Stranice

Thursday 27 September 2012

Guardiola uskoro u Milanu?


Bivši trener velikog broja talijanskih nogometnih klubova, Carlo Mazzone, izjavio je da bi Pep Guardiola, bivši trener katalonskog diva Barcelone, sljedeće sezone mogao preuzeti vođenje Milana ili Intera... 

Guardiolu (41), koji je na kraju prošle sezone napustio kormilo Barcelone te se trenutno nalazi na jednogodišnjem odmoru od nogometa, posljednjih se mjeseci dosta povezivalo s nekolicinom klubova u Engleskoj i Italiji. 

Mazzone, bivši Guardiolin trener za vrijeme Španjolčeva boravka u talijanskoj Bresciji, uvjeren je pak da će naredne sezone Guardiola voditi jedan od milanskih klubova. 

- Sljedeće godine Pep će raditi u Milanu. Za Inter ili Milan, to ne znam – rekao je Mazzano te nastavio. 

- Pep me nazvao i rekao da će me ubrzo posjetiti. Pitao sam ga da li kao turist ili kao trener talijanske momčadi, a njegov odgovor bio je "oboje" – zaključio je Mazzone. 

Ova izjava stigla je svega mjesec dana nakon što je bivši Guardiolin igrač, Bojan Krkic, izjavio da će Guardiola preuzeti Milan. 

Wednesday 26 September 2012

Napokon pobjeda na San Siru! Milan 2:0 Cagliari

El Shaarawy i Emanuelson slave pogodak
Milan je konačno upisao pobjedu, a na San Siru je poražen Cagliari sa 2:0. Vodeći gol na susretu djelo je Stephana El Shaarawaya iz 15. minute nakon što ga je sjajno uposlio Montolivo. Isti igrač je u 82. minuti postavio konačnih 2:0. Na klupi Milana kao trener bio je  Mauro Tassotti, a priliku je opet dobio mladi De Sciglio. Također, debi u dresu Milana u talijanskoj Serie A odigrao je Bakaye Traore.

Monday 24 September 2012

Allegriju jedna utakmica suspenzije


Trener nogometaša Milana Massimiliano Allegri kažnjen je jednom utakmicom zabrane vođenja momčadi jer je nakon nedjeljnog poraza svoje momčadi kod Udinesea 2-1 u 4. kolu Serije A vrijeđao suca… 

- Iznenađen sam, ništa nisam učinio – rekao je Allegri, nakon što je saznao za suspenziju. 

Milan planira uložiti žalbu na ovu odluku Disciplinske komisije Serije A. 

Milan je tu utakmicu završio s devetoricom igrača, jer su Cristian Zapata i Kevin-Prince Boateng zbog drugih žutih kartona morali prije vremena napustiti travnjak. Obojica su suspendirani na jednu utakmicu. 

Maxi Lopez, argentinski 28-godišnji napadač koji igra u Sampdoriji na posudbi iz Catanije, dobio je dvije utakmice suspenzije jer je lupao po vratima sudačke svlačionice i vrijeđao suce glasnim uzvicima. Slučaj je prijavljen Talijanskom nogometnom savezu, pa bi Lopez mogao dobiti i dodatnu kaznu. 

Nesta: Allegri i Inzaghi se ponašaju kao djeca


Priča o navodnoj žestokoj svađi Massimiliana Allegrija i Filippa Inzaghija, trenera seniorske i juniorske momčadi Milana, došla je i do Alessandra Neste koji nije pokazao razumijevanje za donedavnog šefa i suigrača… 

Nesta je ljetos napustio ''Rossonere'' i preselio u MLS ligu, točnije u Montreal. Inzaghi je, pak, okončao karijeru i postao trener juniorske momčadi Milana. Prije nekoliko ga je dana, prema pisanju talijanskih medija, na treningu posjetio Allegri. Nakon što su se pozdravili, treneri su krenuli u raspravu koja je uskoro prerasla u svađu. Inzaghi je navodno Allegriju zamjerio loše vođenje momčadi što je dovelo do vrlo lošeg starta u sezonu (tri poraza u uvodna četiri kola Serije A). 

Nesta (36) smatra da je klub neuspješno pokušao prikriti incident, a Inzaghija i Allegrija je kritizirao zbog nezrelog ponašanja. 

- Ponašaju se kao djeca. Ako je točno ono što sam pročitao, bilo je to djetinjasto od obojice - poručio je iskusni branič. 

Komentirao je i loše rezultate donedavnog kluba. 

- Nije prvi put klub u problemima, ali u prošlosti smo znali završiti sezonu na dobar način. U Allegrija se sumnja, ali ne znam tko bi mogao biti zamjena za njega. 

Udinese nanio novi poraz Milanu


Loša igra Milana na početku sezone nastavila se i u četvrtom kolu Serie A. Rossoneri su gostovali u Udinama gdje su izgubili s 2:1, a ništa bolje nisu prošli niti njihovi sugrađani. Siena je iznenadila Inter, no i dalje je u minusu. Jedinu domaću pobjedu ostvarila je Atalanta, odigrano je tri remija, a susret Cagliarija i Rome je odgođen.
Nakon poraza od Atalante na San Siru, te remija s Anderlechtom u Ligi prvaka, Milan je razočarao svoje navijače i protiv Udinesea. Igrači Massimiliana Allegrija izgubili su s 2:1 i tako pali na 15. poziciju na prvenstvenoj tablici sa samo tri boda iz četiri utakmice.
Crno-bijeli su poveli u 40. minuti kada je Ranegie iskoristio loš izlazak Abbiatija i glavom prebacio loptu u mrežu. Milan je uspio izjednačiti početkom nastavka prekrasnim pogotkom El Shaarawyja koji je s više od 20 metara snažno potegnuo i pogodio mrežu Brkića.
No, deset minuta kasnije Rossonere je u probleme gurnuo Zapata koji je u razmaku od tri minute dobio dva žuta kartona i skrivio jedanaesterac. Precizan je s bijele točke bio Antonio Di Natale i Udinese je uspio zadržati to vodstvo do kraja. Milan je u 82. minuti ostao bez još jednog igrača kada je dva žuta kartona skupio Boateng, a u igru je ušao početkom nastavka.

Allegri: Nisam kriv


Katastrofalno je u novu sezonu talijanskog nogometnog prvenstva startao Milan. Upisali su "rossoneri" tri poraza u četiri otvarajuća kola, što im se dogodilo tek po četvrti put u povijesti kluba, a posljednji put sezone 1940/41... 

Nakon nedjeljnog 2-1 poraza na gostovanju kod Udinesea naveliko se počelo špekulirati o odlasku Milanovog trenera Massimiliana Allegrija. 

- Govoriti o mom otkazu bilo bi besmisleno jer to nije moja odluka. Nikad nisam imao nikakav problem s klubom, a kako mi je poznato, nije ni klub. Ne osjećam se krivim, niti žrtvom. Danas smo izgubili, istina, ali igrali smo hrabro i kada smo ostali s devetoricom, što je dobar znak. Momci zaslužuju priznanje zbog toga – rekao je Allegri za Sky Sport Italia. 

- Ne ostvarujemo rezultate. Danas smo izgubili, ali momčad je igrala dobro i dalje moramo graditi na tome da bismo ispravili pogreške. Kod primljenog gola iz kornera trebali smo čuvati Di Natalea, a pogriješili smo i prekršajem za jedanaesterac. Milan i dalje igra dobro na trenutke i ova momčad ima kvalitete za povratak na pravi put. Imamo samo tri boda, istina, ali naposljetku, u istoj fazi prošle sezone imali smo samo dva boda više. 

Da Allegrijeva pozicija zasad nije ugrožena potvrdio je Milanov dopredsjednik Adriano Galliani. 

- Allegrijev status nije meta debate. Idemo dalje s ovim trenerom i on ima puno predsjednikovo povjerenje, kao i moje. Nemojte zaboraviti da je osvojio 162 boda u dvije sezone i to se ne smije odbaciti. Momčad pokazuje znakove poboljšanja i sada čekamo na prvu domaću pobjedu u srijedu protiv Cagliarija – komentirao je Galliani. 

Sunday 23 September 2012

KOLUMNA: Tko je kriv?

Od mogućih 12 bodova Milan je u ova 4 kola osvojio samo 3, u 1.kolu Lige prvaka u utakmici protiv Anderlechta je uz blijedu igru remizirao 0-0 na domaćem terenu. Ovako loše otvaranje sezone na San Siru domaći navijači nisu gledali još od sezone 1930./1931. , a što se tiče igre, mnogi se ne sjećaju kada je Milan igrao ovako loše, nezainteresirano i nemotivirano. Nekadašnji igrač Hrvatske i veznjak Milana Zvonimir Boban tvrdi kako ovako lošu momčad Milan nije imao u proteklih 25 godina. Nakon svih ovih negativnih statistika i podataka postavlja se pitanje tko je kriv za ovakvo trenutno stanje u našem najdražem klubu? Tko je uzrokovao da Milan nakon 4 dosad odigrana kola pleše na rubu zone za ispadanje u Serie B?

Iz enormne količine navijačkih zanovijetanja i kritiziranja moguće je izvući 3 glavna razloga ovakvog stanja u klubu: 

Prvi razlog, i problem koji je prisutan već godinama je zadržavanje veterana u momčadi. Korijen tog problema mogli bi naći u sezoni 2007./2008. kada se momčad Milana nije plasirala u Ligu prvaka. Već je u proljeće 2008. u susretima 1/8 finala Lige prvaka protiv Arsenala bilo vidljivo kako se ta momčad ne može nositi sa mladim i brzim igračima kakve je tada imala momčad Arsenala. No, Milan je sezonu prije osvojio Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo i predsjednik Berlusconi mislio je kako nema potrebe za pomlađivanjem momčadi. Umjesto postupnih odlazaka i umirovljavanja veterana ljeto 2008. obilježio je dolazak Ronaldinha za 25 milijuna eura, te ukupno potrošenih 65 milijuna eura, momčad je 'pojačana' dolascima Flaminija, Shevchenka, Borriella, Antoninija, Senderosa i jedinog mladog talenta - Alberta Paloschija. Momčad je napustio Emerson. Ljeto 2009. donijelo je Thiaga Silvu, jednu od boljih akvizicija u proteklih nekoliko godina za čiji je dolazak zaslužan Leonardo. Sve ostalo što se desilo tog ljeta mogli bismo usporediti sa ljetom 2012. i ovogodišnjim prijelaznim rokom. Real Madrid kupio je Kaku, a kao njegovu zamjenu doveden je Huntelaar. To ljeto rezultiralo je još jednom velikom greškom, prodajom Gourcuffa u Bordeaux. Talentirani francuski reprezentativac vrlo lako je mogao zamijeniti Kaku, a da je mogao biti njegova dostojna zamjena pokazao je te godine u dresu Bordeauxa. No, tada je već bilo kasno. Što se tiče odlazaka veterana, nije se desilo ništa! Zatim je stiglo ljeto 2010. , Milan je tada bio bez naslova prvaka Italije dugih 6 godina. Tijekom ljeta dovedeni su Boateng, Amelia, Yepes i Sokratis. U zadnjih nekoliko dana ljeta, predsjednik Berlusconi još jednom je želio pokazati svoju veliku ljubav prema klubu pa su dovedeni Ibrahimović i Robinho. Cilj je ostvaren, navijači su prestali negodovati, počela su euforična razmišljanja, na kraju je, reklo bi se rutinski, osvojen naslov prvaka Italije, što nije nikakvo čudo pošto je najveća konkurencija momčadi Massimilijana Allegrija, angažiranog prethodno ljeto, najveći konkurent i najopasniji protivnik bila momčad Napolija. Nakon toga, prijelazni rok ljeta 2011. od kojeg smo svi puno očekivali. Najavljen je 'Mister X' a Galliani i Allegri su nam se cijelo ljeto igrali sa živcima i na kraju doveli - Alberta Aquilanija. U sjeni tog transfera, zadnjih dana ljeta doveden je i Antonio Nocerino za 'sitnih' pola milijuna eura. Na kraju se Nocerino pokazao kao vrlo kvalitetna investicija, prošle je sezone zabio 10 golova i bio drugi strijelac kluba. Od veterana opet, pogađate, nije otišao nitko, dok je od mladih igrača doveden El Shaarawy koji se u prve 4 utakmice ove sezone pokazao kao jedina svijetla točka u momčadi. I tako je nakon 4 duge godine odjednom napravljena rekonstrukcija momčadi, te su istu napustili Nesta, Seedorf, Gattuso, Inzaghi i mnogi drugi. Kada bi sve igrače koji su napustili Milan ovog ljeta postavili na teren sastavili bi jednu vrlo kvalitetnu momčad. I tu leži jedan od velikih problema, ono što se trebalo odvijati postepeno desilo se odjednom, a nitko nije bio pripremljen za nešto takvo. Usto je momčad ostala bez dva najvažnija igrača: Thiaga Silve i Ibrahimovića. 

Drugi razlog: Berlusconi je zaboravio na nas
O ovome se nema mnogo toga za reći, sve je jasno, a dovoljno o tome govori ponašanje na tržištu ovog ljeta. U prilog tome ide i zanemarivanje kluba i navijača. Vjerojatno je Berlusconiju puno zanimljivije druženje sa maloljetnicama, ženskim osobama sumnjivog morala i ostalim prijateljicama noći od investiranja u klub na čijem je čelu od 1986. godine. Rezultat takvog nemara je dovođenje igrača na jednogodišnje posudbe, otkupljivanje 50 % ugovora, suradnja s Preziosiem i posredovanje Genoe u većini naših transfera. Naravno, ne zaboravljamo da je salary cap blizu, no, zar je stvarno u interesu krovne europske nogometne organizacije da kazni sedmerostruke osvajače Lige prvaka. Salary cap najviše će pogoditi male klubove, primjer tome je izbacivanje Mallorce iz Primere zbog financija. UEFA nema namjeru raditi protiv velikih klubova jer si na taj način izbija novac iz vlastite blagajne. Zamislite Ligu prvaka bez Real Madrida, Barcelone, Chelsea, Manchester Citya pa i Milana. Tako da treba naglasiti kako je argumentiranje loše politike i trgovine zadnjih sezona sa bojazni zbog uvođenja salary capa obična floskula i da iza loše trgovine stoji nezainteresiranost Berlusconija za upravljanje klubom. 

Treći i možda najveći problem je trener Allegri. Inače nemam naviku vrijeđanja trenera ali ovo što Allegri radi u zadnjih nekoliko mjeseci je nedopustivo. Navest ću samo neke od njegovih neshvaćenih i zamisli koje očito nisu za nas smrtnike, te koje su ispred svog vremena: dovođenje Mesbaha i forsiranje istog, forsiranje Bonere i Antoninija, forsiranje formacije 4-3-1-2 sa Boatengom na poziciji iza dva napadača. Te nekoliko novih zamisli: forsiranje Emanuelsona na poziciji napadača, uvođenje Zapate u igru tek u 4.kolu, nekorištenje mladog De Sciglia koji je u nekoliko navrata ove sezone pokazao kako ga čeka velika karijera i kako je puno bolje rješenje za poziciju lijevog beka od svih ostalih koje imamo - zajedno. Elem, kako reagirati na ovakve trenerove zamisli? Ono što je najžalosnije je to da uprava još uvijek trpi Allegrija te je kako se čini nakon još jedne loše predstave svoje momčadi zadržao poziciju trenera. Najbolja definicija njega kao trenera Milana bi bila ziheraš koji izmjene obavlja u zadnjih 10 minuta, trener koji je taktiku prilagođavao Ibrahimoviću, a to je uostalom i bila jedina njegova taktika. I to je prolazilo, sada Ibrahimovića više nema, a nadajmo se kako nakon sljedeće utakmice neće biti ni Allegrija na klupi Milana. Forza Milan! 

Thursday 20 September 2012

Rafa Benitez negira bilo kakav kontakt s Milanom

Benitez na klupi Liverpoola

Sasvim logično su talijanski mediji, makar je u pitanju tek početak sezone, nakon utorka počeli pisati da se itekako klima trenerski stolac Massimilana Allegrija u Milanu... 

Allegri je Milan poveo u sezonu s dva domaća poraza u Seriji A (uz pobjedu kod Bologne), te remi na premijeri u Ligi prvaka. U utorak je belgijski Anderlecht uzeo bod na San Siru odigravši utakmicu bez pogodaka. 

Određeni mediji u Italiji su naveli da Milan polako započinje pregovore s drugim trenerima, te da je Allegriju dovoljan još samo jedan kiks za odlazak s mjesta trenera. 

Tako se pisalo i o Španjolcu Rafaelu Benitezu, kao mogućem nasljedniku. Podsjetimo, bivši trener Liverpoola i Intera je bez posla od prosinca 2010. godine, kada je dobio otkaz u Milanovom gradskom rivalu. No, njegov agent Manuel Garcia Quillon je odbio takve napise, barem zasad. 

- Ne, nitko nas iz Milana nije kontaktirao, niti smo počeli bilo kakve pregovore. Ali, otvoreni smo za sve. Poslušat ćemo svakoga tko nam ima nešto za reći. Ne samo iz Serije A, već iz bilo koje druge lige. No, zasad nam mobiteli šute - rekao je Quillon. 

Allegriju prijeti otkaz, kao nasljednici se spominju Tassotti i Benitez


Massimiliano Allegri, 45-godišnji trener Milana, mogao bi se još vrlo kratko zadržati na toj poziciji jer predsjednik Silvio Berlusconi sve više gubi strpljenje s njime... 

Allegri je u svojoj prvoj sezoni na klupi Milana osvojio naslov prvaka Italije, dok je u drugoj, prošle sezone, osvojio drugo mjesto, iza Juventusa. 

Ovoga ljeta je klub u paketu prodao dvojicu najboljih igrača, Zlatana Ibrahimovića i Thiaga Silvu u PSG što se očito jako odrazilo na igre i rezultate ''rossonera''. Kod kuće su izgubili obje dosadašnje prvenstvene utakmice bez postignutog pogotka, od Sampdorije i Atalante, obje sa po 1-0. 

Trend bez postignutog gola na San Siru nastavili su i u utorak na startu Lige prvaka protiv Anderlechta. No, kako je i sam Allegri rekao, ''momčad je pokazala mali napredak jer barem nije izgubila', utakmica je završena rezultatom 0-0. 

I prije te utakmice se u talijanskim nogometnim krugovima počelo govoriti o ''najlošijem Milanu u Berlusconijevoj eri''. 

Mnogi talijanski mediji u srijedu pišu kako je Silvio Berlusconi već krenuo u potragu za novim trenerom. Ipak, Adriano Galliani, dopredsjednik kluba, uspio je u razgovoru nakon utakmice s Anderlechtom nagovoriti Berlusconija da svom treneru pruži još jednu šansu. 

Tako će, prema pisanju talijanskih medija, nedjeljna utakmica u gostima kod Udinesea biti sudbonosna za Allegrija, ''biti ili ne biti''. 

Ukoliko Milan u tom ogledu bitno ne popravi dojam, Allegriju se sprema otkaz. U siječnju ove godine Allegri je produljio ugovor s klubom do kraja sezone 2013/14, ali mu niti to neće pomoći u slučaju novog podbačaja protiv Udinesea. 

Dakako, već se spominju i potencijalni nasljednici. Uglavnom se vrti ime Maura Tassottija, koji je još 2001. godine postao asistent tadašnjem treneru Carlu Ancelottiju, te je zadržao tu poziciju i nakon njegovog odlaska, ali neki portali pišu i da je u igri za preuzimanje trenerske dužnosti Španjolac Rafael Benitez, bivši trener Liverpoola i Intera, koji je bez posla od prosinca 2010. godine, kada je dobio otkaz u Milanovom gradskom rivalu Interu. 

Tuesday 18 September 2012

Milan - Anderlecht; popis igrača Milana

Kaka u susretu s Anderlechtom 2006. 
Milan će danas(utorak) od 20:45 na svom San Siru ugostiti momčad belgijskog Anderlechta, a trener Massimiliano Allegri objavio je popis pozvanih igrača za utakmicu.

Didac Vila, Rodney Strasser, Riccardo Montolivo, Sulley Muntari, Alexandre Pato i Robinho su izvan momčadi zbog ozljeda.

Vratari: Marco Amelia, Christian Abbiati, Gabriel

Obrana: Ignazio Abate, Francisco Acerbi, Cristian Zapata, Luca Antonini, Daniele Bonera, Mattia De Sciglio, Philippe Mexes, Mario Yepes

Vezni red: Massimo Ambrosini, Kevin-Prince Boateng, Urby Emanuelson, Nigel De Jong, Mathieu Flamini, Kevin Constant, Antonio Nocerino

Napad: Bojan Krkić, Stephan El Shaarawy i Giampaolo Pazzini.

De Jong: Optimističan sam, Milan je u razvoju

De Jong u debiju na San Siru
Milan je sezonu na domaćem terenu otvorio vrlo loše, nikad tako loše kao u protekle 82 godine. No, akvizicija na poziciji zadnjeg veznog - Nigel De Jong nije previše zabrinut. 

Sutra će Milan na San Siru ugostiti Anderlecht, u sklopu prvog kola ovosezonske Lige prvaka, a De Jong jedva čeka debi u Ligi prvaka s Milanom.

''Momčadi poput Atalante na San Siro uvijek dolaze bez straha,  Milan mora igrati svoju igru, a protivnici nam se moraju prilagođavati. Optimističan sam što se tiče budućnosti u Milanu, zato sam ovdje. Milan je uvijek Milan i moramo se boriti kako bi pobjeđivali i dobivali utakmice.'' - zaključio je 27-godišnji De Jong.

Sunday 16 September 2012

Bobab: Najgora momčad Milana u posljednjih 25 godina!

Boban u dresu Milana
Ekipa Milana je katastrofalno otvorila sezonu, od mogućih 9 bodova u prva tri kola Rossoneri su uzeli samo 3, a trenerska stolica Massimiliana Allegrija se trese. 

Mediji sa Apenina javljaju kako bi Allegri mogao dobiti otkaz u slučaju da ne pobijedi u sljedeće dvije utakmice, a komentator Sky Sporta i kapetan brončanih iz Francuske 98' - Zvonimir Boban, misli kako je ovo najgora momčad Milana u zadnjih 25 godina.

''Svakako, možeš gubiti utakmice. Ali moraš igrati nogomet, a ovo što momčad radi to nije. Milanu nedostaje kvalitete, ovo je najgora momčad u proteklih 25 godina. Kapetan Massimo Ambrosini nakon sramotnog poraza, te isto takve igre protiv Atalante izjavio je kako odlasci Thiaga Silve i Ibrahimovića ne smiju biti alibi za ovako lošu igru. 


Milan loš kao nikad u 80 godina, Allegri nije naročito zabrinut

Emanuelson, sinoć jedini raspoložen kod Milana
Trener Milanovih nogometaša Massimiliano Allegri otvorio je sezonu dvama vezanim domaćim porazima u Seriji A... 

To se Milanu posljednji put dogodilo u sezoni 1930/31 ili prije točno 82 godine. 


Iako su mu mediji opasno počeli raditi o glavi, a klupsko mu rukovodstvo zasigurno ne daje osobitu podršku, trener nije naročito zabrinut nakom domaćih poraza od Sampdorije i Atalante jučer, obadvaju minimalnih (1-0), između kojih je došla gostujuća 3-1 pobjeda protiv Bologne. 


- Koliko je teška situacija? Pa, prošle smo sezone u ovoj fazi prvenstva imali na kontu samo bod više – odgovorio je na pitanje novinara Allegri nastavivši: 


- Ova se momčad ovog ljeta drastično promijenila. Moramo biti strpljivi jer nam ipak treba malo vremena. 


- Priznajem da sam donekle zabrinut, jer ova razina igre nije zadovoljavajuća. Trebamo biti pozitivniji i ležerniji na terenu. Igrači moraju odrasti i shvatiti da nam igranje uz nervozu neće dopustiti napredak. 


- Moramo se vratiti na pravi put, ali pritom puno više mislim na psihološki nego na tehnički aspekt. Imamo u momčadi mlade dečke koji moraju sazrijeti jako brzo. 


Donekle ima statističke pozadine u onome što govori Allegri: u dvama ovosezonskim prvenstvenim porazima na San Siru njegovi su nogometaši prema suparničkim vratarima pokušali pucati čak 40 puta! 


Priliku za iskupljenje i prvu domaću pobjedu u sezoni Milanezi će imati u utorak, kada im u goste na otvaranju sezone u Ligi prvaka dolazi belgijski prvak Anderlecht. 

Tuesday 4 September 2012

Popis igrača Milana za Ligu prvaka

Objavljen je popis igrača Milana za prvi dio sezone u Ligi prvaka (promjene su moguće krajem siječanjskog prijelaznog roka). Milan je u skupini C sa Zenitom, Anderlechtom i Malagom. 
Dozvoljeno je na popisu imati 25 igrača + igrači sa 'B liste'. Pošto Allegri raspolaže sa 32 igrača, odlučio je kako će Rodney Strasser, ozljeđeni Sulley Muntari, novi igrači Bakaye Traore i M'Baye Niang neće biti na popisu. 

Vratari: Marco Amelia, Christian Abbiati, Gabriel, Davide Narduzzo (B lista)
Obrana: Ignazio Abate, Francesco Acerbi, Luca Antonini, Daniele Bonera, Mattia De Sciglio, Djamel Mesbah, Philippe Mexes, Mario Yepes, Cristian Zapata

Vezni red: Massimo Ambrosini, Kevin-Prince Boateng, Kevin Constant, Nigel De Jong, Urby Emanuelson, Mathieu Flamini, Riccardo Montolivo, Antonio Nocerino, Adria Carmona (B lista) 

Napad: Robinho, Stephan El Shaarawy, Bojan Krkić, Giampaolo Pazzini, Alexandre Pato i Simone Andrea Ganz  (B lista).

Bez Boatenga i Montoliva do kraja mjeseca


Nogometaši Milana su zaslugama gotovo isključivo Giampaola Pazzinija (tri pogotka) pobijedili Bolognu u gostima 3-1, te tako ispravili startni domaći prvenstveni poraz od Sampdorije (1-0)... 

No, tu je pobjedu u Bologni Milan "platio" s dvije ozljede. Ozljedili su se Kevin-Prince Boateng i Riccardo Montolivo. Prvi je ozlijedio ruku, te prognoze govore da će izvan travnjaka biti iduća dva tjedna. 

Montolivo je ozlijedio bedreni mišić, te će njegova pauza biti nešto dulja, iz Milana su objavili razdoblje od najmanje tri tjedna. 

Sunday 2 September 2012

Boateng mora na operaciju šake!


Igrao je protiv Bologne i pored problema, ipak iz kluba danas stiže potvrda da će Kevin Prince Boateng morati na kiruršku intevenciju kako bi riješio problem s prijelomom desne šake.
Naime, nakon današnjih dodatnih testova utvrđen je intenzitet povrede koja će se ipak morati sanirati.

Kako klupskom nogometu predstoji međunarodna pauza, Boateng će to vrijeme od dva tjedna iskoristiti da se oporavi i spremi za nastavak sezone.

''Bit će sve u redu, hvala što brinete.'' - napisao je Ganac na Twitteru.

Krkić oduševljen debijem


Bojan Krkić je na terenu protiv Bologne vidio entuzijazam, karakter i borbenost koji su ga i natjerali da dođe u redove Rossonera i preseli se u Milano. Španjolac srpskog porijekla sa velikim motivom je ušao u utakmicu. Prvu u dresu Milana.

“U ekipi vlada velika želja za uspjehom. Izuzetno sam zadovoljan što sam dio grupe i ekipe koja u svojim redovima ima velike prvake. Svakim danom ova ekipa sve više raste i bit ćemo sve bolji u nastavku sezone.'' - rekao je 22-godišnji Krkić.

Ambrosini: Juventus je razinu iznad nas

Milan je u gostima kod Bologne stigao do prve pobjede u novoj sezoni Serie A, u taboru Rossonera  to je uvelike podiglo raspoloženje i nadu da bi Milan mogao do naslova prvaka, kako je najavio Galliani nakon potpisa Nigela De Jonga. 

No, kapetan Massimo Ambrosini kao i trener Allegri  ne misle tako, Ambrosini govori kako je Juventus i dalje najjača momčad na Apeninima. 

''Najteži trenutak je bio zadnji tjedan prošle sezone kada sam shvatio da je stigao kraj jedne ere, baš kao što sve stvari jednom dođu kraju.'' - rekao je Ambrosini za Mediaset nakon utakmice protiv Bologne.

''De Jong i ja na poziciji zadnjih veznih? Ne znam, vidjet ćemo. De Jong je navikao igrati kao jedini defanzivni vezni ispred obrane, Allegri ga je sinoć koristio gotovo kao srednjeg veznog. U vezi imamo još nekoliko vrlo kvalitetnih igrača koji nisu igrali protiv Bologne.''

''Teško je igrati nakon što dobiješ žuti karton i kad je u protivničkoj momčadi igrač poput Diamantija!''

Hoćemo li Pazziniju platiti večeru zbog postignutih golova? On bi nama trebao platiti večeru, mi smo mu pomogli da zabije pogotke (smijeh).

''Istina je da mi u Milanu uvijek imamo velika očekivanja, no budimo realni, ovo je nova momčad, momčad u izgradnji i trebat će nam vremena. Nadam se da će nam ova utakmica biti podstreh za nastavak prvenstva i da ćemo činiti naše navijače sretnima.'' - zaključio je Ambrosini.

Ambrosini je realno pristupio pobjedi protiv Bologne: ''Ovoj momčadi treba vremena kako bi se opet mogla boriti za titulu s Juventusom.''

Nocerino: Ne treba otpisati Milan!


Milan je u potpuno renoviranom sastavu započeo novu sezonu. Klub su napustili 'senatori' Sedorf, Inzaghi, Gattuso, Nesta i ostali, prodane su prve zvijezde tima Zlatan Ibrahimović i Thiago Silva, a za njima je krenuo i Antonio Cassano.

Ipak, na San Siro su stigli Zapata, Montolivo, Pazzini, Krkić i De Jong, a nakon poraza u prvom kolu, Rossoneri su sinoć odigrali odličan meč i zabilježili uvjerljivu pobedu nad Bolognom. Antonio Nocerino smatra da su tom pobjedom njegovi suigrači poslali važnu poruku. 

“Pokazali smo da ne treba otpisivati Milan jer bi to bila velika greška. Milan nije mrtav, imamo odličan tim i veliku želju da napravimo uspjeh ove sezone. Kako vrijeme bude odmicalo vidjet ćete sve bolji Milan i sve veći intenzitet u igri našeg tima.'' - ističe Nocerino, ali ipak malo smiruje tenzije.  ''Sa druge strane, ne treba se zanositi niti hodati po oblacima. Zabilježili smo tek prvu pobjedu, predstoji nam iscrpljujuća sezona.'' - zaključio je Nocerino.

Galliani zadovoljan debijem De Jonga i golovima Pazzinija


Milan je dobio Bolognu sa 3:1, a Pazzini je sa svoja tri pogotka pokazao da će biti odlično pojačanje za Rossonere. "Sjajna stvar, i za njega i za tim. Ne pamtim da je netko na debiju dao tri gola"- rekao je Galliani.

"Zadovoljan sam i debijem De Jonga, i dalje sam optimist po pitanju titule"- zaključio je Galliani.
Mediji nagađaju o sukobu Gallianija i Allegrija koji smatra da Milan nije dovoljno jak za borbu s Juventusom za titulu. "Naši ciljevi su slični, ja se nadam tituli, a on plasmanu u top tri. Nije rekao da nećemo biti prvi"- poručio je Galliani, koji je prije nekoliko dana rekao da momčad nema alibi za neuspjeh te da moraju napasti titulu.

Pazzini: Morao sam doma uzeti loptu s utakmice


Nogometaš Milana Giampaolo Pazzini je bio junak utakmice 2. kola talijanske Serije A u kojoj je njegov novi klub Milan na gostovanju pobijedio Bolognu 3-1... 

Pazzini je ovog ljeta iz Intera došao u Milan, a na ovom je ogledu postigao sva tri pogotka. Iako je izašao s travnjaka malo prije kraja ogleda, uspio je doći do lopte s kojom se igralo, te ju je uzeo doma kao suvenir. Ova tri pogotka su bili znak. Morao sam doći do lopte. Mora biti kod mene doma, jer mi ovo mnogo znači. Ovi golovi su za mene, ali i sve one koji su vjerovali u mene - govorio je Pazzini nakon ogleda, uz dodatak: 

- Također, varaju se svi oni koji otpisuju Milan iz borbe za "scudetto". Borit ćemo se za to - poručio je povremeni talijanski reprezentativac. 

Inače, na ovoj su utakmici za Milan debitirala i nedavna dva pojačanja. Tijekom nastavka u utakmicu su ušli Nigel de Jong i Bojan Krkić. 

Saturday 1 September 2012

3 gola Pazzinija za 3 boda Milana!


Nakon dva kola Milan je stigao do prvih bodova u novoj sezoni, novo pojačanje Giampaolo Pazzini postigao je 3 pogotka. Milan je mnogo bolje otvorio susret i već u 16. minuti je stigao do prednosti. Strijelac je bio Pazzini iz kaznenog udarca. Međutim, vodstvo Milana nije obeshrabrilo domaću momčad, koja tri minute prije odlaska na odmor dolazi do izjednačenja. Strijelac je bio Alessandro Diamanti.

Sve do 77. minute rezultat se nije mijenjao, a onda na scenu ponovno stupa Pazzini, koji Milanu vraća prednost, a u 85. minuti nakon asistencije Antonija Nocerina - Pazzini petom postiže svoj treći pogodak na utakmici. Sve u svemu, kvalitetna utakmica, Bologna se borila i u nekim trenucima utakmice izgledala bolje od Milana. Njihov kapetan Diamanti vrlo raspoložen. Kod Milana valja istaknuti solidnu predstavu Acerbija, De Sciglija i naravno Pazzinija. Ostali igrači poprilično neraspoloženi baš kao i u utakmici protiv Sampdorije, trener Allegri nastavio je sa igranjem u 4-3-1-2 formaciji iako je vidljivo da igrači ne funkcioniraju dobro. Vidjet ćemo što nam donosi daljnje natjecanje, prije svega utakmica protiv Atalante u sljedećem kolu.

Milan po prve bodove protiv Bologne!


Milanovi navijači nisu oduševljeni politikom koju trenutno vodi njihov klub, odnosno zbog prodaje ključnih igrača. Istina, doveli su Rossoneri nekoliko novih igrača, ali ako je suditi po prvom kolu, domaćem porazu od Sampdorije, gubitak Thiaga Silve i Zlatana Ibrahimovića itekako će se osjetiti.

"Strpljivo čekamo 31. kolovoz", pisalo je na transparentu kojeg su navijači postavili u utakmici sa Sampdorijom. Taj je datum prošao, a klub je zadnjih tjedan dana prijelaznog roka doveo Mbaye Nianga, Nigela De Jonga i Bojana Krkića, ali je neuspješno završio pokušaj da se vrati Brazilac Kaka iz Real Marida.

"Godina nam je čista nula. Rođen sam spreman i neću odustati", kazao je trener Milana Massimiliano Allegri.

Bolognin početak sezone jednako je bio razočaravajući. Nadao se trener Stefano Pioli da bi njegovi igrači mogli osvojiti barem bod u Veroni protiv Chieva, kluba u kojem je radio ranije, ili pobijediti, kao što se to dogodilo prošle sezone, no Chievo je na kraju slavio s 2:0.

Bologna je u posljednjim danima prijelaznog roka dovela Michelea Pazienzu iz Juventusa te Alberta Gilardina iz Genoe, no postoji mogućnost da oni neće biti u mogućnosti danas igrati. Navijači su razočarani i već su protestirali zbog toga što je drugi strijelac kluba, Gaston Ramirez, prodan engleskom Southamptonu.

Milan je danas bez povrijeđenih Ignazija Abatea, Robinha, Alexandrea Pata, Rodneya Strassera, Didaca Ville i Sulleyja Muntarija. Domaćin je oslabljen neigranjem Diega Pereza, dok su povrijeđeni Rene Khrin, Marti Riverola i Uroš Radaković.

Prošla utakmica Bologne i Milana završena je rezultatom 2:2, a posljednji put je Milan na Renato Dall'Ari poražen u martu sada već davne 2001. godine. 

Mogući sastavi: 

Bologna: Agliardi; Carvalho, Antonsson, Cherubin; Motta, Pulzetti, Taider, Guarente, Morleo; Diamanti; Acquafresca

Milan: Abbiati; De Sciglio, Bonera, Yepes, Antonini; Flamini, Montolivo, Nocerino; Boateng; Bojan, Pazzini