Stranice

Thursday 29 September 2011

Prebolio Piquea sa suigračem: Ibra opet izmjenjuje nježnosti


Ibrahimović je uhvaćen u priči i zagrljaju sa pet godina mlađim Ignaziom Abateom (24). U jednom trenutku Abatea je nježno primio za lice i nasmiješio mu se.
Prije nešto više od godinu dana Zlatan Ibrahimović fotografiran je kako se na parkiralištu nježno dodiruje sa Gerardom Piqueom, tadašnjim suigračem iz Barcelone. Odmah su krenule glasine kako je Ibrahimović homoseksualac. S obzirom da je Zlatan u braku s Helenom Seger s kojom ima dvoje djece, neki su posumnjali i kako je riječ o fotomontaži. Ipak, priča se ubrzo smirila.
No, nakon treninga Milana u utorak, mogla bi se opet 'zakotrljati'. Šveđanin je uhvaćen u priči i zagrljaju sa pet godina mlađim Ignaziom Abateom (24). U jednom trenutku Abatea je nježno primio za lice i nasmiješio mu se.
Možda je samo splet okolnosti, možda su pričali o subotnjim UFC borbama, a možda Ibra Piquea želi zamijeniti Abataeom, nikad se ne zna...

Berlusconi: 'Moj Milan je bolji od Barcelone; Osvojit ćemo sve!'


Osvojit ćemo sve! Bolji smo od Barcelone, rekao je predsjednik Milana u pripremi svog 75. rođendana. Milan je u srijedu sa 2-0 bio bolji od prvaka Češke, Plzena...
Talijanski premijer i vlasnik nogometnog kluba Milan, Silvio Berlusconi, pokazao je da se ne razumije previše u nogomet izjavom da je njegov Milan bolji od aktualnog prvaka Europe Barcelone.
U pripremama za proslavu svog 75. rođendana (četvrtak), Berlusconi je našao vremena porazgovarati malo o Milanu i njegovom situacijom u skupini H Lige prvaka.
- Bolji smo od Barcelone. Osvojit ćemo sve! - izjavio je Berlusconi.
Milan je u srijedu s 2-0 bio bolji od prvaka Češke, Plzena, golovima Zlatana Ibrahimovića iz penala i Antonija Cassana na asistenciju švedskog reprezentativca.

Wednesday 28 September 2011

AC Milan - Viktoria Plzeň 2-0

Zlatan Ibrahimović se vratio u tim Milana, talijanski prvaci su uspjeli stići do prve pobjede u Ligi prvaka ove sezone. Nije bilo lako, ''Rosoneri" su slomili otpor Čeha u drugom djelu. 


U prvom su imali nekoliko prilika, ali je golman gostiju bio sjajan. Na drugoj strani Viktorija je imala također imala dvije kolosalne prilike, preko Jirašeka i Horvata.Odluka je pala u nastavku. Prvo je Milan iznudio penal zbog igranja rukom Čišovskog. Sumnjiva situacija, Ibra ne prašta, 1:0. Desetak minuta kasnije, Šveđanin opet u glavnoj ulozi, sjajno je primio loptu, idealna asistencija za Cassana, "Fantantonio" je prebacio Čeha, 2:0.Nakon toga Talijani su rutinski priveli posao kraju, čuvajući energiju za utakmicu sa Juventusom u nedjelju.

Tuesday 27 September 2011

Milan vs. Viktoria Plzen - Popis igrača Milana

Vratari: Abbiati, Amelia, Roma


Obrana: Abate, Antonini, Bonera, De Sciglio, Nesta, Taiwo, Thiago Silva, Zambrotta, Yepes


Vezni red: Aquilani, Emanuelson, Nocerino, Seedorf, Van Bommel


Napad: Cassano, Ibrahimovic, Ganz (56).

Ibrahimović spreman za Ligu prvaka!


U okviru 2. kola Lige prvaka Milan će snage odmjeriti sa Viktorijom Plzen, a uoči ovog duela za navijače kluba iz grada mode stižu dobre vijesti.


Naime, liječnički tim 'Rossonera' osposobio je povrijeđenog Zlatana Ibrahimovića, tako da će trener Allegri moći računati na njegove usluge.


Pored Ibrahimovića od povreda su se oporavili Daniela Bonera i Luca Antonini, te će i ovaj dvojac biti u konkurenciji za duel sa Viktorijom.

Sunday 25 September 2011

Allegri: Trebali bismo klonirati Seedorfa


Prva je tri boda ove sezone u Seriji A nogometašima Milana donio 35-godišnji veteran Clarence Seedorf u subotnjemu domaćem trijumfu (1-0) aktualnih prvaka nad Cesenom u dvoboju petog kola... 


- Seedorf je odigrao sjajnu utakmicu. Nažalost, ima 35 godina i ne može igrati konstantno na najvišoj razini. Razmišljam o tome da ga kloniramo – našalio se Milanov trener premda baš i nema razloga za šalu: njegova momčad izgledala je vrlo neuvjerljivo na San Siru u srazu s uvjerljivo posljednjeplasiranom momčadi prvenstva. 


- Nismo igrali dobro. Bili smo pomalo kilavi. U svakom slučaju, nismo dopuštali nikakav rizik po naš gol. Pobijedili smo i sačuvali mrežu netaknutom. 


Sljedeću utakmicu Milanezi u srijedu igraju, također na svom stadionu, protiv čeških debitanata u Ligi prvaka, Viktorije iz Plzena. 

T.Silva: 'Važna pobjeda protiv Cesene!'

Thiago Silva, stoper Milana, ističe kako je sinoćnja pobjeda nad Cesenom od 1:0 na San siru od velike važnosti.


Milan je u rezultatskoj krizi ove sezone, a jučerašnju pobjedu donio im je Clarence Seedorf.


"Ovo je veoma važna pobjeda, iako smo bili suočeni sa poteškoćama s vremena na vrijeme. Sada smo napokon krenuli dobro igrati i želimo ponovo osovojiti titulu prvaka Italije" - rekao je Silva.


"U obrani smo igrali dobro, ali nisam zadovoljan našim ukupnim učinkom koji smo postigli. Ja ću i dalje raditi kako bi napredovao, ove godine želim i titulu Lige prvaka" - dodao je brazilski defanzivac.

AC Milan 1-0 Cesena - highlights


szólj hozzá: MIL - CES 1-0

Saturday 24 September 2011

Prva pobjeda sezone; Milan 1-0 Cesena

U 5. kolu talijanske Serie A, branitelj naslova; AC Milan stigao je do prve pobjede u 4 utakmice prvenstva. U 4. minuti utakmice, kapetan Seedorf zabija za 1-0.  Korner za Milan, Seedorf po lijevoj strani terena prilazi šesnaestercu, bježi čuvaru i laserskom preciznošću pogađa za vodstvo i konačan rezultat.


Igrači Massimiliana Allegrija dominirali su cijelim susretom, kao jedini napadač domaćih - Antonio Cassano velik je broj puta uhvaćen u zaleđu. Pred kraj susreta, mijenja ga iskusni Filippo Inzaghi. Svoj debi odigrao je i Taye Taiwo, sredinom 2.poluvremena zamijenio ga je Gianluca Zambrotta. U vezi je, na poziciji desnog krila zaigrao i Urby Emanuelson, a priliku je opet dobio mladi Stephan El Shaarawy. 


Milan sada ima 5 bodova iz 4 utakmice, a igrače Massimiliana Allegrija sredinom tjedna očekuje utakmica 2.kola Lige prvaka protiv Viktorie iz Plzena, a 2.listopada 'Rossoneri' gostuju na novom stadionu u Torinu, kod Juventusa. 

AC Milan vs. AC Cesena - vjerojatne formacije

Večeras će od 20:45 Milan na San Siru ugostiti Cesenu. Predvođeni Adrianom Mutuom, gosti će pokušati 'otkinuti' bodove branitelju naslova. 


Kod 'Rossonera' su ozljeđeni: Luca Antonini, Daniele Bonera, Kevin-Prince Boateng, Robinho, Gennaro Gattuso, Zlatan Ibrahimovic, Massimo Ambrosini, Mathieu Flamini, Alexandre Pato, Philippe Mexes i Kingsley Boateng dok Cesena dolazi bez Vincenza Rennelle i Francesca Antoniolia.


Popis igrača Milana: 


Vratari: Marco Amelia, Flavio Roma, Christian Abbiati.


Obrana: Ignazio Abate, Mattia de Sciglio, Alessandro Nesta, Taye Taiwo, Thiago Silva, Mario Yepes, Gianluca Zambrotta


Vezni red: Alberto Aquilani, Adria Carmona, Urby Emanuelson, Antonio Nocerino, Clarence Seedorf, Marc van Bommel, Mattia Valoti


Napad: Antonio Cassano, Stephan El Shaarawy, Pippo Inzaghi i Simone Andrea Ganz.


Vjerojatne formacije: 

AC Milan (4-3-1-2) – Massimiliano Allegri
Christian Abbiati; Ignazio Abate, Thiago Silva, Mario Yepes, Gianluca Zambrotta; Antonio Nocerino, Mark Van Bommel, Clarence Seedorf; Urby Emanuelson; Stephan El Shaarawy, Antonio Cassano.


A.C. Cesena (4-3-3) – Marco Giampaolo
Nicola Ravaglia; Luca Ceccarelli, Steve von Bergen, Guillermo Rodríguez, Gianluca Comotto; Marco Parolo, Roberto Guana, Antonio Candreva; Éder, Adrian Mutu, Jorge Martínez.


Thursday 22 September 2011

Pato van terena mjesec dana!


Brazilski nogometaš Milana Alexandre Pato propustit će nadolazeću prvenstvenu utakmicu "rossonera" protiv Cesene zbog ozljede zadnje lože, navodi Il Corriere dello Sport.
Ozljeda je to zadobivena u srijedu u prvenstvenom srazu 4. kola protiv Udinesea, a Pato je travnjak San Sira bio prisiljen napustiti već u 21. minuti. 


Pato će van terena provesti oko 4 tjedna, tako će Massimiliano Allegri za utakmicu protiv Cesene od napadača imati samo Casasna, El Shaarawya i Inzaghija.


U tri dosad odigrane prvenstvene utakmice Milan je osvojio tek dva boda i zauzima 14. mjesto na ljestvici. Cesena je posljednja bez osvojenog boda. 

'Rossoneri' i dalje bez pobjede!


Ni nakon treće odigrane utakmice u Seriji A aktualni talijanski prvaci, nogometaši Milana, nemaju nijednu pobjedu... 


U srijedu su u 4. kolu na svome San Siru ugostili Udinese i na koncu osvojili samo bod (1-1) do kojeg su došli nakon što su bili u rezultatskom zaostatku. Gosti su, naime, poveli preko svoga najboljeg strijelca Antonija di Natalea u 29. minuti, a Milanu je izjednačenje donio 18-godišnji talijanski napadač egipatskog porijekla Stephan el Shaarawy u 63. minuti. Iako su ''rossoneri'' imali veći posjed lopte i broj udaraca prema golu, ostali su na jednom osvojenom bodu, odnosno dva u dosadašnja tri odigrana kola. 

Tuesday 20 September 2011

Najava: 4.kolo Serie A


Jug Čizme slavi, a velikani iz Milana su trenutačno na dnu. Talijani tijekom tjedna odrađuju utakmice 4. kola, u kojima veliki Inter kod novaka Novarre traži prvi trijumf, inače bi za trenera Gasperinija moglo završiti i prije nego što li je i počelo. A u srijedu Milan s Udineseom treba pronaći ka pobjedi, jer bi ozračje moglo postati vrlo eksplozivno. 
Novara još ide na pogon zanosa zbog nedavnog ulaska u Prvu ligu. No, objektivno, Inter je igrački toliko jači, toliko bolji i kvalitetniji da se, kad podvučemo crtu, sve osim pobjede gosta bilo bi prvoklasno iznenađenje, no ona se događaju. Pitajte Mourinha kada je pobijedio Levante, mi ćemo odgovoriti, još nije. Inter još ne zna za pobjedu ove sezone, prijeti im rušenje negativnih rekorda, a Gasperini u remiju bez pogodaka s Romom vidi korak naprijed. Na žalost po njega to vidi on sam. Nema tempa, vezni red je spor, lopte se nabijaju prema naprijed i sve se svodi na pojedinačne pokušaje. Hoće li se što promijeniti u 50 kilometara udaljenoj Novarri, nismo sigurno, ali da je Gasperiniju omča oko vrata, je. Samo se čeka novi pogrešan korak i mogao bi postati bivši. 


Domaći travnjak u ovom je slučaju tek papirnata, teoretska prednost. Jer razlika u kvaliteti između Cesene i Lazija uistinu je velika u Lazijevu korist. Hernanes, Cisse i Klose trojica su igrača kakve Cesena može samo sanjati. Lazio je 99-postotni favorit i na Manuzziju će se jako teško dogoditi bilo što osim dvojke, ali i tu treba povući ručnu. Lazio je također bez trijumfa i pritisak raste, uloženo je dosta u momčad i očekuje se mnogo, no za sada je samo Klose na razini očekivanja, čak su talijanski novinari napisali 'šteta što momčad ne prati Klosea, on je iznad njih'. Edy Reja namon dvije sezone suočio se s prvim kritikama, i nervozno je odgovorio na njih, jasno za sve su ponovo krivi mediji. ?Zante samo kritizirati i tome umara, to zna i predsjednik Lotito', kaže bivši trener Hajduka, koji ipak mora paziti da ga Lotito ne kritizira, novinari su mu najmanja briga. 


I dok se u Milanu i Rimu pitaju što se to događa u Napulju vrije. Napoli je zasjeo na vrh, a remi kod Manchester Cityja podigao je zanos na najveći mogući stupanj. Slijedi gostovanje kod Chieva, koji je za nijansu kvalitetniji od Cesene, ali i Napoli je, po svemu sudeći, jednako tako, barem donekle, jači i uigraniji od Lazija. Verona nije ugodno gostovanje, ali Cavani, Lavezzi, Hamsik, Maggio, Inler, Pandev... Napoli izaziva strahopoštovanje. 


Fiorentina nije ono što je bila prije godinu-dvije kad joj je na klupi sjedio današnji talijanski izbornik Cesare Prandelli, ali s Montolivom, Jovetićem i Gilardinom, od Parme je barem dvostruko bolja (vjerojatno i više). Situacija bi bila ista da se igra na Tardiniju. 


Genoa vs. Catania. Ruku na srce: nezanimljiva utakmica za sve osim za navijače ova dva konkretna kluba. Da se igra na Siciliji, dalo bi se tehnicirati s troznakom, no, s obzirom da Catania mora istrčati na Marassi, stvari su poprilično jednostavne. U svom je dvorištu Genoa izraziti favorit i za pretpostaviti je kako će to potvrditi na travnjaku. 


Daleko najveći zicer kola. Bologna je solidna, ali ništa više od toga. Po općoj ocjeni: momčad za sredinu ljestvice (ako im sezona bude onakva kakvu si sami žele). Juventus je, pak, obnovljen od vrha do dna i zasad izgleda jako dobro. Pirlo, Vučinić i Del Piero ne bi trebali imati apsolutno nikakvih problema s Bolognom. 


Utakmica iz kategorije 'Genoa vs. Catania’, jedna od onih koja se igra na margini ostalih, zanimljivijih susreta ovog kola. Momčadi su podjednake snage, obje s jedinom ambicijom da izbore ostanak u Serie A. U ovom slučaju domaćinstvo je jako značajno, a kako se igra u Ulici mora... Lecce je favorit. Iako, Atalanta može iznenaditi, treba što prije izaći iz bodovnog minuta i to im je pokretačka snaga. 


Jedina utjeha za interiste je posrtaj Milana u Napulju. Problem je obrana, u tri utakmice primili su sedam golova, a tako na vrhunskoj razini jednostavno ne ide. I dok je remi u Barceloni slavlje kao pobjeda, Napulj je donio otriježnjenje, a Abbiatijeva primjedba da su igrači Napolija bili gladniji uspjeha, sugerira pad motivacije. A sada im stiže Udinese. Daleko najjači par i neupitni derbi četvrtog kola. Milan bi, naoko, trebao biti veliki favorit, ali ono što Udinese pokazuje u uvodnim tjednima sezone, ni po čemu ne sugerira kako se treba voditi tradicijom. Bitno je ono što ove dvije momčadi mogu danas, a iz tog rakursa Friulani su legitimni pretendenti da u Milanu uzmu barem bod. 


Uvijek vruć sudar Sicilije i Sardinije, no, na žalost drugospomenutih, Palermo bi čak i da se igra u Cagliariju bio lagani favorit. A u ovom slučaju, na Barberi kao mjestu događaja, taj se status favorita gleda kao 99-postotni. Palermo je domaćin i ima znatno kvalitetniju momčad. Fiks jedinica, sve drugo bilo bi golemo iznenađenje. 


Giallorossi ni u kojem slučaju nisu uvjerljivo krenuli u 2011/12, ali kod kuće, na svom Olimpicu protiv Siene... Luis Enrique forsira 4-3-3, igru kratkih pasova, svu usmjerenu prema protivničkom golu. I ima igrače koji to mogu provesti u djelo Remi na San siru im je podignuo raspoloženje, šteta bi to bilo pokvariti. 

Monday 19 September 2011

Stanje u Serie A nakon 3.kola


Seedorf: 'Nema razloga za paniku!'


Nekadašnji nizozemski reprezentativac progovorio je za službenu web stranicu Milana nakon poraza od Napolija.


"Pokušali smo se vratiti u utakmicu, ali nismo uspjeli. Moramo čestitati nebeskoplavima. Idemo dalje,ima još puno utakmica do kraja, ovo je tek druga utakmica prvenstva. Naravno da smo razočarani jer smo izgubili bodove, ali momčad je dobro igrala.'' - rekao je kapetan Milana na sinoćnjoj utakmici.


"Šteta što smo odmah na početku morali igrati protiv Napolija. Imaju fantastičan kontranapad što im je omogućilo drugi pogodak. Trudili smo se i napadali i ne možemo biti razočarani. U srijedu očekujemo još jedan nezgodan tim - Udinese.'' - zaključio je Seedorf.

Allegri ne brine!


Nakon postignutog hat-tricka koji je donio pobjedu Napoliju nad aktualnim prvakom Italije Milanom (3-1), Urugvajac Edinson Cavani progovorio je o ambicijama za ovu sezonu... 


- Otkako sam bio mali, uvijek su mi govorili da trebam sanjati uspjeh. Dao bih sve da mogu osvojiti naslov prvaka Italije s Napolijem iako znam da će to biti jako teško. Ovu pobjedu posvećujem navijačima koji su je zavrijedili – rekao je trostruki strijelac Cavani. 


- Znamo svoje mane i limite. Znamo da moramo nastaviti naporno raditi – veli Urugvajac. 


Momčad iz Napulja trenutno predvodi tablicu Serije A s maksimalnih šest bodova iz dva susreta, baš kao i Juventus, Udinese i Cagliari. Idući svoj susret Napoli će odigrati u srijedu u Veroni protiv Chieva. 


Za razliku od Cavanija, predsjednik kluba Aurelio De Laurentiis nije želio previše slaviti i veličati ovu pobjedu znajući da je ovo tek početak sezone i da se još puno toga može promijeniti. 


- Djeca uvijek žele nešto više, baš kao i nogometni navijači. Kada sam na stadionu, ja sam jedan od tih navijača, a ne vlasnik kluba – rekao je De Laurentiis. 


- Znali su da naporno radimo i zato vjeruju u nas što im mi vraćamo ovakvim igrama. Ali, moramo ostati s obje noge na zemlji jer je još dugačak put ispred nas – zaključio je predsjednik Napolija. 


Trener Milana Massimiliano Allegri pohvalio je svoje igrače za trud nakon poraza, ali je priznao da su pogriješili nesvjesno prepuštajući nogometašima Napolija da, nakon što je Milan poveo 1-0, igraju svoju igru. 


- Bila je ovo jedna čudna utakmica. Imali smo posjed lopte, čak smo i poveli, ali onda smo inicijativu prepustili Napoliju. Imali smo nesreću da su uspjeli odmah, pomalo sretno, izjednačiti – smatra trener Milana. 


- Nismo im smjeli dopustiti da napadaju iz kontranapada. Zadovoljan sam svojim igračima, ali nam je nedostajalo malo borbenosti u pojedinim trenucima – rekao je Allegri koji nije previše zabrinut nakon samo jednog osvojenog boda u prva dva kola. 


- Nisam zabrinut jer znam da imamo odličnu momčad. Odigrali smo dvije dobre utakmice protiv Lazija i Napolija. Ali, priznajem da moramo popraviti nekoliko stvari uoči predstojećih utakmica – zaključio je Allegri. 

Napoli 3-1 Milan - izvještaj


Urugvajski napadač Napolija Edinson Cavani zabio je sva tri pogotka za pobjedu nogometaša iz Napulja nad prvakom Milanom u 3. kolu talijanske nogometne lige...


Premda je Milan na vrućem gostovanju u Napulju poveo nakon odlične akcije u kojoj je Casano s desnog boka oštro ubacio, a natrčali Aquilani glavom s više od deset metara pogodio za vodstvo gostiju, bilo je to sve što su prikazali aktualni prvaci.


Samo minutu kasnije Cavani je u šesnaestercu Milana lijepo primio, glavom upućenu povratnu loptu, i kroz noga vratara Milana Abbiatija donio poravnanje. Već u 36. minuti domaćini vode, a Cavani je ovaj puta realizirao asistenciju Gargana, da bi u drugom poluvremenu, točnije u 51. minuti, svojim trećim pogotkom zapečatio sudbinu Milana.


Momčad Massimiliana Allegrija u obranu "scudetta" krenula je domaćim remijem protiv Lazija, te porazom kod jednog od glavnih konkurenata, dok je Napoli uz Juventus, Udinese i Cagliari zadržao maksimalan učinak na startu prvenstva.

Saturday 17 September 2011

SSC Napoli vs. AC Milan - vjerojatni sastavi





Thiago Silva: 'Nadam se dolasku Hamšika!'

Ovog se ljeta ime talentiranog Slovaka puno puta povezivalo s transferom u Milan, no do transfera nije došlo, predsjednik Napolija - De Laurentiis nije pustio Hamšika. 


Aurelio De Laurentiis izjavio je kako Hamšik vrijedi 100 milijuna eura, te da ga nikad neće prodati Milanu. Thiago Silva se ipak nada da bi Hamšik mogao stići na San Siro, a ideju je ranije ovog ljeta pozdravio i sam Hamšik.


''Igranje protiv Hamšika? Bilo bi puno bolje da igra u dresu Milana. Nadam se da ćemo ga dovesti sljedećeg ljeta. Ljetni prijelazni rok? Zadovoljan sam, Aquilani je bio dobra kupovina.'' - rekao je Thiago za La Gazzettu dello Sport.


Thiago Silva više je puta istaknuo kako bi volio više Brazilaca u timu Milana. 


''Ganso ili Danilo? Volio bi ih vidjeti u Milanu, no pravilo vezano uz dovođenje igrača van Europske unije je komplicirano.''  - zaključio je Thiago.

Seedorf vs. Barcelona

SSC Napoli - AC Milan - popis igrača Milana

Sutra će od 20:45 Napoli na San Paolu ugostiti branitelje naslova - Milan. 
Philippe Mexes, Gianluca Zambrotta, Filippo Inzaghi, Mathieu Flamini, Robinho, Zlatan Ibrahimovic, Kevin-Prince Boateng, Massimo Ambrosini i Gennaro Gattuso neće biti na raspolaganju Maxu Allegriju. 


Vratari: Christian Abbiati, Flavio Roma, Marco Amelia



Obrana: Ignazio Abate, Luca Antonini, Daniele Bonera, Alessandro Nesta, Taye Taiwo, Thiago Silva, Mario Yepes


Vezni red: Alberto Aquilani, Urby Emanuelson, Antonio Nocerino, Clarence Seedorf, Mark van Bommel, Mattia Valoti, Adria Carmona


Napad: Antonio Cassano, Alexandre Pato, Stephan El Shaarawy, Simone Andrea Ganz.

Friday 16 September 2011

Amrosini van terena mjesec dana!

Loše vijesti stižu iz Milanella, nakon obavljenog lječničkog pregleda utvrđeno je kako je kapetan Massimo Ambrosini ozlijedio rame na utakmici protiv Barcelone, te da će sa terena izbivati oko 3 do 4 tjedna.


Ambrosini je u utakmici protiv Barcelone u utorak nezgodno pao na rame, te će sljedećih nekoliko utakmica Milana gledati s tribina.


33-godišnjak je u igru ušao kao zamjena za također ozljeđenog Kevina-Princa Boatenga, koji ima problema s ozljedom mišića.


Također, iz Milanella dolaze vijesti kako je Philippe Mexes počeo trenirati sa momčadi, te bi trebao debitirati za 'Rossonere' protiv BATE Borisova, eventualno ranije.

Napoli protiv Milana bez Lavezzija?


Napoli će u derbiju talijanskog nogometnog prvenstva protiv Milana najvjerojatnije biti oslabljen za neigranje argentinskog napadača Ezequiela Lavezzija koji je zadobio ozljedu pete u susretu Lige prvaka protiv Manchester Cityja.



Lavezzi je morao napustiti igru u 57. minuti utakmice prvog kola Lige prvaka zbog ozljede pete koju je zadobio nekoliko minuta ranije. Dodatne pretrage pokazale su da nije riječ o bezazlenoj ozljedi, te da će Argentinac morati još neko vrijeme odmarati stopalo kako se stanje ne bi pogoršalo. Još nije u potpunosti isključena mogućnost da zaigra, ali iz kluba javljaju da su šanse da se takvo što dogodi minimalne.


Napoli je dobro otvorio novu sezonu 3-1 pobjedom kod Cesene i sigurno će htjeti nastaviti igrati u tom ritmu kada ih u nedjelju posjeti aktualni prvak Italije Milan. Susret počinje u 20.45. 

Thursday 15 September 2011

Galliani: 'Nesta-Thiago Silva; Najbolji na svijetu!'

Milanova obrana odradila je odličan posao protiv Barcelone u utorak, no kao što se očekivalo, lopta je većinu utakmice bila u posjedu domaćih igrača.


Alex Pato zaledio je Nou Camp u 24.sekundi utakmice, 5. najbržim pogotkom Lige prvaka.


''Moral momčadi je na razini, Nesta? Još jednom je pokazao da je odličan igrač. On ima 35 godina, no kada je zdrav i u paru sa Thiagom Silvom, tvore najbolji stoperski par svijeta.'' - rekao je Galliani za Sky Sport 24. 


''Sa Patom i Cassanom u napadu imamo odličnu ekipu. El Shaarawy? Pitajte Allegrija, zasad je on 3. napadač. Protiv Napolija igramo bez kapetana Ambrosinija, Robinha, Ibrahimovića, Boatenga, Gattusa, Inzaghija i naravno Flaminija.'' 


''Mi smo osvajači prvenstva Italije, također, osvojili smo Superkup Italije porazivši Inter 2-1.'' - zaključio je Galliani.

Smjena na klupi najvećih rivala?


Direktor talijanskog nogometnog kluba Inter, Ernesto Paolillo, upozorio je trenera Giana Piera Gasperinija da momčad nema vremena za prilagođavanje na njegov način igre... 


Inter je izgubio sve tri službene utakmice na početku ove sezone (talijanski superkup, Serija A i Liga prvaka) što je najgori ulazak u sezonu još od 1921. godine. Predsjednik kluba Massimo Moratti dao je podršku treneru koji je ponovno vratio četiri čovjeka u obranu, ali izgleda da je on i posljednji čovjek koji još vjeruje 53-godišnjem treneru milanske momčadi. 


- Gasperini govori o periodu prilagođavanja, ali mi si to trenutno ne možemo priuštiti. Mislim da igrači ispunjavaju njegove zamisli, ali sada je na njemu da preokrene ovu situaciju i to čim prije – rekao je Paolillo. 


Talijanski mediji već su počeli nagađati tko bi mogao biti Gasperinijev nasljednik i zasada se ističu dva imena - Gianfranco Zola i Claudio Ranieri. 

Razmjena Torres - Robinho?


Talijanski i engleski mediji donose kako je na pomolu zamjena igrača na relaciji između Milana i Chelseaja. U Chelsea bi tako došao Robinho, a u Milan Torres.
Na pomolu je moguća razmjena igrača na relaciji između Milana i Chelseaja. Talijanski, španjolski i engleski mediji donose kako bi u Chelsea trebao otići Brazilac Robinho dok bi u suprotnom pravcu krenuo Fernando Torres.
Španjolac je u očajnoj formi od dolaska u Chelsea, a nakon posljednjih komentara u španjolskim medijima je i u svađi s trenerom Villas-Boasom koji ga je izostavio iz početnog sastava u posljednjoj utakmici u Premier ligi. Od dolaska na Stamford Bridge Torres je zabio samo jedan gol i čini se da je i Roman Abramovič izgubio strpljenje.
Robinho, pak, ne oduševljava u dresu Milana i Villas-Boas nema što izgubiti njegovim dolaskom, od Torresa ne može biti lošiji. No Portugalac bi radije u svojoj momčadi vidio Pata, no to će ipak ići malo teže s obzirom da ga obožava i trener, i gazda Berlusconi i njegova kćer koja je u vezi s Patom.

Wednesday 14 September 2011

Guardiola: Pato bi i Bolta ostavio iza sebe


Iako je Barcelona bila bolja momčad tijekom cijele utakmice, nije uspjela upisati tri boda protiv Milana na Nou Campu na otvaranju nove sezone Lige prvaka (2-2)... 


Unatoč tome što je Barcelona u 90 minuta uputila čak 17 udaraca prema vratima Milana, a momčad Massimiliana Allegrija samo pet puta prijetila Victoru Valdesu, katalonski div i branitelj naslova stigao je samo do boda. Trener Barcelone Josep Guardiola bio je vrlo iznenađen načinom na koji je Barcelona prosula bodove u posljednjim trenucima utakmice. 


- Nije dobar osjećaj, ali nogomet se igra i u 91., kao i u 92. minuti, tako da sam razočaran što smo primili pogodak na samom kraju. Ako sagledamo cijelu utakmicu igrali smo dobro, uspijevali smo ih držati u podređenom položaju tijekom cijele utakmice, ali određene promjene ćemo morati poduzeti u budućim susretima – rekao je trener Barcelone. 


- Nije lako igrati protiv momčadi kojoj se dva vezna igrača transformiraju u defanzivne, ali Milan zaslužuje respekt nakon ovakvog rezultata – veli Guardiola koji je bio iznenađen brzinom Pata kod prvog pogotka. 


- Pato bi i Usaina Bolta ostavio iza sebe s onom brzinom kojom se probio kroz naš defanzivni blok. Milan je momčad koja i kad ne igra dobro može zabiti pogodak bilo kojem sastavu. Imaju tipični talijanski natjecateljski duh. Jedino se nadam da će nam se Iniesta vratiti što prije – zaključio je Guardiola. 


S druge strane trener Milana Allegri bio je vrlo zadovoljan rezultatom, kao i činjenicom da se njegova momčad nije raspala nakon drugog primljenog pogotka. 


- Krenuli smo vrlo dobro u utakmicu, ali smo nakon postignutog pogotka bili stjerani u vlastiti šesnaesterac. No, čak i unatoč velikom pritisku Barcelone nismo im dozvolili puno čistih prilika. Štoviše, mi smo imali nekoliko situacija u kojima smo iz kontre mogli do drugog pogotka prije kraja poluvremena – smatra Allegri. 


- Mogli smo i bolje odigrati nakon što je Barcelona povela, ali drago mi je da se nismo raspali. Plan nam je bio vrlo jednostavan, pritisnuti ih u sredini da ne steknu brojčanu prednost na tom dijelu terena. Imamo još dosta mjesta za napredak, ali sve u svemu sretan sam na koji način su moji igrači pomagali jedan drugome u današnjoj utakmici – zaključio je Allegri. 

Tiziano opet u elementu

Tuesday 13 September 2011

Barcelona 2-2 Milan

U 1.kolu nove sezone Lige prvaka, prošlosezonski prvak Barcelona i Milan - osvajač 7 naslova Lige prvaka, na Nou Campu odigrali su 2-2. U sastavu Barcelone nije bilo standardnog stoperskog para - Pique & Puyol, pa su na stoperskoj poziciji utakmicu započeli Busqets i Mascherano, a da to neće izgledati dobro nagovjestio je Alexandre Pato, svojim pogotkom u 1.minuti susreta. Nakon toga utakmica teče u jednom smjeru, domaćini su velik dio 1.poluvremena držali loptu u svojim nogama, a 'Rossoneri' su kroz kontre pokušali doći do pogotka. 


U 36. minuti Barcelona dolazi do izjednačenja, Messi je probio desni bok obrane Milana, prestigao Abatea, te poslao loptu u sredinu, akciju je pogotkom zaključio Pedro. Na predah se otišlo rezultatom 1-1, te moramo priznati, puno boljom igrom domaćina.


Početkom 2.poluvremena, 'Blaugrana' dolazi do vodstva, na otprilike 25 metara od gola, suđen je u najmanju ruku sumnjiv prekršaj koji bi se Milanu rijetko koji sudac odlučio suditi. Slobodan udarac je izveo Villa i - zabio za 2-1 i preokret domaćih. Nakon toga utakmica se umrtvila, Barcelona je nastavila sa kontinuiranim držanjem lopte u posjedu, no previše su igrali u širinu tako da takva igra nije bila zanimljiva nikome. U sudačkoj nadoknadi, nakon kornera, za konačnih 2-2 zabio je Thiago Silva.


Spomenimo još da je igru sredinom 1.poluvremena napustio K.P. Boateng, iz kluba još nema službene potvrde da li se radi o ozljedi ili je Boateng napustio teren zbog izmjene u formaciji točnije taktici.

Monday 12 September 2011

Milanello 11.9.2011.

Allegri: 'Poštujemo Barcelonu, ali mi smo Milan!'

'Rossoneri' su prije manje od sat vremena sletjeli u Barcelonu, a sutra u 20:45 na Nou Campu odigrat će utakmicu 1.kola nove sezone Lige prvaka.

Ovo nije finale, no velika su očekivanja od Milana koji je osvojio 7 naslova Liga prvaka, te Barcelone - trenutnog prvaka.


''Momčad je dobro trenirala nakon utakmice protiv Lazia, spremni smo za utakmicu! To je prva utakmica Lige prvaka, i želimo započeti dobrim rezultatom.''


''Trenutno su momčad koja igra najbolji nogomet, imaju velik broj kvalitetnih pojedinaca, a dobri su i kao cjelina. No, mi također imamo nekolicinu dobrih tehničara, dobra smo momčad. Mi smo Milan! Zato moramo igrati hrabro.'' - rekao je Allegri. 


''Nikad ne znate što se u nogometu može desiti, moramo igrati dobro i pokušati doći do pobjede. Smiren sam, utakmica protiv Barcelone nije finale, to je tek prvo kolo. Ne smijemo se plašiti 'Blaugrane.' No, ne smijemo se opustiti, trebamo biti svjesni protiv kakve ekipe igramo.'' 


''Barcelona uvijek igra istu igru, dobro su tehnički potkovani, a posjed lopte na kraju susreta je najčešće na njihovoj strani, no i oni mogu izgubiti koncentraciju, što bi otvorilo priliku za našu kontru.'' - zaključio je Allegri.

Barcelona vs. AC Milan - popis igrača Milana

Vratari: Marco Amelia, Flavio Roma, Christian Abbiati


Obrana: Ignazio Abate, Luca Antonini, Daniele Bonera, Alessandro Nesta, Taye Taiwo, Thiago Silva, Gianluca Zambrotta, Mario Yepes


Vezni red: Massimo Ambrosini, Alberto Aquilani, Kevin-Prince Boateng, Urby Emanuelson, Antonio Nocerino, Clarence Seedorf, Mark van Bommel


Napad: Antonio Cassano, Zlatan Ibrahimović & Alexandre Pato.

Rezultati 2. kola Serie A + tablica



AC Milan 2-2 Lazio


Cesena 1-3 Napoli


Juventus 4-1 Parma


Catania-Siena


Chievo-Novara


Fiorentina 2-0 Bologna


Genoa 2-2 Atalanta


Lecce 0-2 Udinese


Roma 1-2 Cagliari


Palermo 4-3 Inter


Barcelona bez Sancheza! Milan bez Ibrahimovića i Robinha?


Ovoljetno pojačanje Barcelone Alexis Sanchez provest će van terena dva mjeseca nakon što je pretrpio ozljedu u susretu sa Real Sociedadom.


Alexis, koji je u Barcelonu došao iz redova Udinesea, morao je napustiti teren tokom prvog poluvremena susreta u San Sebastianu, gdje je njegova ekipa remizirala sa domaćim Sociedadom rezultatom 2:2.
Prema prvim prognozama, Sanchez će van terena provesti šest do osam tjedana.


Premda još iz Milana nije službeno potvrđeno, talijanski mediji su objavili da je brazilski nogometaš Robinho napustio nedjeljni trening, te da vjerojatno neće igrati protiv Barcelone u utorak. 

On je zbog ozljede prepone već propustio prijateljski reprezentativni ogled Brazila i Gane, te 1. kolo Serie A između Milana i Lazia, a prema informacijama iz Italije Robinho je napustio trening puno prije njegovog kraja. 


Trener Milana Massimiliano Allegri nadao se da bi Robinho mogao biti spreman za utorak i dvoboj s europskim prvakom, međutim to je sada postalo vrlo upitno. 


Iz karantene u Milanellu dolazi nam još jedna loša vijest. Zlatan Ibrahimović neće igrati protiv Barcelone sutra(utorak). Vijest su objavili iz il Corriere dello Sporta, a istu je preko Twittera potvrdio Urby Emanuelson.


Trener Allegri nije bio siguran tko će u napadu igrati uz Ibrahimovića, Cassano ili Pato? No, sada će obojica morati istrčati od prve minute na Nou Campu. Pippo Inzaghi i mladi Stephan El Shaarawy nisu na popisu. 


Nije sigurno niti hoće li Ibra igrati protiv Napolija, trenutno jedina dvojba za Allegrija je hoće li u vezi igrati Antonio Nocerino ili kapetan Massimo Ambrosini.

Sunday 11 September 2011

Barcelona nije nepobjediva!


Kada bih mislio da je neku momčad nemoguće dobiti ne bih se bavio nogometom. Svakog se može pobijediti pa tako i Barcelonu na Camp Nou, rekao je Boateng.
Remi nogometaša Barcelone u nacionalnom prvenstvu na gostovanju kod Real Sociedada novi je prilog tezi igrača Milana uoči dvoboja Lige prvaka u utorak na Camp Nou da imaju šanse.


Nogometaš Milana Kevin-Prince Boateng uoči gostovanja svoje momčadi kod Barcelone u 1. kolu nove sezone Lige prvaka smatra da Barcelona nije nepobjediva na svom terenu.
- Kada bi mislio da je neku momčad nemoguće pobijediti ne bih se bavio nogometom. Svakog se može pobijediti pa tako i Barcelonu na Camp Nou. Mi prvenstveno moramo biti čvrsti u obrani i zaustaviti Xavija i Iniestu, a naši napadači su vrhunski i sigurno ćemo postići barem jedan gol. Moja je prognoza da će utakmica završiti 1-1 – izjavio je Boateng dva dana uoči susreta Barcelone i Milana.
Inače, Barcelona je na gostovanju kod Real Sociedada osim što je izgubila dva boda ispustivši vodstvo od 0-2 ostala i bez Alexisa Sancheza, ovoljetne prinove iz Udinesea, koji je zaradio ozljedu zbog koje će propustiti dvoboj protiv Milana.

Vraćaju se Zambrotta, Robinho i Seedorf!

Nakon remija protiv Lazia 2-2 na San Siru u petak, u subotu ujutro treningu su se vratili ozljeđeni igrači. Gianluca Zambrotta, Robinho i Clarence Seedorf nisu igrali u petak navečer protiv Lazija, no Sky Sport 24 javlja kako je spomenuti trojac zaliječio ozljede, te da su se pridružili ostatku momčadi na treningu. 


Ovo je dobra vijest za Massimiliana Allegrija koji će moći računati na ove igrače u utakmici protiv Barcelone u utorak, a mediji sa Apenina javljaju kako postoji mogućnost da za utakmicu na Camp Nou bude spreman i Taye Taiwo, acmilan.com prenosi kako je Nigerijac trenirao sa ostatkom momčadi u subotu.


U utakmici sa Laziom ozlijedio se Gattuso, te je poslan u bolnicu na pretrage, no vratio se tijekom noći sa petka na subotu. 'Rino' zbog suspenzije neće igrati protiv 'Blaugrane.' 

Galliani: 'Mogli smo do pobjede!'

Milan je sezonu otvorio remijem 2-2 protiv Lazia, a igrači Massimiliana Allegrija u utakmicu su se vratili nakon minusa od 2 pogotka, ponajviše zahvaljujući strijelcima; Antoniu Cassanu i Zlatanu Ibrahimoviću.


'Rossoneri' su igrali dobro, no sreća ih nije mazila. Potpredsjednik Milana, Adriano Galliani, smatra kako su njegovi igrači zaslužili pobjedu.


'' U drugom poluvremenu Lazio je igrao obrambeno, vrlo malo su prelazili centar i kretali u napad, dok su 'Rossoneri' napadali cijelo vrijeme. Utakmica je završila 2-2, što je i dobro pošto smo gubili -2, no, kada u obzir uzmemo vratnicu i sve propuštene prilike - trebali smo pobjediti.'' - rekao je Galliani. 


''Aquilani je mezz'ala (vezni igrač koji može 'pokriti' prostor od 16m svoje momčadi, do 16m protivnika) i takvog smo igrača tražili dugo vremena. Mislim da će Nocerino također biti dobro pojačanje.'' 



Aquilani: 'Razmišljam pozitivno o budućnosti!'

'Rossoneri' su u novu sezonu ušli remijem protiv Lazia na San Siru 2-2, a trener Massimiliano Allegri dao je priliku od početka, novom igraču Albertu Aquilaniju koji je krajem kolovoza stigao u Milanello iz Liverpoola. 


Aquilani je odigrao dobru utakmicu, no nije mogao pomoći svojoj momčadi da dođe do pobjede, no, Aquilani ne brine za budućnost.


''Pred kraj smo bili malo umorni. I to je normalno, ovo je prva utakmica sezone. Na terenu je bilo vrlo vruće. Igrači Lazia nisu bili bolji od nas ni krajem prvog djela, primili smo dva brza gola, no pokazali smo karakter i vratili se u utakmicu.'' - rekao je Aquilani za službenu stranicu AC Milana.


Usprkos dobro odigranoj utakmici, Aquilani je zamijenjen sa još jednim pojačanjem - Antoniom Nocerinom, koji je za razliku od 'Aque' , orijentiran defanzivno. 


''Milan je odlična ekipa, brzo nakon primljenih pogodaka, vratili smo se u utakmicu. Kreirali smo mnogo prilika, no nismo došli do 3 željena boda. Sada se pripremamo za Barcelonu!'' - rekao je Nocerino za Milan Channel. 

Saturday 10 September 2011

Taçi Oil novi sponzor Milana

'Rossoneri' su uvijek bili zanimljivi raznim kompanijama širom svijeta, a jučer je klub iz Via Turatti potpisao sponzorski ugovor sa albanskom naftnom kompanijom - Taci Oil. 


Prezime Taci moglo bi vam se činiti poznato, pošto je potpredsjednik ove kompanije; Rezart Taci 2009. pokušao kupiti klub od Berlusconija, te je uvijek bio blizak klubu. 


''AC Milan je za mene i moju obitelj oduvijek bio simbol snage, upornosti i uspjeha. Iste 'osobine' na kojima temeljim svoju karijeru. Volim talijanski nogomet, za kojeg vjerujem da je najbolji na svijetu.'' - rekao je Taci.


Kompanija Taci je od 2008. godine pokrovitelj Milanove omladinske škole, te je u 4 godine ostvarila čvrste veze i kontakte sa ljudima u Milanu. 

Ibra: 'Ne smijemo ovako igrati protiv Barcelone!'


Milan je sinoć na svom terenu remizirao protiv Lazija, a Zlatan Ibrahimović se nada da su svi naučili lekciju.


''Na početku utakmice smo bili uspavani. Srećom, oporavili smo se i stavili stvari na pravo mjesto. Trebalo je pobijediti. Ovakav si stav ne smijemo priuštiti protiv Barcelone, jer će to biti izuzetno teška utakmica. Ne daj Bože da odigramo ovako na Camp Nou.'' - rekao je Ibrahimović poslije utakmice i dodao.


''U svakom slučaju, naš cilj je da budemo što bolji u utorak. Vidjet ćemo kako će to izgledati'' - zaključio je Ibra.

Gattuso vrlo brzo pušten iz bolnice


U petak je startala nova nogometna sezona u talijanskoj Seriji A, a otvorili su je prvak Milan i rimski Lazio. Utakmica na San Siru je završila bez pobjednika, uz rezultat 2-2... 


Lazio je nakon uvodnih dvadeset minuta vodio s 2-0, no još do poluvremena je Milan izjednačio na 2-2, nakon čega se rezultat više nije mijenjao. Inače, u 20. minuti je domaći trener Massimiliano Allegri bio prinuđen napraviti zamjenu. Van Bommel je ušao u igru umjesto Gennara Gattusa, koji se ozlijedio nakon slučajnog duela sa suigračem Nestom. 


U tom duelu je Gattuso ozlijedio oko i činilo se u prvi mah da je ozljeda teže prirode. Odmah je Gattuso odvezen u bolnicu, ali se tamo ipak nije dulje zadržao. Ustanovljena je lakša ozljeda, te Gattusu slijedi oporavak od desetak dana. Za dva tjedna bi trebao opet biti na travnjaku, u Milanovom dresu. 

Milan krenuo u obranu naslova remijem protiv Lazija


Nakon jednotjedne odgode počela je talijanska Serie A nogometna liga koju su otvorili prvak Milan i rimski Lazio. Utakmica je završila rezultatom 2-2 nakon što je Lazio vodio 2-0... 


Sve najbitnije odigralo se u prvome poluvremenu u kojem su postignuta sva četiri pogotka. Lazio je poveo preko njemačkog reprezentativca Miroslava Klosea u 12. minuti utakmice, a samo devet minuta kanije Francuz Djibril Cisse povisio je na 2-0, nakon čega je nastao muk na stadionu San Sira. Nadu domaćinu vratio je švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović koji je smanjio rezultat u 29. minuti utakmice. U 33. već je bilo 2-2 nakon što je pogodio Antonio Cassano. 


To je ujedno bila i posljednja rezultatska promjena na utakmici u kojoj su do kraja susreta obje momčadi imale svojih prilika za novi pogodak, ali su pokušaji bili neprecizni. 



Friday 2 September 2011

Montolivo u Milan sljedeće godine?

Ljetni prijelazni rok je tek završio, a mediji u Italiji već nagađaju tko bi mogao biti novi igrač Milana na godinu. Kako javlja sportmediaset.it , od sljedećeg bi ljeta novi igrač Milana mogao biti Riccardo Montolivo. Milan je ovo ljeto poslao dvije ponude za Montoliva, te su obje odbijene, no igraču sljedeće godine istječe ugovor sa Fiorentinom, te bi se Milanu mogao pridružiti po 'Bosmanovom transferu' , točnije kao slobodan igrač.


Mediji javljaju kako su se prije nekoliko dana na večeri sastali Montolivo, njegov agent i Adriano Galliani, te dogovorili kako će Montolivo na ljeto potpisati sa Milanom na 4 godine, te po sezoni zarađivat 3,5 milijuna eura.



Como 1-2 Milan

Pošto je početak Serie A odgođen zbog štrajka, iz Milana su dogovorili prijateljski susret sa niželigašem u blizini Milana - Comom.
Bez dosta igrača, i pojačanja: Nocerina i Aquilanija koji su sa reprezentacijom Italije, Milan je pobijedio rezultatom 1-2.


U napadu su počeli Kingsley i Kevin-Prince Boateng, te El Shaarawy. U vrhu napada bio je Kingsley Boateng, na poziciji povučenog napadača igrao je El Shaarawy, a 'Boa' je bio na poziciji isturenog veznog. 


U 22.minuti mladi 'Faraone' pokazao je za što je sposoban. Ušao je u kazneni prostor i asistirao kapetanu Ambrosiniju. Igračima Coma trebalo je samo dvije minute da postignu pogodak, na poluvrijeme se otišlo rezultatom 1-1.


U 11.minuti drugog poluvremena, Urby Emanuelson je na asistenciju Kevina Princa Boatenga postigao pobjednički pogodak. Dobru utakmicu odigrao je El Shaarawy, a Gianluca Zambrotta je od navijača dobio 'standing ovations' s obzirom kako je Como njegov rodni grad. 



AC Milan (4-3-1-2) – Massimiliano Allegri
Christian Abbiati (Marco Amelia, 46′); Daniele Bonera, Alessandro Nesta, Mario Yepes (Mattia De Sciglio, 46′), Gianluca Zambrotta; Luca Antonini (Rodrigo Ely, 67′)  Massimo Ambrosini, Urby Emanuelson; Kevin-Prince Boateng; Kingsley Boateng, Stephen El Shaarawy (Gianmario Comi, 67′).

Thursday 1 September 2011

Popis igrača Milana za Ligu prvaka!

Trener Milana, Massimiliano Allegri, danas je objavio popis igrača koji će konkurirati za sastav Milana u 6.kola igre po skupinama, europske Lige prvaka. 


Na popisu nema ozljeđenog Mathiua Flaminija, mladi Stephan El Shaarawy mjesto je izgubio od Danielea Bonere, a mnoge medije je začudilo što na popisu nema iskusnog napadača 'Pippa' Inzaghija.


Popis: 


Vratari:  Christian Abbiati, Marco Amelia, Flavio Roma


Obrana:   Ignazio Abate, Luca Antonini, Daniele Bonera, Alessandro Nesta, Thiago Silva, Taye Taiwo, Gianluca Zambrotta, Mario Yepes, Mattia De Sciglio.


Vezni red: Massimo Ambrosini (C) , Gennaro Gattuso, Alberto Aquilani, Kevin-Prince Boateng, Urby Emanuelson, Mark van Bommel, Antonio Nocerino, Clarence Seedorf.


Napad: Robinho, Alexandre Pato, Antonio Cassano i Zlatan Ibrahimović.

'Mister X je Aquilani, Mister Y je ostao u Madridu!'

Prijelazni rok je završen, a Milan je dobro iskoristio zadnji dan, te jeftino doveo povremenog talijanskog reprezentativca Italije, Antonia Nocerina, za samo milijun eura iz Palerma. (500 tisuća eura + Ricardo Ferreira na posudbi u Palermu) Bila je to 'dobra prilika' kako kaže Galliani. 


Nocerino je sa 'Rossonerima' potpisao ugovor na pet godina, a Galliani je medijima objasnio kako ga je doveo u Milan zadnjeg dana prijelaznog roka.


''Jučer sam bio u uredu, netko mi je spomenuo ovu mogućnost. Brzo sam otišao u obližnji hotel i dogovorio transfer, nisam to ni sam očekivao.'' 


''Nakon 25 godina u Milanu, svjestan sam da su rezultati na terenu, odraz aktivnosti na tržištu. Rezultate nećemo vidjeti odmah, nego tek u svibnju sljedeće godine, krajem sezone. Mister X je ovdje, to je Alberto Aquilani! Mister Y je stranac koji je ostao u Madridu.'' - zaključio je Galliani.


'Rossonere' su ovo ljeto povezivali sa Lassanom Diarrom i Kakom.

Popis igrača Milana za sezonu 2011./2012.


Vratari: Christian Abbiati (34), Marco Amelia (29), Flavio Roma (37);




Obrana: Alessandro Nesta (35), Thiago Silva (26), Ignazio Abate (24), Daniele Bonera (30), Gianluca Zambrotta (34), Mario Yepes (35), Luca Antonini (29), Philippe Mexes (29), Taye Taiwo (26);




Vezni red: Alberto Aquilani (27), Massimo Ambrosini (34), Gennaro Gattuso (33), Antonio Nocerino (26), Mark Van Bommel (34), Mathieu Flamini (27), Urby Emanuelson (25), Clarence Seedorf (35), Kevin-Prince Boateng (24);




Napad: Alexandre Pato (22 on Sep 2), Zlatan Ibrahimovic (29), Filippo Inzaghi (38), Robinho (27), Antonio Cassano (29), Stephan El Shaarawy (18).