Stranice

Wednesday 28 November 2012

Galliani traži dopuštenje FIGC-a za nastup Mastoura u Serie A


Talijanski nogometni velikan Milan sprema se poslati poseban zahtjev vodstvu domaće lige za dopuštenje igranja 15-godišnjem Hachimu Mastouru u Serie A.

Prema važećim pravilima, igrači mlađi od 16 godina ne smiju igrati u najvišem rangu talijanskog nogometa, ali "rossoneri" su odlučni u namjeri da pruže priliku svome talentiranom tinejdžeru. Talijan marokanskog porijekla impresionirao je trenera Massimiliana Allegrija svojim igrama u juniorskoj momčadi koju vodi Filippo Inzaghi. 

Mastour će 16 godina napuniti 15. lipnja 2013., ali dopredsjednik Milana Adriano Galliani je, uz podršku vlasnika Silvija Berlusconija, pripremio zahtjev za dopuštenje nastupa mlađahnom veznjaku u Seriji A i prije spomenutog datuma. 

Saturday 24 November 2012

'Remont' pri kraju, na kraju sezone odlazi i Ambrosini


Gotovo svi donedavni velikani Milana su napustili posljednjih godina taj klub, a kao posljednji je od starosjedioca ostao 35-godišnji veznjak Massimo Ambrosini... 

No, i nekadašnji reprezentativac će uskoro okrenuti leđa San Siru. Najavio je Ambrosini da će se takvo što dogoditi na kraju ove sezone kada mu ističe ugovor kojeg je potpisao prije početka ove sezone (na jednu godinu). 

Daleke 1995. godine je Ambrosini došao u Milan, te je od tada samo jednu sezonu izbivao iz kluba, budući je igrao na posudbi u Vicenzi. Ostalo vrijeme je bio aktivni sudionik u mnogim osvajanjima trofeja ovog kluba, pa je tako, između ostaloga, proslavio dva naslova pobjednika Lige prvaka, kao što je bio i četverostruki osvajač talijanske Serije A. 

Ambrosini je najavio da odlazak iz Milana ne znači njegovo umirovljenje od nogometa. Želja mu je nastaviti karijeru u jednom od klubova iz američke MLS lige.