Stranice

Thursday 30 June 2011

Nasri nova meta Milana !


Galliani je posjetio Pariz, a italijanski mediji špekulišu da je razlog posete fudbaler Arsenala, Samir Nasri.Nasrija su povezivali sa mnogim klubovima prethodnih dana, sada je u igri i Milan, kako prenosi Corriere dello Sport.Rimski časopis je prenio da je Adriano Galliani posjetio glavni grad Francuske u vezi sponzora, ali je, takođe, iskoristio priliku da se pozabavi pitanjima oko transfera.

Galliani je nedavno izjavio da Hamšik i Kaka' neće preći u Milan.Milan je navodno bio u kontaktu sa Arsenalom u vezi transfera dvadesetčetvorogodišnjeg francuskog fudbalera, Samira Nasrija.Ukoliko ne produži ugovor, Arsène Wenger bi ga najradije prodao, a Manchester United je, takođe, veoma zainteresovan za bivšeg fudbalera Olimpique Marseilla.

Kaka' seli u Tursku ?!


Ambiciozna turska ekipa Galatasaraya sprema se dati ponudu Real Madridu za njihovu brazilsku zvijezdu Kaku.Španski AS piše danas da trener Galatasaraya Fatih Terim vidi Kaku kao svoj prvi prioritet na listi pojačanja za narednu sezonu.Real je ohrabrio potencijalne kupce nagovještajem da je Kaka na prodaju, ukoliko za njega dođe odgovarajuća ponuda.Madridska ekipa Kaku bi mogla prodati za oko 40 miliona eura, a Galatasaray ima sredstava i za plaćanje te sume, ali i za platu za brazilskog reprezentativca. Za Kaku su zainteresirani i Chelsea,Milan i francuski PSG.

Drogba ostaje u Londonu ?!


Bjelokošćaninu Didieru Drogbi (32) Chelsea sprema novi jednogodišnji ugovor, čime bi se trebale okončati špekulacije kada je u pitanju njegova budućnost u Londonu.

Drogba je još od dolaska ruskog tajkuna Romana Abramoviča postao sastavni dio Chelseaja. No, imenovanjem Andresa Villas-Boasa za trenera pokrenule su se špekulacije kako će Drogba ovog ljeta otići sa Stamford Bridgea.

Nije tajna da ga žele turski Galatasaray i talijanski prvak Milan dok je njegov bivši klub Marseille spreman učiniti sve da ga vrati na Veledrome.No, da bi se takvim špekulacijama stalo u kraj, uprava Chelseaja sprema jednogodišnje produženje ugovora 32-godišnjem napadaču. Navodno su već održani pripremni razgovori, te se očekuje uskoro da započnu i formalni razgovori.

Ekskluzivno: Predstavljen drugi i treći dres Milana za sljedeću sezonu!



































Diarra želi u Englesku !


Vezni igrač madridskog Reala Lassana Diarra još se uvijek nada da će za njega doći ponuda Manchester Uniteda.

Marca piše danas kako Real užurbano radi na pronalasku kupca za Diarru, kako bi spremili dovoljno novca za Benficinog Fabia Coentraa, kojeg Mourinho želi dovesti u Madrid. Za Diarru su zainteresovane ekipe Galatsaraya,Milana i Juventusa, ali je ponuda Torineza u visini od 15 miliona eura odbijena. Manchester United također prati situaciju, ali Sir Alex Ferguson sigurno za ovog igrača neće dati 25 miliona eura koliko traži Real.

Wednesday 29 June 2011

Thiago Silva: 'Ovo je najbolji dio moje karijere!'

U dvije godine koje je proveo u Milanu, zahvaljujući trenerima Leonardu i Maxu Allegriju, te naravno Allesandru Nesti - Thiago Silva postao je jedan od najboljih, a po nekima i najbolji stoper na svijetu.


No, nije Thiagu u karijeri nije bilo lako. 2006. godine stigao je u Europu, no nije zadovoljio struku, te se vratio u Fluminense. 


''Ovo je najbolji dio moje karijere.'' - rekao je Thiago za brazilske medije.


''Kad sam igrao u Dynamo Moskvi, 6 sam mjeseci proveo u bolnici i mislio sam da više nikada neću zaigrati nogomet.'' 


''Danas se osjećam kao vrlo uspješan igrač, uvijek sam se želio dokazati u Europi. Također, vrlo sam sretan svojim igrama u nacionalnom dresu. '' - rekao je Thiago. 


Thiago Silva, Robinho i Alex Pato kao i mlade nade Brazila: Neymar i Ganso nastupat će za Brazil na Copa Americi, pod 'trenerskom palicom' Mana Menezesa. Imat ćete ih priliku pratiti od 3.srpnja kada igraju prvu utakmicu. 


Youtube po prvi put prenosi utakmice Copa Americe u cijelosti. 


-> http://www.youtube.com/copaamerica  ovo je kanal na kojem će biti sve utakmice Copa Americe, kao i isječci sa utakmica.

Raspored Milana u pred-sezoni

Većina igrača Milana, trenutno je na odmoru, svi osim južnoamerikanaca koji su na pripremama za Copa Americu. Početak nove sezone će stići vrlo brzo, pa će zato 'Rossoneri' odigrati nekoliko prijateljskih susreta u pred-sezoni. 


12.srpnja Massimiliano Allegri okupiti će momčad u Milanellu, a nekoliko dana nakon toga čeka ih susret protiv lokalnog tima, čiji teren nije daleko od Milanella, u kojem će po običaju kao i zadnjih godina 'Rossoneri' biti u karanteni. 


Prvi važniji susret i pravi ispit za 'Rossonere' bit će utakmica Audi kupa na Allianz Areni protiv Bayerna M. 26.srpnja, finalni susret tog kupa održat će se dan kasnije, kao i susret za treće mjesto.


Nakon toga igrači Milana vraćaju se u Italiju, a 1.kolovoza odlaze u Peking gdje će 5 dana kasnije biti održana utakmica Talijanskog Superkupa, između osvajača Serie A; Milana i osvajača Talijanskog kupa; Intera.


Nakon derbija, u Švedskoj ih 14.kolovoza očekuje matični klub Zlatana Ibrahimovića; Malmo FF. 


Zatim ih očekuje još jedan susret s Interom, no tu će biti i Juventus. 18.kolovoza u Bariju održava 'Trofeo TIM' - ljetni turnir na kojem sudjeluju Juventus, Milan i Inter. 


Još nije objavljen samo datum održavanja kupa 'Trofeo Luigi Berlusconi' koji se svakog ljeta održava u čast oca Milanova predsjednika Silvia Berlusconija.

Službeno: Onyewu iz Milana u Sporting

Portugalski prvoligaš Sporting iz Lisabona potvrdio je da je potpisao trogodišnji ugovor s dosadašnjim nogometašem Milana Oguchijem Onyewuom (29)... 

Američki reprezentativac u Lisabon dolazi kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s "rossonerima" kojima se pridružio prije dvije godine, došavši iz belgijskog Standarda. Na San Siru se, međutim, nikad nije izborio za pravu priliku tako da je u siječnju otiošao na posudbu u nizozemski Twente.

- Sporting je klub s velikom poviješću i ambicijom. Želim mu pomoći da postane prvak - najavio je branič koji je skupio 59 nastupa za američku reprezentaciju. 

Tuesday 28 June 2011

Rasprava: Kako Vam se sviđa blog? Što bi maknuli, promijenili, dodali?

Skoro je godina dana otkad je osnovan ovaj blog - s namjerom ujedinjena svih navijača Milana iz Hrvatske, ali i šireg regiona. Krajem srpnja 2010. počeo sam sa pisanjem postova, što se više bližila jesen, zapostavio sam blog, na kojem sam opet počeo pisati početkom ove godine i od onda ne stajem sa radom. 
Kao što naslov kaže, zamislio sam da u komentare na ovaj post napišete kritike i primjedbe na blog i rad na njemu. Što Vam se sviđa, a što ne, što bi promijenili, što ostavili isto, a što dodali kako bi blog postao još bolji. 
                                                                                
                                                                        'S ljubavlju' admin bloga :D 

Galiani: 'Hamšik nije ništa rekao, teško je prevesti slovački!'

Mediji su prenijeli izjavu veznjaka Napolija; Mareka Hamšika, kako želi napustiti Napoli, te kako je spreman za veći klub i da mu transfer u Milan nebi bio problem. 
'Rossoneri' su već nekoliko puta porekli interes za Hamšika, a Adriano Galliani je prividno ostao miran i nakon ovakve izjave Hamšika.
''Hamšik nije ništa rekao, slovački je teško prevesti.'' - rekao je Galliani za Sky Sport 24.
Galliani misli kako Hamšik to nikad nije rekao, no niti Napoli ni Hamšik nisu demantirali ovu izjavu o Hamšikovoj želji za odlaskom. 

'Emanuelson ostaje u Milanu!'


Talijanski mediji zadnjih su dana često spominjali odlazak nizozemskog reprezentativca Urbya Emanuelsona iz Milana u Napoli, no igračev agent Brian Berkleef tvrdi da Nizozemac ne napušta Milanello. 
''Urby nije zainteresiran za odlazak u neki drugi klub. Nema nikakve istine u priči oko njegova trasnfera u Napoli.'' - rekao je Berkleef. 
'' On(Emanuelson) ima ugovor sa Milanom i želi ostati ovdje. Urby ima odličan odnos sa suigračima i trenerom i nitko nikad nije govorio o mogućem odlasku.'' 
25-godišnji Emanuelson je polivalentan igrač koji može igrati na poziciji lijevog beka ili lijevog krila. U Milan je stigao u siječnju ove godine iz Ajaxa ali se nije izborio za mjesto u prvih 11, te je odigrao tek nekoliko utakmicama prvenstva, dok je u Kupu zabio i gol.

Hamšik: 'Milan bi bio prijelomna točka moje karijere!'

U razgovoru za slovački dnevnik Pravda 23-godišnji je napadač Napolija i slovačke nogometne reprezentacije, Marek Hamšik, objelodanio da mu se ide u AC Milan... 

- Mlad sam ali dosad nisam ništa osvojio i rekao bih da je sazrelo vrijeme da počnem. Ne znam za koga ću igrati sljedeće sezone, ali znam da želim promijeniti sredinu – rekao je prilično rezolutno strijelac 11 prvenstvenih pogodaka prošle sezone. - Milan bio bio prijelomna točka moje karijere. Znam da me dopredsjednik Galliani i trener Allegri žele i da im se sviđam. Hamšika, nezaobilaznu kariku napolitanskoga napadačkog terceta, predsjednik kluba Aurelio de Laurentiis dosad nije, kao i njegove suigrače Ezequiela Lavezzija i Edinsona Cavanija, niti pomišljao prodavati. 

Monday 27 June 2011

Pato: 'Želim postati Milanova legenda!'

Brazilski nogometni reprezentativac Alexandre Pato progovorio je u razgovoru za Don Balon o Milanu, svojim planovima za budućnost, kao i treneru Massimilianu Allegriju, te suigraču Zlatanu Ibrahimoviću...   - Dolazak u Milan bio je za mene ostvarenje snova. Ne bih zamijenio Milan s niti jednim drugim klubom i želim nositi dres "rossonera" čim je dulje moguće. Sve dok me se ne zasite želim ovdje igrati – rekao je 21-godišnji brazilski napadač "rossonera".   - Kada sam čuo za interes Milana nisam tu priliku želio nipošto propustiti. Po dolasku ovdje započeo sam trenirati uz svoje idole, igrače poput Ronalda i Maldinija. Nije mi se bio nikakav problem ukolpiti jer je tada u Milanu bilo čak sedam Brazilaca.   Prošle je sezone Pato u Milanovo osvajanje "scudetta" ugradio 14 golova, a ističe da je to tek početak trofejne žetve.   - Ne mogu reći da nisam posebno sretan zbog osvajanja prošlogodišnjeg naslova jer je to nešto što sam očekivao otkako sam po prvi put odjenuo dres "rossonera". Sada želimo osvojiti Talijanski superkup, kao i Seriju A i Ligu prvaka sljedeće sezone.   - Trener Allegri je čovjek koji je pokazao veliki karakter, on je rođeni pobjednik i pokazao je to to dolaskom u Milan i osvajanjem "scudetta" u prvoj sezoni na klupi. Zlatan? S njim nemam problema. Igramo zajedno, stvaramo prilike i zabijamo golove. Imamo isti cilj, a to je pobjeda momčadi. Trener odlučuje hoće li nas zajedno uvrstiti u napad i s Ibrahimovićem nemam nikakvih problema.

Današnji Mister X je - Ji Sung Park

'Rossoneri' žele ojačati svoj vezni red za sljedeću sezonu, pošto žele biti konkurentni u tri važna natjecanja: Serie A, Kupu Italije i naravno Ligi prvaka. 


Kako tvrdi Tuttomercato Milan se uključio u utrku za veznim igračem Manchester Uniteda i kapetana reprezentacije Južne Koreje; Ji Sung Parka, koji je ranije ovog mjeseca bio povezivan sa Juventusom. 


Parkov ugovor sa Unitedom ističe 2012. godine, 30-godišnji Park je izrazio želju za ostankom, no nitko sa Old Trafforda mu se nije obratio u vezi produljenja ugovora. 

Maldini: 'Thiago Silva je najbolji!'

Milan je prošle sezone, nakon sedam godina osvojio Scudetto. U sezoni 203./04. ekipu 'Rossonera' su predvodili Cafu, Kaka, Rui Costa, Paolo Maldini i ostali. Ove je sezone momčad predvodio Thiago Silva. Brazilac je u paru sa Allesandrom Nestom bio nepremostiva prepreka za napadače ostalih momčadi. I trener Allegri je nedavno za Thiaga izjavio kako je jedan od najboljih stopera današnjice.


Paolo Maldini, koji je jučer navršio 43 godine, misli kako Milan ima najboljeg braniča svijeta. 
''Rossoneri će biti favoriti sljedeće sezone u Serie A. Imaju vrlo dobrog trenera, Thiago Silva je najbolji branič na svijetu, zbog njegove fizičke pripremljenosti i psihičkog stanja.''


Vječni kapetan je kasnije progovorio i o temi vezanoj uz Cassanov odlazak ili ostanak u klub: ''Cassano bi trebao ostati. Igrač njegovih kvaliteta i karakteristika trebao bi igrati u jakom klubu kao što je Milan.'' - rekao je Maldini. 


''Hamšik ili Ganso? Izabrao bih Gansa, iako ne znam puno o njemu. Obojica su odlični igrači. Također, sviđa mi se Tevez koji se uvijek žrtvuje za momčad i daje sve od sebe.''


'Il Capitano' je zaključio: '' Osjećam se vrlo dobro. Uživam sa obitelji, nogomet mi ne nedostaje nimalo.'' 

Milan sa samo dva stopera u pred-sezoni

12.srpnja 'Rossoneri' počinju sa pripremama za novu sezonu, a trener Massimiliano Allegri imat će velikih problema u obrani pošto će na raspolaganju imati samo dva stopera. 


Možda bi se tu mogao naći i Oguchi Onyewu, no on je vraćen s posudbe iz Twentea, a očekuje se da će otići na novu posudbu. 


Daniele Bonera i Allesandro Nesta su jedini stoperi koji su nastupali za Milan u prošloj sezoni u kojoj su 'Rossoneri' osvojili Scudetto. Dakle, Allegri će na raspolaganju imati samo dva od šest stopera koji su mu bili dostupni u prošloj sezoni. 


Iz Milana nisu uspjeli vratiti Davide Astorija iz Cagliarija koji je sada u njihovom potpunom vlasništvu, Sokratis je vraćen u Genou, Nicola Legrottaglie nije produžio ugovor, a Thiago Silva i Mario Yepes nastupaju na Copa Americi. 


Milan će vjerojatno moći računati na Maria Yepesa i Thiaga Silvu za utakmicu Superkupa protiv Intera, no Philipe Mexes trebao bi se vratit na teren tek početkom sljedeće sezone. 

Zambrotta: 'Fabregas je pravi igrač za nas!'

Navijači Milana i dalje ne znaju tko je 'Mister X' - igrač koji bi trebao pomoći Milanu u veznom redu nakon odlaska Pirla.


Adriano Galliani prije nekoliko dana je izjavio da je nemoguće da će španjolski reprezentativac i kapetan Arsenala; Cesc Fabregas doći u Milan, no Gianluca Zambrotta misli kako je upravo on pravi igrač za njegovu momčad. 


Zambrotta je za La Gazzettu dello Sport izjavio: '' Kako bi bili konkurentni u svim natjecanjima trebamo još jednog ili dvojicu igrača; nekoga tko će nadomjestiti nedostatak na poziciji kreativnog veznjaka nakon Pirlova odlaska. Imena? Fabregas bi bio najbolji izbor s obzirom na kvalitete. Bi li mogao doći? Možda.'' 

Onyewu odlazi u Sporting?

Reprezentativac SAD-a vratio se sa posudbe iz nizozemskog Twentea, no čini se da ga 'Rossoneri' ne namjeravaju zadržati u momčadi za sljedeću sezonu. 


Neki portugalski i belgijski mediji spominju kako je za usluge 29-godišnjeg stopera zainteresiran portugalski Sporting. Onyewu je u Milan stigao 2009. godine te odigrao samo jednu utakmicu; u Ligi prvaka protiv Zuricha, cijelu je sezonu 2009./10. bio ozljeđen te je postupio korektno i za tu sezonu nije primao plaću.


Ako Onyewu ode na posudbu u Sporting prije početka Audi kupa i Talijanskog superkupa; Massimiliano Allegri bi na raspolaganju mogao imati samo 2 stopera: Daniela Boneru i Allesandra Nestu, trebao bi im se pridružiti mladi Rodrigo Ely iz Primavera momčadi. 

Lamela napušta Buenos Aires !


Nakon dugih 110 godina u kojima ni jednom nisu igrali u drugoj ligi fudbaleri River Plate juče nisu uspjeli da u baražu za opstanak u najelitnijem razredu argentinskog fudbala nadoknade zaostatak od 2 gola protv ekipe Belgrana.

Suze,tuga i bijes obuzeli su legendarni stadion "El Monumental" koji je dugo vremena bio poprište mnogih velikih trenutaka ovog slavnog kluba.

Međutim nakon ispadanja iz lige,u Riveru su se iz ekonomskih razloga odlučili na prodaju igrača i to po maloj cijeni.Tako bi se mladi Erik Lamela čija je cijena u januaru iznosila 15 miliona eura sada mogao preseliti u Milan za 6 miliona eura.Mnogi mediji pisu da bi Milan mladog Lamelu mogao iskoristiti za dovođenje Mareka Hamsika,međutim teško da će se to desiti ako znamo da bi Milan uz jako malu svotu novca za koju bi doveo Lamelu mogao dovesti još jedno mega pojačanje koje će najvjerovatnije doći u augustu.

Pato hvali Allegrija !


Alexandre Pato koji se nalazi na pripremama sa reprezentacijom Brazila dao je intervju za španski časopis "Don Balon" u kojem je pohvalio dosadašnji rad trenera Massimiliana Allegrija koji je u svojoj debitantskoj sezoni na klupi "rossonera" osvojio Scudetto.

"Sa njim smo se svi lijepo osjećali.On je čovjek koji je pokazao veliki karakter,on je rođeni pobjednik i to je pokazao dolaskom u Milan gdje je u svojoj prvoj sezoni osvojio Scudetto."-rekao je Pato.

Sunday 26 June 2011

Leonardo gađa na visoko !


Leonardo Araujo, 42-godišnji donedavni trener nogometaša milanskog Intera, uskoro će i službeno postati sportski direktor uglednog francuskog ligaša, Paris St. Germaina.

U četvrtak bi se trebalo dogoditi predstavljanje javnosti Leonarda koji će, pak, u potpunosti kontrolirati cjelokupnu sportsku politiku kluba.

Poznato je da su bogati katarski vlasnici "ušli" u klub, te PSG ima velike naume tokom prijelaznog roka. Već duže vrijeme Lyon kupi glavninu slave u francuskom Le Championnatu. Nakon njihovih sedam godina vladavine prvak je prije dvije sezone postao Marseille, prošle je sezone najbolji bio Lille, a sada se PSG na velika vrata želi vratiti u sam vrh.

U tom pogledu su francuski mediji otkrili i na kojim pojačanjima već radi Leonardo. Brazilac želi u PSG dovesti sunarodnjaka Kaku iz Reala, pa Argentinca Pastorea iz Palerma, te Talijana Borriella iz Rome. Za ovog posljednjeg se pisalo da je potpisao ugovor s Romom, nakon što se tamo vratio s posudbe iz Milana, no takvo što ipak nije istina. Roma nema ništa protiv prodaje Borriella.

Modrić ostaje na White Hart Laneu ?!


Tottenham je spreman hrvatskog reprezentativca Luku Modrića učiniti najplaćenijim igračem u historiji kluba sa White Hart Lanea. Ukoliko se Modrić odluči da ove sezone ostane u redovima Tottenhama,

Pijetlovi ga namjeravaju platiti kao nijednog fudbalera u historiji ovog kluba. Predsjednik Tottenhama Daniel Levy održaće sastanak sa Modrićem kada se ovaj vrati sa okupljanja 6. jula, te će mu ponuditi sedmičnu platu u visini od 90.000 funti kako bi ga pokušao uvjeriti da ostane na White Hart Laneu.

Levy je poručio Modriću, Garethu Baleu i Aaronu Lennonu da ih Tottenham nema namjeru prodavati ovog prelaznog roka.

Voeller: "Prodat ćemo Vidala ali..."

Sportski direktor Bayer Leverkusena Rudi Voeller danas je izjavio:

"Mnogi kluboovi su zainteresirani za Vidala,mi ćemo ga prodati
ali nećemo žuriti.Odlučio sam čekati prije prihvatanja ponuda.Dogovor između one ekipe koja najviše ponudi će se desiti naakon Copa Americe.Nadam se da će do tad Vidalova tržišna cijena porasti".


Copa America završava 24.07 i na nama je da čekamo i da vidimo da li će Milan poslati veću ponudu za sjajnog čileanca.

Ernesto Bronzetti: Ganso će preći u Milan !


Talijanski nogometni stručnjak je uvjeren da će Brazilski playmaker preći u Milan i da će Galliani održati svoje obećanje,da će dovesti Gansa u Milan iako je sa druge strane uprava Santosa izjavila da će zadržati i Gansa i Neymara.

Ganso je nedavno demantovao navode u kojima ga je La Gazzetta dello Sport citirala riječima: "Želim pobijediti Barcu i onda preći u Milan u januaru" .

Sa druge strane Bronzetti je siguran u dolazak prazilca u Milanello,rekao je:"Kad Galliani prozove jednog igrača,on to ne uradi bezveze,mislim da neće biti problema oko Gansa".


Ranije ove sedmice Galliani je priznao da mu se Ganso jako sviđa.
Playmaker je sa Santosom vezan do 2015 godine a Milan je takođe bio povezivan i sa dolaskom mađara Hamsika iz Napolija i belgijanca Axela Witsela u cilju pojačavanja veznog reda.

Milan u lovu na Danila !


Izgleda da je Milanu prioritet iz Santosa ovo ljeto dovesti Danila. Danilo je 19-godišnji brazilac koji je ove sezone za Santos igrao sjajno.Danilo je postigao odlučujući gol u finalu Copa Libertadoresa i time donio Santosu titulu.

Danilo igra na poziciji desnog beka ali može da igra i u veznom redu. Izgleda da je dolazak El Shaarawya zapečatio sudbinu Gansa i sve je izvjesnije da će on ostati u Brazili,bar što se tiče ljetnog prelaznog roka.

Dovođenje Danila će biti problematično dovesti iz istog razloga kao i Gansa,i on je non EU igrač. Ugovor Danila je podijeljen na tri dijela tako da 37.5% njegovog ugovora ima Santos,37.5% ugovora ima DIS a ostatak pripada njegovom prijašnjem klubu club America.

Mladi talentirani brazilac je usko vezan za Santos,iako je Gazzeta jučer izjavila da je Milan još u januaru imao dogovor sa brazilskom ekipom,Santos je izjavio da žele da otkupe dio ugovora koji je u vlasništvu Americe.

Da li će Milan dovesti Danila ili Gansa,odluku će donijeti FIGC !

Saturday 25 June 2011

Allegri dobija financijsku podršku !


Prvak Italije, Milan spremio je budžet za prelazni rok.Prema informacijama sa Goal.com sportski menadžment "Rossonera" će moći da potroši do 50 miliona eura za dovođenje novih igrača.

Izvor sa "San Sira" je takođe naveo da potpredsednik Adriano Galliani i trener Massimiliano Allegri žele da angažuju "superzvijezdu", ali da neće da požuruju u tome.- Govorimo o sumi između 35 i 50 miliona eura koja je namjenjena dovođenju novih igrača.

Među tim fudbalerima biće i izvesni "Mr-x" - objasnio je izvor specijalizovanog internet sajta. Za sada se samo zna da će to, najveće pojačanje igrati u sredini terena.Do sada su kupljeni Phillippe Mexes, Taye Taiwo i Stephan El Shaarawy
.

Urby seli u Napulj?


Urby Emanuelson mogao bi napustiti Milan samo šest mjeseci nakon što je došao kao veliko pojačanje iz Ajaxa, pišu talijanski mediji.

Napoli je u potrazi za lijevim bekom nakon što nisu uspjeli dovesti Domenica Criscita iz Genoe, a navodno Emanuelsonov menadžer ponudio je svog klijenta klubu Aurelija De Laurentiisa.

Emanuelson bi mogao postati višak na San Siru. Rossoneri doveli Tayea Taiwa, što znači da će 25-gosišnji holanđanin preseliti na klupu ili u vezni red.

El Shaarawy rossonero !


Ofanzivni talijanski vezni igrač Stephan El Shaarawy (18) novo je pojačanje aktuelnog talijanskog nogometnog prvaka Milana.

U redove "rossonera" dolazi iz Genoe.El Shaarawy je stigao u Milan na jednogodišnju posudbu, uz opciju da na kraju sezone "rossoneri" i trajno otkupe njegov ugovor od Genoe.

U sklopu spomenutog posla koji je, nagađa se, Milan koštao deset miliona eura, u redove Genoe je na jednogodišnju posudbu otišao Alexandre Merkel.

El Shaarawy je rodom iz Savone i branio je boje talijanske U17 i U19 vrste, a otac mu je Egipćanin.

Brazilac blizu Milana ?!


Prema Brazilskim i Italijanskim medijima Rafael Toloi bi mogao potpisati za Milan.

Nakon neuspjeha oko dovođenja Astorija iz Cagliarija,Milan je u potrazi za odbrambenim igračem, a prema navodima Futnet.com.br Milan je blizu dovođenja Rafaela Toloia iz Goias Esporte Clube.


Čini se da je Milan spreman za mladog 20-godišnjeg brazilca ponuditi 8.000.000 €.


Toloi je za Brazilsku u-20 reprezentaciju odigrao više od 100 utakmica i privukao je interes nekoliko klubova iz Italije. Prema medijima Lazio je bio ponudio 6.000.000 € za Toloia ali je ta ponuda odbijena.
Smatra se da je Milan u završnim pregovorima oko brazilčevog kluba ali ni jedan klub nije potvrdio ni demantovao ove tvrdnje.

Friday 24 June 2011

Allegri hvali El Shaarawya

18-godišnji Stephan El Shaarawy bio je jedan od najboljih igrača Serie B prošle sezone, te je Padovi pomogao da dođe do razigravanja za ulazak u Serie A. 


Svojim je dobrim igrama zapeo za oko mnogim klubovima, a iz Milana nisu tratili vrijeme te su odmah otkupili polovicu njegova ugovora.


''El Shaarawy je vrlo dobar, jednog dana bit će najbolji. Vrlo je mlad i kvalitetan; jedan je od igrača koji su potrebni za momčad kao što je Milan.''  - rekao je Allegri za Gazzettu dello Sport. 


''Stephan je još mlad, proučit će okruženje, Milano itd. Mislim da je odgovoran te da nije svojeglav, kad Milan kupuje igrače ne gleda samo njihove sposobnosti na terenu.'' - zaključio je Allegri. 

Milan zagrizao za Moutinha ?!


Kako navode novine u Portugalu,Milan i Chelsea u svojim redovima žele veznjaka Porta, Joao Moutinha.

24-godišnjak je bio glavni igrač Porta u njihovom nepobjedivom nizu prošle sezone,u kojem su osvojili triplu krunu.

Chelsea se nada da će uz Andre Villas Boasa u London stići i Moutinho i Falcao a Milan sa druge strane se nada da će uspjeti Chelsea-u poremetiti planove i u svoje redove dovesti Moutinha. Porto bi želio u svojim redovima da zadrži sjajnog Moutinha ali uz Chelsea i Milan,izvjesno je da će sjajni portugalac napustiti Portugal.Ko će pobijediti u utrci za portugalcem,pred nama je da saznano...

Galliani želi drugu zvijezdu što prije!

Zvijezda iznad klupskog grba u Italiji predstavlja deset osvojenih titula te zemlje i potpredsjednik Milana želi drugu zvjezdicu na dresu svog kluba što prije. Milanu nedostaju još dvije titule prvaka kako bi dostigli taj uspjeh. “Allegri mi mora obećati da će Milanu donijeti drugu zvijezdicu prije nego što to napravi Inter. Ovo je cilj na koji se Allegri mora fokusirati u sljedećim sezonama.' ' - rekao je Galliani. 
Inter sa svojih 18 titula prvaka također  ima jednu zvijezdu na dresu, dok Juventus sa svojih 27 titula jedini od talijanskih klubova ima dvije zvijezde iznad svog grba.

Bayer odbio Milanovu ponudu za Vidala !


U zadnje vrijeme se priča da bi Milan i Genoa moglu kupiti igrača Bayer Leverkusena,Arturo Vidala kao co-ownership,ali direktori oba kluba su to negirali.Adriano Galliani i Enrico Preziosi zajedno su rekli “Ne znam ko je Vidal” ali demant je stigao iz Leverkusena jer kako navodi Rudi Völler,sportski direktor Bayera, Milan je poslao službenu ponudu za Vidala.

“Nastojimo da zadržimo Vidala ali ukoliko dođe jedna velika ponuda,ozbiljno ćemo razmisliti o prodaji. Milanova ponuda teška 10 miliona eura nam nije bila dovoljna". Rudi Völler je također potvrdio interes Napolija za Vidala i nagovjestio da je cijena Vidala 15 miliona eura.

Ganso: 'Želim pobjediti Barcelonu, a nakon toga prijeći u Milan!'


Nogometna zvijezda u usponu Paulo Enrique Ganso, trenutno igrač Santosa i brazilske reprezentacije, izjavio je da želi prijeći u redove talijanskog prvaka početkom iduće godine...
- San mi je pobijediti Messijevu Barcelonu na Klupskom svjetskom prvenstvu i nakon toga zaigrati za Milan početkom siječnja 2012. godine – izjavio je Brazilac za La Gazzetta dello Sport.
Milanisti su pratili Gansa posljednjih šest mjeseci, ali ih je Brazilčeva ozljeda malo ohladila. Uostalom, Milan je svoje pojačanje, koje još skrivaju i nazivaju kodnim imenom Mr X, opisao kao klasičnoga lijevog veznog, a ne polušpicu kao što je Ganso. Tako da je pitanje da li će se taj transfer u siječnju ostvariti. 

Ibrahimović se vraća u Malmo; Milan igra prijateljski susret u Švedskoj!

Iz AC Milana su najavili da će u Švedskoj odigrati prijateljski susret sa Malmö FF , u nedjelju, 14. kolovoza u 18:30 , utakmica će biti priprema za sezonu 2011/2012 . 


"Ja sam vrlo zadovoljan pošto ću se uskoro vratiti u moj rodni grad, te igrati na  'mom' stadionu" - rekao je Zlatan Ibrahimović, koji je u Malmu igrao u mlađim uzrastima. '' Doći ćemo u Švedsku zabaviti ljude. '' - zaključio je Ibra. 


Milan nije odigrao službenu utakmicu u Švedskoj od 1996, kada su od Goteborga izgubili 2-1. Tu će utakmicu Milan igrati u punom sastavu, pošto će se vratiti igrači sa Copa Americe. Također, Milan nastupa u Minchenu, na 'Audi Cupu' 26. i 27. srpnja gdje će mu protivnici biti; Bayern Munchen, Barcelona i Internacional.



Thursday 23 June 2011

Službeno: Borriello u Romi 4 godine!

Prošlu je sezonu Marco Borriello u Romi odradio na posudbi iz Milana. Nove je poslodavce impresionirao zabivši 11 golova u 34 prvenstvena nastupa... 

Odlučili su stoga u rimskome nogometnom klubu otkupiti ugovor koji je 29-godišnji centarfor imao s Milanom. Platili su za to 10 milijuna eura i vezali ga novim četverogodišnjim ugovorom. Borriello je veći dio karijere proveo na posudbama kao Milanov igrač. Za talijansku je reprezentaciju dosad skupio sedam nastupa. 

Fiorentina u lovu na Cassana?

Antonio Cassano, iskusni Milanov napadač, snažno se posljednjih dana povezuje sa Fiorentinom, gdje bi mogao nastaviti karijeru.
Toskanski sportski direktor Pantaleo Corvino se, navodno, u srijedu navečer u jednom milanskom hotelu sastao sa Milanovim direktorom Ariedom Braidom. Smatra se da je tema bio upravo Antonio Cassano, kojeg Fiorentina želi već duže vrijeme. 

Unatoč tvrdnjama kako će Cassano ostati na San Siru, nagađa se da bi bivši Sampdorijin napadač mogao potražiti novu sredinu, jer bi samo redovitim igranjem u prvoj postavi mogao dobiti mjesto na popisu talijanskog izbornika za Europsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini. 

Cassano, uostalom, u Milanu ima strašnu konkurenciju. Redom su mu prepreke Zlatan Ibrahimović, Alexandre Pato, Robinho, Alberto Paloschi i iskusni Pippo Inzaghi. Prošle je sezone odigrao 17 utakmica, ali ukupno svega 921 minutu, što je 54 minute po utakmici.

Thiago Silva: 'Ostajem u Milanu do kraja ugovora!'

Thiago Silva rekao je kako će održati razgovore sa Milanom sljedećeg mjeseca kako bi ih uvjerio u svoju predanost dresu 'Rossonera.' Brazilski stoper povezivan je sa Barcelonom što je uznemirilo navijače Milana. Ipak, Silva ističe da će ostati na San Siru do kraja ugovora.  

"Ostat ću u Milanu do kraja ugovora, a onda ćemo vidjeti što će se dogoditi. Nedavno sam produžio ugovor do 2016. godine i to je dovoljno vremena da shvate da možemo ostati zajedno do kraja života" - rekao je Silva, dodavši:
"Sada sam koncentriran samo na Copa Americu, ali kada se vratim u Italiju, razgovarat ću sa Adrianom Gallianijem kako bi rasčistili stvari".

Paloschi ostaje u Milanu!

Talijanski U-21 nogometni reprezentativac Alberto Paloschi sada je u potpunom vlasništvu Milana. Na San Siru računaju na ovog mladog napadača. Milan i Genoa,  imaju taj običaj da zajednički kupuju igrače, pa je tako Paloschi bio pola Milanov, pola Genovin. No, Rossoneri su otkupili Genovinu polovicu i Paloschi je sada potpuno Milanov igrač. 


Iako se pretpostavljalo da će biti poslan na posudbu, on će ostati na San Siru. "Ne volim pričati o tržištu, ali mogu kazati kako će Paloschi ostati s Milanom" - rekao je Paloschijev agent Tulio Tinti.
  Paloschi će pokušati dobiti svoje mjesto u timu pored Alexandra Pata, Robinha, Zlatana Ibrahimovića, Antonija Cassana i Pippa Inzaghija.

Wednesday 22 June 2011

Roma kupuje Borriella za 10 milijuna eura?

Kako tvrdi Sky Sport 24 ; povremeni talijanski reprezentativac i napadača Rome volio bi i nakon posudbe ostati na Olimpicu.

29-godišnji Borriello prošlu je sezonu proveo na posudbi u Romi, nakon što su na San Siro stigli Robinho i Ibrahimović te je tako izgubio mjesto u momčadi.

Prvi dio sezone je odradio dobro, no u nastavku prvenstva je izgubio mjesto u napadu. Talijanski su mediji javljali kako nije u najboljim odnosima sa trenerom Vincenzom Montellom.

Dolaskom Luisa Enriquea na klupu Rome, Borrielo, koji je prošle sezone zabio 11 pogodaka, se nada mjestu u momčadi.

Galliani demantira: 'Nikad nismo bili zainteresirani za Hamšika!'

Milan je u svoje redove već doveo Taye Taiwa, Francuza Mexesa i Stephana El Shaarawya, a mediji svakodnevno donose nove informacije tko bi mogao biti sljedeće pojačanje. Danas je Adriano Galliani demantirao neke od mogućih transfera.

''Hamšik je bolji igrač od Pata? De Laurentiis je predsjednik Napolija pa je logično da tako razmišlja; Pato je trenutno igrač Milana, a Hamšik Napolija.'' - rekao je Galliani.

''Nikada nismo bili zainteresirani za Hamšika. Nije istina da smo zainteresirani za Vidala. Kucka je igrač Genoe, tako da neće nositi dres Milana. Drogba? Naš napad je dobar.''

Galliani je nakon toga rekao ponešto i o igračima Milana.

'' Strasser bi se mogao pridružiti Novari, kako bi stekao iskustva. Paloschi ostaje u Milanu. El Shaarawy će ostati u Milanu, vjerujem da je spreman za Serie A. Cassano? Nitko nema osigurano mjesto u prvih 11 Milana.'' - zaključio je Galliani.


Cagliari otkupio Astorijev ugovor?

Kako tvrdi Sky Sport 24, Milan i Cagliari su postigli dogovor oko Astorija, te će Cagliari platiti 4 milijuna eura Milanu za drugu polovicu ugovora.

Zadnjih nekoliko dana bilo je vrlo teško saznati gdje će Astori nastaviti karijeru, pošto su oba kluba bila zainteresirana za usluge talijanskog reprezentativca, no, čini se da su iz Cagliarija uspjeli 'uvjeriti' upravu Milana da im proda drugu polovicu Astorijeva ugovora.

Astori je ponikao u Milanovoj školi, a 2008. godine je prešao u Cagliari gdje je postao jedan od važnijih igrača momčadi. Odigrao je 80 utakmica i zabio 2 pogotka. Ranije je izjavio kako bi se volio vratiti u Milan, no kako stvari sada stoje čini se da će ostati u Cagliariju.

Milan i Genoa opet surađuju?

Nakon uspješnog dogovora oko Kevina Princa Boatenga, Stephana El Shaarawya i Alexandra Merkela, Genoa i Milan opet bi mogli surađivati. Ovaj put će pokušati dovesti reprezentativca Čilea i veznjaka Bayera iz Leverkusena.

Sky Sport Italia javlja kako bi iz Genoe i Milana pokušali dovesti Vidala, tako da bi bio u 50 % / 50 % vlasništvu. Za Vidala se zanimaju i Juventus i Bayern iz Munchena.

Očekuje se da su iz Leverkusena spremni ovo ljeto prodati 24-godišnjeg Vidala kojem sljedeće ljeto ističe ugovor, pa nebi htjeli ostati bez zarade. Procjenjuje se da je Vidalova vrijednosto od 12 do 15 milijuna eura.

Vidal je u dresu Bayera od 2007.godine odigrao 117 utakmica i postigao 15 golova.


Bozzo: 'Ništa od razmjene Cassano - Hamšik!'

Posljednjih dana govorilo se o razmjeni  Milana i Napolija, u kojoj bi Antonio Cassano i Marek Hamšik zamijenili sredine. No, menadžer napadača Rossonera  okarakterizirao je taj potez kao nemoguć.  Cassano je prošle sezone u 17 utakmica postigao četiri gola i upisao sedam asistencija, no unatoč tome ne prestaje se govoriti o njegovom odlasku sa San Sira. Ipak, prema riječima njegovog menadžera, ostat će u Milanu.

"Cassano će ostati u Milanu sve dok može biti koristan ekipi. Napoli? Rekao bih da su to samo izmišljotine medija. Ne postoji mogućnost razmjene između Hamšika i Cassana", rekao je Giuseppe Bozzo.

Tuesday 21 June 2011

Dolazi li Ganso? ; Odluka za tjedan dana

Talijanski nogometni savez - FIGC, sastat će se sljedećeg utorka (28.6.) te će odlučiti hoće li talijanski klubovi moći dovesti dva igrača bez europske putovnice u jednom prijelaznom roku, ili će pravilo ostati isto. 


Mnogi su se klubovi žalili kako ih to sprječava kako bi uspjeli u europskim natjecanjima,  a ako FIGC odobri ovaj prijedlog, bila bi to odlična vijest za Milan koji bi onda mogao dovesti Brazilca Gansa. 


Milan je već iskoristio pravo kupnje jednog igrača bez europske putovnice, a to je Nigerijac Taye Taiwo koji je u Milan stigao početkom prijelaznog roka.


Iz Milana se nadaju da bi Taiwo mogao dobiti francusku putovnicu, te bi se tako otvorilo mjesto za Gansa, koji je meta Milana već skoro 2 godine. 


21-godišnji Ganso, nastupat će ovog tjedna na završnici Copa Libertadores sa svojim Santosom, a također je na popisu brazilskog izbornika Mana Menezesa za Copa Americu koja počinje 1.srpnja ove godine. 

L'Equipe: Inter nudi 30 milijuna eura za Kaku, Real želi više

Kako je Real prije dvije godine za Kaku platio čak 68.5 milijuna eura, odšteta od "samo" 30 milijuna ne zadovoljava čelnike kluba iako je teško da mogu dobiti više.
Prema napisima francuskog sportskog dnevnika L'Equipea, milanski Inter ponudio je 30 milijuna eura za dovođenje brazilskog veznog nogometaša Real Madrida Ricarda Izecsona dos Santosa Leitea, popularnog Kake...


Još od transfera iz Milana na ljeto 2009. godine 29-godišnji Kaka se nije iskazao u redovima "kraljevskog kluba" i nije pružio ni približno tako kvalitetne partije kao u dresu "rossonera".
Iako je Brazilac često znao medijski naglašavati da želi ostati u Realu, u madridskom klubu bili bi spremni na prodaju za pravu cijenu.
Kako je Real prije dvije godine za Kaku platio čak 68.5 milijuna eura, odšteta od "samo" 30 milijuna ne zadovoljava čelnike kluba iako je teško da nakon protekle dvije sezone za ozljedama podložnog igrača mogu dobiti više.
Aktualni ugovor FIFA-inog najboljeg igrača sviijeta iz 2007. za Real vezuje još četiri godine.

Ambrosini: 'Možemo protiv svih, osim Barcelone!'

Kapetan Milana, Massimo Ambrosini, uvjeren je kako će njegova momčad i iduće sezone osvojiti naslov najbolje momčadi Serie A, a kada je u pitanju europska utrka bez Milan se bez problema može nadmetati s bilo kojim protivnikom osim s Barcelonom...
Ovogodišnji osvajači Scudetta nakon sedam su godina prekinuli prvenstvenu sušu, no ostali su razočarani akcijama u Ligi prvaka. Ususret novoj sezoni kapetan milanskog sastava, Massimo Ambrosini, otkrio je svoja očekivanja.
"Tko god osvoji Scudetto najveći je favorit u idućoj sezoni. Još je rano za bilo kakve najave i prognoze, ali neke stvari nema razloga kriti. Dužnost nam je ići po novi naslov prvaka."
Kada je u pitanju Liga prvaka optimizam je također velik, ali jedna momčad nalazi se u prednosti pred svima ostalima.
"Mislim da se u ovom trenutku, kada su u pitanju europska natjecanja, Milan može nadmetati s bilo kim osim s Barcelonom. Katalonska je momčad tri nivoa iznad svih ostalih. Ipak, to ne znači da osvajanje Lige prvaka ne smijemo staviti za jedna od ciljeva. I ona je natjecanje poput ostalih i sve je moguće."
Trener Massimiliano Allegri u potrazi je za zamjenom za 32-godišnjeg Pirla koji će od iduće sezone nositi dres Juventusa. "Svakako nam treba netko tko će popuniti njegovu poziciju iako će se teško naći zamjena jednakih karakteristika. Njegov odlazak će se osjetiti i na terenu i u svlačionici. Postoje igrači koji momčad mogu pretvoriti od dobre u sjajnu, a Andrea je jedan od njih. Jedinstven je."

Monday 20 June 2011

Agent potvrdio: 'El Shaarawy novi igrač Milana!'

Transfer 18-godišnjaka u Milan je skoro gotov, nakon ispita u školi i medicinskog pregleda, El Shaarawy bi trebao potpisati za Milan - potvrdio je agent igrača; Roberto La Florio. Milan je za 50 % ugovora mladog El Shaarawya Genoi platio 10 milijuna eura. 


''On je praktički igrač Milana. Još samo mora proći na liječničkom pregledu i onda postaje novi igrač Milana. Ima predispozicije za uspjeh u budućnosti. Milan je slično investirao i u Alexandra Pato. Vjerujem da su odlučili dovesti El Shaarawya zato što vjeruju da u Milanellu može izrasti u kvalitetnog igrača.'' - rekao je La Florio. 


U dogovoru između dva kluba stoji kako Genoa dobiva 50 % vlasništva nad Alexandrom Merkelom. 18-godišnji El Shaarwy prošlu je sezonu proveo u Padovi gdje je zabio 9 golova. Očekuje se da počne trenirati sa momčadi Milana odmah nakon odmora.