Stranice

Sunday 31 July 2011

Wenger daje ultimatum za Cesca?!


Današnja izjava je u potpunoj suprotnosti sa onom koju je Wenger ispričao prije dva dana. Tada je rekao da nema roka za Barcu, međutim danas je iz Londona stigla druga priča.

"Fabregas može da ode u naredna tri ili četiri dana, poslje toga više nema pregovora, ostaje sa nama", rekao je francuski menadžer.

Da li je ovo taktika da ubrza Barcu kako bi imao i sam čitav august da pojača tim, teško je reći.

Međutim, Katalonci se sad pitaju vrijedi li uložiti u kapitena Arsenala pored sjajnog Thiaga Alcantare, kome bi to zatvorilo vrata tima.

"Daily Star" koji je ipak tabloid tvrdi da je Milan spremio 40 miliona eura, međutim iz Italije nema potvrda takve informacije. Oni računaju da će cijena kapitena Arsenala pasti u samom finišu prelaznog roka kada bi pokušali da ga dovedu.

Prošle godine na taj način su kupili Ibru i Robinha, međutim ovo je potpuno drugačija situacija. Današnja Wengerova izjava mijenja stvari pa bi rasplet trke za Fabregasa trebalo očekivati tokom naredne nedelje.

Špekulacije: Novo ime u vezi sa Mr X


Italijanski mediji nastavlili su sa špekulisanjem oko imena ispred nadimka famoznog ''Mister X''.

Thiago Motta iz Intera je najnovije ime, pošto ima nekih nesuglasica sa Gianpierom Gasperinijem na ''Meazzi''. Motta i Gasperini su zajedno radili u Đenovi i mediji znaju da između njih dvojice ima neraščišćenih računa.

Motta je ranije već bio povezivan sa Milanom, čak i prije dolaska u Inter. Brazilac ima italijanski pasoš i igrao je za reprezentaciju ''azzura''.

Adriano Galliani nije ni potvrdio ni demantovao informacije oko Motte. ''Vidjetet ćemo šta će da se desi, jer već imamo konkurentan tim, tako da ćemo mu dati priliku da se dokaže.

Kaka? To je za sada nemoguće'', kaže Galliani. Neki mediji čak pominju mogućnost da se i Mario Baloteli nađe na ''San Siru'', pošto ima problema sa Mancinijem u Manchester Citiju.

''rossoneri'' će najvjerovatnije probati da ga posude, pa da ga otkupe po modelu Zlatana Ibrahimovića.

Milan i Juve posluju?


Antonio Cassano neće imati mnogo prostora ove sezone u Milanu, on je praktično tek četvrti izbor Maxa Allegrija, a selektor Prandelli mu je poručio da mora da ima pristojnu minutažu kako bi zadržao mjesto u startnoj postavi "Azzura", pred EP naredne godine.

Na drugoj strani Amauri neće dobijati šansu u Juventusu, ima interesovanja, ali su njegova visoka primanja veliki problem.

Milan traži alternativu Ibrahimoviću, klasičnog napadača, pa se rodila ova ideja. Priča se da bi Brazilac, ako bude mogao da se preseli u Milan bio spreman da se odrekne visokih primanja u Juventusu.

Ipak, veliko je pitanje hoće li "rossoneri" pristati, jer Kasana želi i Fiorentina, a Milan bi mogao da ga zamjeni za Montoliva, koji im je u ovom trenutku potrebniji.

Vila optužio Allegrija!


Didac Vila, lijevi bek Milana, rekao je da mu Massimiliano Allegri nikada nije vjerovao i da nije bio u njegovim planovima.

Vila je došao u januaru iz Espanyola, ali nije imao priliku da dokaže svoje kvalitete. Odigrao je samo susret protiv Udinesea, u posljednjem kolu Serije A.

"Moja prva iskustva i Italiji nisu dobra. Problem nije nedostatak igre. Trener mi nikada nije vjerovao. Nisam bio dio njegovih planova od početka, što nije normalno", rekao je Vila.

Mladom lijevom beku se ne sviđa kako ga tretira Allegri, ali ima veoma dobre odnose sa Adrianom Gallianijem koji ga je doveo na San Siro.

"Galliani je veoma mirna osoba, koja ima veliko pouzdanje u mene. Uvijek mi je govorio da budem srpljiv. Moj odnos s njim i njegovim sinom je veoma dobar", dodao je Vila.

Cesc sve bliže Barceloni?


Predsjednik Barcelone Sandro Rosell, prekinuo je američku turneju sa Barcelonom kako bi se vratio u Španiju i završio transfer Cesca Fabregasa u Barcelonu.

Kako navodi portal People.co.uk, očekuje se da transfer bude finaliziran do kraja ove sedmice. Barcelona je povisila svoju ponudu na 34 miliona funti, te se nadaju kako će je Arsenal napokon prihvatiti.

I predsjednik Barcelone je optimističan kad je riječ o ovom transferu fudbalera koji je formiran u omladinskim pogonima Barcelone. Također, kako prenosi ovaj britanski portal, Fabregas je spreman odreći se pet miliona eura kako bi i sam pomogao finansiranje svog transfera na Nou Camp.

Barcelona već ima usmeni dogovor sa veznim igračem Topnika i on iznosi oko 4 miliona eura po sezoni što je manje od godišnje plaće koju Fabregas ima u Arsenalu.

Zamjenu Fabregasu, trener Arsenala Arsene Wenger pronašao je u igraču Valencije, Juanu Manuelu Mati. Arsenal je već poslao ponudu za ovog krilnog igrača Valencije koja iznosi 20 miliona eura.

Thursday 28 July 2011

Galliani: Cassano mora smršaviti

Izvršni dopredsjednik nogometaša AC Milana Adriano Galliani kritički se dotaknuo napadača "Rossonera" Antonija Cassana nakon njegovih igara na Audi Cupu u Münchenu.

Milan je na spomenutom pripremnom turniru poražen u obje odigrane utakmice nakon penala (protiv Bayerna 6-4, protiv Internacionala 4-2), a Cassano se propustio istaknuti po dobrome. Štoviše, u utakmici protiv Internacionala propustio je u raspucavanju realizirati jedanaesterac.

- Cassano mora poraditi na skidanju kilograma, ali on je svejedno veliki talent – rekao je Galliani za Gazzettu dello Sport.

Kontroverzni napadač pojačao je redove "Rossonera" u prosincu prošle godine, stigavši iz Sampdorije. U osvajanju Milanovog "Scudetta" sudjelovao je sa četiri gola i osam asistencija.

Wednesday 27 July 2011

Raspored Serie A - 1.dio sezone

1. Cagliari-MILAN
2. MILAN-Lazio
3. Napoli-MILAN
4. MILAN-Udinese
5. MILAN-Cesena
6. Juventus- MILAN
7. MILAN-Palermo
8. Lecce-MILAN
9. MILAN-Parma
10. Roma-MILAN
11. MILAN-Catania
12. Fiorentina-MILAN
13. MILAN-Chievo
14. Genoa-MILAN
15. Bologna-MILAN
16. MILAN-Siena
17. Atalanta-MILAN
18. MILAN-Inter
19. Novara-MILAN

Tuesday 26 July 2011

Taiwo suspendiran! Propušta Superkup

Nigerijski reprezentativac Taye Taiwo propustit će susret talijanskog Superkupa protiv Intera.

Taiwo je nakon šest provedenih sezona u Marseilleu ovo ljeto došao u Milan. Nigerijac je na San Siro stigao sa jednom utakmicom suspenzije koju je zaradio u Francuskoj, pa će u skladu s FIFA-inim pravilima propustiti utakmicu Superkupa između Milana i Intera.

Superkup Italije na programu je 6. kolovoza koje će se igrati u Pekingu.

Hamšik: 'Želim ostati u Napoliju!'

Slovački reprezentativac Marek Hamšik izjavio je da njegov odlazak iz Napolija ovog ljeta nije realna opcija.Ponajbolji igrač Napolija želi sa svojom ekipom sljedeće sezone na San Paolu igrati Ligu prvaka, nakon što su prošle sezone izborili plasman zauzevši treće mjesto u Seriji A.

Hamšik je prvo izjavio da bi prelazak u Milan značio korak naprijed u njegovoj karijeri, ali se onda predomislio i odlučio za ostanak u Napoliju.

"Nikada nisam razmišljao o odlasku iz Napolija. Volim ovaj klub, grad i ljude. Tretiraju me kao heroja u Napoliju, a to meni mnogo znači. Osjećam veliku odgovornost prema ljudima iz ovog grada'' - rekao je Hamšik.

Lass Diarra napušta Madrid?

Lassana Diarra u ponedjeljak nije prisustvovao treningu madridskog Reala, pa španjolski sportski dnevnik AS pretpostavlja da je njegov boravak u španjolskoj prijestolnici završen.

Francuski veznjak nije na američkoj turneji s Realom, no očekivalo se da redovito trenira. I dok su Royston Drenthe i Pedro Leon normalno trenirali, Diarra se nije pojavio.

Ugovor s Realom veže ga do ljeta 2013. godine, ali sada je jasno da će do početka nove sezone potražiti svoju sreću u nekom drugom klubu.

Dosad su interes za njim najviše iskazali engleski klubovi, ali konkretne ponude na adresu Real Madrida nema. 'Lass' je nekoliko puta bio povezivan i sa Milanom.

Italija: 18 klubova i 26 osoba pod istragom zbog ilegalnog klađenja

Talijanski nogometni klubovi Atalanta i Chievo samo su dva od 18 klubova u Italiji koje će istražna komisija ispitati zbog sumnje u ilegalno klađenje...

U lipnju je nekoliko desetaka nogometaša, bivših i sadašnjh, i ljudi povezanih s nogometom uhićeno zbog sumnje da su sudjelovali u namještanju utakmica. Sumnja se da je ilegalna kladioničarska organizacija pokušala utjecati na određene klubove i sportaše da svojom igrom utječu na konačni ishod rezultata.

Osim dva spomenuta kluba koja se natječu u najelitnijem talijanskom nogometnom razredu, pod sumnjom su i klubovi iz Serije B i C. Jedan od 26-orice osumnjičenih nogometaša, doduše bivši, je i Giuseppe Signori koje će biti saslušan pred istražnom komisijom.

Ostali bivši ili sadašnji igrači su Erodiani, Paoloni, Parlato, Bellavista, Buffone, Bressan, Gervasoni, Micolucci, Sommese, Tuccella, Furlan, Bettarini, Fabbri, Gibellini, Santoni, Manfredini, Tisci, Doni, Deoma, Zaccanti, Veltroni, Rossi, Ciriello, Quadrini i Saverino.

Ukoliko se bilo kome od njih dokaže krivnja, prijeti im duga suspenzija, pa čak i doživotni izgon iz nogometa. Klubovima, pak, s druge strane prijeti oduzimanje bodova.

Monday 25 July 2011

Godina dana od osnivanja bloga

Popis igrača Milana za Audi Cup

Abbiati (32), Roma (30), Piscitelli (51)

Abate (20), Antonini (77), Bonera (25), Nesta (13), Oddo (17), Taiwo (2), Thiago Silva (33), Zambrotta (19), Yepes (76)

De Sciglio (52), Ambrosini (23), Boateng (27), Emanuelson (28), Gattuso (8), Seedorf (10), Van Bommel (4), Valoti (57)

Cassano (99), Ibrahimovic (11), Pato (7), Robinho (70), Paloschi (43)

Gattuso poziva Cesca u Milan?


Veteran italijanske ekipe Milana Gennaro Gattuso izjavio je da bi rado volio vidjeti Cesca Fabregasa kao saigrača na San Siru. Milan se navodno nalazi pred realizacijom transfera Fabregasa na San Siro, koji bi bio zamjena za Andreu Pirla koji je otišao u Juventus. "Nedostak Pirla će se itekako osjetiti na terenu, jer je Andrea fantastičan igrač. Što se tiče mogućeg dolaska Cesca Fabregasa mislim da bi to bilo zaista sjajno, jer se radi o odličnom igraču koji ima i kvalitet i iskustvo", rekao je Gattuso.

Špekulacije: Milan postigao dogovor sa Fabregasom?


Pomalo neočekivano, Milan se sprema iz ruku Barcelone oteti kapitena Arsenala Cesca Fabregasa.

Kako tvrde italijanski mediji, Milan je već postigao dogovor sa Arsenalom oko transfera Cesca Fabregasa na San Siro, ali bi se ovaj transfer trebao ozvaničiti krajem avgusta.

Navodno je menadžer Milana Mino Raiola prošlu cijelu sedmicu boravio u Londonu, gdje je završavao transfer Fabregasa u Milano, da bi ovog vikenda nekoliko čelnika Barcelone posjetilo London u nadi da će osigurati transfer, ali do toga nije došlo.

Sunday 24 July 2011

Castelazzi na vratima Intera u Superkupu!

Ozljeda Emiliana Viviana neugodno je iznenadila čelnike Intera, bivši će vratar Bologne zbog ozljede koljena, izbivati sa terena pola godine, te će po svemu sudeći na vratima Intera u utakmici Superkupa protiv Milana, 6.kolovoza, vrata Intera braniti iskusni Luca Castelazzi.

Iz Intera su objavili kako će se svi igrači koji su nastupali na Copa Americi, momčadi pridružiti tek 7.kolovoza, dan kasnije od utakmice Superkupa. To znači da Gasperini na raspolaganju neće imati ni Julia Cesara.

Iz Intera nisu zatražili od Cesara da se ranije vrati sa odmora. Tako će na vratima Intera u Pekingu biti iskusni Castelazzi, koji se prošle godine pridružio Interu, te branio 15 utakmica i primio 15 pogodaka.

No, Castelazzi se također lakše ozlijedio, u susretu bez pogodaka između Intera i Galatasaraya, 4.izbor Intera je Orlandoni.

Milan će u Peking putovati bez Mexesa i Flaminija.

Montolivo sve bliži Milanu! Lazzari novi igrač Fiorentine

Čini se kako je Milan sve bliži potpisu sa talijanskim reprezentativcem Riccardom Montolivom, pošto je Fiorentina već dovela Lazzarija iz Cagliarija, kao njegovu moguću zamjenu, te također pregovaraju oko Alberta Aquilanija sa Liverpoolom.

La Nazione navodi kako će Montolivo kad-tad napustiti 'Viole' , te da bi iz Milana što prije željeli finalizirati transfer, možda čak ovaj tjedan. No, ne slažu se sa uvjetima Fiorentine.

il Corriere dello Sport navodi kako su 'Rossoneri' za Montoliva ponudili 5.5 mil.€ + suvlasništvo nad Paloschijem (2.5 mil.€) no da su to iz Fiorentine odbili, te izjavili kako žele 10 mil.€ u kešu.

Corriere dello Sport također navodi, kako bi u slučaju neupsjeha oko Montoliva, potpredsjednik Milana Adriano Galliani, put na Audi kup u Munchen iskoristio za dovođenje njemačkog veznjaka Bastiana Schweinsteigera čija se vrijednost procjenjuje na cca 40 milijuna eura.

La Gazzeta dello Sport u današnjem izdanju (nedjelja) navodi kako je 40 % mogućnosti da je Montolivo Mister X, te da će on pojačati redove Milana. Ganso je 2. sa 20 %, slijede Fabregas sa 15 %, Pastore sa 10 % i Hamšik sa 5 %.

Gattuso: 'Leonardo se prema meni odnosio, kao prema djetetu'

Nije tajna kako je odnos između Gattusa i Leonarda bio loš za vrijeme njegova mandata na poziciji trenera Milana, a situacija se pogoršala kada je Leonardo preuzeo ekipu Intera.

Gattuso je već kažnjen zbog pjevanja uvredljivih pjesama protiv Leonarda, kod kojeg je 'Rino' redovito utakmice pratio sa klupe za pričuve.

''Bilo bi bolje da mi je Leonardo izravno rekao kako na mene ne računa. Već se prema meni odnosio kao prema igraču iz mlađih kategorija.'' - rekao je Gattuso za il Corriere dello Sport.

'Rino' je razmišljao o odlasku iz Milana, na kraju mandata Leonarda, no tada novi trener Massimiliano Allegri razuvjerio ga je riječima: 'Ostani, ne budi glup!' i sada Gattuso bilježi svoju 13. sezonu u dresu 'Rossonera.'

''Milan mi je pružio puno toga, ali i ja sam mnogo dao za Milan. Zbog Milana sam odbio mnoge ponude, Milanello je moj dom. Nije sve u novcu.'' - zaključio je 33-godišnjak.


'Ibrahimović se već vratio u formu!'

'Rossoneri' su počeli sa teškim pripremama, kako bi što spremniji dočekali utakmicu Superkupa protiv Intera 6.kolovoza i utakmicu protiv Bayern Munchena na Audi kupu 26.srpnja.

Kako javlja Sky Sport 24, jedan od najbolje fizički spremnih igrača je švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović, koji je prije nekoliko dana zabio 2 gola protiv niželigaša Solbiatesea, a danas je na treningu bio odlično raspoložen, te je u jednoj akciji, u nekoliko poteza 'izbacio' pola igrača protivničke momčadi.

Philippe Mexes i Stephan El Shaarawy treniraju s ostatkom momčadi iako imaju ozljedu koljena. 'Faraon' bi trebao putovati s momčadi na Audi kup, dok se Mexesov povratak očekuje početkom rujna.

Thiago Silva, Robinho, Pato i Mario Yepes sutra se vraćaju u trening kamp.

Gattuso: 'Kaka bi se iznova rodio da se vrati u Milan!'

Gennaro Gattuso, nogometaš talijanskog prvaka Milana, pozvao je čelnike svoga kluba da naprave sve što je u njihovoj moći i da pokušaju vratiti Brazilca Kaku u Milan...

Dok je igrao na San Siru, od 2003. do 2009. godine, Kaka je bio nositelj Milanove igre. Vodio je klub i prema naslovu prvaka Europe, a bio je proglašavan i za najboljeg svjetskog nogometaša.

No, problemi za njega su krenuli kada je ostvario transfer i prešao u madridski Real. Redale su se ozljede, kao i nepovjerenje tamošnjih trenera.

Niti dan danas Jose Mourinho previše ne vjeruje u Kaku, te je stalno aktualan njegov odlazak iz glavnog španjolskog grada.

- Kaka bi se iznova rodio kada bi se vratio kod nas, u Milan. Apeliram na sve koji mogu utjecati na to da se Kaka vrati u naš sastav. Bio bi to najveći mogući dobitak. Malo je na svijetu takvih nogometnih majstora, a njega u Realu očigledno ne poštuju - zavapio je Gattuso.

A.C. Milan - roster 2011./12. - 2.dio

Marc van Bommel

Broj dresa: 4

Pozicija: Defanzivni vezni

Datum rođenja: 22.4.1977.

Mjesto rođenja: Maasbracht, Nizozemska

Visina: 1,87

Težina: 85 kg


Gennaro Gattuso

Broj dresa: 8

Pozicija: Defanzivni vezni

Datum rođenja: 1.9.1978.

Mjesto rođenja: Corigliano Calabro, Italija

Visina: 1,77

Težina: 77 kg



Clarence Seedorf

Broj dresa: 10

Pozicija: Ofanzivni vezni

Datum rođenja: 1.4.1976.

Mjesto rođenja: Paramaribo, Suriname

Visina: 1,76

Težina: 76 kg


Mathieu Flamini

Broj dresa: 16

Pozicija: srednji /defanzivni vezni

Datum rođenja: 3.7.1984.

Mjesto rođenja: Marseille, Francuska

Visina: 1,78

Težina: 67 kg



Ignazio Abate

Broj dresa: 20

Pozicija: Desno krilo / desni bek

Datum rođenja: 11.12.1986.

Mjesto rođenja: Sant' Agata de' Goti, Italija

Visina: 1,80

Težina: 73 kg


Massimo Ambrosini (C)

Broj dresa: 23

Pozicija: Defanzivni vezni

Datum rođenja: 29.5.1977.

Mjesto rođenja: Pesaro, Italija

Visina: 1,82

Težina: 72 kg


Kevin Prince Boateng

Broj dresa: 27

Pozicija: Ofanzivni vezni / srednji vezni

Datum rođenja: 6.3.1987.

Mjesto rođenja: Berlin, Njemačka

Visina: 1,85

Težina: 86 kg


Urby Emanuelson

Broj dresa: 28

Pozicija: Lijevo krilo / lijevi bek

Datum rođenja:16.6.1986.

Mjesto rođenja: Amsterdam, Nizozemska

Visina: 1,76

Težina: 68 kg


NAPAD


Alexandre Pato

Broj dresa: 7

Pozicija: Napadač

Datum rođenja: 2.9.1989.

Mjesto rođenja: Pato Branco, Parana, Brazil

Visina: 1,79

Težina: 71 kg


Filippo Inzaghi

Broj dresa: 9

Pozicija: Napadač

Datum rođenja: 9.8.1973.

Mjesto rođenja: Piacenza,Italija

Visina: 1,81

Težina: 74 kg


Zlatan Ibrahimović

Broj dresa: 11

Pozicija: Napadač

Datum rođenja: 3.10.1981.

Mjesto: Malmo, Švedska

Visina: 1,92

Težina: 84 kg


Alberto Paloschi

Broj dresa: 43

Pozicija: Napadač

Datum rođenja: 4.1.1990.

Mjesto rođenja: Chiari, Italija

Visina: 1,75

Težina: 68 kg



Robinho

Broj dresa: 70

Pozicija: Playmaker / Napadač

Datum rođenja: 25.1.1984.

Mjesto rođenja: Sao Vicente, Brazil

Visina: 1,72

Težina: 60 kg


Stephan El Shaarawy

Broj dresa: 92

Pozicija: Napadač

Datum rođenja: 27.10.1992.

Mjesto rođenja: Savona, Italija

Visina: 1,78

Težina: 72 kg


Antonio Cassano

Broj dresa: 99

Pozicija: Napadač

Datum rođenja: 12.7.1982.

Mjesto rođenja: Bari, Italija

Visina: 1,75

Težina: 73 kg

NA POSUDBI

Didac Vila (Espanyol, 30.6.2012.)

Giacomo Beretta (Genoa, 30.6.2012.)

Andrea Ganz (Genoa, 30.6.2012.)

Rodney Strasser (Lecce, 30.6.2012.)

Simone Verdi (Torino, 30.6.2012.)

Nnamdi Oduamadi (Torino, 30.6.2012.)

Alexander Merkel (50% / 50 % vlasništvo sa Genovom - 30.6.2012.)


Saturday 23 July 2011

Milan sprema ponudu za Schweinsteigera?

Prema pisanju Corriere dello Sporta, talijanski nogometni prvak Milan sprema ponudu za Bayernova veznjaka Bastiana Schweinsteigera (26) tešku 25 milijuna eura... "Rossoneri" bi navodno trebali službeno poslati ponudu bavarskom klubu početkom sljedećeg tjedna, a Bayern bi u tom slučaju mogao odgovoriti tijekom Audi Cupa koji će se u utorak i srijedu održati u Münchenu, a na kojem će sudjelovati i Milan (uz Bayern, Barcelonu i Internacional).

Ipak, prema pisanju Bilda, gotovo je nemoguće očekivati da će Bayern pristati na prodaju Schweinsteigera koji je u prosincu prošle godine produljio ugovor do ljeta 2016.

Friday 22 July 2011

Prosječno 53,528 tisuća 'Rossonera' na utakmicama Milana!

Sezona u kojoj je Milan osvojio naslov prvaka Italije, bila je dobra i što se posjećenosti utakmica tiče. 'Rossoneri' su ove sezone imali najveću podršku s tribina, u prosjeku je Milan pratilo 53, 528 tisuća ljudi.

San Siro prima 80,074 gledatelja, a Derby della Madoninna održao sve dvaput ove sezone, a navijača Milana oba je puta bilo više.

Europski i španjolski prvak Barcelona, ima najveću posjećenost, koja prosječno broji 80, 153 tisuća gledatelja po utakmici. Prati ih iznenađenje sezone dortmundska Borussia sa 79,250 tisuća gledatelja, nakon njih dolaze Manchester United i Real Madrid.

Milan je po posjećenosti 9. momčad, Inter 11., Napoli 17. , Roma 43. , Lazio 51.....
Cijeli popis pogledajte ovdje.

Allegri: 'Pirlova zamjena bit će vrhunski igrač!'

"Pirlo je otišao, budite sigurni da će ga zamjeniti isto tako dobar igrač'' - rekao je trener talijanskog prvaka.

Da li je u pitanju "Mister X" teško je reći, ali čini se da Allegri ima na umu nešto drugo.

Talijanski mediji su uvjereni da će sljedećeg tjedna dres Milana obući, sad već bivši kapetan Fiorentine, Riccardo Montolivo.

On je ušao u posljednju godinu ugovora sa Toskancima, ne želi ga produžiti pa je njegovo ime na 'transfer listi.'

'Nole po Roland Garros, Milan po Ligu prvaka!'

Đoković je prvi put u posjeti trening kampu Milana.

"Upoznao sam igrače, ali nikada nisam bio ovdje. Eto, na neki način sam ispunio san" - rekao je Nole talijanskim medijima.

Osvajač Wimbledona dodao je da je veoma sretan i da navija za najbolji klub na svijetu.

"Milan nema premca, dogovorio sam se sa Ibrom. Sljedećeg proljeća osvojit ću Roland Garros ,a Milan će postati prvak Europe" - otkriva Đoković 'pakt' sa Zlatanom Ibrahimovićem.

Ove su se zime u Dubaiju dogovorili da Nole osvoji Wimbledon, a da Milan uzme dugo čekanu titulu u Italiji.

Kako je uopće Nole počeo navijati za Milan?

"Od malih nogu sam 'Rossonero' zahvaljujući ocu. On je veliki navijač Milana pa je to prenio na mene.'' - otkrio je Novak.

Tko mu je idol?

"Ibrahimović, naravno. Volim sve igrače, Pata, Cassana, Robinha, ali i legende kakvi su Nesta, Inzaghi, Rino Gattuso i Ambrosini. Mnogo očekujem ove sezone od ekipe, nadam se novim trofejima" - završio je Đoković.

'Nole' posjetio Rossonere - foto & video







Raiola i Galliani krenuli po Cesca?


Unatoč tome što su iz Milana dugo negirali mogući transfer Cesca Fabregasa u svoje redove sada se priča potpuno okrenula.

Kako izvještavaju talijanski mediji Galliani je zajedno sa Raiolom dogovarao veliki posao koji je u ponedjeljak naveče dobio zeleno svjetlo od strane predsjednika Berlusconija.

Naime i pored kazne koja je izrečena njegovoj firmi "Fininvest" predsjednik se izgleda odlučio na potrošnju pa je Raioli dao zadatak da tokom narednih mjesec dana na "San Siro" dovede,ni manje ni više nego Cesca Fabregasa.

Raiola je naime rekao kako bi posao sa Arsenalom mogao zaključiti uz cifru od 35 miliona eura koje bi Milan isplatio u 4 rate.Igrač bi potpisao ugovor na 5 godina,a tokom tih pet godina u Milanu bi primao 7 miliona eura godišnje.Jedino bi više od njega primao Zlatan Ibrahimović.

Berlusconi takođe ima veliku želju da pojačanje predstavi 21.augusta na meču između Milana i Juventusa koji se igra u okviru "Trofeo Berlusconi" turnira.Galliani sada ima sve potrebne uslove za početak zahtjevnih pregovora tokom kojih prvo mora izbaciti iz utrke Barcelonu,a zatim ubijediti čelnike Arsenala da puste svog kapitena i najboljeg igraca.Uz ovo važno je napomenuti i da je Barcelona osigurala usluge Alexis Sancheza i vjeruje se da Barcelona više nema dovoljno novca za dovođenje Cesca.

NAPOMENA:Ovo su i dalje samo špekulacije,novine svašta pišu ali sve će se znati do kraja augusta.

Ferguson hoće Gansa!


''Rossoneri'' su izgleda dobili konkurenciju za transfer prespektivnog brazilskog playmakera.

Bilo izvjesno da će na ''San Siro'', sada više nije. Manchester United se izgleda upustio u trku za potpisom Paulo Henriquea Gansa iz Santosa, a ponuda navodno ''visi u vazduhu''.

Ukoliko United ne uspije da privoli Inter da proda Wesley Sneijdera, okrenuće se Gansu. Mladi Brazilac je već usko povezan sa Milanom, pominje se cifra od 26 miliona funti, a izgleda da su sada ''crveni đavoli'' bacili oko na njega. Ofanzivni veznjak Santosa je spreman da krene put Evrope, iako brazilski klub želi da ga zadrži bar do januara.

Zamparini: "Pastore je gotova stvar"


Prvi čovjek Sicilijanaca potvrdio je medijima da je ''jedan veliki evropski klub'' ponudio veliki novac kako bi doveo argentinskog veznjaka.

Palermo očekuje da proda Javiera Pastorea za desetak dana, za oko 50 miliona eura! Tu informaciju otkrio je predsednik tog kluba, Mauricio Zamparini.

Budućnost argentinskog reprezentativca je predmet špekulacija već duže vrijeme i konačno će biti stavljena tačka.

''Jučer sam razgovarao sa jednim evropskim velikanom i oni će platiti između 45 i 50 miliona eura za Pastorea. Mislim da će sve biti gotovo za desetak dana'', rekao je on.

Pastore je 2009. godine u Palermo došao iz Huraccana.

A.C. Milan - roster 2011./12. - 1.dio



VRATARI

Marco Amelia

Broj dresa: 1

Pozicija: Vratar

Datum rođenja: 2.4.1982.

Mjesto rođenja: Frascati, Italija

Visina: 1, 90

Težina: 90 kg



Flavio Roma


Broj dresa: 30

Pozicija: Vratar

Datum rođenja: 21.6.1974.

Mjesto rođenja: Rim, Italija

Visina: 1,91

Težina: 86 kg


Marco Abbiati

Broj dresa: 32

Pozicija: Vratar

Datum rođenja: 7.8.1977.

Mjesto rođenja:
Abbiategrasso, Italija

Visina: 1,91

Težina: 92 kg




OBRANA


Taye Taiwo

Broj dresa: 2

Pozicija: Lijevi bek

Datum rođenja: 16.4.1985.

Mjesto rođenja: Lagos, Nigerija

Visina: 1,83

Težina: 81 kg


Philippe Mexes

Broj dresa: 5

Pozicija: Stoper

Datum rođenja: 31.3.1983.

Mjesto rođenja: Touluse, Francuska

Visina: 1,87

Težina: 82 kg




Allesandro Nesta

Broj dresa: 13

Pozicija: Stoper

Datum rođenja: 19.3.1976.


Mjesto rođenja: Rim, Italija

Visina: 1,87

Težina: 79 kg



Massimo Oddo

Broj dresa: 17

Pozicija: desni bek - panj

Datum rođenja: 14.6.1976.

Mjesto rođenja: Città Sant’Angelo, Italija

Visina: 182 cm

Težina: 76 kg

Gianluca Zambrotta
Broj dresa: 19

Pozicija: Desni / lijevi bek

Datum rođenja: 19.02.1977

Mjesto rođenja: Como, Italy

Visina: 181 cm

Težina: 76 kg



Daniele Bonera

Broj dresa: 25

Pozicija: Stoper / desni bek - panj br.2

Datum rođenja: 31.5.1981.

Mjesto rođenja: Brescia, Italija

Visina: 1,83

Težina: 74 kg



Thiago Silva

Broj dresa: 33

Pozicija: Stoper
Datum rođenja: 22.9.1984.

Mjesto rođenja: Rio de Janeiro, Brazil

Visina: 1,83

Težina: 79 kg




Ricardo Ferreira

Broj dresa: 55

Pozicija: Stoper

Datum rođenja: 25.11.1992.

Mjesto rođenja: Mississauga, Kanada / državljanstvo: portugalsko

Visina: 1,90

Težina: 87 kg


Mario Yepes

Broj dresa: 76

Pozicija: Stoper

Datum rođenja: 13.1.1976.

Mjesto rođenja: Cali, Kolumbija

Visina: 1,86

Težina: 83 kg



Luca Antonini

Broj dresa: 77

Pozicija: desni / lijevi bek - panj br.3

Datum rođenja: 8.4.1982.

Mjesto rođenja: Milano, Italija

Visina: 1,82

Težina: 70 kg

USKORO STIŽE I 2.DIO SA IGRAČIMA VEZNOG REDA I NAPADA