kolo:
AC Milan - Cagliari 4:1 (Robinho 22, 35, Gattuso 24, Seedorf 77/ Cossu 38)

No comments :