Stranice

Wednesday 31 July 2013

Honda pristao na smanjenje plaće

Japanski nogometaš Keisuke Honda (27) pristao je na smanjenje vlastite plaće, a sve kako bi realizirao svoj transfer u redove talijanskog kluba Milana.

Aktualni nogometaš moskovskog CSKA ima ugovor s ruskim klubom do prosinca ove godine, no Milan ne želi čekati dotada, kada bi ga dobio besplatno, već ga do kraja ljetnog prijelaznog roka želi u svojim redovima. CSKA nije želio smanjiti otkupnu cijenu od pet milijuna eura na tri, pa je Japanac odlučio izaći Milanu ususret, smanjiti svoju plaću s 2.5 na 1.8 milijun eura godišnje kako bi talijanski klub imao potrebnih pet milijuna za transfer. Honda bi se danas (srijeda) trebao sastati s predstavnicima Milana i dogovoriti uvjete suradnje, nakon čega bi CSKA samo trebao dati svoj pristanak. Honda je član CSKA od 2010. godine, a otada je upisao 79 nastupa, 20 pogodaka i 17 asistencija.

SLUŽBENO: Silvestre novi igrač Milana!

Dopredsjednik Milana Adriano Galliani potvrdio je da je s gradskim rivalom Interom dogovorio dovođenje 28-godišnjeg obrambenog nogometaša Matiasa Silvestrea.

Sve smo dogovorili s Interom. Silvestre će uskoro obaviti liječničke testove kod nas - izjavio je Galliani talijanskim novinarima. Milan je krenuo u realizaciju transfera nakon što su mu se ozlijedili Daniele Bonera i Philippe Mexes. 

Silvestre je prošlu sezonu proveo u Interu na posudbi iz Palerma, a ''nerazzurri'' su ga temeljem ranijeg dogovora ovo ljeto morali otkupiti. No, novi trener Walter Mazzarri je odlučio da mu Argentinac nije potreban što je otvorilo put do novog transfera.

Silvestre je odbio odlazak u Parmu i Genou, ali Milan mu je očito zadovoljavajuća opcija. Talijanski mediji pišu da će u sljedećoj sezoni biti posuđen ''Rossonerima'' koji će ga iduće godine moći trajno otkupiti.

Tuesday 30 July 2013

Popis igrača za Audi Cup i Guinness Cup

Massimiliano Allegri objavio je popis igrača za nadolezeće susrete Milana. Milan će u srijedu i četvrtak igrati na Audi Cupu, protivnik Milana u srijedu na Audi Cupu je Manchester City, a u četvrtak Rossoneri igraju protiv pobjednika susreta Bayern Munchen/Sao Paulo. 

Zadnjih dana Milanovu momčad pogodile su ozljede, braniči De Sciglio, Mexes, Bonera i Abate su ozljeđeni. Riccardo Saponara i Pazzini su također van terene dok će se Zapata, Balotelli i Montolivo pridružiti momčadi tek za utakmice u SAD-u s obzirom da su još uvijek na produljenom odmoru. 

Popis igrača: 

Vratari: Christian Abbiati, Marco Ameila, Gabriel

Obrana: Luca Antonini, Kevin Constant, Luca Iotti*, Davide Pacifico, Marco Pinato*, Jherson Vergara, Cristian Zaccardo, Cristian Zapata**

Vezni red: Kevin-Prince Boateng, Bryan Cristante, Urby Emanuelson, Nigel De Jong, Sulley Muntari, Antonio Nocerino, Andrea Poli, Bakaye Traore, Riccardo Montolivo**

Napad: Kingsley Boateng*, Stephan El Shaarawy, M'Baye Niang, Andrea Petagna, Mario Balotelli**

*igrači iz Primavere
**igrači koji će se pridružiti momčadi za Guinnessov kup

Mexes: Mi smo Milan i borit ćemo se za titulu!

Francuski obrambeni nogometaš AC Milana Philippe Mexes tvrdi kako će se Rossoneri boriti za Scudetto sljedeće sezone. 

Juventus je protekle dvije sezone uzastopno slavio u Serie A, no u Milanu vjeruju da će ove godine biti dosta konkurentniji Juventusu i da mogu do naslova. "Scudetto? Mi smo Milan. Borit ćemo se za naslov" - kazao je Mexes za Sky Sport Italia, dodavši: "Nismo imali pojačanja kao druge momčadi prošle sezone, ali smo bili jako konkurentni. I sada imamo najboljeg strijelca lige - Marija Balotellija". Osvrnuo se na svoju budućnost na San Siru nakon dolaska Matiasa Silvestrea iz Intera. "Samo želim raditi iz dana u dan. Imam ugovor do ljeta 2015. godine, tako da nisam zabrinut. Silvestre će zamijeniti Boneru? Svaki igrač će nam biti koristan'' - dodao je Mexes.

Monday 29 July 2013

Raspored utakmica Milana u Serie A 2013./14.

Večeras je objavljen raspored utakmica za Serie A u nadolazećoj sezoni. U 1.kolu Rossoneri gostuju kod Hellas Verone, a u 2.kolu ekipa Massimilijana Allegrija dočekuje trenerovu bivšu momčad Cagliari na San Siru. Utakmice s Juventusom nas očekuju u 7. i 26. kolu; prvi susret je 6.listopada u Torinu, a drugi na San Siru 2.ožujka 2014. Derbi susreti sa Interom na rasporedu su u 17. i 36.kolu, prvi susret je 22.prosinca, a drugi, dva kola prije kraja prvenstva, čeka nas 4.svibnja. 

1. Hellas Verona - Milan 
2. Milan - Cagliari
3. Torino - Milan 
4. MILAN - NAPOLI
5. Bologna - Milan 
6. Milan - Sampdoria 
7. JUVENTUS - MILAN
8. Milan - Udinese
9. Parma - Milan 
10. Milan - Lazio 
11. Milan - Fiorentina 
12. Chievo Verona - Milan 
13. Milan - Genoa
14. Catania- Milan 
15. Livorno - Milan 
16. Milan - Roma 
17. INTER - MILAN 
18. Milan - Atalanta 
19. Sassuolo - Milan

Giner diže cijenu: Odbili smo Barcelonu, Honda želi samo u Milan!

Milan je nudio 3 milijuna eura, a iz CSKA žele 5 milijuna i zasad se ne čini da će ovog ljeta doći do dogovora između klubova. 

Galliani je izjavio kako će Milan ovog ljeta pokušati dovesti Hondu do dana kada se prijavljuju igrači za nastup u Ligi prvaka. Japanac je već naglasio kako želi samo u Milan i to što prije, no, kao pravi profesionalac u nedjelju je igrao protiv moskovskog Lokomotiva i zabio odličan pogodak iz slobodnog udarca, za 2-1 pobjedu svoje momčadi. 

" Za Hondu smo imali druge ponude osim ove iz Milana, naime dobili smo ponudu i od Barcelone , ali jednostavno igrač ne želi igrati nigdje drugdje osim u Milanu, iako još nismo blizu transfera jer je razliku u tome koliko Milan nudi za igrača i onoliko koliko mi želimo za istog, Honda nije izgubio volju za igrom još uvijek je naš najbolji igrač i igra punom snagom." - rekao je predsjednik CSKA Yevgeny Giner.

Honda se već dogovorio s Milanom za siječanj, ostat će u klubu do 2017. godine, a zarađivati će 2,5 milijuna eura. Kako tvrdi FIFA-in agent Ernesto Bronzetti koji radi kao posrednik na ovom transferu, Honda je odbio nekolicinu ponuda od kojih je jedna bila ona iz Barcelone.

Sunday 28 July 2013

Bonera van terena 3 mjeseca, Silvestre zamjena?

Stoper Milana Daniele Bonera izbivati će sa terena zbog ozljede 70 do 90 dana. Iz Milana su se brzo bacili u potragu za zamjenom i čini se kako je to stoper Intera, Matias Silvestre.

Silvestre je u Interu imao poprilično lošu sezonu, a u prošloj sezoni odigrao je samo 9 utakmica. Očito da u Milanu misle kako je Silvestre dostojna zamjena za 32-godišnjeg Boneru.

Sky Sport i Gazzetta dello Sport javljaju kako su se Galliani i igrač sastali danas i dogovorili uvjete transfera. Također, Galliani je kontaktirao Morattija i idućih dana se očekuje dogovor. Moratti predlaže opciju suvlasništva dok bi Galliani, po starom dobrom običaju, htio dovesti igrača na posudbu s mogućnošću otkupa. 

Velik dio navijača se ne slaže sa mogućim dovođenjem Silvestra jer u svojim redovima već imamo mladog Vergaru, a također previše smisla nema ni dovođenje igrača koji u Interovoj katastrofalnoj sezoni nije bio standardan igrač. 

Friday 19 July 2013

Eriksen odbio Liverpool zbog Milana?

Kako javljaju mediji, čini se kako je Christian Eriksen odbio ponudu Liverpoola za kojeg se proteklih dana smatralo da vodi u utrci za danskim reprezentativcem ispred Bayera iz Leverkusena.

21-godišnji Danac smatra se za jednog od najzanimljivijih igrača ovog prijelaznog roka. Eriksen ima još jednu godinu ugovora s Ajaxom, a sve više se čini kako nema namjeru obnavljati ugovor s klubom iz Amsterdama.

Kako navodi danski 'Ekstra Bladet' Milan je sada vodeći u utrci za Eriksena, a također navode kako je ugovor od 4 milijuna eura 'na stolu'. Ono što se ne zna je iznos odštete, a vrlo je vjerojatno da će Milan morati prodati nekog kako bi doveo mladog Danca.

Glasine koje kruže ovih dana govore kako je Kevin Prince Boateng najbliži izlaznim vratima Milana, a iz kluba se nadaju kako bi za njega mogli dobiti 15 milijuna eura koliko bi moglo biti dovoljno za dovođenje 21-godišnjeg Danca. Trener Ajaxa, Frank de Boer svojom izjavom: ''Na Christianu je da odluči što želi'' dao naslutiti kako bi Eriksen ovog ljeta mogao napustiti Ajax.

''Razumijemo da je za ovakvog igrača interes velik. Također, mogu razumjeti da želi korak više u karijeri, ja ga ne mogu zaustaviti.'' - zaključio je de Boer.

Atalanta potvrdila dolazak Yepesa

Direktor Atalante Pierpaolo Marino potvrdio je dovođenje Maria Yepesa. Kolumbijac je bio slobodan igrač nakon završetka ugovora sa Milanom u lipnju. 
''Sretni smo zbog dogovora. Igrač je motiviran, posebice zbog mogućeg nastupa s Kolumbijom na Svjetskom prvenstvu u Brazilu iduće godine. Želi dobru sezonu.'' - rekao je Marino.

Sada 37-godišnji Yepes je u Italiji od 2008. godine i transfera u Chievo iz PSG-a. U Veroni je proveo 2 godine do dolaska na San Siro u ljeto 2010.

Paletta? 35 milijuna eura!

Parmin direktor Pietro Leonardi odgovorio je na glasine o mogućem transferu Gabriela Palette u Milan. 27-godišnji stoper je stalni član momčadi Parme od dolaska iz Boca Juniorsa 2010. godine.

''Tko god želi dovesti Palettu mora platiti 35 milijuna eura! O tome nema daljnjih pregovora.'' - zaključio je Leonardi. 

Galliani je ranije ovog tjedna, kako mediji navode, ponudio Zaccarda i 5 milijuna eura za Palettu što su iz Parme glatko odbili.

Sky objavio Milanovu 'transfer listu'


SLUŽBENO: Robinho produljio ugovor do 2016.

Iz Milana su u četvrtak kasno navečer službeno potvrdili produljenje ugovora sa svojim brazilskim napadačem Robinhom (29).

Dosad važeći ugovor, koji je nekadašnjemu brazilskom nogometnom reprezentativcu istjecao s krajem dolazeće sezone, produljen je za dvije godine, tako da će Robinho Milanov dres nositi do 30. lipnja 2016. 

Iza Brazilca jedna je od najlošijih sezona u karijeri: lani je u 26 nastupa za milanski klub u svim natjecanjima zabio samo dva gola. 

Tuesday 16 July 2013

Bitno da se nešto piše...

Tradicionalno, kao i svakog ljeta, a ponekad i mjesecima prije istog svakodnevno se u medijima spominju igrači i transferi koji se nikada neće ostvariti. Tako su ovih dana mahom svi domaći i strani mediji prenijeli vijest o mogućem transferu Luke Modrića i Karima Benzeme u Milan. Naravno, u takvim vijestima nema nimalo istine, a dovoljna su dva imena - Keisuke Honda i Adem Ljajić. Ako klub nema novca za ova dva igrača, tj. mora prodati Boatenga ili Robinha kako bi doveo jednog od gore navedenih igrača pa kako bi onda tek doveo Modrića ili Benzemu koji su tri puta skuplji od Honde i Ljajića. Očito da tijekom mercata novinari u svojim redakcijama čuju samo naredbu: ''Bitno da se nešto piše.'' Pa se tako shodno tome ponašaju i pišu takve neistine.

U međuvremenu, ozbiljni portali i mediji prenijeli su vijest koja je čak i moguća, radi se o razmjeni igrača sa Parmom, u Parmu bi otišao Zaccardo koji se od dolaska u siječnju ove godine nije izborio za mjesto u momčadi dok bi u smjeru Milana stigao mladi talijanski napadač Nicola Sansone. 

Monday 15 July 2013

Niang: Možemo Juventus skinuti s vrha

Mladi 18-godišnji francuski nogometaš Mbaye Niang uvjeren je da će njegov Milan u nadolazećoj sezoni sa talijanskog trona skinuti Juventus.

"Vjerujemo da možemo u nadolazećoj sezoni biti bolji od Juventusa. Vjerujemo da smo jači, no vidjet ćemo što će se na kraju dogoditi. U Milanu želim ostati što dulje. Želim se dobro pripremiti i raditi svoj posao, postizati golove" 
- dodao je mladi Francuz.

Nesta: Serie A je u padu

Nekadašnji nogometaš Milana, Alessandro Nesta, koji trenutno nastupa u MLS-u za Montreal, smatra da je u talijanskom klupskom nogometu sve manje novca.

"U talijanskom klupskom nogometu sada jednostavno nema novca i svi najbolji igrači idu igrati u Englesku, Španjolsku i Njemačku. Seria A klizi prema dolje'' - izjavio je Nesta.

Podsjetimo, Nesta je profesionalnu karijeru počeo u Laziju u kojem je odigrao 197 utakmica, da bi se potom preselio u Milan u čijem dresu je 224 puta istrčao na teren.

Saturday 13 July 2013

Ambrosini razočaran: Milan je moja prošlost

Ambrosini je poslije 17 godina na San Siru prešao ovog ljeta u Fiorentinu. Kaže da je razočaran ponašanjem direktora Milana. Postupa li se tako sa legendama kluba? Ambrosini  tvrdi da se raduje novom početku i da je zahvalan Fiorentini na pozivu i prilici, ali i otkriva da je razočaran ponašanjem direktora Milana.

"Uzbuđen sam, ovo je velika prilika za mene i želim se zahvaliti Fiorentini na novoj prilici.'' - rekao je Ambrosini.

"Milan? To je sada prošlost. Ja sam igrač Fiorentine i želim pričati samo o novom klubu. Priznajem da sam očekivao bolji odnos od direktora Milana, da me makar udostoje razgovora. Nakon što je sezona završena, razgovarao sam sa direktorima jednom i više nije bilo prilike da se razjasni situacija. Nisu me ni pozvali." - izjavio je očigledno povrijeđeni Ambrosini.

Massimo Ambrosini je proveo 18 godina u Milanu u koji je još 1995. došao iz Cesene kao 18-godišnjak. Sa Milanom je osvojio 4 titule, kao i 2 Lige prvaka i svakako da nije zaslužio takav tretman.

Friday 12 July 2013

Milan osigurao dolazak Honde

Talijanski nogometni velikan Milan postigao je dogovor o potpisu ugovora s japanskim ofenzivnim veznjakom Keisukeom Hondom (27), izvještava Sky Sport 24.

Hondi u prosincu ove godine istječe ugovor s moskovskim CSKA-om nakon čega će u siječnju postati član ''rossonera''. Hondin brat i agent sastao se tijekom četvrtka s dopredsjednikom Milana Adrianom Gallianijem i dogovorio sve uvjete suradnje. Sky Sport 24 navodi i kako postoji mala mogućnost da Honda već ovoga ljeta dođe na San Siro. U tom će slučaju Milan, dakako, morati platiti određenu odštetu CSKA-u, ali na to će pristati tek ako prije toga ostvari prihod prodajom nekolicine igrača. 
Honda je u siječnju 2008. prešao iz Nagoye u nizozemski VVV-Venlo, a dvije godine kasnije je potpisao za CSKA. Za japansku je reprezentaciju dosad odigrao 44 utakmice i postigao 15 pogodaka. 

Wednesday 10 July 2013

Santos odustao od Robinha

Predstavnici Santosa objavili su večeras kako je klub odustao od dovođenja Robinha. Čini se kako su se klubovi dogovorili oko cijene od 5,5 milijuna eura, no, čelnici Santosa su ipak odustali od dovođenja 29-godišnjeg Brazilca.

''Otkupna cijena za Robinha i njegova primanja su i dalje daleko od brazilske realnosti.'' - stoji u priopćenju. 

Adriano Galliani je također potvrdio ovu vijest izjavom: ''Robinho ostaje u Milanu. Iz Santosa su odlučili kako više ne žele pregovarati.''

Ovo znači kako će Milan vjerojatno odustati od dovođenja Adema Ljajića, a dolazak Honde iz CSKA Moskve se također ne očekuje prije siječnja osim ako Kevin Prince Boateng napusti klub, no, za njega nema ponuda. 


Monday 8 July 2013

Galliani: Hondu ćemo dovesti u siječnju

Adriano Galliani, dopredsjednik nogometnog kluba Milan, najavio je kako će odlični japanski nogometaš, 27-godišnji Keisuke Honda, na San Siro doći tijekom siječnja iduće godine... 

- Kako stvari stoje Hondu ćemo potpisati tijekom siječanjskog prijelazong roka - rekao je Galliani o igrači kojem ugovor s moskovskim CSKA-om, ruskim prvakom, završava u prosincu ove godine. Inače, Honda je prije CSKA igrao za Nagoyu i nizozemski Venlo. 

Za japansku je reprezentaciju odigrao 45 utakmica i postigao petnaest golova. 

- Ljajić? Postoji mnogo špekulacija oko igrača Fiorentine, ali ništa vam konkretno ne mogu reći. 

O klupskim ambicijama za iduću sezonu Galliani je dodao: 

- Krucijalno je biti prvi, drugi ili treći. Izlazak u Ligu prvaka je prioritet, jer u financijskom smislu to silno treba svakom klubu. 

Galliani: Odbili smo ponudu veću od 30 milijuna za El Shaarawyja

Adriano Galliani, dopredsjednik talijanskog nogometnog velikana Milana, izjavio je kako je njegov klub nedavno odbio veoma unosnu ponudu za 20-godišnjeg napadača Stephana El Shaarawyja... 

- Ono što dosad nismo rekli nikome je da smo dobili jako visoku ponudu za El Shaarawyja, ali neću imenovati klub o kojem se radilo. Riječ je o jako važnom klubu – rekao je Galliani za program talijanske televizije 7 Gold. 

Iako Galliani nije htio otkriti ime kluba, talijanski mediji nagađaju kako se radilo o Chelseaju, Anžiju ili Arsenalu. 

- Informirao sam igračevog agenta i čim se vratio s Kupa konfederacija razgovarao sam sa Stephanom. Nismo ga željeli prodati, ali smo informirali momka i njegovu obitelj o ponudi koja je za njega došla. Pitao sam ga što on želi. Rekao je da mu je novac koji ima i više nego dovoljan, da je Milanov navijač i da ne želi otići. Poljubio sam ga u obraz i to je bilo to. Koliko je visoka ponuda bila? Veća od 30 milijuna eura. 

El Shaarawy je u Milan stigao 2011. godine iz Genoe, a prošle je sezone sa 16 golova bio najbolji klupski strijelac i treći najbolji strijelac talijanske Serije A.

Berlusconi u Milanellu



FOTO: Okupljanje u Milanellu - prvi trening sezone

Andrea Poli

Saturday 6 July 2013

Pazzini: El Shaarawy će biti ključan igrač Milana

Nogometaš Milana Giampaolo Pazzini rekao je danas da je taj klub dobro postupio odlučivši zadržati El Shaarawyja na San Siru, jer vjeruje da će on postati ključni igrač tima.
Pazzini nije sumnjao da će El Shaarawy ostati u Milanu i pored velikog zanimanja eurospkih velikana.

"Nikada nisam imao bilo kakve sumnje da će El Shaarawy ostati u Milanu. On je još mlad. Točno je da je patio u određenim situacijama, ali će se naučiti nositi s tim. On ima dosta kvalitete i to će prevladati i postat će važan za Milan", rekao je Pazzini za službenu stranicu kluba.

El Shaarawy je prošle sezone odigrao 37 utakmica u Serie A i postigao 16 golova.

Dvadesetogodišnjeg napadača mediji su povezivali sa prelaskom u Chelsea, PSG, Napoli i Manchester City, ali je Milan u utorak saopćio da El Shaarawy neće napustiti klub.

SLUŽBENO: Ambrosini u Fiorentini!

Donedavni kapetan Milana Massimo Ambrosini (36) potpisao je jednogodišnji ugovor s Fiorentinom, objavio je u četvrtak klub iz Firence.

Ambrosini je došao na San Siro 1995. iz Cesene i otada je s ''rossonerima'' osvojio četiri naslova u talijanskom prvenstvu i dvije Lige prvaka. Budući da u posljednje vrijeme ipak više nije bio u prvom planu, odlučio je potražiti sreću na novoj adresi, konkretno - u Fiorentini.

U dresu talijanske reprezentacije ovaj je iskusni vezni nogometaš skupio 35 nastupa, a s Fiorentinom će sljedeće sezone igrati u Europa ligi.

Balotelli: Volio bih da Zlatan dođe

Mario Balotelli, prvi napadač talijanske reprezentacije, kaže kako je nagovarao Carlosa Teveza, bivšeg suigrača iz Manchester Cityja, da mu se priključi u AC Milanu. No, Argentinac je otišao u Juventus.

Slijedio je 29-godišnji Tevez put Robinha, Nigela de Jonga i Balotellija, igrača koji su iz Manchester Cityja otišli u Seriju A. No, za razliku od trojice spomenutih, koji su se skrasili u Milanu, Tevez je odabrao Juventus. 

- Mi imamo jaku momčad, ali za europske utakmice nam trebaju pojačanja. Volio bih kada bi moj klub potpisao Zlatana Ibrahimovića – započeo je Balotelli u izjavi za Sportmediaset. 

- Ne bojim se Juventusa. Poštujem sve klubove ali se nikoga ne bojim. Carlos Tevez je moj prijatelj, rekao sam mu da dođe u Milan, ali me nije poslušao i završio je u Juventusu. 

Balotelli je istaknuo kako mu je drago što će Stephan El Shaarawy vjerojatno ostati u Milanu i nakon ovog ljeta. Dodao je kako on osobno ne namjerava ''dignuti sidro'' sa San Sira… 

- Poslao sam poruku Stephanu i pitao ga kako je prošao sastanak s Adrianom Gallianijem. Odgovorio mi je da ostaje u klubu, a ja sam mu poručio da je dobro odradio tu priču. Drago mi je da nije na prodaju, ali u nogometu nikad ne znate što se može dogoditi. 

- Što se mene tiče, Milan je momčad koja je u mom srcu, dobar klub s puno navijača. Dobro se osjećam u tom klubu i zasad ću ostati, a jednog dana, vidjet ćemo što će biti.

SLUŽBENO: Taiwo novi igrač Bursaspora

Nigerijski nogometni reprezentativac Taye Taiwo (28) karijeru će nastaviti u turskom Bursasporu, nakon što nije uspio nametnuti se u talijanskom velikanu Milanu.

Bursaspor je potvrdio transfer putem svoje web-stranice, iako nije poznata visina odštete plaćena Rossonerima, a Taiwo je s novim klubom potpisao trogodišnji ugovor. 

Nigerijski lijevi bek u Milan je stigao na ljeto 2011. iz Marseillea, ali je otad propustio izboriti se za mjesto u udarnoj postavi. Šest mjeseci kasnije posuđen je QPR-u, prije jednogodišnje posudbe u kijevski Dinamo na ljeto 2012.  U dresu nigerijske reprezentacije Taiwo je dosad skupio 53 nastupa i pritom postigao 5 golova. 

Wednesday 3 July 2013

El Shaarawy nije na prodaju!

Ovog se ljeta dosta šuškalo o tome da bi Milan mogao napustiti 20-godišnji talijanski nogometni reprezentativac Stephan El Shaarawy. Stizale su i prilično primamljive ponude. Najkonkretnijom se činila ponuda Monaca koji je za njega, ali i Kevina-Princa Boatenga, nudio čak 60 milijuna eura. Prije, dok je Carlos Tevez bio slobodan, a ne novo pojačanje Juventusa, Manchester City je nudio Argentinca i 25 milijuna eura za El Shaarawyja. 

No, nadareni je igrač Milana tada ostao na San Siru, ali i dalje je bio u izlogu. No, u utorak je obavljen sastanak, kako navode talijanski mediji, između klupskog dopredsjednika Adriana Gallianija, igračevog menadžera i samog nogometaša. I odlučeno je, El Shaarawy ostaje i dalje Milanov. 

"Klub je odlučio da nema prodaje El Shaarawyja ovog ljeta. On je najveća nada kluba i zato ostaje s nama", rečeno je u kratkom klupskom priopćenju za medije. 

Stipe Perica i Ante Rebić na meti Milana

Ante Rebić i Stipe Perica na meti su talijanskog diva Milana. Tuttomercato tvrdi kako je napadački tandem hrvatske nogometne U20 reprezentacije vrlo zanimljiv kluba sa San Sira. Navodno je Milan na SP u Tursku poslao emisare kako bi se uvjerili da je mladi hrvatski dvojac spreman zaigrati u dresu milanskog kluba. Perica i Rebić zapeli su za oko direktoru i glavnom čovjeku u operaciji dovođenja igrača u Milan, Ariedu Braidi. Talijan je navodno oduševljen nogometnim kvaliteta mladih Hrvata. Tuttomercato tvrdi da je Milan za hrvatski dvojac spreman platiti 2 milijuna eura.

Boban: El Shaarawy još mora napredovati

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimir Boban osvrnuo se u razgovoru za Sky Sports 24 na špekulacije o transferu vezanu uz svoj bivši klub AC Milan. Konkretno, najglasnija špekulacija je ona o potencijalnom transferu 20-godišnjeg Stephana El Shaarawyja, koji je prošle sezone bio treći najbolji strijelac Serije A sa 16 golova. 

Sve što se njemu dogodilo, dogodilo se prerano. Mora se popraviti prije nego li stvari postanu lako predvidljive. Svi trenutno znaju njegovo kretanje kada ulazi u sredinu – rekao je Boban. 

Po mojem mišljenju za njega nema punog poštovanja u Milanu, ne za njega kao igrača ili čovjeka, nego kao šampiona. Ja vjerujem da je on dobar igrač, ali ništa više. 

Da li bi ga Milan mogao prodati? Čini mi se da već razmišljaju o tome, Galliani (dopredsjednik kluba) je rekao kako on nije nedodirljiv ako dođe sjajna ponuda. 

Komentirao je Boban i dosadašnje aktivnosti aktualnog talijanskog prvaka Juventusa na tržištu i dovođenje Fernanda Llorentea (iz Athletic Bilbaa) i Carlosa Teveza (iz Manchester Cityja). 

Iskreno, nisam uspio dešifrirati Llorentea jako dobro. On je dobar igrač, ali ne mislim da je šampion. Ipak, sigurno kao centralni napadač može garantirati i prisutnost i određen broj golova. Tu je također i Tevez, pa se Juventus dobro pojačao u tom segmentu. Oni nisu igrači svjetske klase, ali su jako važni igrači i donijet će Juventusu pomak na bolje. 

Upitan da li će ti transferi povećati razmak između Juventusa i konkurencije, nekadašnji je veznjak Milana dodao:  Juve je sigurno radio bolje od ostalih, jer već imaju momčad, stil igre, trenera koji zna kako voditi momčad i klub koji se dobro etablirao posljednjih godina. Ovo neće biti definitivan skok što se tiče konkurencije u Europi, ali mislim da će se Juve još više udaljiti od ostalih talijanskih momčadi.