Stranice

Friday 25 February 2011

Njemačka oduzela Italiji jedno mjesto u Ligi prvaka!


Nakon 11 je godina Njemačka vratila pravo na četiri predstavnika u Ligi prvaka. Formalno je to učinio Bayer iz Leverkusena 2-0 pobjedom nad Metalistom iz Harkiva u uzvratnoj utakmici 1/16 finala Europa lige... 

S trećeg mjesta UEFA-ina klupskog renkinga, posljednjeg koje donosi četiri mjesta nacionalnim savezima u Ligi prvaka (tri izravno jedno kvalifikacijsko), Njemačka je tako zbacila Talijane.

Ta činjenica, međutim, neće imati značaja za sljedeću sezonu europskih klupskih natjecanja, već će se valorizirati od sezone 2012/2013.

Nijemci su posljednji put s četirima predstavnicima krenuli u Ligu prvaka u sezoni 2001/2002, u koju su kao aktualni europski prvaci ušli nogometaši Bayerna, a kao finalisti završili igrači Bayera.

UEFA obračunava nacionalni klupski koeficijent kroz petogodišnje razdoblje. Računaju se svi nastupi klubova u kvalifikacijama i glavnim natjecanjima Lige prvaka i Europa lige.

Na prvim dvama mjestima i dalje se Englezi i Španjolci. Bundesliga se sada, međutim, i formalno može zvati trećom najjačom nogometnom ligom u Europi. Zasad... 

No comments :