Stranice

Sunday 1 August 2010

Albertini: Klubovi imaju previše stranaca u omladinskim pogonima



Talijani i dalje svakodnevno traže razloge neuspjeha njihove nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Svoj je odgovor ponudio i legendarni veznjak Milana i “azzurra” Demetrio Albertini...

Današnji dopredsjednik Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) smatra da glavna krivica leži na klubovima koji u svojim omladinskim pogonima imaju previše stranih igrača.

- Ti igrači koče razvoj naših mladića. Lige za mlađe dobne kategorije nam više nisu dovoljne za razvoj naših talenata. Mislim da bi naši najbolji klubovi trebali imati B-momčadi, kao što je to običaj u Španjolskoj. Juventus B ili Inter B bi mogli igrati u Legi Pro (treća liga, op. a.) u kojoj bi mladi igrači dobivali priliku igrati protiv znatno iskusnijih nogometaša. Ako naši najbolji mladići nastave igrati protiv svojih vršnjaka, situacija će ostati ovakva kakva je sada - izjavio je Albertini za La Repubblicu.

Podsjetimo, Italija je kao branitelj naslova na južnoafričkom Mundijalu ispala već u prvom krugu natjecanja, osvojivši samo dva boda.
Sličan problem je i u Milanu, Strasser je ganac, Novinič slovenac, Odumandi nigerijac

No comments :