Stranice

Tuesday 13 March 2012

Muriel bi rado preselio u Milan?


Napadač talijanskog prvoligaša Udinesea Luis Muriel je izjavio kako je zainteresiran za mogućnost prelaska na San Siro, rekavši kako mu je Milan najdraži klub. 


20-godišnji napadač se trenutno nalazi na posudbi u Lecceu, a sa tri gola u posljednje četiri utakmice pomogao je toj momčadi da zadrži nade u opstanak, ali i privukao na sebe pozornost većih klubova. 


Muriela se smatra jednim od najtalentiranijih igrača Serie A, te će se vjerojatno vratiti u Udinese na kraju sezone, ali on kaže kako bi u budućnosti volio obući dres Milana. 


"Doista volim Milan. Ali, trenutno sam koncentriran na Lecce." rekao je Muriel za Tuttosport. 


Kolumbijski napadač je stigao u Udinese iz kluba Deportivo Cali, ali za sada za talijanski klub nije upisao niti jedan nastup. Nakon što je prošlu sezonu proveo na posudbi u španjolskoj Granadi, proteklog ljeta je preselio u Lecce, gdje je do sada postigao pet golova u 18 prvenstvenih utakmica. 

Monday 12 March 2012

Milan 2 - 0 Lecce ; Zima u Torinu, -4


Nogometaši Milana pobjegli su nakon nedjelje i odigranih utakmica 27. kola talijanske Serije A na četiri boda prednosti Juventusu (57-53). Milan je ovog vikenda uzeo sva tri boda, a Juventus opet samo jedan...


Gostovao je Juventus kod Genoe, te je odigrao utakmicu bez golova. Nema Juve još niti jedan poraz u sezoni, ali 14 remija su definitivno uteg koji ih stišće. Inače, bio je ovo već peti neodlučeni prvenstveni ogled u zadnjih šest utakmica i to je prilično usporilo skupljanje bodova Conteove momčadi.


Milan je na San Siru pobijedio Lecce 2-0, a opet je junak njihovog uspjeha bio Zlatan Ibrahimović. U 7. minuti je asistirao strijelcu Nocerinu (njegov već deveti prvenstveni gol), a u 65. je sam zabio za otklanjanje svake neizvjesnosti. Ibrahimović je sada, sa 19 golova, samostalno najbolji strijelac lige (drugi Di Natale ima 18), a samo podsjetimo da ovom prilikom Milan protiv Leccea nije morao proživljavati dramatične trenutke. U prvom dijelu sezone su, kao gosti, gubili kod Leccea na poluvremenu 3-0, ali su na kraju slavili 4-3.

Monday 5 March 2012

Ibrahimović: Ne mogu prestati misliti na 'ono' protiv Juventusa


U 26. kolu talijanske Serije A nogometaši Milana lagano su pokorili Palermo u gostima s 4-0. Pobjeda je time značajnija jer je Palermo ove sezone ponajbolji domaćin lige (deset pobjeda u 12 utakmica prije subote)... 


Nakon što je u kasnijem terminu Juventus odigrao doma samo 1-1 s Chievom razlika na vrhu ljestvice je tri boda na strani Milana, makar Juventus ima još jednu odigranu utakmica manje. 


Unatoč činjenici da se vratio na travnjake nakon kazne od tri utakmice, te da je zabio hat-trick ("tek" drugi u Seriji A u karijeri), Zlatan Ibrahimović se više usmjeravao na ono što se događalo prije osam dana. 


- Ne mogu prestati misliti na našu utakmicu s Juventusom. Ne mogu zaboraviti "ono" (op.a. poništeni regularni pogodak za 2-0). Nismo zaslužili to - rekao je Šveđanin koji je sa 18 pogodaka prvi strijelac lige zajedno s Di Nataleom. 


- U Palermu smo bili pravi. Ja sam već dulje vrijeme odličan, momčad također i moramo samo nastaviti rušiti sve čunjeve ispred sebe i dalje. Sljedeći na programu je Arsenal u Ligi prvaka - zaključio je Ibrahimović. 

Wenger i bez pola momčadi vjeruje u prolaz protiv Milana


Menadžer Arsenala Arsene Wenger potvrdio je da će u uzvratnoj utakmici osmine finala nogometne Lige prvaka protiv Milana morati slagati momčad bez španjolskog veznjaka Mikela Artete... 


Španjolac je za vrijeme utakmice protiv Liverpoola, u 27. kolu Premiershipa, na nosilima bio iznesen s travnjaka nakon udarca u glavu koji je zaradio u duelu s Jordanom Hendersonom. Arsenal je tu utakmicu dobio s 2-1 zahvaljujući dvama pogocima Van Persieja, ali je zato izgubio čak tri igrača. 


- Izgubili smo Yossija Benayouna, Abou Diabyja i Artetu. Mikel mora mirovati idućih tjedan dana. Povrh svega i Tomaš Rosicky je upitan za susret. No, sastavit ćemo najbolji mogući sastav u ovome trenutku pa što bude – rekao je Wenger. 


Unatoč zaostatku od 4-0 za Milanom iz prve utakmice, francuski strateg na klupi "topnika" vjeruje da njegova momčad i dalje može proći u daljnju fazu natjecanja. 


- Možemo zabijati puno golova. U posljednje dvije domaće utakmice u Premiershipu postigli smo ih 12. Moramo pronaći ravnotežu između napada i obrane – veli Wenger te nastavlja. 


- Vidim po vašim licima mnogo skepticizma. Međutim, kod nas toga nema. Morat ćemo puno toga riskirati, zadatak je jako težak, ali to je za svakog igrača jako dobra utakmica za igrati. Ako je Milan mogao zabiti četiri gola, onda možemo i mi – smatra Francuz. 


Osim prolaza u četvrtfinale Lige prvaka, Wenger vjeruje i u prestizanje Tottenhama u borbi za treće mjesto u domaćem prvenstvu, posljednje koje direktno vodi dogodine u Ligu prvaka. 


- Već sam rekao da nije nemoguće. Konstantniji smo od njih – zaključio je Wenger.