Stranice

Monday 14 July 2014

Trening utakmica: Milan Rossonero 3-2 Milan Giallo

Pazzini puca jedanaesterac Gabrielu
Giampaolo Pazzini i Jeremy Menez zabili su za pobjedu Milanove momčadi u crno-crvenim dresovima, u utakmici u kojoj je trener Pippo Inzaghi testirao formaciju 4-3-3 (u obje momčadi).

Za momčad u crno-crvenim dresovima koja je na papiru imala 'veća' imena, a također je i tijekom utakmice izgledala jače i ozbiljnije zabili su Pazzini (2 pogotka, 1 iz jedanaesterca) i pojačanje iz PSG-a pristiglo ovog ljeta - Jeremy Menez.
Za momčad u žutim dresovima zabili su mladi lijevi bek (jučer igrao na poziciji stopera) Michelangelo Albertazzi i još jedan izdanak Milanovog omladinskog pogona - Alessandro Mastalli, za žutu momčad je igrao i najmlađi igrač Milana, 16-godišnji Hachim Mastour koji je od ove sezone dio prve momčadi.

Službeni sastavi:
Milan Rossonero (4-3-3): Agazzi; Zaccardo, Alex, Mexes, Constant; Poli, Piccinocchi, Saponara; Menez, Pazzini i El Shaarawy

Milan Giallo (4-3-3): Gabriel; Šimić, Bonera, Albertazzi, Didac Vilà; Mastalli, Modić, Benedičič; Di Molfetta, Mastour i Niang

Friday 11 July 2014

TRANSFER NOVOSTI - 11.7.

SLUŽBENO:
Potvrđen je Matrijev odlazak na posudbu u Genou.
Oko dolaska hrvatskog reprezentativca u Milan još ništa nije sigurno s obzirom da Genoa traži 8 milijuna eura, a u utrku je uključen i Juventus koji bi igrača odmah poslao na jednogodišnju posudbu u Sassuolo.

Valencia je pristala na ponudu od 4 milijuna eura za Adila Ramija koji je proteklu polu-sezonu proveo u dresu Milana. Igrač je želio nadoplatiti određeni iznos pošto je Milan u jednom dijelu pregovora nudio između 3,5 i 4 milijuna eura.

Slovenski reprezentativac Valter Birsa, koji je prošlog ljeta stigao iz Genoe, iduću će sezonu provesti na posudbi u dresu Chieva iz Verone, a mladi kolumbijski stoper koji protekle sezone nije dobio mnogo prilika u dresu Rossonera preselio je u Avellino. Također, izdanak Milanove omladinske škole, Davide Pacifico trajno je napustio klub i prodan je klubu iz treće talijanske lige - FC Südtirolu.

GLASINE:
Galliani je ranije danas izjavio kako bi Robinho karijeru trebao nastaviti u američkom MLS-u i da klub pregovara sa Orlando Cityjem u kojem je zasad i Kaka'. Također, Milanov potpredsjednik je izjavio kako će vratar Agazzi ostati u klubu, te kako su dolasci Alexa i Meneza bitni transferi za Milan. 

Po pisanju uglednog talijanskog sportskog novinara Gianluce Di Marzija, Crotone je pokazao interes za dovođenjem Petagne i Tamasa iz Milana. Di Marzio spominje i kontakt između Lamele i Milana. 

Sportmediaset sinoć javlja kako je Galliani, upitan sinoć ispred restorana u Milanu izjavio: ''Vrsaljko ne dolazi, a Cerci možda dolazi.''

Novi trener Pippo Inzaghi izjavio je kako će klub na njegov zahtjev zadržati Nianga, vidjet ćemo hoće li M'Baye Niang iskoristiti pruženu šansu. 

Mediji također navode kako je danas Cerci na korak do potpisa za Milan. 
Još se spominjalo ime Jacksona Martineza kao zamjene za Marija Balotellija ako on eventualno napusti klub, iako je Inzaghi jučer izjavio kako vjeruje Balotelliju i da on može biti jedna od ključnih figura za uspjeh Milana iduće sezone. 

Milan i Inter zainteresirani za Valenciu?

Engleski Times javlja kako je Milan još jedan od zainteresiranih klubova za ekvadorskog napadača i igrača meksičke Pachuce, Ennera Valenciu.

Nakon 3 pogotka u dresu Ekvadora na svjetskoj smotri, mnogi europski klubovi su pokazali interes za 24-godišnjim Ennerom. Mediji na Apeninima su javljali kako je Inter jedini zainteresirani klub, no, Times je danas objavio kako su i rivali sa San Sira u igri.

Također, izvori javljaju kako je West Ham ponudio 12 milijuna funti (oko 15 milijuna eura), a španjolska Sevilla je također jedan od klubova koji se zanimaju za ovog napadača, koji također može igrati i na krilnim pozicijama u napadu.


Wednesday 9 July 2014

Početak priprema u Milanellu - 9.7.2014.

Kolumna: Filippo Inzaghi; Novi Guardiola ili nastavak pogrešne politike kluba

Inzaghi kao trener Milanove mlade momčadi
Sutra će u Milanellu početi pripreme za novu sezonu, a na čelu momčadi za novu sezonu se nalazi novi trener, legenda kluba Filippo Inzaghi. Taj mladi trener iza sebe ima dvije sezone vođenja Milanove mlade momčadi, a od ove sezone ga očekuje težak posao na „užarenoj“ klupi prve momčadi talijanskog velikana. Njegov dolazak na klupu Rossonera, momčadi s kojom je u 11 sezona postigao najveće igračke uspjehe, trebao se desiti još početkom kalendarske godine no Clarence Seedorf je tada bio prvi izbor predsjednika Berlusconija…



Svi Seedorfovi grijesi

A upravo je Seedorfovo djelovanje na poziciji trenera dobar pokazatelj Inzaghiju kako i što činiti, to jest ne činiti. Jer, Seedorf je napravio sve ono što snalažljiv trener ne bi trebao činiti. Po riječima vođe navijača il Baronea, Seedorf je već nakon tjedan dana svog šestomjesečnog mandata na klupi Milana rekao kako ne želi ¾ momčadi koju je imao na raspolaganju. Ne možemo biti sigurni da je to Seedorfova izjava ali pretpostavimo da jest. No, iako ne postoji službena izjava, to se moglo naslutiti s obzirom na to kako su se ubrzo nakon njegova dolaska počela pojavljivati žestoka protivljenja njegovom trenerskom odabiru i ideji o Milanu kakvog zamišlja -  unutar momčadi! Dakle, Seedorf je prije svega protiv sebe okrenuo dobar dio igračkog kadra. Prije nekoliko dana su se u medijima pojavile priče kako je velik dio svlačionice bio protiv Seedorfa, a kapetan momčadi Riccardo Montolivo izjavio je kako „nije bilo sklada u momčadi i kako je njegov otkaz dobra odluka kluba.“
Također, zbog male minutaže nakon povratka na teren zbog ozljede sve se češće spominjao odlazak De Sciglia u Real Madrid. Čini se kako su „tihu revoluciju“ i kampanju protiv Nizozemca vodili talijanski igrači, a jedini koji je stao u obranu Seedorfa i njegova rada je bio njegov sunarodnjak Nigel de Jong.
  Što se tiče Seedorfova utjecaja na igru, točno je da je Milan njegovim dolaskom počeo pozitivan niz u drugom dijelu sezone, za razliku katastrofe pod „palicom“ Allegrija tijekom prvog dijela sezone. Rossoneri su sezonu izgurali do kraja na osnovu individualne kvalitete najboljih klupskih pojedinaca usprkos tome što su se i oni sami utopili u sivilo ostatka igrača i propale sezone. No, Seedorf je pokušao u Milan donijeti nizozemski duh totalnog nogometa, što mu je s obzirom na limitiranost trenutne momčadi bilo onemogućeno, a teško da bi to postigao i sa puno boljom momčadi. Jer, Milan već dugi niz godina ne igra na taj način, a teško da će u budućnosti tako igrati.  Uz to, Seedorf je često mijenjao početnu jedanaestoricu baš kao i njegov prethodnik Allegri, iako je to Seedorfu češće pošlo za rukom pa su ponekad te promjene i donijele pobjede. Tako da je cijela protekla sezona protekla bez niza od nekoliko utakmica u kojima bi navijači Milana mogli vidjeti istu momčad u istoj formaciji. Još jedan Seedorfov grijeh bio je guranje pojedinaca (Bonera, Honda…) u prvu momčad pa je tako, u najvažnijoj utakmici sezone, u pretposljednjem kolu u utakmici protiv Atalante, kada je Milanu trebala pobjeda kako bi održao nadu o igranju u Europskoj ligi koja bi klubu donijela kakvu-takvu financijsku injekciju, Seedorf od prve minute na teren poslao Japanca Hondu koji se cijelu polu-sezonu nije uspio prilagoditi na igru Milana dok mu je zdravi Adel Taarabt, otkriće godine za navijače Milana i jedan od igrača koji su Rossonere vukli u drugom dijelu sezone – sjedio na klupi! Galliani je tada, gledajući utakmicu s tribina nazvao Seedorfa luđakom. To nas dovodi do treće Seedorfove kapitalne pogreške, uz pogrešan pristup igračima, pogrešno postavljanje momčadi, Seedorf je ušao u sukob sa Gallianijem o čemu se u medijima zadnjih tjedana često pisalo. Galliani je od samog početka Seedorfova mandata bio protiv, jer, Gallianijev kandidat za poziciju trenera bio je sadašnji trener Filippo Inzaghi. Dakle, svi odgovorni ljudi u klubu koji zauzimaju najvažnije pozicije bili su u međusobnom sukobu što nikako nije zdravo za klub. Jer, Galliani je osim sukoba sa Seedorfom bio i u ne tako tajnom sukobu sa Barbarom Berlusconi.

Inzaghi sa Gallianijem; kome će se prikloniti?
Inzaghijevo pozicioniranje će biti ključno!

Sada dolazimo do bitnih stvari za budućnost kluba i Inzaghija na klupi Milana. Idućih nekoliko mjeseci bit će od presudnog značaja za Inzaghija, a ključno će biti prije svega kako će se pozicionirati u odnosu na tri različita strujanja u klubu i kojem od njih će se prikloniti? I hoće li se uopće prikloniti kojem od njih ili će se uspjeti održati i balansirati među njima na način da se nikome ne usprotivi. Predsjednik Silvio Berlusconi, njegova kći Barbara i Adriano Galliani ključne su osobe kojima se Inzaghi ne bi trebao usprotiviti ako želi zadržati svoje mjesto na klupi i ako ne želi napraviti grešku koju je napravio Seedorf. Također, bilo bi poželjno da novi trener zadrži dobar odnos sa igračima što mu ne bi trebalo predstavljati problem pošto je donedavno bio njihov suigrač i jedna od legendi kluba, no, to je bio i Seedorf zar ne?


Inzaghi u svibnju 2012. - zadnja utakmica karijere
Što Inzaghi donosi sa sobom?

Pitanje je to koje cijelo vrijeme visi u zraku.
Odmah po dolasku u klub, medijima i društvenim mrežama kružio je Inzaghijev (neslužben i nepotvrđen) popis igrača na koje ozbiljno ne računa. Na njemu se nalazi desetak igrača, a većina navijača se slaže sa Inzaghijem kada je taj popis u pitanju jer se na njemu nalaze igrači koji su zadnjih godina bili samo nametnici na Milanovoj platnoj listi. Odlasci tih igrača napokon bi doveli do pristojnog broja igrača na koje trener može računati. (Do ove sezone ih je bilo skoro 30, optimalna brojka je 23 do 25). Također, od Inzaghija koji je još neki dan bio trener Milanove mlade momčadi očekuje se i da za sobom u prvu momčad dovede „svježu krv“ i mlade talente koji su bili dio njegove mlade momčadi, igračima kojima vjeruje i koje može početi prilagođavati igri na visokoj razini...

Nakon čarobne noći u Ateni 2007.
Uspjeh ili neuspjeh, budućnost će pokazati

Filippo Inzaghi je mlad trener koji ima tek dvije godine radnog iskustva, je li to dovoljno za klupu europskog velikana Milana? Joseph Guardiola je u trenutku sjedanja na klupu Barcelone, u ljeto 2008. godine i u osvit doba modernog načina igre kojim je Guardiola pokorio nogometnu Europu imao tek godinu dana iskustva, također u omladinskom pogonu svog kluba (Barcelona B). S druge strane, Clarence Seedorf je dres brazilskog Botafoga, nakon ubrzanog trenerskog tečaja i bez licence za trenera obukao odijelo i sjeo na klupu Milana. Vidjeli smo kako je to neslavno završilo.


Što će klupa Milana donijeti Inzaghiju i hoće li na klupi biti jednako uspješan kao u protivničkom šesnaestercu; vrijeme će pokazati!

Thursday 3 July 2014

TRANSFER NOVOSTI - 3.7.

Ovo je navodni popis novog trenera Milana Filippa Inzaghija na kojem se nalaze imena igrača na koje više ne računa te imena koja bi želio dovesti u klub. Popis naravno nije potpuno relevantan već se radi o medijskom nagađanju.
Odlasci: Gabriel, Jherson Vergara, Didac Vila, Michelangelo Albertazzi,(moguće posudbe), Antonio Nocerino (posudba u Torino - službeno), Andrea Petagna (moguća posudba u Cesenu), Kevin Constant, Michael Essien, Robinho, Alessandro Matri, M'Baye Niang (moguće prodaje). Još treba dodati gotovo sigurne odlaske Valtera Birse (Chievo Verona ili Rubin Kazan) kao i Cristiana Zaccarda (Balikesirspor). Valja napomenuti kako su klub već napustili Kaka (raskid ugovora, odlazak u Sao Paulo s posudbom u Orlando City), Marco Amelia, Urby Emanuelson (moguć odlazak u Romu) i Bakaye Traore, a također Inzaghi je, barem zasad, ostao bez Ramija i Taarabta kojima su završene posudbe iz Valencie odnosno QPR-a.
Što se tiče tih Pippovih želja one su navodno sljedeće: Adil Rami (Valencia), Pablo Armero (Napoli), Gabriel Silva (Udinese), Roman Eremenko (Rubin), Blerim Džemaili (Napoli), Francesco Lodi (Catania), Juan Manuel Iturbe (Verona), Lavezzi (PSG), a u slučaju odlaska Balotellija kao njegove zamjene mediji donose imena Marija Mandžukića (Bayern München) i Leandro Damia (Santos).

Wednesday 2 July 2014

Iturbe ; Milan ili Juventus?

Ne nazire se kraj trakavice oko mladog argentinskog krilnog napadača Juana Manuela Iturbea i toga gdje će taj 21-godišnjak nastaviti karijeru. Proteklih smo tjedan dana dobivali informacije kako je Milan u izvjesnoj prednosti pred Juventusom, te kako se od kluba sa San Sira očekuje kako će Hellas Veroni isplatiti oko 25 milijuna eura za Iturbea koji je protekle sezone u 29 utakmica odigranih u dresu Hellasa postigao 8 pogodaka. Pretpostavljalo se kako će oko 15 milijuna eura Rossoneri isplatiti odmah, a ostatak u ratama. 

No, jučer se pojavila nova informacija, te su neki izvori iz svijeta talijanskog nogometa tvrdili kako je Juventus sve dogovorio sa igračem i da se očekuje dogovor sa klubom, te da su Bianconeri ponudili više od Milana koji je navodno odustao od Iturbea jer je preskup. Ranije danas se pojavila informacija kako Milan ne odustaje od utrke za mladim Iturbeom i kako nudi 28 milijuna eura. Idući dani će pokazati tko je više zagrizao za bivšeg igrača Porta koji je proteklu sezonu proveo na posudbi u Hellas Veroni. Nastavak priče pratite na najpouzdanijem blogu o Milanu i Serie A na ovim prostorima.