Stranice

Tuesday 13 August 2013

Trabzonspor nudi 2 milijuna eura za Antoninija

Antonini je nedavno izjavio kako njegova budućnost u Milanu nije sigurna, a kako javljaju mediji danas je stigla ponuda iz turskog Trabzonspora za 31-godišnjeg Antoninija. 

Turski Bešiktaš već određeno vrijeme pokazuje interes za Antoninija, a sada se u utrku uključio i klub s obale Crnog mora. 

Novinar Sky Italie Gianluca Di Marzio prenosi kako je Trabzonspor ponudio 2 milijuna eura za Antoninija koji je za Milan odigrao preko 100 utakmica i zabio 1 gol. Sada je zamjena za Abatea, Constanta i De Sciglia te nema mjesto u prvih 11. 


Momčad Milana za dvoboj s PSV-om

Trener Massimiliano Allegri objavio je jučer širi popis od 29 igrača koji će konkurirati za dvoboj protiv PSV-a. 'Rossoneri' imaju pravo mijenjati popis do 19.kolovoza. Na popisu nema ozljeđenih: Vergare, Bonere, Saponare i Pazzinija.

Vratari: Christian Abbiati, Marco Amelia, Gabriel, Lorenzo Andrenacci.

Obrana: Ignazio Abate, Luca Antonini, Kevin Constant, Mattia De Sciglio, Philippe Mexes, Matias Silvestre, Cristian Zaccardo, Cristian Zapata, Luca Iotti, Marco Pinato.

Vezni red: Kevin-Prince Boateng, Bryan Cristante, Nigel De Jong, Urby Emanuelson, Riccardo Montolivo, Sulley Muntari, Antonio Nocerino, Andrea Poli, Bakaye Traore.

Napad: Mario Balotelli, Stephan El Shaarawy, M'Baye Niang, Robinho, Andrea Petagna, Kingsley Boateng.

Friday 9 August 2013

Do Lige prvaka preko nizozemskog PSV-a

Danas je održan ždrijeb 4.pretkola Lige prvaka, ždrijebom je odlučeno kako će protivnik Milana biti PSV iz Eindhovena. Prva utakmica igra se 20.kolovoza kod PSV-a, a uzvrat se igra na San Siru 28.kolovoza.


Sretan 40.rođendan Pippo Inzaghi

Jedan od najboljih svjetskih napadača proteklog desetljeća, igrač koji je 'rođen u zaleđu' i koji je iz jednog udarca zabio dva pogotka u finalu Lige prvaka danas slavi 40. rođendan.

Sve najbolje u daljnoj trenerskoj karijeri. 

Balotelli spreman za početak sezone!

Ozljeda koju je kontroverzni nogometaš Milana Mario Balotelli zadobio tijekom prijateljske predsezonske utakmice protiv Los Angeles Galaxyja nije ozbiljna kako se prvotno strahovalo.

Balotelli je protiv Galaxyja dobio neugodan udarac u list desne noge, zbog čega je na kraju i zamijenjen, a vjerovalo se da bi zbog ozljede mogao propustiti prvi ogled 4. pretkola Lige prvaka protiv PSV-a. 

"Pretrage lista Marija Balotellija obavljene jutros dale su negativne rezultate", stoji u priopćenju Milana. Zasad je i dalje nepoznato hoće li Balotelli zaigrati za talijansku reprezentaciju u prijateljskom ogledu protiv Argentine koji je na rasporedu 14. kolovoza, ali vjeruje se da će biti spreman za Milanove utakmice LP-a protiv PSV-a, tako i za početak sezone u talijanskom prvenstvu koju "rossoneri" otvaraju ogledom protiv Verone 24. kolovoza.

Saturday 3 August 2013

Fiorentina odbila ponudu za Ljajića

Ekipa Fiorentine, odbila je ponudu Milana za 21-godišnjeg Adema Ljajića. 

Rossoneri su jučer ponudili Fiorentini osam milijuna eura za Ljajića, koji je ranije dogovorio sve uvjete oko prelaska u Milan, ali su iz rukovodstva Viola ponudu za mladog nogometaša odbili. 

Potvrdio je to predsjednik tima iz Firence Andrea Della Valle. 

"Milanova ponuda nije dovoljno visoka. Ljajić je izrazio želju za ostankom i sada moramo vidjeti koliku plaću zahtjeva. Ako ne prihvati našu ponudu, ide na transfer listu. Ne želimo da se dogodi isto što i s Riccardom Montolivom. Ljajić mora shvatiti da plaće moraju biti ujednačene" - rekao je Della Valle. Ljajić je u Fiorentinu došao 2010. godine iz Partizana, a prošle je sezone u Serie A postigao 11 pogodaka.

Friday 2 August 2013

Milan ponudio 8 milijuna za Ljajića

Adriano Galliani ponudio je, prije odlaska momčadi u SAD,  Fiorentini 8 milijuna eura za srpskog reprezentativca Adema Ljajića. San o dolasku talentiranog Ljajića prekinut je ostankom Robinha u Milanu ali čini se kako je Ljajić i dalje meta Milana i kako su 'Rossoneri' danas ponudili formalnu ponudu za igrača.

Danas se u Firenci odlučuje o sudbini Ljajića u dresu 'Viola' s obzirom da će se u prijestolnici Toskane danas sastati Ljajićev agent i vodstvo Fiorentine te raspravljati o mogućem produljenju ugovora. Ako se dvije strane ne dogovore, prodaja Ljajića je vrlo vjerojatna.
Milan i Fiorentina bili su u sličnoj situaciji prije dva ljetna 'mercata' kada je Riccardo Montolivo odbio novi ugovor, a Milan poslao premalu ponudu, pa je Montolivo odigrao još sezonu u Firenci, a zatim bez odštete stigao u Milan. 

No, iz Fiorentine žele izbjeći novi 'slučaj Montolivo' i žele pregovarati ako Ljajić odbije novi ugovor. Cijena koju su postavili kreće se između 10 i 12 milijuna eura.

Kako javlja novinar  Gazzette Carlo Laudisa, Galliani je poslao početnu ponudu za Ljajića. Analitičar i stručnjak Sky Sportsa za talijanski mercato, Gianluca Di Marzio javlja kako ponuda Milana iznosi 8 milijuna eura + bonusi.

Boateng: Čekajte da budemo kompletni...

Milan je primio pet golova, mirisalo je na katastrofu, ali su onda postigli tri i ublažili poraz.

"Nije pravo mjerilo, umorni smo, City je ranije počeo pripreme, uz to bili smo oslabljeni. Sa našom punom ekipom, Mexesom, Balotellijem, Montolivom i još par igrača mi smo u istoj ravni sa njima. 

Kada budemo kompletni onda možete izvlačiti zaključke.'' - tvrdi Boateng. 

Ostaje li u Milanu?
"Naravno, ono što se pisalo po novinama nema nikakve osnove, Milan je moja druga kuća, ostajem'' - dodao je bivši reprezentativac Gane kojem ugovor ističe iduće sezone.

Kingsley Boateng za treće mjesto na Audi Cupu

Nogometaši Milana minimalno su savladali Sao Paulo u utakmici za treće mjesto na Audi Cupu u Munchenu. 

Nakon poraza od Manchester Cityja, Milan se morao zadovoljiti trećim mjestom na prijateljskom turniru u Munchenu. Rossoneri su na Allianz-Areni s 1:0 bili bolji od brazilskog sastava. Milan je igrao u izmijenjenom sastavu, a prvih 11 predvodio je Stephan El Shaarawy. Prvih 45 minuta okončano je bez golova, ali i bez većih uzbuđenja. Talijani jesu bili bolji, ali i Sao Paulo je imao nekoliko pokušaja prema golu Amelije. Tek u nastavku su Rossoneri slomili protivnika. Mladi napadač Kingsley Boateng zabio je nakon asistencije Emanuelsona u 53. minuti. Akcija je krenula od golmana Amelije po lijevoj strani, da bi na kraju Boateng iskosa s lijeve strane loptu poslao kroz noge golmanu Sao Paola.

Berlusconi ne ide u zatvor!

Vrhovni sud potvrdio je kaznu od četiri godine zatvora bivšem talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju zbog utaje poreza njegove tvrtke Mediaset. Nakon gotovo sedam sati vijećanja petero vrhovnih sudaca izreklo je večeras konačnu presudu Berlusconiju. Glede zabrane bavljenja javnim dužnostima, Vrhovni sud je poništio prijašnje odluke suda i pitanje vratio drugostupanjskom sudu koji će o tome trebati odlučiti. Berlusconi neće ići u zatvor jer mu je tri godine oprošteno, a godinu dana trebao bi dobrovoljno raditi korisne poslove. 

Ova presuda mogla bi imati i političke posljedice bez obzira na to što je Berlusconi govorio kako ona neće utjecati na opstanak vlade premijera Enrica Lette. 

Branitelji tražili oslobađanje od kazne 

Vrhovno sudsko vijeće, pod predsjedanjem Antonija Esposita, počelo je danas u 12 sati razmatrati proces nazvan Mediaset, po nazivu TV tvrtke, čiji je vlasnik bivši premijer Silvio Berlusconi (77) koji je na prvostupanjskom i drugostupanjskom sudu u Milanu osuđen na četiri godine zatvora i pet godina zabrane djelovanja u javnim institucijama zbog utaje poreza i stvaranja crnih fondova napuhavanjem cijena za filmska prava. Tužitelj Antonio Mura i pred Vrhovnim sudom, govoreći u utorak, zatražio je zatvorsku kaznu za Berlusconija od četiri godine zatvora (premda Berlusconi ne bi bio ni dana u zatvoru jer tri godine mu je oprošteno oprostom koji je za sve kazne, osim krvnih, svim osuđenicima izglasovan 2006. u parlamentu), ali je spustio na tri godine zabranu političkog djelovanja. Berlusconijevi branitelji Franco Coppi i Niccolò Ghedini, govoreći u srijedu, zatražili su njegovo oslobađanje zbog nepostojanja kaznenog djela. Tužitelj Mura drži kako je Berlusconi bio „idejni začetnik mehanizma prijevare poreza“. 

"Kazneno beznačajno" 

Odvjetnici Coppi i Ghedini zatražili su „poništenje presude jer čin (fiskalne prevare), kako je predstavljen, kazneno je beznačajan“. Ne postoji kazneno djelo porezne prijevare, već se tako što kažnjava upravno ili preko poreznih normi. Odvjetnik Coppi bio je vrlo jasan u obrazloženju svoga zahtjeva. Berlusconija se osudilo za kazneno djelo koje nije počinio samim time što je optužen za kazneno djelo koje ne postoji. Osim toga optuživalo ga se, zapravo, bez materijalnih dokaza. Optužen je samo za pretpostavku da je kao vlasnik Mediaseta trebao znati za napuhavanje cijena za filmska prava. Riječ je o procesu koji je započeo 2006. godine i analizirana je kupoprodaja televizijskih i filmskih prava s američkim tvrtkama poslije 2002. godine kada Berlusconi više nije pratio rad tvrtke, budući da je već deset godina bio u politici. 

Još tri procesa protiv Berlusconija 

Protiv Berlusconija se vode još tri procesa. U procesu Ruby osuđen je na sedam godina zatvora zbog maloljetničke prostitucije i zlorabe položaja jer je intervenirao kod policije da se marokansku djevojku pusti iz pritvora. Drugi proces, onaj vezan za objavljivanje istrage o kupoprodaji banke, na kojem je na prvom stupnju kažnjen s godinu dana zatvora, pada u zaborav. Treći proces bi se tek ujesen mogao otvoriti u Napulju gdje je Berlusconi osumnjičen za „kupovinu“ parlamentaraca, odnosno da je platio parlamentarca kako bi on iz druge prešao u njegovu stranku. Silvio Berlusconi presudu čeka s dvoje najstarije djece, one iz prvoga braka, Marinom i Piersilvijom, u palači Grazioli u Rimu, gdje boravi kada se nalazi u glavnom gradu Italije. S njime su još i njegovi najbliži politički suradnici. Berlusconi je uvijek najavljivao kako ishod presude neće utjecati na daljnji tijek vlade premijera Enrica Lette u kojoj su i članovi njegove stranke.

izvor: vecernji.hr