Stranice

Friday 25 January 2013

SLUŽBENO: Zaccardo u Milan, Mesbah u Parmu!


Ponosan sam što sam postao Milanov igrač. Pregovori su počeli prije nekoliko tjedana i eto me sad u Milanu. Imam 31 godinu, puno iskustva iz Serije A, mogu igrati srednjeg ili bočnog braniča i dat ću sve od sebe - izjavio je Zaccardo.  U sklopu dogovora dvaju klubova, alžirski veznjak Djamel Mesbah ide u suprotnom pravcu, iz Milana u Parmu.

Sunday 13 January 2013

Galliani: Drogba se ne uklapa u naše planove


Dopredsjednik nogometnog kluba Milan Adriano Galliani najavio je dodatnu orijentaciju tog talijanskog kluba mlađim igračima, a usput je odbacio mogućnost da u redove Rossonera stigne Didier Drogba.
U moru najava i glasina tijekom zimskog prijelaznog roka moglo se čuti i povezivanje Didiera Drogbe s Milanom. Talijanski klub spominjan je kao jedan od klubova koji se zanima za iskusnog napadača, ali od toga izgleda neće biti ništa.
Dopredsjednik tog milanskog kluba Adriano Galliani demantirao je, naime, ovakvu mogućnost sljedećim riječima: "Ne, ništa od Drogbe. On je fantastičan igrač koji nam se uopće ne uklapa u planove."
"Imamo želju da Milan postane, u igračkom kadru, još mlađi klub, ali i što više prepoznatljiv kao pravi talijanski klub", nastavio je Galliani, objašnjavajući zašto se nogometaš iz Obale Bjelokosti ne uklapa u njihove planove.
Također, nešto ga je posebno razveselilo tijekom posljednjeg nastupa Rossonera pa je za kraj zaključio: "Bilo mi je baš lijepo gledati završnicu Kup utakmice kod Juventusa. Bilo je toliko mladih igrača u našoj momčadi, pogotovo u napadačkom dijelu i veznom redu. To je naša perspektiva i nada u bolje sutra."

Od ljeta Saponara i A.Laudrup u Milanu


Milan će od ljeta biti jači za jednog od najpotentnijih mladih talijanskih nogometaša, Riccarda Saponaru, dok je s druge strane francuski Saint-Etienne do kraja sezone dogovorio posudbu Andreasa Laudrupa, sina kudikamo poznatijeg Michaela. 

Zimski prijelazni rok donio je podosta novosti diljem Europe, nogometna tržnica vrlo je živa, a dok jedni pokušavaju "zakrpati" trenutne rupe, drugi su pribjegli taktici osiguravanja budućnosti, pa makar i kroz vlasništvo pola ugovora, kako je to Milan dogovorio. 

Naime, čelnici Milana dogovorili su s Empolijem dvojno vlasništvo nad 21-godišnjim napadačem Riccardom Saponarom, što je za Calciomercato.it potvrdio i sportski direktor talijanskog drugoligaša Marcello Carli: "Istina je, postigli smo dogovor s Milanom vezano uz pola Saponarinog ugovora. Dosta klubova ga je pratilo, ali Milan je bio najbrži i najkonkretniji. Igrač će ostati s nama do kraja sezone, a to je bio jedan od glavnih uvjeta suradnje." 

Vijest o dogovoru potvrdio je i dopredsjednik Milana Adriano Galliani: "Saponara je igrač koji se uklapa u našu politiku dovođenja mladih igrača." 

Mirovalo se nije niti u francuskom Saint-Etienneu. Oni su svoje redove odlučili pojačati Andreasom Laudrupom, 22-godišnjakom iz danskog Nordsjaellanda, sinom menadžera engleskog Swansea Michaela Laudrupa. 

Vrijedi također istaknuti da je riječ tek o šestomjesečnoj posudbi, no jedan od klupskih čelnika, Roland Romeyer, ne dvoji da je riječ o velikom potencijalu: "Bitno je naglasiti da u ovom slučaju nismo angažirali samo 'ime', nego nogometaša koji ima veliki potencijal. Vjerujem da će on tijekom sezone potvrditi da je pojačanje za našu momčad." 

Zadovoljan odlaskom u Ligue 1 bio je i sam Laudrup, koji je ove sezone okusio i igranje u Ligi prvaka: "Već neko vrijeme sam čekao ovaj dan. Saint-Etienne je klub velike prošlosti i ne mogu dočekati da počnem s radom." 

Protiv Sampdorije bez Pazzinija


U nedjeljnoj utakmici 20. kola talijanskog nogometnog prvenstva na gostovanju kod Sampdorije Milan će biti oslabljen za neigranje suspendiranog napadača Giampaola Pazzinija, te ozlijeđenog Luce Antoninija (leđa)... 

Pazzini je ove sezone za Milan zabio osam golova i pridodao pet asistencija u 18 nastupa u Seriji A, a zbog akumuliranih žutih kartona lišen je nastupa protiv bivšeg kluba. Povratnik u kadar "rossonera" je brazilski napadač Robinho, koji je propustio četvrtfinalni ogled Talijanskog kupa protiv Juventusa sredinom tjedna zbog nedovoljne fizičke pripremljenosti. 

Na popisu ozlijeđenih u Milanu još se nalaze Daniele Bonera, Mario Yepes, Sulley Muntari, Djamel Mesbah i Nigel De Jong. 

Galliani: Želimo mladi i talijanski Milan


Adriano Galliani, dopredsjednik nogometnog kluba Milan, naveo je da će se klub sa San Sira, već u bliskoj budućnosti, još više okrenuti mlađim i talentiranijim nogometašima... 

- Imamo želju da Milan postane, u igračkom kadru, još mlađi klub, ali i što više prepoznatljiv kao pravi talijanski klub - rekao je Galliani i nastavio: 

- Bilo mi je baš lijepo gledati završnicu Kup utakmice kod Juventusa. Bilo je toliko mladih igrača u našoj momčadi, pogotovo u napadačkom dijelu i veznom redu. To je naša perspektiva i nada u bolje sutra. 

Inače, dosta se posljednjih dana pričalo o tome da Milan pokušava doći do Didiera Drogbe, te da bi ga tijekom siječanjskog prijelaznog roka mogao i dovesti na San Siro. No, Galliani je opet ponovio da želi "mlađi i talijanski Milan". 

- Ne, ništa od Drogbe. On je fantastičan igrač koji nam se uopće ne uklapa u planove. 

Thursday 3 January 2013

Utakmica prekinuta zbog rasizma!




Prijateljska utakmica nogometaša Milana protiv četvrtoligaša Pro Patrije prekinuta je nakon 25 minuta pri rezultatu 0-0 zbog rasističkih ispada domaćih navijača u Busto Arsiziju…

Pristalice domaćeg niželigaša konstantno su vrijeđali trojicu tamnoputih igrača Milana - Kevin-Princea Boatenga, M'Bayea Nianga i Sulleyja Muntarija. U jednom je trenutku Boateng izgubio živce, uzeo je loptu, napucao je na tribinu s izgrednicima, skinuo dres i napustio teren. Njegov su primjer slijedili i ostali ''rossoneri'', pa sucu nije preostalo ništa drugo nego da prekine dvoboj.

Jedan od Milanovih direktora Umberto Gandini ubrzo se oglasio na Twitteru i pohvalio igrače zbog odlaska s travnjaka.

''Iznimno sam ponosan na igrače Milana koji su napustili igralište zbog rasističkog vrijeđanja nekoliko idiota. Dosta je rasizma i gluposti'', poručio je Gandini.

U istom je tonu pričao i trener Milana Massimiliano Allegri.

- Razočaran sam i tužan, ali mislim da smo donijeli ispravnu odluku. Hitno se moraju zaustaviti ovakve necivilizirane geste. Nadao sam se da smo postali pametniji - kazao je Allegri.