Stranice

Saturday 28 April 2012

Najava: 35.kolo Serie A


Kreće završni sprint u Serie A. Matematički čak 11 momčadi može ispasti, traži se treći putnik u Ligu prvaka, a i titula još uvijek nema svog novog vlasnika. Subota nam donosi južnjačke obračune u Palermu i Rimu, o naslovu prvaka odlučivat će, pak, dvoboji u nedjelju, Juventus gostuje u Novari, a Milan u Sieni. Lazio je unatoč posrtanjima još uvijek treći i tu će poziciju braniti u Udinama, novi njihov kiks priželjkuju u Interu koji dočekuje otpisanu Cesenu. 


Tri boda prednosti, bolji omjer u međusobnim dvobojima, praktički godinu dana bez poraza, stavljaju Juventus u dobitnu poziciju. Gostovanje kod Novare novi je ispit za Conteovu družinu. Utakmica slična onoj u Ceseni, tada su Zebre dugo lomile otpor domaćina i slomila ga u finišu utakmice. Takvim bi raspletom bili zadovoljni i kod još jednog davljenika, premda je ljepše sve osigurati već na početku utakmice. Motiv je ogroman, ne vjerujemo da će ovu priliku propustiti. Juventus se vratio. 


Milan je negdje izgubio formu, mučenje i rasprodaja domaćih bodova bacili su ih u sjenu Juventusa i teško da će uspjeti preokrenuti tijek. Gostovanje u Sieni novi je izazov za Allegrijevu momčad, no posljednje dvije pobjede od 1:0 pokazale su da Rossoneri nemaju igru, sve se svodi na čekanje Ibrahimovićeve genijalnosti. Šveđanin je u formi, ali treba mu podrška suigrača, a nje nema. No, ostalo je još 12 bodova u igri, nadu im nitko ne može oduzeti doli oni sami. 

No comments :