Stranice

Saturday 29 June 2013

Milan ponudio 10 milijuna eura za Ljajića!

Nogometni klub Milan je ponudio deset milijuna eura Fiorentini za njihovog 21-godišnjeg nogometaša Adema Ljajića, inače reprezentativca Srbije.

Ljajić ima ugovor s klubom iz Firence do kraja iduće sezone, ali je odbijao dosadašnje pokušaje klupskog čelništva da se taj ugovor produlji. Corriere dello Sport, koji je i objavio službenu Milanovu ponudu, dodaje kako je Ljajić spreman na odlazak iz Fiorentine, ili ovog ljeta ili idućeg, pa je logično da bi ga klub iz Toskane mogao prodati "ovih tjedana". 

Mala je razlika u tome što je Fiorentina otprilike procjenjivala njegovu vrijednost na tržištu oko 12 do 15 milijuna eura, a Milan nudi deset. 

Recimo da je prošle sezone ovaj istureni veznjak u talijanskoj Seriji A postigao jedanast pogodaka i podijelio šest asistencija. 

Thursday 27 June 2013

Flaminijev odlazak na pomolu, traži 15mil.€ za 3 sezone

Bivši igrač Arsenala izgleda neće ostati u Milanu i sljedeće sezone.
Francuz je posljednjih dana aktivno vodio pregovore sa čelnicima talijanskog kluba, ali do dogovora očito neće doći javljaju talijanski mediji. Naime, Flamini se danas sastao sa Gallianijem, ali njih dvojica nisu pronašli zajednički jezik, te je u ovom trenutku dogovor jako daleko. Kako javlja Sky Sports Italia Flamini želi ugovor od tri godine vrijedan 15 milijuna eura, dok mu je Milan spreman ponuditi 'samo' 3.6 milijuna i dvogodišnji ugovor.
Prevelika razlika u ponudi i potražnji očito će rezultirati rastankom u srpnju, kada Francuzu ističe sadašnji ugovor. Inače, Flamini je u Milanu od 2008. godine, do sada je u ligi odigrao 96 utakmica i postigao 7 golova.

Wednesday 26 June 2013

Galliani: Vergara i Petagna ostaju sa prvom momčadi!

''Imamo dovoljan broj igrača za novu sezonu, ako nitko ne napusti klub - nitko neće doći.'' - izjavio je danas Galliani za Milan Channel.

''Upravo sam pričao sa doktorom Tavanom koji je rekao kako Abateu nije potrebna operacija za ozljedu ramena, a Balotelli se također vraća iz Brazila.'' - nastavio je Galliani. 

''Zadovoljni smo što su za Italiju na Kupu Konfederacija u prvoj fazi natjecanja nastupali Abate i De Sciglio, bekovi Milana i izdanak Milanovog omladinskog pogona. Također, drago nam je zbog nastupa 20godišnjeg El Shaarawyja koji je s nama već dvije sezone.'' 

''Naš novi igrač Vergara bit će u krugu prve momčadi, neće igrati za momčad Primavere niti ćemo ga slati na posudbe. On je 94' godište i još se treba razvijati ali će biti sa prvom momčadi ove sezone. Također, odlučili smo kako će i Petagna biti u prvoj momčadi, barem dok se ne vrati Pazzini, Petagna također neće biti poslan na posudbu.'' - zaključio je Galliani. 

Tevez u Juventus, Milan se okreće Hondi

Svako ljeto ista priča i tako zadnje 3 godine. Kao prva opcija za pojačanje Milana u medijima se spominje Kaka, tako je bilo i ovih dana. Mediji su pisali kako će Ancelotti, novi trener Real Madrida, za El Shaarawyja ponuditi Kaku. 

Druga opcija je Japanac Keisuke Honda koji će uskoro napustiti moskovski CSKA, a sam je izjavio kako mu je jedina želja Milan. 

La Gazzetta dello Sport javlja kako se Galliani sastao sa igračevim agentom/bratom koji je rekao kako Honda želi 3 milijuna eura godišnje. 

Dovođenje Carlosa Teveza očito više nije moguće s obzirom da je danas sletio u Torino i do kraja dana se očekuje njegov potpis na ugovor s Juventusom. Mediji navode kako Honda ima dogovor sa trenutnim klubom po kojem bi ga pustili za 2 milijuna eura s obzirom da mu ugovor ističe 31.prosinca ove godine. Honda je izjavio kako ne zna gdje će nastaviti karijeru ali kako je siguran da ima kvalitetu za igranje u velikom klubu. Hondina potraživanja od 3 milijuna eura sigurno nisu mala, no puno su manja od eventualnih primanja Kake i Teveza, a također, Honda ima 27 godina i mlađi je od obojice gore spomenutih igrača. 

Ako Milan u svojim redovima želi Japanca morao bi vrlo brzo reagirati pošto su se u lov za njim uključili i engleski velikani: Liverpool i Everton.

Milanove ljetne pripreme - raspored

Momčad Milana je sezonu 2012./2013. završila na trećem mjestu iza Napolija i Juventusa, a to znači da momčad Maxa Allegrija očekuje borba u 4.pretkolu Lige Prvaka za ulazak u to elitno europsko natjecanje. Prije te dvije utakmice momčad Milana će imati puno izazova ovog ljeta kako bi početak sezone dočekali spremni. 

Većina igrača Milana je trenutno na odmoru dok su neki od njih na Kupu Konfederacija u Brazilu. Rossoneri se vraćaju u Milanello 8.srpnja na prvi dan priprema.

Prva utakmica u predsezoni za igrače Milana je 23.srpnja povodom 'Trofea TIM' u Reggio Emiliji na kojem će sudjelovati prvak Juventus i novi član Serie A - Sassuolo. Igrači Milana će igrati dvije utakmice po 45 minuta. 27.srpnja Milan igra protiv Valencije na Mestalli kao dio 'Guiness International Champions Cupa' , a nakon toga putuju u Njemačku na 'Audi Cup.'

Prvu utakmicu Audi Cupa igrači Milana igraju 31.srpnja protiv Manchester Cityja na Allianz Areni i ako pobjede idućeg ih dana čeka pobjednik susreta između domaćina Bayerna i Sao Paula. Nakon tog natjecanja Rossoneri putuju u SAD povodom nastavka 'Guiness Cupa' gdje će igrati protiv pobjednika iz susreta Chelsea i Intera na MetLife stadionu 4.kolovoza. Ovisno o prijašnjim rezultatima, 6. ili 7.kolovoza Rossoneri će igrati protiv jedne od sljedećih momčadi: Evertona, Juventusa, Real Madrida ili LA Galaxyja.

Ovog se ljeta nažalost neće igrati 'Trofeo Luigi Berlusconi' i očekuje se njegova odgoda. Kvalifikacije za LP, tj. 4.pretkolo Rossonere očekuje 20. ili 21.kolovoza(prvi susret) dok će se uzvratna utakmica odigrati 27. ili 28.kolovoza. 

Flamini i Emanuelson ostaju?

Mario Yepes i Massimo Ambrosini već su napustili klub s obzirom da im je istekao ugovor, a klub im nije ponudio novi. Za četiri dana ističe ugovor i Mathieu Flaminiju, no, po svemu sudeći iz Milana bi željeli zadržati francuskog veznjaka. 

Kako navode il Corriere dello Sport i Gazzetta dello Sport, Galliani i Flaminijev agent sastati će se danas, očekuje se da će iz Milana ponuditi 2,2 milijuna eura kao godišnju plaću Francuzu. Prije točno godinu dana je Flamini obnovio svoj ugovor po kojem je zarađivao 1,5 milijuna eura godišnje. 

Gazzetta također navodi kako su Allegri i Galliani ipak odlučili zadržati Emanuelsona iako su novine prije nekoliko dana pisale kako je Urby na transfer listi. 

Tuesday 25 June 2013

Financijska policija u 18 klubova Serie A

Talijanski nogomet ponovno se trese! U koordiniranoj akciji u suradnji s državnim tužiteljima iz Napulja, financijska policija je izvela raciju u 41 talijanskom klubu, od čega 18 klubova iz Serije A.

Guardia di Finanza, koja u Italiji izaziva strahopoštovanje, ušla je u urede 41 kluba u utorak i zaplijenila dokumentaciju koja bi mogla potvrditi optužbe tužitelja iz Napulja, koji koordiniraju akcijom, za krivična djela zavjere, pranja novca, utaje poreza i lažnih faktura. Pod istragom su ugovori u trokutu između igrača, agenata/menadžera i klubova. 

Racija je obuhvatila 18 od 20 talijanskih prvoligaša. Navodno su Bologna i Cagliari jedini klubovi koje policija nije obišla. Također je pod istragom 11 klubova iz Serije B, te 12 klubova iz nižih liga. U istragu će biti uključeno najmanje 12 tužitelja.

7 godina zatvora za Berlusconija, Silvio najavio žalbu

Silvio Berlusconi, vlasnik i predsjednik nogometnog kluba Milan, dočekao je ovog ponedjeljka presudu Milanskoga suda koji ga je proglasio krivim. U presudi se navodi "sedam godina zatvora i zabrana bavljenja politike"... 

Berlusconi je završio na sudu zbog "slučaja Ruby", a proglašen je krivim za plaćanje seksualnih usluga maloljetnoj prostitutku Ruby (Karimi El Mahroug). Sud je na leđa Berlusconija stavio kao teret i zlouporabu položaja i ovlasti. 

Jasno, Berlusconi je najavio ulaganje žalbe na ovu prvostupanjsku odluku, a inače su i Berlusconi i sama Ruby sve optužbe opovrgnuli. Inače, Ruby je priznala da je dobila od Berlusconija sedam tisuća eura, ali ih je objasnila kao "dar", a ne plaćanje seksualnih usluga. 

Montolivo novi kapetan

Od ranije je poznato da je 36-godišnjem talijanskom nogometašu Massimu Ambrosiniju prošla bila ujedno i posljednja sezona na San Siru, u dresu Milana... Dvije strane nisu produljile ugovor, a Ambrosini je trenutačno u potrazi za novim klubom, gdje odlazi nakon čak osamnaest godina provedenih u Milanu. Iako se na početku govorilo da će Ambrosini otići u MLS ligu ili englesku Premierligu, izgleda da će talijanski reprezentativac ostati u Serie A. Fiorentina je ranije već pregovarala s igračevim agentom, a po napisima talijanskih medija izgleda da je posao blizu finalizacije. Inače, Ambrosini je nekadašnji kapetan Milana, a baš su iz tog talijanskog giganta u ponedjeljak objavili da je prvi kapetan za novu sezonu Riccardo Montolivo, reprezentativac koji je u klub došao na početku prošle sezone i to baš iz Fiorentine. U utrci za kapetanskom vrpcom Montolivo je "pobijedio" vratara Christiana Abbiatija.

Trofeo TIM bez Intera, Sassuolo kao zamjena

Ove će se godine 23. srpnja, po dvanaesti put u povijesti, odigrati popularni nogometni TIM Trophy, turnir u Italiji na kojem su u pravilu nastupala tri tamošnja giganta (Juventus, Milan i Inter)... Posljednje je tri godine na tom, jednom od pripremnih turnira za novu sezonu, slavo milanski Inter, koji ove godine neće braniti titulu, niti će doći u šansu osvojiti četvrti put zaredom trofej pobjednika. Naime, Inter će zamijeniti Sassuolo, koji je prošle sezone po prvi put u povijesti izborio igranje u Serie A. Naime, domaćin turniru je Reggio Emilia, a baš će u tom gradu Sassuolo igrati svoje domaće prvenstvene utakmice iduće sezone. Juventus i Milan su preostala dva sudionika.

Cruzeiro želi Robinha?

Prema riječima direktora brazilskog nogometnog prvoligaša Cruzeira, Alexandrea Mattosa, napadač Milana Robinho (29) na vrhu je popisa želja njegovog kluba i neće štedjeti u pokušajima da ga dovedu... 

Bivši igrač Santosa, Real Madrida i Manchester Cityja ima još godinu dana valjani ugovor sa Milanom, ali Mattos kaže kako ga je Cruzeiro spreman otkupiti. 

- Razgovarali smo prije 15 dana i rekao sam jasno da Cruzeiro neće štedjeti na dovođenju velikog imena poput Robinha. Želimo Robinha, a čak smo razgovarali i o novcu s njim. Rekao mi je jasno da je Santos njegov prioritet kako su prodali Neymara i da je to ono što želi. Ali ja sam jasno rekao da su mu vrata Cruzeira otvorena – rekao je Mattos. 

Robinho je od 2002. do 2005. nosio dres Santosa, ali u Milanu su nedavno odbili ponudu njegovog bivšeg kluba budući ona nije prelazila granicu od šest milijuna eura. "Rossoneri" za njegov transfer traže barem devet milijuna. 

Niang i De Sciglio zamijenili Massara i Baresija (VIDEO)

Nivea, poznata kozmetička kuća, objavila je novu reklamu koja je snimana na aeodromu, a glavne uloge bili su legende Milana Franco Baresi i Daniele Massaro. Ipak, 'vremešni' Baresi i Massaro nisu uspjeli izdržati utakmicu do kraja, bila im je potrebna ''svježa krv'', a pomogli su im mladi Mattia De Sciglio i Mbaye Niang. Pogledajte kako izgleda nova reklama Nivee.

Saturday 22 June 2013

15 igrača na izlaznim vratima?

Gazzetta dello Sport
Milan prvo mora prodati kako bi kupio! Ponovio je to već nekoliko puta zadnjih tjedana Adriano Galliani. Na trenutnom popisu igrača Milana nalazi se 33 igrača, uključujući one koji su se vratili sa posudbe. 

Kako javlja Gazzetta dello Sport, budućnost petnaestorice igrača u dresu Milana nije sigurna, te će zasigurno mnogi od njih iduće sezone nositi dresove drugih klubova. 

Trojica od njih već su napustili klub, radi se o kapetanu Ambrosiniju koji prema svemu sudeći ide u Fiorentinu, Bojanu Krkiću koji se vraća u Barcelonu i Mariu Yepesu od kojeg se očekuje povratak u Chievo Veronu.

U Gazzetti navode kako su vrlo blizu odlaska i Emanuelson, Traore te Taiwo. Emanuelson i Taiwo su sezonu proveli na posudbama, Emanuelson u Fulhamu, a Taiwo u Dynamu iz Kyiva. Još se navode mogući odlasci Nocerina koji je izgubio mjesto u početnih XI, a za njega se zanimaju Roma, Inter i Fiorentina, te odlazak Flaminija kojem ugovor ističe za 8 dana, a nema pregovora o obnovi istog. 

Budućnost Luce Antoninija također nije sigurna jer je tijekom protekle sezone rijetko dobivao priliku pokraj perspektivnog Mattie De Sciglia, nadalje, Cristian Zaccardo je blizu odlaska jer je od svog dolaska u siječnju odigrao samo 44 minute, Didac Vila pregovara sa Real Betisom, a u pitanju je posudba sa mogućnošću otkupa, Marco Amelia traži klub gdje bi imao veću minutažu, a situacija oko Bartosza Salamona je malo drukčija jer se spominje u kontekstu posudbe, eventualno kao dio transfera Polija iz Sampdorije. Rodney Strasser se vraća sa neuspješne posudbe u Parmi i vjerojatno odlazi, Oduamadi dolazi na pripreme ali nije sigurno da će ostati. Najzvučnija i najskuplja imena su El Shaarawy, Boateng i Robinho. El Shaarawy je izjavio kako ne želi napustiti Milan, za Boateng 'Rossoneri' traže 18 milijuna eura ali zasad nema takvih ponuda, dok, za Robinha Milan traži previše izjavili su iz Santosa. 

Milan dovodi Hondu ako Tevez ode u Juventus?

Honda u utakmici protiv Italije
Kao što je ranije najavio Adriano Galliani, Milan neće dovoditi nove igrače dok nekoga ne proda. No, jasno je da Milan traži moguća pojačanja, a Galliani je javno pokazao interes za Carlosa Teveza.

Mediji u Italiji navode kako je Milan već postigao dogovor sa Tevezom i ponudio mu 5,5 milijuna eura po sezoni, na 3 godine, no, od ranije se za njega zanima i Juventus i od njih se uskoro očekuje službena ponuda za Argentinca. 

Kako javlja Gazzetta dello Sport, Giuseppe Marotta će idućeg tjedna otputovati u Manchester kako bi ponudio 10 milijuna eura za Teveza, očekuje se da će 'Građani' pričekati i ponudu Milana s obzirom na odličnu suradnju ta dva kluba u proteklih nekoliko sezona i kupovina Milana poput: Robinha (ljeto 2010.), De Jongove (ljeto 2012.) i Balotellija (zima 2013.) 

Il Corriere dello Sport javlja kako će se Milan okrenuti dovođenju Japanca Keisukea Honde ako ne uspiju dovesti Teveza. 27-godišnji Honda, dvije godine mlađi od Teveza i igrač koji trenutno nastupa za Japan na Kupu Konfederacija u Brazilu, ima ugovor sa CSKA Moskvom do siječnja 2014. i zato se njegova otkupna cijena procjenjuje na ~ 7 milijuna eura. Milan ne može dovesti oba igrača s obzirom da je već 'potrošio' jedno mjesto za igrača izvan EU u ovom prijelaznom roku. (transfer kolumbijskog stopera Jhersona Vergare)

Monday 17 June 2013

Jednosatni sastanak sa Tevezovim agentom

Milan je svoj interes za argentinskog napadača podigao na višu razinu, Milanov potpredsjednik Adriano Galliani i igračev agent sastali su se i raspravljali o mogućem transferu sat vremena.

Galliani je već ranije ovog i prošlog tjedna spominjao zanimanje za Teveza i s obzirom na interes Juventusa izjavio kako 'ne treba dozvolu Juventusa za pregovore s igračem i kako ga Carlitos neće izdati.' Kako javlja Gianluca Di Marzio za Sky Sport Italia, Galliani i Kia Joorabchian, Tevezov agent, sastali su se kako bi pregovarali o transferu.

Joorabchian se sastao i sa Juventusovim Beppeom Marottom i Fabiom Paraticijem prije sastanka s Gallianijem koji je kasnije rekao: 'To je bio sastanak prijatelja, znam za njegov sastanak sa ljudima iz Juventusa.' Nakon toga Galliani nije odgovorio na pitanje je li optimističan u vezi transfera. 29-godišnjem Tevezu Juventus je ponudio 6 milijuna eura po sezoni + 2mil.€ bonusa, dok je Milan ponudio 5,5 milijuna za najviše tri sezone.

Mediaset javlja kako je Tevezova realna cijena oko 10 milijuna eura s obzirom da mu ugovor sa 'Građanima' ističe idućeg ljeta. Milan Channel je prije nekoliko dana javio kako Tevezov dolazak u Milan nikako neće biti dio eventualnog transfera mladog El Shaarawyja.

Pravi Ronaldo Balotelliju: Ne trati svoj talen

Najbolji strijelac u povijesti svjetskih nogometnih prvenstava, Brazilac Ronaldo (36), odaslao je upozorenje na adresu kontroverznog talijanskog reprezentativca Marija Balotellija (32)

Uoči Kupa konfederacija Ronaldo je za Gazzettu dello Sport rekao: 

- Balotelli je jako nadaren, zna s loptom i zna pronaći put do mreže. U Brazilu je već to dovoljno da igrač osvojili publiku. Međutim samo to nije dovoljno za ono što bi Balotelli mogao postati. Ne smije koristiti svoju dob ili talent kao isprike za gluposti na travnjaku – rekao je Ronaldo. 

Bivši napadač PSG-a, Barcelone, Reala, Milana i Intera upozorio je Balotellija da ne smije nasjedati na provokacije. 

- Ako napadač zna igrati, onda će pretrpjeti batine i provokacije. Ja to znam jako dobro, a da sam reagirao svaki put kada su me udarali... Svi mi radimo bedaste stvari u našim životima, ali moramo znati kada je dosta. 

Povukao je tada Ronaldo paralelu i usporedio Balotellija sa nekadašnjim reprezentativnim suigračem Adrianom. 

- Podsjeća me to na Adriana, iako je njegov slučaj bio očito drugačiji od Balotellijevog. Adriano je imao nevjerojatnu tehniku i fizičke sposobnosti, te je mogao što god je htio na travnjaku, ali nakon određene točke više to nije mogao podnijeti. Moj savjet Balotelliju je da ne trati svoj talent. Na Maracani se može vidjeti tko je pravi igrač, a tko blefer. Igrajući ondje prolaze vas trnci i to je najljepši stadion na svijetu. Ja nažalost nisam nikad uspio zabiti profesionalni gol na Maracani. 

Saturday 15 June 2013

Ambrosini: Odlazak iz Milana i nije takav šok

Donedavni kapetan Milana Massimo Ambrosini (36) s dozom gorčine je primio vijest da mu uprava Rossonera nema namjeru ponuditi novi ugovor. Tako je okončan njegov 18-godišnji boravak u klubu.

- Nije na meni da kažem da li je to prava odluka ili nije, ali ne može se opisati kao šokantna budući mi je ipak 36 godina. Čekao sam nekoliko dana prije nego li sam progovorio kako bi mi se razočaranje ipak malo sleglo. Volio bih da mi je odluka priopćena s malo više obzira, ali svejedno bih želio zahvaliti svima u klubu za posljednjih 18 godina – rekao je Ambrosini. 

Usprkos poznim godinama, talijanski defenzivni veznjak nema još namjeru objesiti "kopačke o klin", a interes za njegovim dovođenjem su navodno pokazali West Ham i neki klubovi iz MLS lige. 

- I dalje se smatram igračem i moja je namjera nastaviti igrati. 

U razdobolju provedenom u Milanu (od 1995.) Ambrosini je osvojio četiri "scudetta", dvije Lige prvaka i jedan Talijanski kup. 

Juventus odustao od Teveza, Argentinac sve bliži Milanu

U Juventusu su javno objavili odustajanje od 29-godišnjeg argentinskog nogometaša Carlosa Teveza, koji im je bio blizu samog vrha želja tijekom aktualnog prijelaznog roka... 

"Nećemo ulaziti u rat s Milanom oko Teveza" - rekli su iz talijanskog prvaka Juventusa. 

Tijekom petka su talijanski fotografi slikali Milanovog dopredsjednika Adriana Gallianija i Tevezovog menadžera Kiju Joorabchiana na zajedničkom druženju, što je Galliani kasniije komentirao:  Bio je to prijateljski sastanak. Talijanski mediji su, pak, sve preveli kako se kraju bliži posao Milana, Manchester Cityja i Teveza. Inače, ranije ovog tjedna je La Gazzetta dello Sport već pisao o ponudi Cityja koji je nudio 25 milijuna eura i Carlosa Teveza za Stephana El Shaarawyja. 

Milan je odbio takvo što, ali je očigledno i dalje ostao u igri za "ludim" Argentincem. 

Sunday 9 June 2013

Milan traži 18 milijuna eura za Boatenga

Po najnovijim informacijama iz Italije, Kevin Prince Boateng je sve bliže izlaznim vratima Milana. Od kluba je tražio produženje ugovora uz uvjet da na godinu zarađuje 4 milijuna eura.

Njegov agent i Ariedo Braida sastali su se u petak i njegov agent je prenio želje igrača za transferom.

Gazzetta dello Sport javlja kako je igračev agent jučer u Londonu razgovarao s predstavnicima Chelsea, a sutra se očekuje da će otputovati u Portugal razgovarati o mogućem transferu ganskog reprezentativca sa novim trenerom Chelsea, Joseom Mourinhom. 

Gazzetta također prenosi kako Milan za Boatenga potražuje 18 milijuna eura, a konačna odluka o mogućem transferu u Chelsea će biti Mourinhova. Ako Boateng ostane u Milanu mogao bi ga očekivat boravak na klupi s obzirom da se ovog ljeta očekuje dolazak Polija iz Sampdorije, a Galliani je nagovijestio dovođenje jednog playmakera pošto se u novoj sezoni očekuje da se Milan vraća na formaciju 4-3-1-2. 


Saturday 8 June 2013

Boateng odlazi u Chelsea?

Nekoliko igrača iza sebe ima vrlo lošu sezonu u dresu Milana, a jedan od njih je dakako Kevin Prince Boateng koji je u 37 nastupa zabio samo 3 gola usprkos činjenici da ga se 'guralo' na poziciju iza napadača gdje je imao manje defanzivnih obaveza i gdje je svakako trebao i morao biti aktivniji i postići više pogodaka. 

Boatengov ugovor ističe sljedećeg ljeta, nakon 3 godine u klubu nije sigurno zaslužuje li novi ugovor.

Kako javlja Gianluca di Marzio, Boatengov agent i Adriano Galliani našli su se jučer u prostorijama kluba i raspravljali o budućnosti ganskog reprezentativca, di Marzio dalje navodi kako je Boateng od kluba zatražio transfer. 

Monaco i Chelsea su zasad jedini zainteresirani klubovi za usluge 26-godišnjaka, očekuje se kako bi Milan pristao na svaku ponudu veću od 15mil.€, no, ponuda zasad još nema.

Bologna traži 10mil.€ za Diamantija

Mercato za Milan je počeo! Galliani je prije nekoliko dana izjavio kako nam je potreban 'trequartista' iako imamo Boatenga i Saponaru, te je također rekao kako mu se Alessandro Diamanti sviđa kao igrač. 

Kako je najavljeno od nove sezone se vraćamo na sustav 4-3-1-2 i govori se kako će iz Milana pokušati dovesti jednog ofenzivnog veznog i spominje se kako je već došlo do kontakta između klubova.

Gianluca di Marzio, stručnjak Sky Sportsa za talijanske klubove, javlja kako su se Galliani i predstavnici Bologne susreli u petak. Također, navodi kako Bologna pristaje jedino na prodaju prije 15.srpnja kada im počinju pripreme za novu sezonu. Za Diamantija koji je inače stručnjak za slobodne udarce traže 10 milijuna eura.

Di Marzio također navodi kako je Galliani pregovarao s predstavnicima Genoe o budućnosti Kevina Constanta i Giacoma Berette koji su u vlasništvu ova dva kluba, spominjao se i dolazak Kucke u Milan, no, Galliani je ranije ovog mjeseca izjavio kako 'netko prvo mora napustiti klub da bi se doveo neki drugi igrač' pa se tako očekuje odlazak Massima Ambrosinija i Flaminija, a tek onda eventualni dolazak mladog Slovaka. Sky Italia javlja kako će se transfer Polija iz Sampdorije finalizirati uskoro.

Ne opet! City nudi 40mil.€ za 'Faraona'

Kako piše današnje izdanje Gazzette dello Sport, Manchester City ponudio je Milanu 40 milijuna eura za Stephana El Shaarawyja.

Milan je ranije ove godine odbio ponudu Napolija za 'Faraona' u iznosu od 30 milijuna eura. No, vidjet ćemo hoće li Galliani biti imun na ovakvu ponudu za El Shaarawyja, pogotovo ako uzmemo u obzir njegove slabije predstave u drugom dijelu sezone. 

City je ranije ove sezone, u siječnju, poslao ponudu za El Shaarawyja ali je Milan to glatko odbio, a Stephan je izjavio kako bi volio zauvijek ostati u Milanu i postati simbolom kluba(slično je govorio i Kaka nekoliko mjeseci prije odlaska op.a.) 

Sve ovo također vrlo podsjeća na prošlo ljeto kada su nas napustili Thiago Silva i Ibrahimović, nadajmo se da nas početkom ovog ljetnog prijelaznog roka ne dočeka neko novo neugodno iznenađenje. 

Inzaghi trener Primavere

Bivši napadač talijanske nogometne reprezentacije Filippo Inzaghi (39) od sljedeće će sezone sjediti na trenerskoj klupi mlade Milanove momčadi koja se natječe u Primaveri (prvenstvu mladih momčadi Serije A i B)

Od 2001. do 2012. godine je Inzaghi branio boje Milana kao igrač, a nakon umirovljenja prošlog ljeta ostao je dio kluba. 

Inzaghi je potpisao vjernost "rossonerima" do 2016. godine, a još ranije je najavio kako mu je ambicija preuzeti s vremenom i seniorsku klupu Milana. 

Inzaghi je kao igrač s Milanom osvojio dva naslova talijanskog prvaka i dvije Lige prvaka, a ukupno je u 202 utakmice Serije A zabio 73 gola. 

Wednesday 5 June 2013

Navijačima Pro Patrie do 2 mjeseca zatvora za rasizam

Šestorica nogometnih "navijača", koji su za vrijeme prijateljske utakmice u Pro Patriji vrijeđali tamnopute igrače Milana, bit će iza rešetaka i do dva mjeseca.

Podsjetimo, nakon što su mu dojadile silne rasističke uvrede s tribina, Milanov nogometaš Kevin-Prince Boateg uzeo je loptu u ruke, napucao ju među gledatelje i zaputio se prema svlačionici. Njegovi suigrači su ga, naravno, pratili. 

Spomenuti Boateng, te M'Baye Niang i Sulley Muntari bila su trojica tamnoputih nogometaša na meti rasističkog vrijeđanja "navijača", no samo su se prva spomenuta dvojica pojavila na suđenju, gdje je šestorici osoba izrečena zatvorska kazna između 40 dana i dva mjeseca. Muntari je pak dobio novčanu kaznu od 500 eura zbog nepojavljivanja, odnosno nepoštivanja suda. 

Recimo i da je za vrijeme suđenja tužitelj tražio da se krivci kazne i do šest mjeseci iza rešetaka. 

Boban i legende Milana u Dubrovniku

Talijanski nogometni velikan Milan treći put organizira krstarenje Sredozemljem posvećeno vlastitim navijačima. Brod MSC Fantasia isplovit će u nedjelju iz Venecije i obići nekoliko mediteranskih gradova.

Prema navodima službene klupske web-stranice brod bi se trebao zaustaviti u Bariju, Katakolu, Ateni, na Santoriniju i Krfu, te u - Dubrovniku. Uz klupskog dopredsjednika Adriana Gallianija i trenera Massimiliana Allegrija, na brodu bi se trebale naći i klupske legende, među kojima i nekadašnji kapetan hrvatske reprezentacije Zvonimir Boban, te Franco Baresi i Daniele Massaro. 

Svaki će dan navijači i ostali gosti koji posjete brod moći isprobati zdravstvene testove, kiropraktičke vježbe, te naučiti ponešto o pravilnoj prehrani od klupskih stručnjaka. Također, na palubi broda će se organizirati i turniri za djecu. 

U Ateni će 13. lipnja ''rossoneri'' posjetiti Olimpijski stadion na kojem je Milan osvojio dva naslova europskog prvaka - 1994. protiv Barcelone (4-0) i 2007. protiv Liverpoola (2-1). 

Berlusconi želi vratiti Kaku'

Brazilski playmaker Real Madrida Kaka (31) vratio se na popis željenih pojačanja Milana za sljedeću sezonu, piše Corriere dello Sport. Talijanski list navodi kako je ime brazilskog nogometaša spomenuto tijekom nedjeljnog sastanka predsjednika "rossonera" Silvija Berlusconija s trenerom Massimilianom Allegrijem. Berlusconi je na tom sastanku pristao zadržati Allegrija na klupi i sljedeće sezone, a osim dovođenja Kake, navodno je tražio i odbacivanje aktualnog sustava igre 4-3-3 i povratak na stari sustav 4-3-1-2. 

Kaka je u Milan stigao 2003. godine iz Sao Paula i ondje je igrao šest godina prije transfera u Real vrijednog 67.2 milijuna eura. Međutim, u Realu se Kaka nikad nije najbolje snašao i Milan ga je u nekoliko navrata pokušao vratiti u klub, posljednji put u siječnju. 

U dresu Milana Kaka je zabio 95 golova u 270 odigranih utakmica, a 2007. godine ponio je nagradu za najboljeg svjetskog nogometaša. Ugovor s Realom Kaku veže do 2015. godine, a Transfermarkt.de mu vrijednost procjenjuje na 16 milijuna eura. 

Dejan Lovren opet na radaru Milana

Prema pisanju francuskog nogometnog portala Mercato365, talijanski velikan Milan ponovno razmatra dovođenje hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena (23)

Rossoneri navodno već od ranije drže na oku braniča Lyona, a ovo bi ljeto napokon mogli krenuti u akciju. Na ruku im ide činjenica da će Hrvatska od 1. srpnja biti članica Europske unije, pa Lovren na San Siru ne bi ulazio u kvotu stranaca. Talijanski portal Calciomercato dodaje da će Lyon tražiti za Lovrena najmanje sedam milijuna eura. Oba izvora podsjećaju da su za hrvatskog nogometaša, kojem ugovor s Lyonom vrijedi do 2016. godine, interes pokazali i Roma i Liverpool. 

Monday 3 June 2013

Allegri ostaje!

Kao što je i najavljeno na ovom blogu prije nekoliko dana, Allegri ostaje na klupi Milana, prema svemu sudeći, do ljeta 2015. 

Sinoć su se sastali Allegri, Berlusconi i Galliani i odlučeno je kako će se Allegriju produžiti ugovor sa Milanom. Također, raspravljalo se i o pojačanjima za novu sezonu jer Allegri sa Milanom želi biti konkurentan u Serie A i Ligi prvaka, od kluba traži stopera, dva vezna igrača i jedno krilo.