Stranice

Monday 15 October 2012

Raiola: Ibrahimović će se vratiti u Milan, ali kao trener


Mino Raiola, agent švedskog nogometaša PSG-a Zlatana Ibrahimovića (31), komentirao je nedavnu izjavu svog klijenta koji je rekao kako je moguće da se jednog dana vrati u redove bivšeg kluba Milana... 

Ibrahimović je Milan napustio ljetos nakon dvije godine u klubu, a učinio je to budući su "rossoneri" bili zbog financijskih razloga prisiljeni na prodaju ponajboljih igrača. 

- Zlatan je povezan s Milanom, ali će se teško vratiti. Za mene je to završena priča. On je sretan u Francuskoj i ostat će ondje još tri godine – rekao je Raiola za talijanski Sky Sport, uz dodatak. 

- Možda se budućnosti vrati, ali samo kao trener. 

Robinho: Santos je moja ljubav, ali je Milan sadašnjost


Brazilski 28-godišnji nogometaš Robinho daleko je od svoje nekadašnje forme koja je nagovještavala da bi jednog dana mogao biti među najboljim svjetskim nogometašima... 

Sjajno je igrao u Santosu, potom i u madridskom Realu, ali od trenutka kada je došao u Manchester City (2008. godina) počeo je silaziti sa scene. Od prije dvije godine je igrač Milana gdje se uklopio u prosječnost tog talijanskog kluba. 

Ukupno je dosad odigrao šezdeset prvenstvenih utakmica za Milan, te je prosječno zabijao pogodak svaku treću utakmicu (20 pogodaka). Ove je sezone odigrao četiri utakmice u Seriji A i još je uvijek bez pogotka. 

Inače, posljednjih dana su brazilski mediji počeli naglašavati da postoji mogućnost povratka Robinha u Brazil, te da je uspostavljen kontakt između njega i njegovog matičnog kluba Santosa (gdje je igrao od 2002. do 2005. godine). U tom je klubu jako kratko igrao i na posudbi kao igrač Cityja (2010. godine). 

- Da me traži Santos sam osluhnuo jedino putem novina. Ne znam ništa konkretno, niti je sa mnom bilo tko službeno razgovarao. Niti sa mnom, niti sa mojim klubom Milanom - rekao je Robinho i nastavio: 

- Santos je moja velika, najveća nogometna ljubav. No, Milan je sadašnjost i posvećen sam tom klubu. Osjećam se dobro u Milanu. I potrebnim da ovdje ostanem. Uostalom, ugovor me čvrsto veže i stvarno ne pomišljam na odlazak. 

Galliani: Milan nije na prodaju


Dopredsjednik talijanskog nogometnog diva Milana Adriano Galliani demantirao je pisanje dijela medija da je predsjednik kluba Silvio Berlusconi spreman prodati trećinu svoga udjela u vlasništvu ''rossonera''… 

Gazzetta dello Sport je u petak donijela informaciju da Berlusconi namjerava prodati dio vlasničkog udjela katarskoj obitelji Al Thani koja je od francuskog PSG-a napravila jedan od najbogatijih europskih nogometnih klubova današnjice. Nagađanja o prodaji su potaknuta financijskom krizom u koju je upao Milan zbog čega je ljetos pristao na transfer dvojice najboljih igrača, Zlatana Ibrahimovića i Thiaga Silve, i to baš u PSG. 

- Doista mislim da se naši navijači nemaju na što žaliti. Podsjetio bih sve da je tijekom Berlusconijeva mandata Milan osvojio 28 trofeja u 25 godina. Ponovit ću ono što sam već rekao: ne vode se nikakvi pregovori oko prodaje Milana - istaknuo je Galliani u razgovoru za Sky Sport. 

Agent: Guardiola nije odbio Milan


Jose Maria Orobitg, agent bivšeg Barceloninog trenera Pepa Guardiole, otkrio je da njegov štićenik nije odbacio mogućnost preuzimanja Milana, ali ne ove sezone... 

Guaridola je, podsjetimo, na kraju prošle sezone napustio klupu katalonskog kluba i najavio da će godinu dana odmarati od trenerskog posla. Toga se i dalje misli držati. 

- Pep uopće nije odbio Milan. Jednostavno ove sezone želi uživati daleko od klupe. Ovo je njegova godina odmora i opuštanja, a u budućnosti je sve moguće. Kao što se kaže: nikad ne reci nikad. No, zasad još nije vrijeme - rekao je Orobitg za TuttoMercato. 

U talijanskim se medijima posljednjih dana naveliko spominje Milanova želja za dovođenjem Guardiole. Čak se pisalo i da će Adriano Galliani otputovati u New York na pregovore s 41-godišnjim stručnjakom, ali dopredsjednik “rossonera” tvrdi da je razlog njegova putovanja privatne naravi. 

Friday 5 October 2012

Pato se vratio treningu!


Veliko ohrabrenje za Milan uoči nedjeljnog derbija 7. kola Serie A protiv gradskog rivala Intera je povratak treninzima brazilskog nogometnog reprezentativca Alexandrea Pata... 

Ove sezone Pato tek mora upisati premijerni nastup u dresu "rossonera" budući se dosad oporavljao od ozljede aduktora. 

Sada je, pak, na pragu povratka natjecateljskom ritmu budući je u četvrtak bez problema odradio puni trening. 

Pato je tijekom cijele prošle sezone imao velikih problema s ozljedama, zbog čega je u Seriji A skupio samo 11 nastupa. 

Hoće li zaigrati u derbiju "della Madonnina", ostaje upitno, ali vjeruje se da će ga trener Massimiliano Allegri postepeno uvoditi u natjecateljski ritam. 

Wednesday 3 October 2012

Iz Rusije s tri boda!


Nogometaši Milana slavili su na gostovanju u Sankt Peterburgu kod Zenita s 3-2, u sklopu 2. kola skupine C Lige prvaka... 

Milan je s dva sretna pogotka i jednim majstorskim Stephanea El Shaarawyja iznenadio ruskog prvaka, koji je, ruku na srce, bio bolja momčad. Osim strijelaca, junak Milanove pobjede bio je vratar Cristian Abbiati, koji je obranio nekoliko teških udaraca Zenitovih nogometaša. 

Poveo je Milan već u 13. minuti preko Urbyja Emanuelsona. Nizozemac je izveo slobodan udaraca s desne strane Milanova šesnaesterca, a lopta, koja je trebala ići preko živog zida, dirala je jednog igrača u njemu i posatala nedostižna za Vjačeslava Malafejeva. 

Svega tri minute kasnije El Shaarawy podigao je vodstvo gostiju na 2-0 sjajnim solo-prodorom pored Zenitove obrane, te mirnom realizacijom pored još jednom nemoćnog Malafejeva. 

Zenit je u posljednjim sekundama prvog poluvremena uspio smanjiti preko 55 milijuna eura skupog pojačanja Hulka, koji je topovskim udarcem, nakon proigravanja Širokova u kazneni prostor Milana, zakucao loptu pored Abbiatija. 

Nakon svega četiri minute nastavka Zenit je stigao do izjednačenja. Ovoga puta Hulk i Širokov su zamijenili uloge, te su uz pomoć Abbiatija razgalili prepune tribine ruskog prvaka. Abbiati je ubacivanje Hulka iz kornera pogrešno procijenio i otišao u prazno, a na drugoj je vratnici Širokov glavom zabio za 2-2. 

Konačnih 3-2 za Milan postavio je obrambeni igrač Zenita, Slovak Tomaš Hubočan, koji je ubacivanje Montoliva pospremio pored svog vratara. Bio je to drugi autogol Hubočana u vlastitu mrežu u Ligi prvaka. 

Imao je Zenit do kraja utakmice nekoliko prilika za izjednačenje, ali je sve udarce uspješno zaustavio već spomenuti Abbiati. 

Nakon dva odigrana kola Milan ima četiri boda na svom kontu, dok je Zenit i dalje na nuli.