Stranice

Wednesday 1 September 2010

Robinho i Ibrahimović poklon navijačima!


Navijači Milana čitavo su ljeto iskazivali nezadovoljstvo slabašnim pojačanjima koja su stizala na San Siro. No, u posljednjih nekoliko dana prelaznog roka, Rossoneri su potpisali dva vrhunska napadača. Riječ je, dakako, o Zlatanu Ibrahimoviću i Robinhu.
Zlatan Ibrahimović stigao je prije nekoliko dana na jednogodišnju posudbu, uz opciju da Milan na kraju sezone može otkupiti njegov ugovor. Danas (utorak) Milanovi navijači su dobili još jedan "poklon" od predsjednika Silvija Berlusconija. Naime, Robinho je potpisao na četiri godine i, po svemu sudeći, posljednje je pojačanje "crveno-crnih".

"Ova dva pojačanja dolaze kao poklon svim navijačima Milana od predsjednika Berlusconija. Robinho će nositi broj 70, dok će Ibrahimović preuzeti Huntelaarovu 'jedanaestku'. Robinhova cijena je 18 miliona eura plus dodatni bonusi", kazao je dopredsjednik Milana Adriano Galliani za Sky Sport 24.

Milan su napustili napadači Marco Borriello (Roma), te Klaas-Jan Huntelaar (Schalke). Spominjao se i dolazak Maxwella iz Barceloen, no Ibrahimovićev menadžer Mino Raiola tvrdi da o tome ništa nije čuo.

"Nikada nisam razgovarao s Milanom o Maxwellu. On je sretan u Barceloni".

No comments :