Stranice

Tuesday 31 May 2011

Allegri: 'Nema nedodirljivih!'


Trener AC Milana Massimiliano Allegri odaslao je upozorenje dvojici svojih nogometaša da u novoj sezoni ne očekuju povlastice...

Riječ je o Antoniju Cassanu i Alexandreu Patu. 
Cassano je u siječnju prešao iz Sampdorije u Milan, a iako je član udarne jedanaestorke u talijanskoj reprezentaciji, u dresu "Rossonera" rijetko je započinjao susrete.

- Zabio je četiri gola i asistirao osam puta nakon dva mjeseca neaktivnosti, pa sam vrlo zadovoljan s njim. Ne umanjujući vrijednost Sampdorije u kojoj je Antonio bio zvijezda uz Pazzinija, ovdje u Milanu mi imamo puno zvijezda i jaka je konkurencija, pa postiji šansa da neće igrati – rekao je Allegri, kod kojeg status "nedodirljivog" ima tek Zlatan Ibrahimović, dok su se kao njegovi partneri u vrhu obično izmjenjivali Alexandre Pato i Robinho.

- Pato je ove sezone zaista napravio puno (14 golova i 4 asistencije u Seriji A, op.a.), ali onako kako je odigrao protiv Fiorentine (gol i asistencija, op.a.) mora odigrati barem 30 puta u sezoni. Ne treba se mijenjati jer mu je tek 21 godina, ali mora igrati konstantnije. Nevjerojatno je kvalitetan, a sposoban je još puno napredovati - zaključio je Milanov strateg.

Allegri, tko je 'Mister X' ?

Danas je u Milanellu održana press-konferencija, kojoj je prisutstvovao i trener Massimiliano Allegri koji je odgovorio na neka pitanja vezana uz proteklu sezonu, igračima i planovima za sljedeću sezonu...
Allegri je također dao nekoliko informacija po kojima bi se dalo naslutiti tko je 'Mister X' odnosno igrač koji će zamijeniti Pirla i biti novo ime u svlačionici 'Rossonera'. 


''Identitet? - Gusta kosa, visina: srednja, 1,83. Robustan. Dobar udarac, odličan. Euro-putovnica.'' Allegri je također demantirao glasine o dovođenju Ibrahimovićevog 'zamjenika' pošto se u momčad vratio Paloschi. No, rekao je kako će 6.kolovoz biti odlučujuć datum o Paloschijevu ostanku. Tada će se odlučiti hoće li Allegri ipak potražiti zamjenika za Ibrahimovića, ovisi o Paloschijevim igrama na ovoljetnim prijateljskim utakmicama. 


Komentirao je i Hamšika: '' Nije prvi na listi želja Milana, ima još puno mjesta za napredak.'' 

Hamšik razmišlja o odlasku, Lass Diarra nova meta Milana ?

Nastavlja se sapunica oko mogućeg dolaska slovačkog reprezentativca Mareka Hamšika u Milan. 


U međuvremenu, pojavilo se novo ime vezano uz dolazak na San Siro. To je vezni igrač Real Madrida, Lassana Diarra.  Kako tvrdi ugledni talijanski novinar - Carlo Pellegati, pregovori oko Diarre su već počeli. Kako nagađanja postaju sve češća, Hamšik je sve neodlučniji u svoj ostanak u Napulju. Milannews.it tvrdi kako Hamšik razmišlja o dolasku na San Siro, te smatra kako bi mu dolazak u Milan bio dobar za napredak u karijeri.  Napoliju bi novac od prodaje Hamšika bio vrlo koristan, pošto žele dovesti Argentinca Lamelu, čija je cijena oko 20 milijuna eura. Napoli bi tako prodajom Hamšika došao do potrebnih sredstava za dovođenje Lamele. 

Didac Vila na posudbi u Espanyolu

Španjolski lijevi branič Didac Vila Rossello sljedeće će sezone opet braniti boje Espanyola, piše El Mundo Deportivo... 

Talentirani 21-godišnjak stigao je u Milan u siječnju ove godine iz Espanyola potpisavši četverogodišnji ugovor, ali nije se previše naigrao, pa je tako upisao tek jedan nastup u Seriji A.   Stoga je uprava Milana odlučila poslati ga jednu sezonu na kaljenje. Riječ je o posudbi, bez prava otkupa ugovora.   Osim Espanyola interes je pokazao i Olympiacos, ali se Vila odlučio za povratak u matični klub. 

Monday 30 May 2011

Legenda Shevchenko uskoro u mirovinu!

- Odlučio sam povući se u mirovinu nakon Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine. Odluku neću mijenjati - izjavio je napadač kijevskog Dinama Andrij Shevchenko (34)... 

Tijekom uspješne karijere započete 1994. godine ukrajinski nogometni reprezentativac igrao je za samo tri kluba, matični i aktualni kijevski Dinamo, te Milan i Chelsea. 

Budući da Euro organiziraju Poljska i Ukrajina, Ševčenko je odlučan u namjeri u mirovinu otići ovjenčan dobrim izvedbama pred svojom publikom. 

- Igramo kod kuće i spremni smo pokazati dobar nogomet. Bude li sreća na našoj strani, možemo se sučeliti favoritima u borbi za naslov prvaka - dodao je dva puta najbolji strijelac Lige prvaka i njen osvajač 2003. godine (Milan). 

Sunday 29 May 2011

QPR pomaže u 'rješavanju' viška veterana


Massimo Oddo, iskusni talijanski nogometaš, mogao bi napustiti Milan zbog slabe minutaže. Navodno ga želi novi engleski premierligaš Queens Park Rangers.
Oddo (34) nije previše igrao u protekloj sezoni u kojoj je Milan osvojio Scudetto, te je izvjesno da, budući da nije u planovima trenera Massimiliana Allegrija, na ljeto pronađe novi klub. U Milanu je njegovu poziciju poprilično dobro pokrivao deset godina mlađi Ignazio Abate.

Bivšeg nogometaša Lazija žele Queens Park Rangersi koji su se ove godine vratili u najelitnije društvo engleskog nogometa. 

Ovome dodajmo kako je u ovoj sezoni najveći trenutak za Odda bio kada je u završnici prvenstva gostovao na Olimpicu i protiv nekad ljutog rivala Rome, odigravši 0:0, osigurao naslov talijanskog prvaka s 'Rossonerima'.

Milan uštedio 14 milijuna eura!

Kako javlja Milannews.it Milan je ove sezone uštedio oko 14 milijuna eura na obnove ugovora sa veteranima. Također, odlascima Pirla, Jankulovskog, Sokratisa i Legrottagliea ušteđen je novac namjenjen za plaće. 


Igrači koji su pristali na smanjenje plaće i  oni čija je plaća ostala ista uštedjeli su oko 50 milijuna eura. Nakon obnova ugovora taj se broj smanjio na 24 milijuna, a kada su dodane plaće novopridošlih Mexesa, Taiwa i Paloschija dolazimo do brojke od 14 milijuna eura. 


Tih bi 14 milijuna eura moglo koristiti 'Rossonerima' u obnovi momčadi i dovođenju novih igrača.

Tko se krije iza paravana?

Kako tvrdi Milannews.it glasine o dolasku Pastorea, Hamšika i ostalih, mogla bi biti samo varka, kako bi se sakrila prava namjera 'Rossonera'.


Mediji sada pokušavaju otkriti tko je 'Mister X' pošto je Berlusconi prije nekoliko dana odbacio mogućnost dovođenja Hamšika ili bilo kojeg drugog igrača iz Serie A.


Pojačanje Milana bit će Argentinac ili Francuz, tvrdi Berlusconi, igra na poziciji lijevog veznog, kao što je i zatražio trener Allegri. 


Mediji su sada zbunjeni te nagađaju s imenima kao što su Bale, Ribery... No, neki shvaćaju ozbiljno Berlusconijeve izjave kako se radi o Argentincu i Francuzu. 


Novinari su počeli razmišljati koji igrač na poziciji lijevog krila igra vrlo dobro i prema naprijed i nazad. Došli su do imena Bastiana Schweinsteigera, koji dosad nije bio povezivan sa Milanom u ovoj sezoni. 


Kada započne prijelazni rok, saznat ćemo tko je 'Mister X'.

Glasine: ' Razmjena; Cassano - Montolivo?'

Milan bi mogao poslati Antonia Cassana u Fiorentinu u zamjenu za Riccarda Montoliva, piše Corriere dello Sport.
Adriano Galliani, potpredsjednik Milana, izjavio je da će Cassano ostati na San Siru, no ni to nije zaustavilo špekulacije.

Montolivo više nema motiva da igra u Fiorentini, dok bi Cassano mogao napustiti 'Rossonere'  jer nije u prvom planu kod Massimiliana Allegrija.

Saturday 28 May 2011

Berlusconi obećaje Napolitancima: 'Neću Vam uzeti Hamšika!'

Mnogi su mediji zadnjih dana pisali o prelasku mladog Napolijeva playmakera Hamšika u Milan, no talijanski premijer i predsjednik Milana; Silvio Berlusconi obećao je Napolitancima kako im neće 'oduzeti' Hamšika.


''Obećajem da neću dovesti Hamšika u Milan. Moj klub neće uzimati simbole ostalih klubova.'' - rekao je Berlusconi  pred nekoliko tisuća Napolitanaca na glavnom trgu u Napulju '' Piazza del  Plebiscito'' u petak navečer.  Trener Allegri je u potrazi za lijevim veznim, a mediji nagađaju s imenima kao što su: Gareth Bale, Rafael Van der Vaart, Franck Ribery i Cesc Fabregas. 


Ovaj potez i izjavu talijanskog premijera vrlo lako možemo shvatiti kao skupljanje predizbornih bodova, jer bi ovim potezom mogao dobiti velik broj glasova od potencijalnih glasača iz Napulja.

Twente vraća Onyewua!

Američki je reprezentativni stoper u siječnju ove godine otišao na posudbu u nizozemski Twente, no čini se da ga je nizozemski vice-prvak odlučio vratiti s posudbe, te ne iskoristiti opciju otkupa njegova ugovora. 


Onyewu nije zadovoljio struku u Twenteu, te ga nemaju namjeru zadržavati. Na taj je način potvrđen njegov povratak u Milan na službenim stranicama Twentea. 


Teško da će Onyewu naći mjesto u momčadi Maxa Allegrija uz 3 vrhunska stopera: Thiaga Silvu, Nestu i Mexesa. 

Glasine: Aquilani i Fabregas mete Milana

'Rossoneri' su u potrazi za Pirlovim nasljednikom, kako javljaju talijanski mediji, Cesc Fabregas prvi je izbor kluba sa San Sira, a Talijan Aquilani jedan od alternativa.
Potpredsjednik Milana, Adriano Galliani, potvrdio je da Milan traži kvalitetnog lijevog veznog igrača.
Kapetan Arsenala, Cesc Fabregas, izbio je na prvo mjesto liste želja 'Rossonera' - prenosi Tuttosport.
Bit će teško dovesti 35 milijuna vrijednog Katalonca, pošto su za njegove usluge zainteresirani Barcelona, Inter, Manchester United i Real Madrid.
Galliani će večeras biti u Londonu na finalu Lige Prvaka. Sve je izvjesnije da Juventus neće obnoviti ugovor sa Aquilanijem, koji je na posudbi iz Liverpoola, a pošto su već doveli Pirla i blizu dovođenja Inlera, izgleda da su 'Bianconerri' svoj vezni red već formirali.

Amelia: ' Mijenjao bih Milan za Romu!'


Marco Amelia, iskusni rezervni golman Milana, kaže kako s nestrpljenjem očekuje poziv Rome i kako bi, ako treba, "pješicee otišao do Rima".
Premda je Milan otkupio Amelijin ugovor, njegova želja je braniti na golu Rome, što je i sam potvrdio. 

"Sada sam potpuno Milanov igrač, ali riskirao bih Ligu prvaka za Europsku ligu kada bih dobio poziv Rome", kazao je Amelia za Radio Erre2 i dodao:

"Svi znaju da sam navijač Rome i otišao bih u taj klub ako treba i pješke. Čak su i Milanovi direktori svjesni toga. Sačekat ću kako bih vidio tko je novi trener Rome, a onda - tko zna...'' - zaključio je Amelia.

Friday 27 May 2011

De Laurentiis: 'Nećemo prodavati zvijezde!'

Aurelio De Laurentiis, predsjednik Napolija, odbacio je špekulacije da je Tottenham kontaktirao talijanski klub u vezi napadača Ezequiela Lavezzija. Također istakao je da će zadržati zvijezde u timu.
Lavezzi je dosta doprinio ove sezone Napoliju, koji se plasirao u Ligu prvaka. To je odmah dovelo do špekulacija koje su ga selile u Englesku.

"Lavezzi? Nikada nisam razgovarao sa Tottenhamom", rekao je Aurelio De Laurentiis.

Predsjednik Napolija poručio je navijačima da budu mirni, jer će učiniti sve da zadrži zvijezde u klubu, uključujući i Mareka Hamšika i Edisona Cavanija, koji je nedavno potpisao novi ugovor.

"Navijači mogu biti mirni. Kad je prelazni rok, onda svako želi nekoga kupiti, ali 95% od toga su neistine. Navijači napolija su inteligentni i ne mogu to uzimati zaozbiljno. Mi smo klub koji napreduje i nastavit ćemo to činiti", rekao je De Laurentiis, dodavši:

"Ukoliko neko bude želio kupiti igrača koji ne želi nositit naš dres, morat će debeo platiti. Ali, ja u sedam godina nisam primio bilo kakvu ponudu i ja sam taj koji odlučuje. Mi nismo supermarket, mi smo radnja skupog nakita. Kada ljudi vide cijene, uplaše se i odu".

Thursday 26 May 2011

Berusconi pripremio 30 milijuna eura za Hamšika?

Kako tvrdi današnje izdanje La Gazzette dello Sport, predsjednik Milana; Silvio Berlusconi, dao je 30 milijuna eura i zeleno svijetlo za dovođenje Slovaka Hamšika. 
Od prošlog ljeta na adresu Napolija su stizale mnogobrojne ponude velikih europsih velikana za ovog Slovaka, no Hamšik je bio vrlo vezan za Napulj. Ali čini se kako mu interes Milana godi, te da bi mogao preseliti na San Siro. 


U ovoj sezoni još nije bilo službenih ponuda za Hamšika, no Galliani bi vrlo skoro mogao poslati ponudu za Slovaka. Očekuje se kako bi Napolitanci pristali na odštetu od 30 milijuna eura, a Galliani je 'zasukao rukave' te je odlučan u namjeri za dovođenjem Hamšika.

Galliani: 'Hamšik i Asamoah su opcije, Pastore i Ganso ne dolaze!'

Milanovi operativci se sada u potpunosti mogu posvetiti kupnji novih igrača, pošto su rješena pitanja oko obnova ugovora, a prva meta 'Rossonera' je Napolijev Hamšik. 
'' Nema igrača x ili igrača y, već postoji potreba za dovođenjem veznog igrača. Asamoah iz Udinesea je jedan igrač, Hamšik iz Napolija drugi, a tu su i Bale VdVaart, kao i Fabregas, koji je za nas preskup. Bit će teško dovesti igrača iz nekog europskog velikana. Neki klubovi moraju tražiti igrače dok su još mladi i u razvoju, kao što smo mi napravili s Kakom kad smo ga doveli za samo 7 milijuna eura.'' - rekao je Galiani. 


Mediji su nagađali sa dovođenjem Gansa ili Pastorea, no Galliani je to opovrgnuo: '' Naš trener želi lijevog veznog igrača, a Pastore i Ganso ne igraju na toj poziciji. Već imamo 2 playmakera, na poziciji ofanzivnog veznog, a to su Boateng i Seedorf. ''

Sokratis blokira dogovor oko Boatenga?

U utorak su se sastali potpredsjednik Milana; Adriano Galliani i predsjednik Genoe; Enrico Preziosi. Na sastanku je odlučeno kako će Milan u potpunosti otkupiti ugovore petorice igrača, dok će se Sokratis vratiti u Genou. Kako tvrdi La Gazzetta dello Sport, Sokratis se ne želi vratiti u Genou, a ako to ne učini dogovor oko  Milanova otkupa Boatengova ugovora - otpada. Grk i njegov agent, donijet će odluku sljedeći tjedan. Sokratis se nije uspio nametnuti treneru Allegriju ove sezone. 

Allegri: 'Vezni red odlučit će finale LP!'

''Očekujem težak meč. Obje ekipe imaju veoma kvalitetne igrače, pa zato očekujem i dosta golova. Oba tima su dobri kao grupe. Imaju puno sjajnih individualaca. Leo Messi i Wayne Rooney su definitivno igrači koji su mi privukli najveću pažnju ove sezone. Ipak, meč će odlučiti vezni red. Ferguson je već u povijesti i definitivno je jedan od najboljih trenera ikada. Guardiola sada pravi ime i mislim da je dobar trener. Mislim da su polufinala dala pravu sliku ovogodišnjeg izdanja Lige Prvaka'', rekao je Max Allegri - trener Milana.

Nesta: 'Leonardo nije izdajnik!'

Iskusni stoper smatra za svog prethodnog trenera da nije izdao klub odlaskom u redove najvećih rivala.
Defanzivac Milana, Allesandro Nesta, kaže da Leonardo nije izdajica zbog toga što je napustio 'Rosonere' i otišao u Inter.

Brazilac je trenirao Nestu prošle sezone.

''Napustite Milan i dobijete poziv Intera, da li bi ste ih odbili? Normalno je za nekog tko želi biti dobar trener, da prihvati ponudu Intera. Takve prilike ne dolaze svaki dan. Ako se mene pita, Leo nije izdajica. On će uvijek imati moje poštovanje'', ocjenio je Nesta, a nedavno je produžio ugovor sa Milanom.

''Postoje važni ciljevi i nadam se da ću biti spreman igrati standardno sljedeće sezone. Očigledno je da želim pobjede. Kada naviknete na pobjede, ne bi ste nikad stali'', zaključio je Nesta.

Goal.com : ''Allegri trener sezone u Serie A!''

Ugledni portal Goal.com odabrao je 3 najbolja trenera u Serie A, u protekloj 2010./11. sezoni. Prije početka sezone, gotovo nitko nije očekivao da mladi Allegri odmah u 1.sezoni sa Milanom može osvojiti naslov. U crno-plavom dijelu grada, vladala je drukčija atmosfera. Neroazzuri su osvojili 'treble' , no trener Mourinho koji je bio vjerojatno najzaslužniji za taj uspjeh, napustio je Inter. U Torinu se od Luigija del Nerija očekivalo da obnovi i pripremi momčad za povratak u vrh talijanskog nogometa, dok su Rimljani vjerovali kako sa Claudijom Ranierijem mogu napokon doći do titule prvaka. Stvari se nisu odvijale kako su neki očekivali, Benitez je napustio Italiju prije Božića, zamijenio ga je bivši trener Milana, Leonardo, čiji je dolazak na klupu Intera uznemirio navijače Milana. Claudio Ranieri, napustio je Romu u veljači, a na njegovo je mjesto stigao Vincenzo Montella, uskoro je Roma dobila i nove vlasnike. 


Izbor Goal.com-a


1. Massimiliano Allegri 


Mnogi navijači 'Rossonera' sumnjali su u sposobnosti 43-godišnjeg Allegrija, koji je prije Milana trenirao samo Cagliari 2 godine. Allegri je pokazao svoju kvalitetu kritičarima, te sa Milanom stao na kraj Interove dominacije na Apeninima, koja traje od 2004. godine. Rossoneri su u obje utakmice porazili najveće rivale; Inter, kao i trećeplasirani Napoli. Igrači Maxa Allegrija pokazali su odličnu igru, pogotovo u proljetnom djelu sezone, kada su u 21 utakmici izgubili samo jednom, dok je obrana predvođena stoperskim parom - Thiago Silva & Allesandro Nesta, kapitulirala samo 24 gola. Na kraju je Allegri ostvario cilj koji mu je postavljen na početku sezone, a to je osvajanje nacionalnog prvenstva. 


Statistike 'Allegrijeva' Milana: 
        -> Pobjede / porazi / izjednačenja - 24 / 4 / 10
      -> Golovi - postignuti / primljeni - 65 / 24
    -> Uspjeh - 1 mjesto u Serie A, 1/2 finale kupa Italije, 1/8 finala Lige Prvaka

Cassano ostaje, Gattuso upitan, Legrottaglie odlazi!


Potpredsjednik nogometnog kluba Milan, Adriano Galliani, nastavlja s "maratonom" razgovora i obnavljanja odnosno neobnavljanja ugovora s igračima starijim od 30 godina... 

- Ugovor Antonija Cassana bit će ispoštovan do 2014. godine kako smo se i dogovorili na obostrano zadovoljstvo - rekao je nogometašev glasnogovornik. 

Naglasio je da nema potrebe trenutno produžavati ugovor, jer su obje strane zadovoljne postojećim. 

No, što se njegovog suigrača Nicole Legrottaglieja (34) tiče, za njega je epizoda u Milanu završena. Talijan je odigrao samo 33 minute od svog dolaska u siječnju iz Juventusa i čelnici Milana odlučili su da više ne trebaju njegove usluge. Nagađa se da bi novi prvoligaš Siena mogao biti idealna destinacija za tog veterana. 



Gattuso možda odlazi u Rusiju?
- Moram uzeti u obzir ponudu iz Rusije. Umirovit ću se za dvije godine, a u pitanju je velik novac - iskreno je o planovima i mogućem transferu u Anži iz Mahačkale progovorio Milanov 33-godišnji veznjak Gennaro Gattuso... 

Bivši talijanski nogometni reprezentativac Milanov je igrač od 1999. godine, a ugovorno vezan za klub i za sljedeću sezonu. Ponuda za njega ima nekoliko, a prilično su glasna naklapanja o mogućem transferu u ruski klub koji je u svoje redove već ranije doveo Roberta Carlosa. 

Otkad je klub u siječnju kupio tajkun Sulejman Kerimov, u klub iz Mahačkale su stigli Jucilei i Diego Tardelli, obojica povremeni brazilski reprezentativci, ali i Marokanac Moubarak Boussoufa. 

- Problema s motivacijom nemam. Postoji vrlo unosna ponuda iz Rusije i na meni je da odlučim što ću s njom - dodao je Gattuso. 

Ranije je pisano da bi Gattuso u Anži trebao stići za plaću od deset milijuna eura po sezoni. 

Wednesday 25 May 2011

Milan sprema ponudu za Hamšika, Raiola vodi pregovore

Novi prvak Italije Milan sprema se poslati ponudu za Napolijevog veznog igrača, Slovaka Mareka Hamšika.

Na San Siru već slažu ekipu za novu sezonu, a nakon odlaska Andree Pirla, u potrazi su za igračem sredine terena.
Agent Mino Raiola zadužen je da ispred Milana vodi pregovore sa Napolijem oko njihovog igrača Mareka Hamisika, koji se već duže vrijeme nalazi na radaru Milana.

SLUŽBENO: Seedorf još jednu sezonu u Milanu

Nizozemski nogometaš Clarence Seedorf (35) produljio je vjernost Milanu na još godinu dana, priopćio je u srijedu aktualni talijanski prvak... 

Iskusnom je veznjaku dosadašnji ugovor vrijedio do kraja lipnja i mogao je ovo ljeto otići bez odštete. Imao je čak i ponude iz Brazila, ali na koncu je ipak odlučio još godinu dana provesti među “rossonerima” kojima se pridružio prije devet godina iz gradskog rivala Intera. Prije toga je igrao u Ajaxu, Sampdoriji i Real Madridu.  
Seedorf je jedini igrač koji je osvojio Ligu prvaka s tri različita kluba: s Ajaxom 1995., s Realom 1998. i s Milanom 2003. i 2007. godine. 

Pirlo: Hvala Milanu na deset prekrasnih godina

Talijanski nogometni reprezentativac Andrea Pirlo (32) zahvalio je nakon potpisa trogodišnjeg ugovora s Juventusom svima u Milanu na podršci koju je uživao na San Siru u posljednjih deset godina... 

Pirlo je u Milan došao 2001. iz gradskog rivala Intera, a nakon desetljeća među "rossonerima" odlučio je napustiti klub i novu sreću potražiti u torinskoj "staroj dami".

- Proveo sam deset prekrasnih godina u Milanu, bila je to sjajna avantura. Zahvaljujem svima u klubu, uključujući i navijače. Nemoguće će biti zaboraviti tih deset godina - naglasio je Pirlo. 

Tuesday 24 May 2011

Pirlo i službeno Juventusov!


U ponedjeljak je poslijepodne, nakon što je uspješno apsolvirao liječničke preglede u Torinu, 32-godišnji talijanski vezni nogometaš Andrea Pirlo potpisao trogodišnji ugovor za Juventus... 

Suradnja bi formalno trebala trajati od prvog srpnja ove do 30. lipnja 2014. godine, a torinski će klub svog novog nogometaša predstaviti u srijedu. 

Iz Milana je Pirlo, koji je ove godine igrao malo zbog ozljeda ali i nesklonosti trenera Massimilana Allegrija, otišao nakon deset godina vjernosti crveno-crnom dresu. S obzirom na to da je prije Milana bio član Intera, Pirlo će se moći pohvaliti činjenicom da je karijeru gradio u trima najvećim talijanskim klubovima.

Allegri: ' Mourinho je arogantan i patetičan!'

Trener Milana, novog talijanskog prvaka; Massimiliano Allegri dao je intervju za emisiju 'Le lene' u kojem je komentirao rad ostalih trenera.


'' Mourinho je vrlo patetičan trener. Cijelo vrijeme ponavlja iste stvari, koje postaju banalne. Mislim da je vrlo talentiran, no njegova arogancija skriva nesigurnost.'' - rekao je Allegri.


Max je nastavio: '' Leonardova je slabost što ostavlja dojam džentlmena. Luigi Del Neri ima svoj plan i u nekom je svom filmu. Luciano Spalletti je.... ćelav! Cesare Prandelli je diplomat. Walter Mazzari se vrlo lako naljuti.''


O svojim igračima Allegri je rekao: '' Robinho je vrlo smiješan, ali i pametan. Cassano je dobar na neki način. Nesta je vrlo ironičan. Najrazmaženiji? Pato. Flamini je zavodnik, a Ambrosini je najljepši.''


Allegri je na trenutak bio i ozbiljan te rekao: '' Mislim da će Gattuso i Cassano ostati u Milanu.''

Boateng, Strasser i Paloschi 100 % u vlasništvu Milana!

'Rossoneri' su otkupili i druge polovice ugovora od navedenih igrača: Boateng, Zigoni, Oduamadi, Amelia, Strasser i Paloschi. 
'Za okruglim stolom' sastali su se potpredsjednik Milana; Adriano Galliani i predsjednik Genoe, Enrico Preziosi, predsjednik Genoe nakon sastanka dao je nekoliko izjava nakon sastanka. Preziosi je izjavio kako je Milan otkupio drugu polovicu Boatengova ugovora za 7 milijuna eura. Ganac, koji je bio vrlo važan u Milanovoj borbi za naslov prvaka Italije, upravo zbog toga ostaje u svlačionici 'Rossonera.'


Marco Amelia, Rodney Strasser, Nnamdi Oduamadi, Gianmarco Zigoni i Alberto Paloschi potpisali su punu suradnju sa Milanom, dok je Giacomo Beretta sada u 50/50 % vlasništvu između Genoe i Milana. 


Grčki reprezentativac, Sokratis; vraćen je u Genou, pošto nije pokazao dovoljno da zasluži ostanak u ekipi 'Rossonera.' Također, put Genoe otišao je i mladi napadač Beretta koji je ove sezone igrao odlično za Primavera momčad Milana. Još nema službene potvrde o ovim 'transferima' pošto službeno, prijelazni rok još nije počeo.

SLUŽBENO: 'Pato izvan terena 4 do 5 tjedana'

Jučer je potpredsjednik Milana; Adriano Galliani izjavio kako bi brazilski reprezentativac; Alexandre Pato mogao biti spreman za igru već za 2 tjedna, no liječnici iz Milan Laba danas su to opovrgnuli. Tako će Pato, čini se, na teren nazad tek za 4 do 5 tjedana. 


''Glavni liječnik Milana, dr. Gianluca Melegati, izjavljuje da medicinske pretrage Alexandra Pata pokazuju kako je došlo do ozljede ramena, Pato bi na teren trebao za 4 do 5 tjedana.'' stoji izjava, na službenoj stranici kluba. Brazilska reprezentacija se od 1.srpnja natječe na Coppa Americi, a nastup 21-godišnjeg Pata je upitan, te će medicinsko osoblje Milana i brazilske reprezentacije odlučiti hoće li Pato smijeti zaigrati za Brazil.

Didac se vraća u Španjolsku?

Mladi Španjolac na San Siro je stigao u zimskom prijelaznom roku iz RCD Espanyola, za 4 milijuna eura. 
No, mladi španjolski reprezentativac nije se naigrao u ekipi Maxa Allegrija, a prvu priliku dobio je tek u utakmici 38.kola Serie A protiv Udinesea na stadionu Friuli. 


Kako tvrdi dnevnik 'Sport' , bivši klub Didaca Vile; Espanyol, doveo bi Didaca na posudbu u trajanju od 1 sezone, a očekuje se da 'Rossoneri' pristanu na takvu ponudu pošto žele da mladi Španjolac stekne što više 'utakmica u nogama.'


''Mnogo je timova zainteresirano za dovođenje mog klijenta, no Milan ga ne želi prodati!'' - rekao je Didacov agent; Mino Raiola.


Sam igrač je nagovijestio mogući odlazak nakon utakmice u Udinama: '' Mlad sam i želim igrati. Bilo mi je teško sjediti na klupi cijelo vrijeme. Ovo iskustvo mi je pomoglo da sazrijem.'' - zaključio je mladi Vila.

Glasine: Roma se uključuje u lov na Lamelu?


Erik Lamela, 19-godišnji veznjak River Platea, mogao bi ovoga ljeta preseliti u Romu, koja ima velike ambicije. Vučica želi dodati više kreativnosti u ekipu, a za to kao idelano rješenje vide u Lameli.

Veznjak River Platea, razvio se u ključnog igrača tima i smatra se jednim od najperspektivnijih igrača u Argentini.

Roma će imati konkurenciju, jer je Lamela posljednjih mjeseci privukao pažnju Atletico Madrida, Milana i Lazija.

Cassano nezadovoljan - želi igrati

Cassano je u siječnju ove godine stigao na San Siro zbog svađe sa predsjednikom Sampdorie; Riccardom Garroneom. No, u proljetnom dijelu prvenstva se nije naigrao u dresu 'Rossonera.' Fantantonio nema sigurno mjesto u prvih 11, te najčešće ulazi s klupe. Teško dolazi do izražaja uz vrhunske napadače Milana; Pata, Ibrahimovića i Robinha, te se boji da će izgubiti mjesto u talijanskoj reprezentaciji koja će sljedeće godine napadati tron europskih prvaka, te zbog toga želi više igrati u klubu. Kako tvrde posljednji izvještaji sa Apeninskog poluotoka, Cassanov agent; Beppe Bozzo sljedeći će se tjedan naći sa Adrianom Gallianijem, kako bi saznao da li je njegov klijent u planovima trenera Allegrija za sljedeću sezonu.


''Cassano ne ide nikuda. Dobro mu je u Milanu.'' - rekao je Bozzo prije samo tjedan dana.

Raiola predviđa Ibrin odlazak


Mino Raiola, menadžer Zlatana Ibrahimovića, otvorio je vrata prelasku njegovog klijenta u Real Madrid, piše Corriere dello Sport.


Real Madrid se povezivao sa Ibrahimovićem, a menadžer švedskog napadača u razgovoru za Corriere dello Sport istakao je da postoji mogućnost da se transfer ostvari.

"Ukoliko dobijemo dobar prijedlog, moglo bi se nešto desitit. Ali, mislim da će Zlatan napustiti Milan, samo ukolko klub bude želio prodati ga", rekao je Raiola, dodavši:

"Mourinho ga želi? Onda Perez (predsjednik Reala) mora razgovarati sa Gallianijem (potpredsjednik Milana). Za mene je Ibrahimović najbolji na svijetu i stoga vrijedi kao i Ronaldo, 150 miliona eura".

"Ibra je rekao da je Milan njegov posljednji klub, ali ja mislim da neće tako biti", dodao je Ibrahimovićev menadžer.
Oglasio se i talijanski dnevnik 'Corriere dello Sport' na čije se napise poziva i španjolska Marca, portugalski trener nogometaša Real Madrida Jose Mourinho želio bi u svojim redovima od sljedeće sezone napadača Milana Zlatana Ibrahimovića...
Mino Raiola, Ibrahimovićeg agent, potvrdio je Mourinhov interes za Šveđanina, ali inzistira da se oko eventualnog transfera mora obratiti Milanovom dopredsjedniku Adrianu Gallianiju.
- Bio je to zanimljiv prijedlog koji u Milanu, mislim, žele propustiti. Postoji interes, ali Ibrahimović nema namjere ni želje za odlaskom - rekao je Raiola o svom klijentu koji je stigao u Milan prošlog ljeta na posudbu iz Barcelone, te u prvoj sezoni poveo "rossonere" prema "scudettu".
Na pitanje je li Mourinho osobno nazvao Ibrahimovića i pozvao ga u Real, Raiola kaže:
- To nije važno. Važno je da se stupi kontakt s Gallianijem. U Milanu moraju uvjeriti Zlatana na prodaju. Ibra će razmisliti samo ako je Milan spreman pustiti ga. 
Na pitanje koliko bi eventualan transfer bio vrijedan, Raiola odgovara:

- Ako Cristiano (Ronaldo) košta oko 150 milijuna eura, Zlatan vrijedi jednako toliko. Možda ja nisam možda najobjektivniji, ali za mene je on najbolji svjetski igrač.

Monday 23 May 2011

Nesta: 'Karijeru želim završiti u Milanu!'

Nesta je ove sezone u stoperskom duetu sa Thiagom Silvom osigurao Milanu dobar dio 18. naslova italijanskog prvaka. Premda ima 34 godine, klub mu je odlučio dati novi jednogodišnji ugovor. Evo što je Nesta rekao u intervjuu za Goal.com internet portal.

Šta je tajna iza ovog nevjerovatnog uspjeha?

"Mislim da je najveća tajna našeg uspjeha spoj između mladih i iskusnih igrača. A Allegri je uradio odličan psoao da nas sve motivira".

Možete li nam nešto reći o Allegriju?

"Uradio je vrhunski posao. Napravio je veliki korak od Cagliarija do Milana i učinio sve da nas motivira. Ima dosta novih i inovativnih ideja i odigrao je veliku ulogu u ovom osvajanju Scudetta".

Šta se promijenilo od prošle godine s Leonardom? Primali ste manje golova nego prošle sezone, premda ste u osnovi imali istu odbranu?

"Igrali smo sa četiri napadača posljednju sezonu. Primili smo više golova, ali smo igrali puno ofanzivnije. Pored toga, mnogo igrača je zaista sazrilo ove sezone. Govorim o Abateu, koji se mnogo razvio. I također Thiago Silva se poboljšao".

Govorite o Thiagu Silvi, on bi mogao postati Milanova legenda?

"U ovom trenutku, on je najjači defanzivac po mom mišljenju. Jedan je od najboljih igrača sa kojima sam ikada igrao. Sve što treba jeste da potvrđuje svoju klasu iz godine u godinu. Siguran sam da će postati važan dio Milanove historije".

Konkurencija u odbrani će se povećati dolaskom Mexesa i Taiwa...

"Oni su veliki igrači i  važno je imati više opcija na nekoj poziciji. Znam dosta dobro Mexesa i super je. Potrebno je da imate dosta opcija u jednoj momčadi kakva je Milan. Yepes je savršen primjer toga. Ljudi sumnjaju u njega, ali on je svoj posao uvijek odrađivao dobro".

Hajde da pričamo o nekima koji su napustili klub. Vaš prijatelj Andrea Pirlo je to učinio. Što mislite o takvoj odluci?

"Svi moramo sami donositi naše odluke, to je dio našeg posla. Veoma sam tužan da nas Pirlo napušta. Zajedno smo igrali devet godina i pravi mi je prijatelj. Tim koji će ga potpisati radi sjajan posao. Jedan je od posljednjih pravih genija u nogometu. Malo ko će biti u stanju da uradi ono što je uradio na San Siru. Dao bih mu desetku kao igraču, ali i ako osobi".

Antonio Cassano? Imate li savjet za njega?

"Na početku želim reći kako se on ponašao veoma dobro, kao i van terena. Igrao je svoju ulogu u Scudettu. Lično mislim da trebate ostati kada dođete u klub kao što je Milan. Napuštanje Milana je uvijek korak unatrag. Očito je to njegov izbor".

Šta možete reći o Zlatanu Ibrahimoviću?

"Nevjerovatan je igrač. Svi smo to znali, ali jako je važan u svlačionici. Nikada ne želi da izgubi i da je tužan. On je ispred mnogih drugih igrača sa sličnim osobinama".

Nedavno ste obnovili svoj ugovor s Milanom, ali jeste kada razmišljali o tome da napustite Milan? 

"Definitivno bih se preselio u inostranstvo da mi Milan nije ponudio novi ugovor. Pridružiti se Cannavaru? Zašto da ne. Ako ikada promijenim klub, neću otići u neki drugi italijanski klub, potpisao bih za neki strani kluib.

Ovo je Vaša posljednja godina?

"Želim nastaviti igrati. Volio bih karijeru završiti u Milanu".

Što želite uraditi kada završite Vašu aktivnu igračku karijeru?

"Trenerska karijera je prilično primamljiva, ali to neće biti lako zbog moje porodice. Ne sviđa mi se ideja da sam daleko od moje porodice. Ne želim da prihvatim posao trenera u Firenci, a da zatim osvojim svoju porodicu u Milanu. I ne želim ih tjerati da putuju zajedno sa mnom".

Posljednje pitanje glasi: Šta mislite ko će pobijediti u finalu Lige prvaka?

"Uvijek kažem Barcelona. Zaista mi se dopada način na koji igraju. Međutim, Manchester ima jak sastav, također. I jedni i drugi zaslužuju biti u finalu".

Pato propušta Coppa Americu?

Brazilski napadač Alexandre Pato povrijedio je desno rame u posljednjem kolu Serije A. Njegov Milan je, podsjetimo, odigrao 0:0 kod Udinesea.
Pato se povrijedio u drugom dijelu spomenute utakmice, pa je u 71. minuti umjesto njega ušao njegov sunarodnjak Robinho.

Strijelac 14 Milanovih golova u prvenstvu proći će u ponedjeljak dodatne pretrage kako bi se jasno znalo koliko će biti odsutan s terena. No, prema prvim prognozama, Brazilac će pauzirati najmanje četiri sedmice, pa će tako biti upitan i za Coppa Americu koja počinje 1.srpnja.

"Srećom,  Pato nije pretrpio frakturu kosti. Dakle, neće se morati podvrgnuti operaciji. Međutim, bit će odsutan tri ili četiri tjedna. Nisam doktor, ali mislim da on neće moći nastupiti na Coppa Americi" - kazao je Milanov potpredsjednik Adriano Galliani.



Boban: Modrić bi trebao biti posebno zanimljiv Milanu

Zvonimir Boban, legendarni kapetan hrvatske nogomete reprezentacije i nekadašnji Milanov igrač, osvrnuo se na odlazak Andree Prila iz redova 'Rossonera u torinski Juventus... 


Pirlo je, podsjetimo, nedavno napustio klub sa San Sira čiji je dres nosio od 2001. godine, te se očekuje da potpiše vjernost "staroj dami". 


- Deset godina je dugo, to je cijela nogometna povijest. Nije mi jasno što su u Milanu mislili, valjda su ga označili kao nevažnog igrača. Nemojmo zaboraviti da je Pirlo, kada je igrao, donosio prevagu. Za korak naprijed Milanu će trebati četvorica ili petorica igrača. Asamoah je zanimljiv, Modrić posebice, on bi radio razliku.  


Upitan koja strana, Milan ili Pirlo, gubi više, Boban je odgovorio:  

- Obje. Dobiva jedino Juventus. 

Galliani: Od sada starijima od 30 nećemo nuditi višegodišnje ugovore

U klubu talijanskih nogometnih prvaka, Milanu, uveli su pravilo za budućnost prema kojem će igračima starijima od 30 godina biti nuđeno produljenje suradnje od samo godine dana... 

Potvrdio je to potpredsjednik kluba Adriano Galliani.  


Andrea Pirlo (32) zaslužan je za novu odluku nakon što je ostanak u klubu sa San Sira uvjetovao višegodišnjim ugovorom. 


- Mislim da je previše za očekivati da se igraču starom 30 ili 32 godine nudi trogodišnje produljenje ugovora. Da je prihvatio kraći, vjerojatno bi ostao u klubu. Od sada pa nadalje igračima starijima od 30 godina nudit će se jednogodišnji ugovori - jasan je bio Galliani kojem predstoji pokušati nagovoriti Clarencea Seedorfa da prihvati novi klupski plan. 

- Učinit ćemo sve što možemo da ga zadržimo - tvrdi.  

Nizozemca (35) traži veći broj brazilskih klubova. 

'Ciao Andrea grazie di tutto'

Na utakmici posljednjeg kola talijanske Serie A u kojoj su se sastali Udinese i Milan, na tribinama stadiona Friuli našao se transparent "Ciao Andrea grazie di tutto".
Andrea Prilo će napustiti Milan nakon deset godina. Od sljedeće sezone iskusni veznjak nosit će dres Juventusa.
Iako će preći u redove žestokih rivala, Rossoneri su se zahvalili Pirlu, a na transparentu je pisalo "Ciao Andrea, hvala ti za sve".

Milan prvak, Udinese u Ligi Prvaka

U posljednjem, 38. kolu talijanskog nogometnog prvenstva Udinese je izborio nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka sljedeće sezone odigravši na svom stadionu Friuli 0-0 s prvakom Milanom... 



Uoči posljednjeg kola jedina nepoznanica u prvenstvu bila je tko će između Lazija i Udinesea osvojiti četvrto mjesto koje vodi u LP, budući je Milan već ranije osigurao naslov, Inter i Napoli izravni plasman u elitno klupsko nogometno natjecanje, dok su se Sampdoria, Brescia i Bari već oprostili od prve lige. 


Udineseu je bio dovoljan i remi za osiguranje četvrte pozicije budući je u slučaju istog broja bodova kao i Lazio imao bolju gol-razliku. Na kraju je sastav iz Udina dominirao protiv Milana, ali nije uspio zatresti mrežu ponajprije zahvaljujući igraču susreta, rezervnom vrataru "rossonera" Marcu Ameliji, koji je obranio nekoliko stopostotnih prilika, kao i jedanaesterac iz 74. minute koji je izveo Antonio Di Natale. 

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka stadion Friuli eruptirao je od oduševljenja budući će Udinese imati priliku izboriti LP po prvi put nakon sezone 2005/06. 

Hamšik: 'Godi mi interes Rossonera!'

Zvijezda Napolija, Marek Hamšik zadovoljan je zbog interesa 'Rossonera' za njegove usluge, iako će o njegovoj sudbini odlučivati Napolitanci.

Slovački reprezentativac rado sluša mnogobrojne vijesti u kojima ga povezuju sa Milanom, međutim, nije na njemu da odluči gdje će nastaviti karijeru. Čelnici Napolija imaju posljednju riječ.
Talijanski mediji vide Hamšika u Milanu za 30 milijuna eura, nakon što je 'Rossonere' napustio playmaker - Andrea Pirlo.
Allegri je fokusiran na dovođenje kvalitetnog veznog igrača, dok golman Abbiati urgira da se dovede Marek Hamšik.
"Sjajno je to što se Milan interesira za mene, ali ako ponuda stigne, prvo ću razgovarati sa ljudima iz uprave Napolija" - izjavio je nekadašnji igrač Brescie.
"Navikao sam na svakakve naslove u novinama koji se poslije ispostave kao netočni" - dodao je.

Iako mu imponira navodna ponuda Milana, Marek je sretan zbog velikog uspjeha i jedva čeka sljedeću sezonu.
"Nitko od nas nije očekivao da se plasiramo u Ligu Prvaka, ali uspjeli smo u tome. Malo nam je nedostajalo da stignemo i do Ssudetta. Tek kada budem čuo himnu Lige Prvaka, shvatit ću kakav smo uspijeh napravili" - zaključio je Hamšik.

Sunday 22 May 2011

Udinese vs. A.C.Milan - moguće formacije

Večeras će se u Udinama, na stadionu 'Friuli' od 20:45 susresti novi prvaci Italije; Milan i trenutno 4.plasirani Udinese. Domaćini će dočekati 'Rossonere' bez Dušana Baste i Andree Code, dok Milan u Udine dolazi bez Ibrahimovića i Jankulovskog. Evo mogućih formacije, koje su objavljene u današnjem izdanju 'La Gazzette dello Sport.'



Udinese Calcio (3-5-2) – Francesco Guidolin
Samir Handanovič; Mehdi Benatia, Cristián Zapata, Maurizio Domizzi; Mauricio Isla, Gökhan Inler, Giampiero Pinzi, Kwadwo Asamoah, Pablo Armero; Antonio Di Natale, Alexis Sánchez.
AC Milan (4-3-1-2) – Massimiliano Allegri
Christian Abbiati; Ignazio Abate, Thiago Silva, Mario Yepes, Didac Vila; Mathieu Flamini, Mark van Bommel, Clarence Seedorf; Kevin-Prince Boateng; Alexandre Pato, Antonio Cassano.

Saturday 21 May 2011

Odlazi nakon 10 godina: Pirlo plakao na zadnjem treningu




Netko je držao govor, vjerojatno trener, a Pirlu su krenule suze. Nije se mogao zaustaviti, a u zagrljaj su mu pohitali svi suigrači. 'Starosjedioci' su ga najviše grlili.
Nakon dugih deset godina Andrea Pirlo (32) odlazi iz Milana. Potpisao je za Juventus, a u petak je održao pretposljednji ili posljednji trening, vrlo emotivan. 
Netko je držao govor, vjerojatno trener Allegri, a Pirlu su krenule suze. Nije se mogao zaustaviti, a u zagrljaj su mu pohitali svi suigrači. 'Starosjedioci' Gattuso, Seedorf i Inzaghi su ga najviše grlili. 
Pirlo je karijeru počeo u Bresciji, onda je prešao u Inter, a zatim u Milan. Tu je osvojio dva prvenstva, dvije Lige prvaka...
Bit će jedan od rijetkih igrača koji je igrao u sva tri najveća talijanska kluba.