Stranice

Saturday 14 May 2011

Hulk ostaje u Portu!

Potpisivanjem novog ugovora s Portom brazilski napadač Hulk postao je najskuplji igrač u povijesti portugalskog nogometa. Odštetna klauzula sad iznosi 100 mil. €
Da portugalski nogometni prvak, FC Porto, ozbiljno ide u napad na Ligu prvaka, dokazuje nova vijest iz Portugala. Ugovor je za dodatne dvije godine produljio brazilski napadač Hulk (24)...
Točno 13.5 milijuna eura platio je portugalski klub dodatnih 40% vlasničkog udjela u njegovu radnom ugovoru, te sada drži pravo na 85% njegova ugovora, sada potpisanog do 30. lipnja 2016. godine.
Ovim je transferom, realiziranim u odnosu s njegovim bivšim klubom, urugvajskim Atleticom Rentistasom, iz kojeg je u Porto stigao u ljetu 2008. godine, Hulk postao najskuplja akvizicija u povijesti portugalskog nogometa. Prije tri godine Porto je za 45% njegova ugovora platio Atleticu 5.5 milijuna eura.
Preko sektora za odnose s javnošću Portugalske burze, FC Porto je također objavio da odštetna klauzula stavljena u novi Hulkov ugovor sada iznosi vrtoglavih 100 milijuna eura.
To, jednostavno rečeno, znači da klub koji sljedeće srijede čeka finale Europa lige protiv Brage u Dublinu ovog ljeta ne namjerava prodati jednu od svojih najvećih zvijezda i najboljeg strijelca portugalske lige ove sezone s 23 pogotka.

No comments :