Stranice

Friday 31 August 2012

Bologna - A.C. Milan - popis igrača Milana

Sutra u 20:45 na stadionu Renatu Dall'Aru Bologna će u drugom kolu talijanske Serie A ugostiti Milan. 
Trener Massimiliano Allegri objavio je popis igrača za utakmicu protiv crveno-plavih.

Vratari: Amelia 1, Abbiati 32, Gabriel 59

Obrana:  De Sciglio 2, Acerbi 13, Mesbah 15, Zapata 17, Bonera 25, Yepes 76, Antonini 77

Vezni red: Nocerino 8, Boateng 10, Traore 12, Flamini 16, Montolivo 18, Constant 21, Ambrosini 23, Emanuelson 28, De Jong  34

Napad: Pazzini 11, Niang 19, Bojan 22, El Shaarawy 92

*crnom bojom označeni su igrači pristigli u Milan ovog ljeta

Vukušić: Pato je moj uzor, volio bih igrati za Milan


Donedavni nogometaš Hajduka Ante Vukušić (21) predstavio se talijanskim novinarima nakon potpisa četverogodišnjeg ugovora s Pescarom koja je Splićanima platila 3.8 milijuna eura odštete... 

- U početku nisam bio odlučan napustiti svoju zemlju, ali nakon što sam razgovarao s obitelji, shvatio sam da je odlazak u Italiju prilika koju ne smijem propustiti i prihvatio sam ponudu Pescare - otkrio je Sinjanin. 

Još je uvijek neizvjesno hoće li mladi napadač debitirati već u subotu na gostovanju kod Torina u 2. kolu Serije A. 

- Ne znam, nisam još razgovarao s trenerom o tome. No, jasno je da želim pomoći Pescari u borbi za ostanak. Talijansko je prvenstvo teže od hrvatskoga, ali spreman sam postići puno golova za novi klub. 

Otkrio je hrvatski reprezentativac i tko mu je nogometni uzor. 

- Inspiracija mi je Pato. Moj je san da možda jednog dana zaigram za Milan - zaključio je Vukušić. 

Milan u skupini sa Zenitom, Anderlechtom i Malagom

U petak je u Monte Carlu održan ždrijeb skupina Lige Prvaka. Milan je kao nositelj u skupini C sa ruskim Zenitom, belgijskim Anderlechtom i španjolskom Malagom koja je od nedavno u vlasništvu bogatih arapskih šeika. 

Najzanimljivija skupina bi mogla biti skupina D u kojoj su španjolski prvak Real Madrid, engleski Manchester City, nizozemski Ajax, te njemačka Borussia iz Dortmunda.

Thursday 30 August 2012

SLUŽBENO: De Jong novi igrač Milana!


Talijanski nogometni klub Milan dogovorio se s Manchester Cityjem da će mu isplatiti 3.5 milijuna funti za usluge Nizozemca Nigela De Jonga, koji je već u Milanu. Činilo se da su pregovori dvaju klubova propali, ali se u večernjim satima dana četvrtka oglasio talijanski klub. 

"De Jong je viđen sa Braidom i Gallianijem u Milanu, a trebao  bi odsjesti u hotelu NH u Milanu gdje su već Krkić i Niang. 

De Jongov ugovor sa Cityjem ističe na kraju tekuće sezone, tako da je bilo logično prodati igrača kako bi se barem nešto na njemu zaradilo, s obzirom da ga klub nije imao namjeru zadržati. 

Krkić: Guardiola bi volio doći u Milan


Milan je predstavio napadačko pojačanje za tekuću sezonu. Dres Rossonera nosit će mladi Bojan Krkić koji dolazi iz Rome, a na predstavljanju novinarima "ubacio je bubu u uho" izjavom kako Pep Guardiola želi doći u Milan... 

Nakon odlaska Zlatana Ibrahimovića, Milan je ostao prilično tanak u napadu stoga se odlučio na dovođenje još jednog napadača. Odluka je pala na Bojana Krkića koji je prošle sezone nosio dres Rome. 

Krkić je u četvrtak predstavljen u Milanu gdje je stigao nakon posudbe u Romi. 

"Želio bih u Milanu dokazati da sam dobar igrač i nakon toga ostati na San Siru. U Romi sam igrao malo, a Milan je za mene korak naprijed u karijeri. Ovdje dolazim sa željom ostanka i nakon posudbe", rekao je Krkić koji je još uvijek pod ugovor s Barcelonom. 

Što se tiče Barcelone i njezinog bivšeg trenera, Krkić je na predstavljanju medijima dodao kako Pep Guardiola ne bi imao ništa protiv dolaska u Milan. 

"Nisam se baš s njim čuo, ali mi je na Camp Nouu rečeno da bi Guardiola volio preuzeti Milan, Naravno, ne smijem reći tko mi je to rekao", dodao je Krkić koji je naglasio kako je Barcelona napravila puno za njegov razvoj. "Sve što znam naučio sam u Barceloni. Četiri godine sam igrao s najboljim igračima i puno mi je pomoglo igranje uz Messija, Iniestu i Xavija." 

Galliani ide u Manchester po De Jonga?

Dolazak Nigela De Jonga mogao bi biti posljednje pojačanje Milana ovog ljeta. Rossoneri su bez sumnje tanki na poziciji zadnjeg veznog, a nakon odlaska Marka van Bommela i Gennara Gattusa, te kapetana Ambrosinija sa 35 godina na leđima - Milanu na toj poziciji treba novi igrač. 

Galliani je nakon dolaska Krkića rekao da je prijelazni rok za Milan zavšren, no, nije li to rekao i nakon dolaska Constanta, Acerbija i Traorea? Zatim, kasnije nakon dolaska Zapate i Pazzinija? Kako danas prenosi Sky Sport Italia i La Gazzetta dello Sport, iz Milana će do kraja prijelaznog roka pokušati dovesti još jednog veznjaka.

Dvije glavne opcije za dolazak bili su Lassana Diarra iz Real Madrida i 27-godišnji De Jong koji je čini se bliži dolasku na San Siro s obzirom da mu ugovor završava na kraju ove sezone. Trener Manchester Citya Roberto Mancini već je odobrio odlazak Nizozemca, a njegova otkupna cijena procjenjuje se na 9 milijuna eura. Talijanski sportski novinar Alfredo Pedulla smatra kako potpredsjednik Galliani čeka odobrenje Berlusconija za odlazak u Manchester na pregovore, iz Milana bi željeli smanjiti otkupnu cijenu i igračeve zahtjeve kako bi realizirali transfer. 

Wednesday 29 August 2012

De Sciglio se nada većoj minutaži

De Sciglio bi ove sezone mogao biti stalni član prvih 11 Milana nakon dugo godina igranja u omladinskom pogonu te nakon što je prošlu sezonu proveo sa prvom momčadi, a igrao je najčešće kao zamjena. 

De Sciglio je zamijenio Abatea u porazu od Sampdorie 0-1 na San Siru ove subote, te igrao vrlo dobro pogotovo u drugom poluvremenu kada je napravio nekoliko dobrih prodora po desnoj strani, ali nije zaboravljao na defanzivne zadaće. 

''Odličan je osjećaj nositi dres Milana, dugo sam radio da dođem do ove razine. Nekako je čudno bez Thiaga i Neste, no počela je nova era Milana i moramo dati sve od sebe u svakoj utakmici. Ove sezone ćemo se morati potruditi još više nakon što nas je ovo ljeto napustilo mnogo igrača. Zlatan Ibrahimović je bio vrlo zahtjevan, no to je zato što je uvijek želio pobjedu. I na treningu je bio primjer ostalima kako treba raditi.'' - zaključio je Mattia.

''Dobro se slažem sa trenerom. On je također zahtjevan ali to je tako kada si u tako velikom klubu kao što je Milan. Nadam se da ću ove sezone dobiti veću minutažu i da ću igrati koliko god je moguće. Još imam dosta segmenata igre u kojima se moram poboljšati i znam da moram puno raditi.''

De Sciglio je također bio upitan kojeg bi igrača želio vidjeti u Milanu: ''Volio bih igrati s Kakom, vidio sam ga u Milanellu dok sam bio dijete. Još uvijek imam njegov autogram.''

Bojan: Transfer u Milan je rođendanski poklon za mene!

Giampaolo Pazzini i M'Baye Niang nisu bili dovoljno za Milanova potpredsjednika Adriana Gallianija koji je jučer osigurao posudbu Bojana Krkića iz Barcelone, s mogućnošću otkupa na kraju sezone. Bojan se još nije dokazao na velikoj sceni, iako je bio najavljivan kao velik talent. Zbog male minutaže u katalonskom klubu, prošlog ljeta stigao je u Romu gdje se također nije snašao.

Krkić je sletio u Milano u utorak poslijepodne, a danas se nakon liječničkog pregleda očekuje potpis ugovora. ''Spreman sam! Ovo je predivan rođendanski poklon za mene, prilika da zaigram za tako velik klub kao što je Milan. Jesam li očekivao dolazak u Milan? Pa, da, to je bila jedna od mogućnosti.'' - zaključio je 22-godišnji Krkić.

''Još nisam razgovarao s trenerom Allegrijem no jedva čekam obući dres Milana. Ali, navijači Rome još uvijek su u mom srcu.'' - govori Španjolac srpskih korijena koji nije mogao dobiti bolji poklon za 22. rođendan. Krkić je sada jedan od šestorice napadača Milana, te će uz Nianga, Pazzinija i El Shaarawya vjerojatno biti na popisu napadača za utakmicu protiv Bologne, pošto su Robinho i Pato ozljeđeni. 

Ne zna se koliki je otkupni iznos ako bi Milan sljedećeg ljeta pokušao kupiti Bojana od Barcelone. Njegovim dolaskom prosjek godina napadača Milana je 22,6 godina. 

Galliani: Ne dovodimo Kaku, Palomba niti Carrolla!


Adriano Galliani je odbacio mogućnost dolazaka novih igrača, te je tako dolaskom Bojana Krkića čini se prijelazni rok za Milan završen. Jučer je potpisao mladi 17-godišnjak M'Baye Niang, a danas se očekuje potpis Bojana Krkića. Rossoneri su ovo ljeto doveli 9 igrača ( Gabriel, Acerbi, Montolivo, Constant, Traore, Pazzini, Niang i Bojan ) ,a Galliani vjeruje kako je to dovoljno, te je odbacio dolazak veznjaka Palomba.

Tuesday 28 August 2012

Robinho van terena 4 tjedna!

Talijanski nogometni vice-prvak Milan suočen je s novim problemima što se ozljeda krucijalnih igrača u momčadi tiče... 

Brazilac Robinho (28) zamijenjen je pred sami kraj utakmice 1. kola Serije A protiv Sampdorije (poraz 1-0), a dodatne pretrage pokazale su da je došlo do jakog istegnuća bedrenog mišića kod brzonogog napadača. 

Trener Massimiliano Allegri morat će se tako snaći bez svojeg ponajboljeg igrača, nakon odlazaka Thiaga Silve i Zlatana Ibrahimovića u PSG, u naredna četiri tjedna. 

Recimo i da je Milan krenuo i završnu "ofenzivu" na tržištu igrača, te da je ušao u utrku za bivšim igračem Barcelone, Bojanom Krkićem, trenutnim članom Rome. Mediji sa Apenina javljaju da bi povremeni španjolski reprezentativac sutra trebao potpisati za Milan.  Tijekom dana (utorak) iz francuskog Caena dovedena je francuska nada M'Baye Niang, dok je klubu još prošloga tjedna pristupio i Giampaolo Pazzini iz Intera. 

SLUŽBENO: Niang novi igrač Milana!


Talijanski doprvak Milan vrlo je aktivan u posljednjim satima prijelaznog roka, ali nikako da ''upeca'' veliku zvijezdu. No, zato je doveo potencijalnu buduću zvijezdu, mladog francuskog nogometaša M'Bayea Nianga (17)… 

Riječ je o dosadašnjem napadaču Caena i drugom najmlađem strijelcu u povijesti Le Championnata. Lani je zabio protiv Lensa sa 16 godina i četiri mjeseca. Milan će Caenu platiti tri milijuna eura, a mladić senegalskog porijekla s ''rossonerima'' je potpisao trogodišnji ugovor. 

Niang je bio na probi u Arsenalu, pratili su ga i Everton i Tottenham, ali se na koncu ipak odlučio za odlazak na San Siro. Drugi je igrač iz Le Championnata koji je ljetos prešao u Milan. Prije njega je to napravio i Bakaye Traore iz Nancyja. 

Bojan nadomak dolaska u Milan?


Dopredsjednik AC Milana Adriano Galliani uvjeren je da će do kraja dana realizirati transfer španjolskog 22-godišnjeg krilnog nogometaša Bojana Krkića iz Rome... 

Nakon priznavanja neuspjeha u dovođenju Brazilca Kake iz Real Madrida, u Milanu pokušavaju dobro iskoristiti posljednje dane ljetnog prijelaznog roka za pojačavanje. 

U utorak se Galliani sastao s Rominin direktorom Walterom Sabatinijem vezano uz potencijalni transfer Krkića i čini se da je dogovor na pomolu. 

- Idemo u pravom smjeru prema potpisivanju Bojana. Uvjereni smo da ćemo sve dogovoriti do kraja dana – rekao je Galliani. 

Krkić je izdanak omladinske škole Barcelone koji je prošlog ljeta prodan Romi za 12 milijuna eura nakon što je propustio izboriti mjesto u udarnoj postavi katalonskog sastava. 

Ambrosini i Mexes opet u momčadi


Trener Milana Massimiliano Allegri dobio je ohrabrujuće vijesti od liječničke službe kluba uoči gostovanja kod Bologne u 2. kolu talijanskog nogometnog prvenstva... 

Iskusni defenzivni veznjak Massimo Ambrosini i pouzdani stoper Philippe Mexes vratili su se treninzima nakon što su obojica zbog ozljeda propustili utakmicu 1. prvenstvenog kola protiv Sampdorije prošlog vikenda. 

Milan je na svojoj web-stranici potvrdio da su obojica odradili trening bez ikakvih problema, što znači da bi mogli konkurirati za subotnji ogled. 

No, Allegri bi u susretu protiv Bologne mogao biti bez brazilskog napadača Robinha koji je dobio neugodan udarac u butni mišić u 1. kolu. 

Podsjećamo, u spomenutom ogledu Milan je na San Siru neočekivano poražen od Sampdorije s 1-0. 

Monday 27 August 2012

Allegri: Postoji kvaliteta u momčadi


Iako je Milan u novu sezonu talijanskog nogometnog prvenstva krenuo posve neočekivanim domaćim porazom od Sampdorije (0-1), trener "rossonera" Massimiliano Allegri pokušava spustiti "loptu na zemlju"... 

- Prvo poluvrijeme odigrali smo malo plašljivo protiv momčadi koja se vrlo dobro branila. U drugom dijelu smo započeli dobro, a onda smo odjednom gubili nakon jedinog kornera koji su imali. Mi smo pogodili gredu i tjerali smo ih na ispucavanja s gol-crte. Ne mogu tražiti više od svojih igrača u ovom trenutku – rekao je Allegri. 

- Nema smisla sada izigravati žrtve i moramo krenuti ispočetka od dobrih stvari koje smo vidjeli. Naša izvedba pokazala mi je da imamo kvalitetnih igrača u momčadi, ali na početku sezone uvijek će biti poteškoća. 

Mnogi stručnjaci Milanu ove sezone prognoziraju vrlo tešku sezonu nakon odlazaka najboljih igrača kluba poput Zlatana Ibrahimovića, Thiaga Silve i Antonija Cassana, dok transfer najzvučnijeg imena koji ljetos se medijski povezivao uz klub, onaj Realovog Brazilca Kake, još uvijek nije realiziran. 

Upitan hoće li Kaka ponovo odjenuti Milanov dres, Allegri je ostao "zakopčan": 

- Imamo još pet dana do zatvaranja prijelaznog roka i moramo vidjeti što nam treba i što možemo pronaći. U ovom trenutku je najvažnije da se momčad ne obeshrabri. 

Galliani: Kaka dolazi ako Real pristane na posudbu


Dopredsjednik talijanskog nogometnog viceprvaka Milana, Adriano Galliani, razgovarao je s čelnicima Real Madrida oko povratka Brazilca Kake u klub, ali dogovora i dalje nema... 

Jose Mourinho još je jednom izostavio bivšeg najboljeg nogometaša svijeta iz momčadi za utakmicu španjolskog prvenstva, ali ga klub i dalje ne želi pustiti u Milan za "siću". 

- Situacija je jasna. Real ga želi prodati, a mi ga samo želimo posuditi. Ukoliko se Real predomisli, tada će do suradnje doći i odmah sjedam na avion za Madrid. U suprotnom se ništa više neće dogoditi – rekao je Galliani, koji je i prokomentirao otvoreni napada bivšeg igrača Antonija Cassana, novog člana gradskog rivala Intera. 

- Nadam se da mu je to bio prvi i zadnji put. Nikada mu nisam obećao produljiti ugovor u 2011. s obzirom da mu je isti vrijedio do 2014. godine. Nema smisla – kratak je bio dopredsjednik Milana. 

Sunday 26 August 2012

Loša igra i zaslužen poraz na otvaranju sezone

Nogometaši Sampdorije napravili su iznenađenje u 1.kolu Serie A pobjedivši Milan na San Siru.
Prvo poluvrijeme nije donijelo naročito velika uzbuđenja uz tek nekoliko solidnih pokušaja. Robinho je bio najzapaženiji pojedinac, ali se na poluvrijeme otišlo bez golova. 

Nastavak utakmice donio je i jedini gol na susretu i to u mreži Milana. Igrala se 59. minuta kada nakon odlično izvednog kornera Andrea Costa najviše skače, te pogađa mrežu Abbiatija za vodstvo Sampdorije od 1:0.

Uzvratio je Mario Yepes na drugoj strani također nakon kornera, ali je Romero uz pomoć stative spasio svoj gol.  Boateng je u sudijskoj nadoknadi pogodio stativu, a i golman Romero je do kraja još u nekoliko navrata dobro reagovao, te je omogućio Sampdoriji tri boda na San Siru.

Saturday 25 August 2012

Galliani odletio u Madrid po Kaku?

Prošlog petka iz Milana je objavljeno kako se Rossoneri povlače iz utrke za Kaku, no, tjedan dana kasnije - druga priča. Kaka nije u planovima Mourinha, ali Madriđani ga ne žele prodati jeftino pošto su ga 2009. doveli za 68 milijuna eura. 

Kako javlja La Gazzetta dello Sport iz Real Madrida su odustali od 25 milijuna eura koliko su tražili za 30-godišnjeg Kaku. 


''Sljedećih dana idem u Madrid po Kaku'' - rekao je Galliani, predsjednik Genoe Preziosi je optimističan te vjeruje kako će se Brazilac vratiti u redove Milana. Ernesto Bronzetti je proteklih dana u Barceloni razgovarao s Perezom, te ga pokušao nagovoriti da Kaku pusti na posudbu. Sky Sport Italia javlja kako će Bronzetti od ponedjeljka u Madridu opet pregovarati o Kaki. Teško je reći da su iz Milana optimistični u vezi dogovora s Madriđanima pošto još uvijek ima mnogo prepreka. Ako Kaka prijeđe u Milan, to će Rossonere svakako koštati puno ako u obzir uzmemo da su ovog ljeta na transfere potrošili vrlo malo. 

Caen prihvatio ponudu za Nianga?

Nakon što je prije nekoliko dana doveden Pazzini, Milan se okrenuo dovođenju još jednog napadača: mladog, 17-godišnjeg M'Baye Nianga iz francuskog prvoligaša Caena. Nakon ozljede Pata iz Milanella su htjeli dovesti napadača Genoe, 24-godišnjeg Ze Eduarda koji je u cijeloj karijeri zabio 'čak' 16 golova ( izvor: transfermarkt.de ) , no Allegri je na vrijeme shvatio da to nije dobra kupovina te odustao od dovođenja 'Ze Twitta' kako su ga prozvali u Genoi zbog česte aktivnosti na Twitteru. 

Mladi Niang, kojeg mnogi već nazivaju 'Novi Henry' vrlo je blizu dolaska u Milan, kako u petak prenose talijanski i francuski mediji. La Gazzetta dello Sport i Sky Sport Italia tvrde da je Milan u poslijepodnevnim satima u petak dobio zeleno svijetlo za transfer Nianga od njegovog kluba. Niang je već jednom posjetio Milanello i izrazio želju za pridruživanjem ekipi Milana. Ljudi iz Caena bi se ovih dana trebali sastati sa roditeljima maloljetnog Nianga (17) koji bi trebali odlučiti pristaju li na preseljenje njihova sina u Italiju. 


Kako to uvijek biva sa dolascima igrača u Milan, nešto je zapelo, iz Caena žele posuditi Nianga na jednu sezonu sa obvezom da ga Milan na kraju sezone kupi, dok iz Milana žele posudbu sa mogućnošću otkupa. Ako se Rossoneri ne predomisle perspektivni Niang bi se mogao pridružiti našem reprezentativcu Nikici Jelaviću u Evertonu.

Milan - Sampdoria; popis igrača Milana

U nedjelju u 18:00 će Milan na San Siru ugostiti Sampdoriu u trećem susretu prvog kola nove sezone talijanske Serie A. Massimiliano Allegri je objavio popis igrača koji će konkurirati za utakmicu. Na popisu nema Mexesa, Abatea, Didaca Vile, Muntarija, Ambrosinija, Strassera i Pata zbog ozljede, dok lijevi bek Mesbah nije u planovima trenera Allegrija i čeka transfer. 

Vratari: Abbiati, Amelia, Gabriel

Obrana: Acerbi, Antonini, Bonera, De Sciglio, Yepes, Zapata

Vezni red: Boateng, Carmona, Constant, Emanuelson, Flamini, Montolivo, Nocerino, Traore, Valoti

Napad: El Shaarawy, Robinho, Pazzini


Friday 24 August 2012

Kladionice o transferu Džeke: Milanu najveće šanse


Kako se bliži kraj prijelaznog roka, sve više se spekulira sa mogućim prelaskom  Edina Džeke u neki od velikih europskih klubova.

Prema navodima europskih medija, interesa za Bh napadača ne manjka, a ukoliko se neke stvari poklope vrlo lako bi Edin mogao promjeniti sredinu.

Prema kladionicama, najveće šanse za dovođenje Džeke ima AC Milan na kog kvota iznosi 2.5. Zatim slijedi ekipa londonskog Tottenhama sa kvotom 5 te Juventus sa kvotom 9. Sve ove ekipe su pokazale svoj interes te nije tajna da bi u svojim redovima voljele vidjeti bh. intenacionalca.

Bilo kako bilo, ove medijske spekulacije i predviđanja kladionica nisu bez uporišta. Naime, Fiorentina je prema pisanju velikih talijanskih medija na pragu dovođenja Unitedovog Dimitra Berbatova, što bi moglo značiti da Stevan Jovetić napušta Viole. U slučaju da Crnogorac napusti Fiorentinu, njegova destinacija će gotovo sigurno biti aktualni prvak Engleske, Manchester City u čijim ga redovima već duže želi vidjeti Roberto Mancini.

U tom slučaju, gužva koja već ionako vlada u napadu Građana bi postala prevelika te bi jedan od napadača mogao napustiti Etihad. Budući da je najveće nezadovoljstvo svojim statusom u ekipi pokazao upravo Džeko, on je vjerojatno i prvi kandidat za odlazak.

Naravno, u ovom slučaju, velikani poput Milana, Juventusa i Tottenhama zasigurno ne bi sjedili skrštenih ruku te bi se potrudili da u posljednjih par dana prijelaznog roka postanu jači za klasnog napadača.

Thursday 23 August 2012

Mourinho izostavio Kaku s popisa za Superkup!


Trener nogometaša madridskog Reala, Jose Mourinho, izostavio je Brazilca Kaku s popisa putnika u Barcelonu gdje će njegova momčad večeras (četvrtak) odigrati prvu utakmicu španjolskog superkupa... 

Nakon što je zbog ozljede ostao bez Portugalca Pepea u obrani, Mourinho se odlučio ostaviti u Madridu bivšeg najboljeg nogometaša svijeta - Kaku.  

Dakle, transfer Kake u Milan još uvijek je realna opcija. Još je 8 dana do kraja prijelaznog roka.

Pato opet ozljeđen


Brazilski napadač Milana Alexandre Pato (22) još se jednom ozlijedio i to svega četiri dana prije početka nove sezone talijanskog nogometnog prvenstva… 

Tijekom treninga u srijedu Pato je dobio udarac u lijevi aduktor, ali zasad još uvijek nije poznato koliko je teška ozljeda i čeka li Brazilca nova stanka. 

''AC Milan može potvrditi da je tijekom trening-utakmice u srijedu Alexandre Pato prijavio problem s lijevim aduktorom. Sljedećih će dana biti podvrgnut daljnjim liječničkim pregledima kako bi se otkrila težina ozljede'', objavio je talijanski klub.

Pato je zbog serije ozljeda prošle sezone uspio skupiti samo 11 nastupa u talijanskom prvenstvu. 

Od ove sezone 12 zamjena u Serie A


Od otvarajuće utakmice nove sezone u Seriji A, subotnjeg sraza Fiorentine i Udinesea, u zapisnik će se na utakmicama talijanskog prvenstva upisivati 23 nogometaša... 

Vodstvo Serije A i Talijanskoga nogometnog saveza (FIGC) prihvatilo je prijedlog Napolijeva predsjednika Aurelija De Laurentiisa o 12 igrača na raspolaganju trenerima momčadi za tri izmjene tijekom trajanja utakmice, obznanio je predsjednik Udruženja talijanskih prvoligaša Maurizio Beretta. 

Automatizmom je FIGC pravilo prenio i na još tri natjecanja: Talijanski kup, Superkup i prvenstveno natjecanje mladih momčadi. 

Talijanski je klupski nogomet tako krenuo u još jedan pionirski pothvat, jer tako širok izbor zamjena na klupi neće imati niti jedna druga renomirana svjetska liga.

Dosad je u Italiji, kao i u većini ostalih nacionalnih i internacionalnih klupskih natjecanja, u zapisnik ulazilo 18 nogometaša, što znači da su treneri na klupi imali izbor između sedmorice nogometaša. 

Wednesday 22 August 2012

Boban: Od razmjene profitira samo Inter


Legendarni "vatreni" kapetan Zvonimir Boban komentirao je za talijanski Sky Sport 24 mogući transfer, odnosno razmjenu igrača Intera (Giampaolo Pazzini) i Milana (Antonio Cassano)... 

Kao Skyov stručnjak za Seriju A, Boban smatra da bi ovakva zamjena koristila samo Interu, dok bi "njegov" Milan poprilično izvisio. 

- Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati, ali mislim da se Pazzini, u kombinaciji s Patom, i ne bi baš dobro snašao. Naime, ta su dvojica igrača vrsni strijelci, međutim ne posjeduju kreativne mogućnosti. Ne mogu zamisliti "dijalog" između njih na terenu – smatra Boban. 

- S druge strane, Cassano je toliko dobar da bi se dobro uklopio bilo gdje, pa tako i u Interu koji ima puno napadačkih opcija. Međutim, njegov zahtjev za odlaskom smatram u potpunosti nekorektnim. On je već rekao zbogom Milanu, ostalo je samo pitanje destinacije – zaključio je Boban. 

Zaključena razmjena Cassano - Pazzini


Bila je to interesantna operacija. Nadam se da će nam Antonio biti od pomoći. Igra na poziciji na kojoj trener treba pojačanja – izjavio je za službene Interove internetske stranice predsjednik kluba Massimo Moratti... 

Učinio je to nakon što je realizirao dolazak 30-godišnjeg napadača talijanske reprezentacije Antonija Cassana, za kojeg je u gradskog rivala Milan poslao Giampaola Pazzinija i uplatio još nešto gotovine. 

- Štoviše, naš je trener Andrea Strammacioni želio baš Cassana. Drago mi je što smo mu uspjeli izaći ususret – dodao je Moratti. 

Najrelevantniji talijanski sportski dnevnik, La Gazzetta dello Sport, objavio je da je Inter za Cassana Milanu, uz Pazzinija, također uplatio 7.5 milijuna eura. 

Cassano je nakon svega potpisao dvogodišnji ugovor s Interom, a Pazzini trogodišnji s Milanom. 

Monday 20 August 2012

Galliani: Cassano je tražio transfer!

Ovih dana u medijima se pojavila vijest o pregovorima između Intera i Milana oko razmjene Pazzini-Cassano. Tu vijest je potvrdio i Adriano Galliani. 

''Vidim da ljude koji prate Milan više zanima Cassano nego Trofeo Berlusconi. Dva tjedna su da kraja prijelaznog roka, pričat ćemo sa predsjednikom Berlusconijem i trenerom Allegrijem, razmotriti situaciju i donijeti odluku.'' - izjavio je Galliani nakon sinoćnjeg poraza od Juventusa.

Predsjednik Berlusconi nije želio ništa komentirati dok je Galliani potvrdio da su pregovori u tijeku. ''Cassano je sam tražio transfer, najvjerojatnije je da će doći do razmjene. Vidjet ćemo kako će to završiti'' - dodao je Galliani. 

Bendtner u Milan ili Inter?


Danski nogometni reprezentativac Nicklas Bendtner (24) mogao bi uskoro zaigrati na San Siru. Pitanje je samo u čijim redovima, Milana ili Intera... 

Napadač Arsenala prošlu je sezonu proveo na posudbi u Sunderlandu, a iako je i dalje službeno igrač "topnika", čini se da neće još dugo biti član sjevernolondonskog kluba.. 

- Ostanak u Arsenalu nije opcija. To je nešto što ni ja ni Arsenal ne želimo. Očekujem da se stvar uskoro riješi, prije zatvaranja prijelaznog roka. Ozbiljni su pregovori u tijeku – rekao je Bendtner za danske medije. 

Talijanski i engleski mediji navode da su najozbiljniji interesenti za Bendtnera Milan i Inter, a navodno su "rossoneri" u boljoj poziciji za transfer budući sljedeće godine igraju u Ligi prvaka i tanki su u napadu nakon odlaska Zlatana Ibrahimovića u PSG. 

Trofeo Luigi Berlusconi: Milan 2-3 Juventus


Nogometaši Juventusa pobjednici su 22. izdanja trofeja Berlusconi nakon što su na stadionu San Siro pobijedili Milan 3:2. Golove za Juventus postigli su De Ceglie (12), Vidal (42) i Matri (64), dok je strijelac za Milan bio Robinho (9, 78-11m). 

Bio je to 19. međusobni okršaj 'Stare dame' i 'Rossonera' u ovom natjecanju i deseti trijumfa Juventusa. Trofej Berlusconi je osnovao vlasnik Milana Silvio Berlusconi u uspomenu na svog oca Luigija, a prvi put je igran 1991. godine.