Stranice

Wednesday 31 August 2011

Mister X = Antonio Nocerino

Nakon gotovo 3 mjeseca spominjanja velikih imena i važnih igrača, na San Siro je zadnjeg dana prijelaznog roka stigao 26-godišnji Antonio Nocerino. I sa 'Rossonerima' potpisao na 4 godine.

Cijena zasad nije poznata za igrača koji je u Milan došao iz Palerma. Milan je želio pojačati konkurenciju u veznom redu pogotovo nakon odlaska Andree Pirla i ozljede Mathieua Flaminija.

U karijeri je još Nocerino igrao za Juventus, Genou i Piacenzu, a skupio je i šest utakmica u reprezentativnom dresu.

Ako ništa drugo, ovim je dolaskom malo pomlađen vezni red, te ćemo u novu sezonu ući sa širom klupom, kako nam se nebi ponovio slučaj sa utakmice protiv Tottenhama prošle sezone u kojoj je Thiago Silva morao igrati u veznom redu. (op.a.)

SLUŽBENO: Massimo Oddo novi igrač Leccea!

Kako prenose talijanski mediji i portali, Massimo Oddo više nije igrač Milana.

AS Lecce novi je klub Massima Odda. Kasnije danas, ili sutra možemo očekivati detalje o transferu.

Oddo je u Milan stigao iz Lazia 2006., jednu je sezonu proveo na posudbi u Bayern Munchenu, te je nakon 5 sezona napustio Milan.

Pirlo: 'Serie A je izgubila na kvaliteti!'

Andrea Pirlo smatra da je kvaliteta Serije A znatno pala proteklih godina, usprkos tome što su Inter i Milan osvojili Ligu prvaka (2007. i 2010.) Njemu smeta štrajk koji blokira početak lige.

''Ima boljih i konkurentnijih liga nego što je naša. Pala je kvaliteta, moramo raditi da bi je nekako povratili. Mi smo htjeli igrati, neki nisu. Igrači su učinili sve da se spreme za početak, ali su klubovi odlučili drugačije'' - rekao je Pirlo.

Juventus?''Prvi cilj je da probamo nešto osvojiti i da se plasiramo u sljedeći ciklus Lige prvaka.

''Želimo smanjiti zaostatak za Milanom, oni nisu nepobjedivi. Isto je i sa Interom. Zbog toga vrijedno radimo'' - zaključio je novi 'playmaker' Juventusa.

Galliani: 'Kompletirali smo momčad!'

Talijanski prvak AC Milan neće više kupovati, što je potvrdio i dopredsjednik 'Rossonera' Adriano Galliani u razgovoru za La Gazzettu dello Sport.

Zadnje pojačanje je Albeto Aquilani i, čini se, ostat će na tome. Galliani je isključio mogućnost dovođenja novih imena, premda su se u kontekstu s Milanom vezali igrači poput Lassana Diarre (Real Madrid), Seydou Keite i Maxwella (Barcelona) ili Fernanda Tissonea (Sampdoria).

"Transfer tržište je za Milan zatvoreno. Već sam to rekao više puta u posljednje vrijeme" - rekao je Galliani, dodavši:

"Ponovit ću još jednom da sva imena koja su povezana s nama su napisi bez temelja. Naša momčad je kompletirana".

Van Bommel u City, Lass u Milan?

Nakon ozljede Flaminija, koji će s terena izbivati oko 5 do 6 mjeseci, sa Milanom su se počela povezivati imena nekih defanzivnih veznjaka, te se počeo spominjati njihov dolazak u Milan.

U isto vrijeme, sa odlaskom iz Milana povezuje se nizozemski reprezentativac; Marc van Bommel, mediji u Italiji navode kako je Manchester City zainteresiran za usluge van Bommela.

Također, zbog manjka defanzivnih veznih igrača, nagađa se kako se Milan zadnjih nekoliko dana prijelaznog roka bacio u potragu za Flaminijevom privremenom zamjenom. Prvi 'pick' je francuski reprezentativac i igrač madridskog Reala, Lassana Diarra. Do kraja prijelaznog roka ostalo je manje od 12 sati, a još nismo saznali tko je Mister X, te postoji li uopće.

Monday 29 August 2011

Real Madrid i Milan dogovaraju posudbu Kake?

Real Madrid i Milan su dogovorili posudbu Kake u talijanskog prvaka. Konačna odluka je sada na brazilskom nogometašu.
Kako piše Tuttosport Real je odlučio besplatno posuditi Kaku Milanu na godinu dana, a u slučaju da 'rossoneri' nakon sezone odluče trajno zadržati Brazilca tada bi platili odštetu između 25 i 30 milijuna eura.

Klubovi su tako usuglasili sve uvjete, a na redu je ofenzivni veznjak, jer su njegova primanja od devet milijuna eura godišnje koliko ima u Realu, previsoka za Milan.

Milan mu nudi šest milijuna eura s čime bi bio u rangu najbolje plaćenog igrača 'rossonera' Zlatana Ibrahimovića.

Spomenimo kako je Kaka u Milanu bio od 2003. do 2009. nakon čega je za 65 milijuna eura otišao prema madridskom klubu. Tamo nikada nije pružio predstave iz Italije, a tome su kumovale i brojne ozljede.

Sunday 28 August 2011

Aquilani: 'Sretan sam, jedva čekam početak sezone!'

Aquilani je sredinom prošlog tjedna stigao u Milan, te već odradio nekoliko treninga sa novom ekipom. No, svoj debi će morati malo pričekati, pošto je početak Serie A odgođen zbog štrajka, a u vrijeme prijateljske utakmice Milana protiv Calcio Coma, Aquilani će boraviti sa reprezentacijom Italije.

''Sretan sam što sam ovdje i jedva čekam svoj prvi nastup u dresu Milana. Igranje za klub kao što je Milan nije omogućeno svakom, ovo je velika šansa za mene. Ovdje ima puno igrača koje znam iz reprezentacije, ili iz Rome, to su odlični igrači. Sad je sve na meni, ne želim iznevjeriti navijače, a zato ću se potruditi da upadnem u prvi sastav.'' - zaključio je Aquilani.

'' Milanov način igre mi odgovara. Mogu igrati na više pozicija u veznom redu, gdje god me trener Allegri postavi.'' - dodao je 'Aqua.'

Guardiola: 'Bit će nam čast igrati protiv Milana!'

''Milan? Oni su, što se trofeja tiče, najuspješniji klub svijeta. Bit će teško, no za nas će biti velika čast igrati na San Siru protiv Milana.'' - rekao je Guardiola za Sky Sport nakon pobjede u Superkupu Europe protiv Porta.

Sportski direktor Barcelone progovorio je o ždrijebu Lige prvaka u četvrtak: '' Ono što znamo o Milanu, jest da su velik klub i vrlo jak protivnik. Također, imaju odličnog napadača u liku i djelu Zlatana Ibrahimovića.''

Strateg 'Rossonera' Massimiliano Allegri izjavio je kako su njegovi igrači uvjereni da mogu parirati 'Blaugrani.'

Saturday 27 August 2011

Flamini pet mjeseci van travnjaka


Samo nekoliko sati otkako je Milan objavio akviziciju Alberta Aquilanija, doznali su da su izgubili Francuza Mathieua Flaminija do 2012. godine...

Dodatni liječnički pregledi koljena koje je Flamini ozlijedio proteklog vikenda u utakmici protiv Juventusa pokazali su oštećenje ligamenata što će Flaminija udaljiti s travnjaka na idućih pet mjeseci. Milan je dolaskom Aquilanija objavio da je za njih završen prijelazni rok, ali nakon ove ozljede Francuza čini se da će biti ponovo otvoren. Ime koje se spominje je Marco Parolo, nogometaš Cesene.

Friday 26 August 2011


Odgađa se 1.kolo Serie A!

Udruženje talijanskih nogometaša i Talijanski nogometni savez nisu uspjeli postići dogovor, tako da je počeo štrajk u Italiji.

Igrači su tražili potpisivanje novog kolektivnog ugovora, jer je stari istekao još prošle godine, međutim do dogovora nije došlo, tako da ovog vikenda nećemo gledati Seriju A.

"Neće biti Serije A ovog vikenda. Pokušali smo do kraja, ali u konačnici razgovori su bili uzaludni", rekao je Damiano Thommasi, predsjednik Udruženja talijanskih nogometaša.

Glavna tema razgovora bili su igrači koji su višak kod trenera. Udruženje talijanskih nogometaša smatra da tim igračima treba biti dopušteno da treniraju sa ostatkom momčadi.

Talijanska vlada je donijela odluku da se plaća dodatni porez na plate više od 90.000 eura godišnje što je bio dodatni problem koji je spriječio postizanje sporazuma. Klubovi smatraju da igrači trebaju plaćati porez, dok Udruženje talijanskih nogometaša misli da su poslodavci ti koji to trebaju uraditi.

Thursday 25 August 2011

Aquilani: 'Učinit ću sve da dobijem povjerenje kluba!'

Alberto Aquilani spreman je za novi izazov u karijeri. Talijanski veznjak uskoro bi trebao i službeno postati novi član Milana, kao posuđen igrač Liverpoola.

Aquilani smatra da je dolazak na San Siro napredak u njegovoj karijeri i spreman je dati sve od sebe kako bi zaradio povjerenje kluba.

"Drago mi je da sam ovdje. Ovo je napredak u mojoj karijeri. Došao sam u Milan napraviti dobre stvari. Različitih sam karakteristika od Pirla, ali to je odgovornost za mene. Vjerujem da mogu igrati na svim pozicijama u veznom redu" - rekao je Aquilani.

Milan će imati pravo otkupiti Aquilanijev ugovor od Liverpoola na kraju sezone, ukoliko talijanski veznjak u ovoj sezoni nastupi za Rossonere 25 puta.

"Klauzula od 25 nastupa? To nije problem za mene, ali ja ne razmišljam o tome. Učinit ću sve što je moguće da dobijem povjerenje kluba" - dodao je talijanski veznjak.

Skupina H: Barcelona, Milan, BATE Borisov, Viktoria Plzen

Sir Boby Charlton je odlučio, na San Siru će ove jeseni Milan ugostiti prvaka Europe Barcelonu, te dva nezgodna protivnika s istoka; BATE Borisov i Viktoriu Plzen.

Prva utakmica igra se na Camp Nou - 13.9. Dva tjedna kasnije, 28.9. na San Siru će gostovati Viktoria Plzen. Dva tjedna nakon toga, u 3.kolu, Milan će ugostiti BATE Borisov. 1. 11. 'Rossoneri' će igrati protiv BATE Borisova u gostima. U 5. kolu: 23.11. , nas očekuje nogometna poslastica, na San Siro stiže prvak Europe Barcelona, a u zadnjem kolu Milan gostuje kod Viktorie Plzen 6.12.

Ako želite putovati na jednu od utakmica, obratite se ovdje ; uz pomoć jedinog hrvatskog kluba navijača: 'Milan club Rijeka-Fiume' možete otputovati na neku utakmicu Milana, na San Siro.


Potvrđeno: Aquilani na posudbi u Milanu!

Talijanski vezni nogometaš Liverpoola Alberto Aquilani (27) kompletirao je jednogodišnju posudbu iz Liverpoola u Milan nakon uspješno obavljenog liječničkog pregleda u klubu sa San Sira...

Na ljeto 2009. godine Aquilani je stigao u Liverpool iz Rome potpisavši petogodišnji ugovor, ali se uslijed ozljeda nije uspio nametnuti. Potom je prošlu sezonu proveo u Juventusu na posudbi, da bi sada stigao u redove "rossonera".

Odlazak Aquilanija u Milan službeno su potvrdili na Liverpoolovoj web-stranici, a svu sreću u budućnosti igraču je poželio direktor "redsa" Damien Comolli:

- Želim odati počast Albertu kako se nosio tijekom pregovora. Kroz cijeli proces njegova je jedina želja bila igrati nogomet i stoga je sve ostalo podredio tomu na vlastitu štetu. Želimo mu sve najbolje u nadolazećoj sezoni – rekao je Comolli.

Milan će na kraju sezone imati pravo otkupiti trajno Aquilanijev ugovor odigra li talijanski veznjak više od 25 utakmica.

Serie A odbila potpisati kolektivni ugovor, štrajk sve izgledniji

Talijanska nogometna Serie A, odnosno predstavnici 20 prvoligaških klubova, glasovala je protiv donošenja kolektivnog ugovora kojeg su u srijedu potpisali predstavnici Sindikata igrača...

Liga je glasovala 18-2 protiv predloška kolektivnog ugovora. Prihvatili su ga samo Cagliari i Siena. Liga čvrsto stoji u nastojanju da se naprave dvije promjene. Klubovi žele dopustiti trenerima da igrače koje ne žele u prvoj momčadi smiju natjerati da treniraju odvojeno od prve momčadi. Također žele isploslovati da nogometaši s visokim prihodima bezpogovorno moraju platiti krizni porez, koji je Vlada uvela građanstvu, pa tako i njima, zbog gospodarske recesije.

- Tekst ugovora kojeg je potpisao Sindikat igrača ne možemo potpisati dok ne integriramo ta dva elementa – objasnio je Mautizio Beretta, predsjednik Serije A.

Igrači su ovoga mjeseca zaprijetili da će štrajkati ne bude li novi kolektivni ugovor potpisan do početka novog prvenstva, 27. kolovoza.

Talijanski nogometni savez je odgodio predviđeni sastanak na kojem je trebalo biti riješeno ovo pitanje sa srijede na četvrtak.

- Trenutno nemamo uvjete za početak prvenstva. Vodstvo lige koristi svoje zahtjeve samo kao ispriku. Sastanak je pomaknut sa srijede na četvrtak, ali ne vidim što bi se moglo promijeniti – izjavio je Damiano Tommasi, predsjednik Sindikata igrača.

Konflikt između igrača i vodstva lige s druge strane na snazi je od ljeta 2010. godine, kada je istekao posljednji kolektivni ugovor. Prošlu su sezonu igrači odradili sporazumno. Dva su puta prijetili štrajkom tijekom sezone ali su u oba navrata popustili. Sve je izglednije da ovoga puta neće, te da od početka novog prvenstva sljedećeg vikenda neće biti ništa...

Aquilani danas na lječničkom pregledu?

Milan je na pragu dovođenja Alberta Aquilanija na jednogodišnju posudbu iz Liverpoola, pišu talijanski mediji.

Franco Zavaglia, agent Aquilanija, nalazi se u Liverpoolu gdje dogovara posudbu sa čelnicima Liverpoola.

"Uzeli smo jednog odličnog, kvalitetnog igrača, pravog za Milan. Sada je tržište za nas više nego zatvoreno" -rekao je Adriano Galliani, potpredsjednik Milana.

Navodno, Aquilani će u četvrtak doći na lječnički pregled. Milan kreće u obranu titule prvaka Italija u subotu kada igraju protiv Cagliarija.

Wednesday 24 August 2011

Allegri: 'Samo Barcelona je jača od Milana!'

U razgovoru za La Stampu, trener AC Milana Massimiliano Allegri rekao je neposredno uoči početka nove sezone u talijanskom nogometnom prvenstvu koliko vjeruje u svoju momčad...

- Uvjeren sam, kada imamo sve igrače na raspolaganju, da smo u rangu s Real Madridom. Jedina momčad koja je iznimka je Barcelona – rekao je Allegri, čija momčad je prošle sezone zaostavljena u osmini finala Lige prvaka od Tottenhama.

- Ispali smo protiv Tottenhama zbog nedostatka sreće i nepotpunog kadra. AC Milan nije savršen, ako savršenstvo uopće postoji, a ja nastojim raditi na poboljšanju momčadi. Dat ću vam primjer, kada Barcelona izgubi loptu, pokušavaju ju vratiti frenetičnim tempom. To je aspekt u kojem se mi moramo popraviti – dodao je trener "rossonera" koji put ka obrani naslova talijanskog prvaka započinju u subotu gostovanjem kod Cagliarija.

EKSKLUZIVNO: Galliani potvrdio dolazak Aquilanija!

Sada je gotovo sigurno, Alberto Aquilani novi je igrač Milana!

Očekuje se da bi Talijan trebao sletjeti u Milano večeras, pošto dobiva sve manje šansi u dresu Redsa, dolaskom Downinga, Hendersona i Charlie Adama.

Liverpool je Aquilanija Romi platio 17 milijuna funti, a očekuje se da bi ga Milan mogao dobiti za 5,3 milijuna funti, odnosno 6 milijuna eura. No, pretpostavlja se da u ugovoru postoji klauzula po kojoj Aquilani u sljedećoj sezoni za Milan mora odigrati 25 ili više utakmica.

Adriano Galliani je izjavio kako je oduševljen dolaskom bivšeg veznjaka Rome.

'' Dovodimo igrača visoke kvalitete, to je dobra stvar za Milan. Naša je kupovina sada završena.'' - rekao je Galliani za La Gazzetu dello Sport.

Aquilani već večeras u Milanu?

Čini se kako je Alberto Aquilani sve bliže transferu u Milan. Moguće je da će Aquilani u Milan doći na posudbu s mogućnošću otkupa ugovora ako odigra 25 utakmica sljedeće sezone, a cijena je postavljena na oko 6 do 7 milijuna eura.

Igračev je agent danas u Engleskoj, te pregovara sa Liverpoolom, a Aquilani bi večeras trebao sletjeti u Milano.

Tuesday 23 August 2011

El Shaarawy: 'Sviđa mi se u Milanu!'

Mladi El Shaarawy, ovog je ljeta nažalost imao više vremena za intervjue i razgovore s novinarima, nego za utakmice, mladi Talijan egipatskih korijena već dulje vremena vuče ozljedu koljena, a navijači 'Rossonera' žale što na djelu nisu vidjeli pojačanje od 10 milijuna eura.

El Shaarawy radi na što bržem povratku na teren, te govori kako je impresioniran i zadovoljan okruženjem u Milanu.

'' Dobro sam. Vraćam se za tjedan do dva tjedna. Oduševljen sam susretljivošću svih velikana u ekipi Milana, na primjer Seedorf i kapetan Ambrosini.''

'' Volim provoditi vrijeme u Milanellu, sviđa mi se tu, ovo je okruženje drugačije od ostalih, u kojima sam prije boravio. Sretan sam ovdje!'' - zaključio je 'El Faraone'


Adiyiah: 'Dolazak u Milan bila je velika greška!'

Krajem 2009.godine Dominic Adiyiah bio je jedan od najzanimljivijih imena na tržištu, nakon što je na SP-u u20 bio najbolji strijelac. Gdje je vodio reprezentaciju Ghane ka prvom naslovu u tom natjecanju.

Mladi reprezentativac Ghane nikad nije dobio pravu priliku u dresu Milana, jedno je vrijeme proveo u Reggini, nakon toga se pridružio Partizanu, a trenutno je u turskoj drugoj ligi, u klubu pod imenom Karsiyaka S.K.

''Moram priznati da je moj dolazak u Milan bio velika greška. No, kada Vam jedan veliki klub kao Milan ponudi transfer, ne možete reći ne. Nakon dolaska sam vidio da za mene nema mjesta, te odlučio otići nekamo drugdje, dokazati se i vratiti.'' - rekao je mladi Adiyiah.

Berlusconi: 'U napadu bi trebali igrati Cassano, Ibra i Pato!'

Zanimljivu tezu o uspjesima koje niže momčad Barcelone ponudio je Silvio Berlusconi, predsjednik AC Milana i talijanski premijer.

"Barcelona je najbolja europska momčad, po mom mišljenju. Ipak, samo 50 posto njihovih uspjeha otpada na na klasu i vještine igrača, odnosno taktiku. Ostalih 50 posto otpada na sreću koja ih prati", rekao je Berlusconi u izjavi za La Gazzettu dello Sport.

Upustio se predsjednik Rossonera i u diskusiju o tome kako bi trebao izgledati napadački red njegovog kluba u novoj sezoni.

"Smatram da bi Ibrahimović i Pato trebali igrati u vrhu napada, a Cassano iza njih dvojice."

Monday 22 August 2011

U Seriji A i dalje upitan start sezone!

Novi kolektivni ugovor između Sindikata igrača i vodstva talijanske nogometne Serije još uvijek nije potpisan. Ukoliko se to ne dogodi do zakazanog početka novog prvenstva predstojećeg vikenda, prvenstvo neće niti početi..Takvu je poruku poslao Damiano Tommasi, predsjednik sindikata igrača, nakon sastanka s igračima iz svih 20 prvoligaških klubova.- Činjenica je da sezona ne može početi bez novog kolektivnog ugovora. Nadamo se da će sezona početi na vrijeme, jer bi to značilo da imamo potpisan ugovor – dovoljno je jasan bio Tommasi.

Sukob mišljenja između igrača i vodstva lige je aktualan još otkad je istekao zadnji kolektivni ugovor u lipnju 2010. godine. U prvom dijelu prošle sezone su igrači dva puta zaprijetili štrajkom, već su i odredili datume za štrajk, ali je oba puta on bio izbjegnut nakon verbalnih sporazuma postignutih u posljednji trenutak.

Predsjednik Talijanskoga nogometnog saveza Giancarlo Abete navodno javno podupire predsjednike klubova, odnosno njihovo nastojanje da u novi kolektivni ugovor uvedu odredbu koja će klubovima omogućiti da igrače u posljednjoj godini ugovora udalje iz prve momčadi ili ih prodaju bez njihova pristanka u situacijama kada ovi ne pristaju produljiti ugovor.Razlozi neslaganja su jasni: igrači u takvim slučajevima nastoje zadržati dosadašnju praksu kalkuliranja do isteka ugovora i potom prelaska u novi klub bez odštete, dok predsjednici žele produljenjem suradnje upravo do što izdašnije odštete u slučaju transfera.

Trofeo Luigi Berlusconi: Milan 2-1 Juventus

Sinoć je odigrana prijateljska utakmica Trofeo Luigi Berlusconi, koju tradicionalno igraju Milan i Juventus. Rossoneri su na San Siru savladali Staru damu sa 2:1.

Nakon što su svoje šuteve isprobali Cassano i Krasić, Boateng je doveo Milan u vodstvo u 9. minuti. Abate je centrirao sa desne strane, a Boateng je loptu zahvatio volejom i poslao je u mrežu Juventusa.

Matri je pokušao glavom u 19. minuti, ali nije bilo opasnosti po Abbiatija. Čeriti minute kasnije majstorija Seedorfa. Iskusni veznjak pogodio je iz slobodnog udarca sa 20-ak metara, Buffon se nije ni pomaknuo.

Nakon pola sata igre, Marchisio je pogodio stativu. Cassano je odlično pokušao iz slobodnog udarca sa 25 metara, ali rezultat je ostao nepromijenjen.

Omdah na početku drugog poluvremena Taiwo se povrijedio, a zamijenio ga je Zambrotta. Pirlo, koji je deset godina nosio dres Milana, pokušao je savladati Abbiatija u 52. minuti.

Vučinić je u 57. minuti smanjio na 2:1, a odlično ga je uposlio Del Piero. Do kraja susreta bilo je prilika na obje strane, ali rezultat se nije mijenajo.



Sunday 21 August 2011

Arsenal zainteresiran za Montoliva i Kaku

Veznjak Fiorentine Riccardo Montolivo odbio je potpisati novi ugovor sa 'Violama' pa je sve češće na naslovnicama europskih nogometnih dnevnih novina.

Fiorentina sada mora prodati Montoliva, a ponuda Milana je odbijena, nakon što je sportski direktor 'Viola' izjavio je da "Montolivo ne prelazi u talijanski klub."

Bayern Munchen je navodno spreman ponuditi 10 milijuna eura za Montoliva, ali sada su dobili konkurenciju. Danas europski mediji prenose da je Arsenal zaintresiran za Montoliva, koga vide kao zamjenu za Cesca Fabregasa. Također, sa 'Topnicima' se povezuje i ime Ricarda Kake, bivšeg trequartiste 'Rossonera.'

Prvih XI 'Rossonera' za Trofeo Luigi Berlusconi

Večeras će se od 20:45 na San Siru odigrati susret između Milana i Juventusa, pobjednik će podići trofej Luigija Berlusconija, kome se u čast i igra ovo natjecanje.

Zlatan Ibrahimović je ozljeđen, odmor su i za ovu utakmicu dobili Robinho, Pato, Yepes i Thiago Silva.

Inače 'Rossoneri' igraju u formaciji 4-3-1-2, no zbog nedostatka napadača, momčad Massimiliana Allegrija večeras će na San Siro istrčati u formaciji 4-3-2-1, sa Boatengom i Emanuelsonom iza napadača - Antonia Cassana.

Milan (4-3-2-1) – Massimiliano Allegri
Christian Abbiati; Ignazio Abate, Alessandro Nesta, Daniele Bonera, Taye Taiwo; Gennaro Gattuso, Massimo Ambrosini, Clarence Seedorf; Kevin-Prince Boateng, Urby Emanuelson; Antonio Cassano.

Barcelona zainteresirana za dragulja Fossatija?

Fossati je prošlog ljeta stigao iz Intera, te u godini dana postao ključna karika u Primavera momčadi Milana.
Čini se da su dobre igre mladog Fossatija zainteresirale i Barcelonu, točnije njihovu B momčad.

B momčad Barcelone igra u 'Secunda Divison' odnosno 2.ligi Španjolske, te na taj način mladi igrači imaju priliku igrati na velikoj sceni.

Fossati je već nekoliko puta igrao za prvu momčad Milana, no nije zadivio trenera Allegrija. Zadnju je utakmicu Fossati za 'Rossonere' odigrao na TIM kupu, no talijanski u21 reprezentativac nije napravio prevagu. SkySport Italia javlja kako Fossati nije odbacio mogućnost prelaska u 'Blaugranu.'


Allegri zadovoljan napretkom Cassana!

Massimiliano Allegri, trener Milana, zadovoljan je onim što je napravio Antonio Cassano u posljednjih nekoliko dana.

Cassano se vraća u formu i u nedostatku Ibrahimovića, Pata, Inzaghija i Robinha pokazuje svoju pravu vrijednost, a Allegri je oduševljen njegovim napretkom.

"Vrlo sam zadovoljan njegovim napretkom. U Bariju je igrao bolje nego na gostovanju u Švedskoj, što znači da konstantno napreduje i da će biti u dobroj formi kada počne prvenstvo'' - kaže Allegri.

"Također, izgubio je i nekoliko kilograma. Sve više i više je u igri. Nije mogao učiniti ništa bolje od toga'' - dodao je strateg 'Rossonera.'

Aquilani: Blizu sam dolaska u Milan

Liverpoolov vezni nogometaš Alberto Aquilani (27) priznao je u razgovoru za Gazzettu dello Sport da je njegov transfer u Milan na pragu realizacije...

Aquilani je stigao u Liverpool na ljeto 2009. godine potpisavši petogodišnji ugovor. No, njegovu prvu sezonu u redovima "redsa" omela je ozljeda, nakon čega je odradio cijelu prošlu sezonu na posudbi u Juventusu. Sada je na korak od Milana, a problem navodno predstavlja visina odštete. Liverpool traži deset milijuna, Milan nudi šest, ali Aquilanijeve riječi daju naslutiti da će se transfer ipak realizirati.

- Blizu sam transfera u Milan – rekao je Aquilani kojeg Liverpoolov menadžer Kenny Dalglish više nema u svojim planovima nakon dovođenja centralnih veznjaka Jordana Hendersona i Charliea Adama.



Saturday 20 August 2011

EKSKLUZIVNO: Allegri potvrdio dolazak Mister X-a!

Kada Adriano Galliani govori o Mister X-u, uvijek spomene 'ako dođe' ; no čini se da je izjavom Maxa Allegrija osiguran i potvrđen dolazak tog misterioznog igrača.

Kako javlja Milannews.it danas donosi informaciju kako je strateg Milana, u petak na večeri, svojim gostima objavio kako Mister X ovoga ljeta sigurno dolazi u Milanello. No, nije objavio i njegov identitet.

Od objave o postojanju Mister X-a od strane Adriana Gallianija u svibnju, tijekom ljeta su se u tisku pojavila mnoga imena vezana uz dolazak u Milan. Kao prvi izbori pojavili su se Kwadwo Asamoah iz Udinesea i Marek Hamšik iz Napolija. Kasnije su se pojavila imena P.H.Gansa i Javiera Pastorea, a 'Rossonere' su čak povezivali i sa Fabregasom, te Schweinsteigerom. Najrealnije opcije su Riccardo Montolivo i Alberto Aquilani.


Allegrija ne brine forma Milana!

Talijanski prvak je završio na posljednjem mjestu turnira “Trofeo TIM” koji su u četvrtak odigrali Juventus, Inter i Milan.
Milan je u spomenutom turniru zabilježio poraz od Juventusa (2-1) i potom minimalan poraz od Intera (1-0). Ipak, bez obzira na rezultate ovih revijalnih mečeva, Allegri nije zabrinut.

''Zadovoljan sam onime što su momci pružili na terenu, načinom na koji su igrali, fizičkom pripremljenošću mojih igrača.''

''Primili smo neke golove koje smo mogli izbjeći, ali jedino je bilo bitno da vidimo u kakvoj smo formi i mislim da polako dostižemo vrhunac i da smo spremni za napornu sezonu.” - rekao je Allegri.
Sljedeća utakmica na programu talijanskog prvaka je utakmica ''Trofea Luigi Berlusoni'' kada će Milan na San Siru ugostiti ekipu Juventusa.

''Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati u utakmici Berlusconi kupa. U napadu mi je jedino Cassano na raspolaganju, ali snaći ćemo se. Zadovoljan sam načinom na koji igra Cassano, popravlja kondiciju i veoma je bitan igrač za naš tim.''

Allegri je također prokomentirao nastup Taye Taiwa, lijevog beka koji je ljetos stigao iz Marseillea.

“Taiwo je odigrao dobru utakmicu, imao nekoliko sitnih grešaka. Morat će ostvari napredak, baš kao i svi ostali igrači. Treba mu vremena da se privikne na talijanski nogomet i jezik, ali je na pravom putu.'' - rekao je Max.

Trener Milana se još zahvalio predsjedniku kluba na tome što mu je doveo igrače koje je želio i sastavio tim u kome igraju prave zvijezde spremne za najveće izazove i u domaćem prvenstvu i u Europi.

FIGC potvrdio prvostupanjske kazne u skandalu namještanja rezultata

Žalbena je komisija Talijanskoga nogometnog saveza (FIGC) potvrdila kazne okrivljenicima u slučaju "Calcioscommesse (Nogometno klađenje)"...Nogometni klub Atalanta žalio se na prvostupanjsko rješenje o oduzimanju šest bodova uoči početka sezone u Seriji A. Ta je kazna sada potvrđena, kao i zabrana Atalantinom nogometašu i bivšemu talijanskom reprezentativu Cristianu Doniju (38), koji nema prvo raditi bilo što u talijanskom nogometu kroz sljedeće 3.5 godine.

Doni se zbog skandala odlučio umiroviti nakon što je prošle sezone sa suigračima izborio povratak u elitno društvo.

Kazna ostaje i Giuseppeu Signoriju, najslavnijem na popisu okrivljenih, koji je suspendiran iz nogometa na pet godina, kao i svim drugim pojedincima i klubovima koji su proglašeni krivima.

Na drugostupanjsko rješenje svi okrivljenici imaju pravo žalbe Talijanskome sportskom sudu (TNAS).

Štrajk prijeti početku Serie A!

U petak su predsjednici 20 klubova Serije A trebali raspraviti zahtjeve igračkog sindikata glede novoga kolektivnog ugovora. Nije ih se skupilo za kvorum... Sastanak je stoga pomaknut na drugi tjedan. S obzirom na činjenicu da bi se prvo kolo trebalo igrati za desetak dana, odgoda početka natjecanja, baš kao što se dogodilo u Španjolskoj, vrlo je izgledna.

Predsjednik Talijanskoga nogometnog saveza Giancarlo Abete navodno će u ponedjeljak javno poduprijeti predsjednike klubova, odnosno njihovo nastojanje da u novi kolektivni ugovor uvedu odredbu koja će klubovima omogućiti da igrače u posljednjoj godini ugovora udalje iz prve momčadi ili ih prodaju bez njihova pristanka u situacijama kada ovi ne pristaju produljiti ugovor.

Razlozi neslaganja su jasni: igrači u takvim slučajevima nastoje zadržati dosadašnju praksu kalkuliranja do isteka ugovora i potom prelaska u novi klub bez odštete, dok predsjednici žele produljenjem suradnje upravo do što izdašnije odštete u slučaju transfera.

- Uvijek sam vjerovao, a vjerujem i dalje, da će zdrav razum prevladati. Dogodi li se to, štrajka neće biti – rekao je predsjednik Serije A Maurizio Beretta također upozorivši igrače neka prestanu zanovijetati zbog kriznog poreza koji je Vlada uvela građanstvu, pa tako i njima, zbog gospodarske recesije.

Ranije tijekom ovog mjeseca kapetani svih 20 prvoligaških klubova potpisali su pismo namjere kojim su obećali da će štrajkati na dan odigravanja utakmica prvog kola ne potpiše li se novi kolektivni ugovor prije 27. kolovoza, prvoga planiranog dana prvenstva.

Konflikt između igrača i vodstva lige s druge strane na snazi je od ljeta 2010. godine, kada je istekao posljednji kolektivni ugovor. Prošlu su sezonu igrači odradili sporazumno. Dva su puta prijetili štrajkom tijekom sezone ali su u oba navrata popustili. Čini se da su ovaj put spremni ići do kraja...

Wednesday 17 August 2011

Popis igrača Milana za Trofeo TIM 2011.

Amelia, Roma, Piscitelli (51)

Abate, Antonini, Bonera, Nesta, Oddo, Taiwo, Zambrotta, De Sciglio (52), Ely (53)

Ambrosini, Boateng, Emanuelson, Flamini, Gattuso, Van Bommel, Sampirisi (62), Fossati (54)

Cassano, Comi (58), Kingsley Boateng (59), Ganz (61)

Juventus - 1 Buffon, 2 Motta, 5 Pazienza, 8 Marchisio, 10 Del Piero, 13 Manninger, 14 Vucinic, 15 Barzagli, 16 Ziegler, 19 Bonucci, 21 Pirlo, 22 Vidal, 26 Lichtsteiner, 27 Krasic, 29 De Ceglie, 30 Storari, 32 Matri, 33 Sorensen, 34 Marrone, 36 Pasquato, 38 Ruggiero, 39 Libertazzi, 40 Spinazzola.

Inter - 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni, 31 Matteo Cincilla;

4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 16 Luca Caldirola, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu, 37 Davide Faraoni, 39 Davide Santon, 42 Jonathan, 44 Luca Bianchetti;

5 Dejan Stankovic, 8 Thiago Motta, 10 Wesley Sneijder, 11 Ricardo Alvarez, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi, 48 Lorenzo Crisetig, 77 Sulley Muntari;

7 Giampaolo Pazzini, 22 Diego Milito, 27 Goran Pandev, 30 Luca Castaignos.

Glasine: Fabregas kod kuće, Alcantara odlazi?

Cesc Fabregas vratio se u Barcelonu, no nisu svi sretni njegovim povratkom. Pogotovo oni, koji Fabregasovim dolaskom gube mjesto u momčadi.

Thiago Alcantara morao je predati broj 4 Fabregasu, te je moguće da se neće osjetiti ugodno u momčadi nakon Cescova povratka i dobivanjem podređene uloge u momčadi, baš kad se ponadao da bi kao 20-godišnjak i velika nada Barcelone, mogao dobiti više prilike.

Galliani je prije nekoliko dana izjavio kako je kontaktirao Alcantarina agenta, no da ga Barcelona nije spremna prodati. No, s obzirom na nove okolnosti; dolazak Fabregasa, te manja minutaža mogli bi natjerati mladog Alcantaru na razmišljanje o promjeni sredine. Nakon što je Fabregas otišao u Barcelonu, te zatvorio vrata prelasku u Milan, 'Rossoneri' bi se sada dovođenjem Alcantare mogli osvetiti za Fabregasa, za kojeg su pokazivali interes, a uzela ga je 'Blaugrana.'

Cijena mladog Thiaga neće biti mala, no ako Galliani ozbiljnije 'zagrize' za Alcantaru - do 31.kolovoza mogli bi vidjeti još puno zanimljivosti.




Ibrahimović 'out' 2 tjedna!

Zbog ozljede gležnja napadač Milana i švedske nogometne reprezentacije, 30-godišnji Zlatan Ibrahimović, neće moći igrati za Milan na gostovanju kod Cagliarija 27. ovog mjeseca...
Utakmicu prvog kola Serije A propustit će zbog ozljede gležnja zadobivene tijekom nedjeljnoga prijateljskog dvoboja u Malmöu protiv istoimene domaće momčadi.

Iz klupske su liječničke službe objavili da će švedski centarfor morati pauzirati dva tjedna da bi oporavio zglob.

Mama odlučila; Razvela bih se da je Xavi potpisao za Milan

Majka jednog od najboljih nogometaša današnjice otkrila je da su milimetri dijelili njezina sina od potpisa za Milan. Nakon što je Xavi odigrao fantastično na SP-u do 20 godina 1999. godine, čelnici talijanskoga kluba došli su do njegova oca i rekli: - Želimo vašeg sina odmah! Nudimo 5-godišnji ugovor vrijedan milijun eura, vilu u Milanu i posao za vas i suprugu.
Otac je pristao na spomenute uvjete, ali majka se nije složila.
- Pustiš li sina da potpiše za Milan i odvedeš ga iz Barcelone, isti tren se rastajemo - otkrila je gospođa Hernandez.
Otac je htio spasiti brak, pa je sin ostao u Barcinoj B momčadi.

Tuesday 16 August 2011

Milan se raspitivao za Thiaga Alcantaru

Dopredsjednik talijanskog nogometnog diva Milana, Adriano Galliani, otkrio je da su imali kontakata s Barcelonom vezanih za Thiaga Alcantaru i njegov prelazak na San Siro…
- Razgovarao sam s Alcantarinim menadžerom Giovannijem Branchijem, ali jasno mi je odmah dao do znanja da ga Barcelona nema namjeru prodavati – rekao je Galliani.

Talijanski prvak silno želi dovesti "svježu krv" u svoj vezni red, ali čini se da od mladog 20-godišnjeg Španjolca neće biti ništa. Talijanski mediji također su izvjestili da je Roma bila zainteresirana za posuđivanje Alcantare, ali je kao i Milan naišla na isti odgovor.

Alcantara je debitirao za Barcelonu 2009. godine, a prošloga je tjedna upisao i prvi seniorski nastup za “furiju” u prijateljskoj utakmici protiv Italije (poraz 2-1).

Monday 15 August 2011

Inzaghi posjetio 'doktoricu' Marijanu!

Iako ima 38 godina, Filippo Pippo Inzaghi ima veliku želju da i dalje igra profesionalni nogomet. Zato je čuveni napadač Milana posjetio srpsku isceliteljicu 'doktoricu' Marijanu Kovačević i podvrgnuo se njenim čuvenim tretmanima.

Talijanski veteran je prilikom napuštanja Beograda izazvao veliku pažnju na aerodromu "Nikola Tesla", mnogi su se slikali sa njim, ali nije bio raspoložen za bilo kakve izjave.

Pippo je, s druge strane, medijima na Apeninima rekao da oporavak od povrede ligamenta i meniskusa lijevog koljena teče po planu i da će se vratiti na teren.

''Iza mene je sedam-osam mjeseci rada i skoro sam spreman za povratak što je najvažnije u ovom trenutku. U mojim godinama ovakva povreda je teška i bio je pravi izazov izdignuti se iznad svega i nastaviti dalje'' - rekao je Inzaghi.

Jedan Mister X manje!

Danas je potvrđeno - Cesc Fabregas novi je igrač Barcelone. Time je završeno i nagađanje oko njegova transfera u Milan. Prije nekoliko dana Kevin Prince Boateng izjavio je kako mu je kako mu je trener Allegri poručio da će u sljedećoj sezoni igrati na poziciji, ili lijevog ili desnog veznog. Tako da je sve realnija opcija kako je Mister X ofanzivni vezni. Mogući Mister X-ovi su sada; Kaka, Montolivo, Aquilani, Schweinsteiger, Ganso ili netko sasvim drugi.

Malmo FF 2-2 AC Milan (2-3) - highlights


Ibra: 'Trebamo još nekoliko igrača, no i sad smo jaki!'

'Veoma sam sretan ovdje. Prošle godine ja i Robinho smo stigli pred kraj prijelaznog roka i nismo imali vremena trenirati sa svojim suigračima. Ovog puta smo u najboljoj formi i nismo inferiorni u odnosu na ostale. Moj dolazak iz Barce je bio važan, jer sam morao dokazati da sam 'još uvijek živ.' Bilo je puno pritiska na mene'' -rekao je Ibra.

''I trener Allegri je stigao kasno, tako da je za sve nas to bilo novo iskustvo. Situacija se radikalno promijenila ovog ljeta'' -istaknuo je Ibra.

Ibrahimović je sinoć sa ekipom igrao protiv svog bivšeg kluba, Malmoa. Odlično je odigrao Cassano.

''Antonio je sjajan igrač i fantastičan suigrač, sa kojim se baš slažem. Puno razgovaramo i iskreno se nadam da će ostati kod nas. Ipak, ako netko nije sretan, onda nems drugog izlaza. Vidjet ćemo što će biti. Iz mog kuta gledanja, treba nam još nekoliko igrača. Prijelazni rok nije završen i sve je moguće, ali i sada se Milan nema čega bojati.'' - rekao je Zlatan.

Anži Mahačkala ponudila je 20 milijuna eura Samuelu Eto'u po sezoni.
''Ne mogu suditi, ali svakog bi zagolicao toliki novac. Ako Inter izgubi Eto'a, izgubit će dosta na kvaliteti. On je jedan od najboljih na svijetu. Da li bih ja prihvatio ponudu iz Rusije? Sretan sam ovdje, tako da ne bih. Nadam se da nikad neću primiti takvu ponudu'' - zaključio je švedski reprezentativac.

Ibrahimović lakše ozlijeđen!

Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović zaradio je lakšu ozljedu stopala za vrijeme prijateljske utakmice Milana i švedskog Malmöa...
Ibrahimović je započeo svoju profesionalnu karijeru upravo u Malmöu, idućem protivniku zagrebačkog Dinama u kvalifikacijama za Ligu prvaka, koji je sinoć pružio vrlo dobru predstavu odigravši 2-2 s prvakom Italije. Nakon 90 minuta pristupilo se izvođenju jedanaestereca u kojima je Milan slavio s 5-4.

- U jednom trenutku osjetio sam da sam uganuo gležanj, ali želio sam ostati na terenu jer je publika bila uistinu fantastična. Međutim, dulje od 60 minuta nisam mogao trpiti bolove – rekao je nakon utakmice Ibrahimović.

- Stopalo me poprilično boli, ali doktor je rekao da nema razloga za veliku brigu i paniku – zaključio je švedski reprezentativac.

Ibrahimović će vrlo vjerojatno propustiti nekoliko dana treninga kako bi dao stopalu vremena da zacijeli, tako da utakmica prvog kola protiv Cagliarija, ako ne dođe do odgode prvenstva, ne bi trebala dolaziti u pitanje.

Sunday 14 August 2011

Malmo FF 2-2 AC Milan (2-3)

Malmö je odigrao u nedjelju navečer 'generalnu' probu uoči ključnog susreta s Dinamom na Maksimiru u srijedu.

Šveđani su na svojem stadionu imali pravi ispit protiv velikog Milana s kojim su odigrali 2-2.

Domaćini mogu žaliti za pobjedom jer su do 89. minute imali vodstvo od 2-1, a naposljetku su izgubili na penale.
Iako se radilo o prijateljskom ogledu Milan je izašao u jakom sastavu koji je prvi došao u vodstvo u golom Antonia Cassana u 21. minuti. Emanuelson je ubacio s desne strane, a talijanski reprezentativac je lako poentirao glavom za 1-0.
No, Šveđani se nisu predavali te su ubrzo došli do izjednačenja - i to sa stilom. Dinamova obrana i Kelava će morati posebno pripaziti na Jimmyja Durmaza koji je zabio atraktivan eurogol u 36. minuti za 1-1. Riješio se jednog 'Rossonera' te je s 18-ak metara topovski opalio u suprotne rašlje Milanova gola.

Odmah na početku nastavka Malmö je preokrenuo na 2-1 preko Tobiasa Malma koji je odlično primio ubačenu loptu te lako matirao Abbiatija.
Do pobjede ih je dijelila minuta, no slavlje je pokvario Kingsley Boateng koji je glavom poentirao za konačnih 2-2 u 89. minuti. U revijalnom raspucavanju s 11 metara, slavio je Milan golom Massima Odda.
Malmö je pružio ozbiljan pristup i vrlo dobru igru, a Dinamo ih u srijedu svakako ne smije podcijeniti.

Malmo FF - A.C. Milan - službeni sastavi

Malmo; Melicharek; Stenstrom, Andresson, Jansson, Hamad; Mehmeti, Pekalski, Mutavadzic, Durmaz; Figueiredo, Larsson.

Milan: Amelia; Antonini, Bonera, Rodrigo Ely, Taiwo; Gattuso, Ambrosini, Emanuelson; Boateng; Cassano, Ibrahimović

Erikksen nova meta Genoe i Milana?

Milan i Genoa zadnjih godina posluju vrlo dobro, zadnji međusobni transfer ostvaren je ovoga ljeta, dolaskom Stephana El Shaarawya u Milan.

Il Corriere dello Sport javlja kako Genoa i Milan dogovaraju još jedan transfer, te nagađaju da se radi o 19-godišnjem Christianu Eriksenu iz Ajaxa.

Corriere nagađa da će Adriano Galliani i Enrico Preziosi sljedećeg tjedna boraviti na jahti u Ibizi, te da će raditi na transferu mladog reprezentativca Danske, koji je ranije odbio transfer u Manchester City.

Ibra se vraća kući - Milan gostuje u Švedskoj!

Danas u 18:30, Malmo FF ugostit će prvake Italije; Milan na Swedbank stadionu, u Malmu.

Trener Massimiliano Allegri objavio je popis igrača za ovaj prijateljski susret. Philippe Mexes, Mathieu Flamini, Stephan El Shaarawy, Clarence Seedorf i Filippo Inzaghi su ozljeđeni, a Thiago Silva, Alexandre Pato, Mario Yepes i Allesandro Nesta dobili su odmor.

Vratari: Christian Abbiati, Marco Amelia, Flavio Roma.

Obrana: Ignazio Abate, Luca Antonini, Daniele Bonera, Rodrigo Ely, Massimo Oddo, Taye Taiwo, Gianluca Zambrotta, Mattia De Sciglio.

Vezni red: Massimo Ambrosini (C) , Kevin Prince Boateng, Urby Emanuelson, Gennaro Gattuso, Mark van Bommel, Mattia Valoti.

Napad: Antonio Cassano, Gianmario Comi, Zlatan Ibrahimović i Kingsley Boateng.

Utakmicu ćete od 18:30 moći pratiti na Sportskoj televiziji.

Mexes se vraća u listopadu?

Mexes je ozbiljnije ozlijedio koljeno još prije 4 mjeseca, te hitno bio podvrgnut operaciji, tako da sigurno neće biti spreman za otvaranje sezone 28. kolovoza protiv Cagliarija.

Milannews.it javlja kako se njegov povratak očekivao oko početka / sredine rujna. No, najnovije informacije su da bi Francuz na raspolaganju Massimilianu Allegriju mogao biti tek u listopadu.

Mexes se kao slobodan igrač pridružio Milanu, stigavši iz Rome. 29-godišnjak radi vrlo naporno kako bi se što prije vratio, no 'Rossoneri' ga ne žele forsirati dok ne bude 100 % spreman.

Na poziciji stopera Milan ima Thiaga Silvu i Allesandra Nestu, te Maria Yepesa i Daniela Boneru kao alternative, ako se Bonera može nazvati alternativom. (op. a.)

Boateng: 'Doći će do promjena u formaciji!'

"Trener mi je rekao da više neću igrati kao playmaker" -izjavio je Boateng.
Internacionalac iz Ghane igrao je iza napadača u prethodnoj sezoni, ali bi u novoj mogao dobiti novu rolu uslijed promjena u formaciji.

"Moja omiljena pozicija je playmaker i uživam igrajući na toj poziciji, međutim, trener Allegri mi je rekao da ću morati igrati na lijevoj ili desnoj strani u veznom redu"- tvrdi Prince.

Zatim je Boateng govorio o pojačanjima;
"Mislim da nam je tim kompletan, stoga nam nije neophodno dovođenje novih igrača. Konkurencija je korisna i za tim i za pojedinca" - zaključio je veznjak Milana.

Saturday 13 August 2011

Boateng: 'Cassano je odličan!'

Antonio Cassano (29) ovog se ljeta dosta povezivao s Fiorentinom, no igrači aktualnog talijanskog prvaka ga ne žele izgubiti.

U Milan je Cassano došao zimus iz Sampdorije, no nije se naigrao pored Ibrahimovića, Robinha, Pata... I pored toga, on je još uvijek član Milana, iako mu je talijanski selektor Cesare Prandelli zaprijetio kako neće igrati ukoliko ne bude starter. "Cassano je fantastičan i posjeduje enormnu klasu. Naravno, u svlačionici nas nasmijava, a ponekad i ljuti, ali on to ne čini namjerno", kazao je Kevin-Prince Boateng, dodavši:"To je, jednostavno, dio njegovog karaktera i to ne možete promijeniti. Klub to već zna čim ga je zadržao. U svakom slučaju, on je na terenu fantastičan.

Milan za Aquilanija nudi 6, a Liverpool traži barem 10 milijuna eura

Uprava aktualnog prvaka Italije Milana želi u svoje redove dovesti veznjaka Liverpoola i talijanskog reprezentativca Alberta Aquilanija, ali problem je visina odštete...

Da je financijska kriza dobrano uzdrmala Milan, pokazuje i priča o potencijalom transferu 27-godišnjeg veznjaka Alberta Aquilanija koji se nakon dugotrajnog oporavka od ozljede potpuno zaliječio i zablistao u prijateljskom dvoboju Italije i Španjolske. "Azzuri" su utakmicu dobili 2-1, a pobjednički gol djelo je upravo Aquilanija.

No, Liverpool za svog igrača traži najmanje 10 milijuna eura, a prema izvorima iz Milana, zbog financijskih restrikcija glavni pregovarač i dopredsjednik Adriano Galliani nudi maksimalno 6 milijuna eura. Nekada su "rossoneri" za taj novac kupovali rezervne igrače, a ne nositelje igre.

S druge strane, Milanov trener Massimilano Allegri željno iščekuje okončanje pregovora jer je u svojim planovima zacrtao Aquilanija kao nužno pojačanje i osvježenje u veznom redu u kojem za sada ordiniraju uglavnom veterani poput Seedorfa, Gattusa, Van Bommela i Ambrosinija...

Friday 12 August 2011

Dvojac nastavlja trening


Dva igrača Milana su se danas vratili redovnom treniranju,nakon ozljeda. Rossoneri su se vratili redovnom treniranju nakon 2 dana odmora poslije utakmice finala superkupa protiv Intera.

Većina igrača je učestvovala u današnjem treningu ali bitnije je da su 2 igrača povratnici treningu a to su Flamini i El Shaarawy.


El Shaarawy je do sad trenirao samo jednom sa ekipom Milana od njegovo velikog dolaska iz Genove.El Faraone se smatra jednim od najvećih talenata u Italiji.

Antonio Cassano,Taye Taiwo i Mark Van Bommel će se tek sutra vratiti na trening jer su imali reprezentativne obaveze.

Sljedeća Milanova utakmica na rasporedu je u nedjelju,14.08 u gostima protiv Malmo-a.