Stranice

Wednesday 3 July 2013

Boban: El Shaarawy još mora napredovati

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimir Boban osvrnuo se u razgovoru za Sky Sports 24 na špekulacije o transferu vezanu uz svoj bivši klub AC Milan. Konkretno, najglasnija špekulacija je ona o potencijalnom transferu 20-godišnjeg Stephana El Shaarawyja, koji je prošle sezone bio treći najbolji strijelac Serije A sa 16 golova. 

Sve što se njemu dogodilo, dogodilo se prerano. Mora se popraviti prije nego li stvari postanu lako predvidljive. Svi trenutno znaju njegovo kretanje kada ulazi u sredinu – rekao je Boban. 

Po mojem mišljenju za njega nema punog poštovanja u Milanu, ne za njega kao igrača ili čovjeka, nego kao šampiona. Ja vjerujem da je on dobar igrač, ali ništa više. 

Da li bi ga Milan mogao prodati? Čini mi se da već razmišljaju o tome, Galliani (dopredsjednik kluba) je rekao kako on nije nedodirljiv ako dođe sjajna ponuda. 

Komentirao je Boban i dosadašnje aktivnosti aktualnog talijanskog prvaka Juventusa na tržištu i dovođenje Fernanda Llorentea (iz Athletic Bilbaa) i Carlosa Teveza (iz Manchester Cityja). 

Iskreno, nisam uspio dešifrirati Llorentea jako dobro. On je dobar igrač, ali ne mislim da je šampion. Ipak, sigurno kao centralni napadač može garantirati i prisutnost i određen broj golova. Tu je također i Tevez, pa se Juventus dobro pojačao u tom segmentu. Oni nisu igrači svjetske klase, ali su jako važni igrači i donijet će Juventusu pomak na bolje. 

Upitan da li će ti transferi povećati razmak između Juventusa i konkurencije, nekadašnji je veznjak Milana dodao:  Juve je sigurno radio bolje od ostalih, jer već imaju momčad, stil igre, trenera koji zna kako voditi momčad i klub koji se dobro etablirao posljednjih godina. Ovo neće biti definitivan skok što se tiče konkurencije u Europi, ali mislim da će se Juve još više udaljiti od ostalih talijanskih momčadi. 

No comments :