Stranice

Saturday 30 April 2011

Allegri: Ne sviđa mi se atmosfera stvorena oko nas

Priznao je Milanov trener Massimiliano Allegri da je njegova momčad pod "ogromnim pritiskom" pred nedjeljnu utakmicu kojom bi i matematički mogli osvojiti naslov... 


Četiri kola prije kraja sezone u talijanskom nogometnom prvenstvu "rossoneri" imaju osam bodova prednosti u odnosu na Inter, trenutačno drugoplasiranim aktualnim prvacima, i devet pred trećeplasiranim Napolijem. Ne pobijedi li Inter Cesenu, a Milan slavi protiv Bologne "scudetto" je njihov. 
- Igrat ćemo protiv Bologne koja još matematički nije osigurala ostanak u Seriji A, što znači da su joj bodovi iznimno potrebni. Ne smije ih se podcijeniti - veli Allegri uz dodatak: 
- Ne sviđa mi se atmosfera koja se razvila posljednjega tjedna. Pritisak je ogroman. 


Milan je još uvijek bez Zlatana Ibrahimovića i Marka van Bommela, kao i Alexandrea Pata, Gennara Gattusa i Pippa Inzaghija. 

Allegri objavio popis igrača za Bolognu!

Sutra će Milan na San Siru ugostiti Bolognu, koja se nalazi na 12. mjestu na ljestvici Serie A sa 40 bodova. Inter je danas preokrenuo minus od 1 gola, te na kraju pobjedio sa 1-2 na gostovanju kod Cesene. Inter se tako približio na -5 bodova od Milana, a eventualnom pobjedom sutra na San Siru, Milan bi se opet vratio na +8.


 Evo popisa 20 igrača kojeg je objavio trener Milana, Max Allegri. 
Abbiati, Amelia, Abate, Antonini, Bonera, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta, Yepes, Ambrosini, Boateng, Emanuelson, Flamini, Merkel, Pirlo, Seedorf, Strasser, Cassano, Robinho, Beretta.

Thiago Silva: Želim ići Maldinijevim stopama!

Brazilski nogometni reprezentativac u redovima Milana Thiago Silva (26) izjavio je za La Gazzettu dello Sport kako nema namjeru promijeniti klub do kraja karijere... 

Na San Siro je Silva stigao krajem 2008. godine iz Fluminensea, a ove je sezone uz Alessandra Nestu odigrao prema mnogima ključnu ulogu u Milanovom pohodu na prvi "scudetto" od 2004. godine.

- Istina je da igram opuštenije uz Alessandra Nestu uz svoj bok, kao i da imam više vjere u svoje sposobnosti nego prošle sezone. Nesta je jedinstven i često mi priča na travnjaku. Sjećam se još uvijek svoje prve prijateljske utakmice protiv Varesea kada mi nije prestajao davati instrukcije ni trenutka. Tada sam mu čak rekao da me glava zabolila od njegovih savjeta, ali danas sam se navikao.

Iako se po medijima znao spominjati potencijalni njegov transfer u Real Madrid, brazilski stoper kaže da želi ostaviti trag u dresu "rossonera".

- Sviđa mi se ideja da postanem simbol ovog kluba. Bio bih sretan da osvojim makar i polovicu onog što je Paolo Maldini osvojio u karijeri, da krenem njegovim stopama.

Na kraju je Silva rekao tko je prema njegovom mišljenju najzaslužniji za činjenicu da je Milan na pragu osvajanja "scudetta".

- Zlatan Ibrahimović donio je pobjednički mentalitet u našu momčad. Od prve utakmice govorio nam je stalno da sve moramo pobijediti i zato ako osvojimo "scudetto" bit će to ponajviše zahvaljujući njemu. 

Sve realniji odlazak Pirla?

Mnogim igračim Milana na kraju ove sezone neće biti produženi ugovori, a jedan od njih je i definitivno Andrea Pirlo, tvrde mediji u Italiji. On u Milanu zarađuje 6 milijuna eura po sezoni, a 'Rossoneri' će mu na kraju sezone poželjeti sretan nastavak karijere.
''Milan sigurno neće produžiti ugovor Pirlu. Seedorf je jedini koji bi pristao na smanjenje plaće, možda i Massimo Ambrosini. Marco Amelia neće biti kupljen, jer je Milan doveo Federica Marchettija. Nesta će ostati ako mu zdravlje dozvoli. Ipak, oni stariji koji ostanu, morat će da se zadovoljiti smanjenjem plaća'', ocjenio je jedan poznati talijanski novinar.
Pored Pirla, Seedorfa, Ambrosinija i Neste, ugovori krajem lipnja ističu i Marcu van Bommelu, Nicoli Legrotaglieu, Flaviju Romi i Filipu Inzaghiju. Svi u klubu čekaju potvrdu Scudetta, koja bi se mogla desiti sutra, pa će onda razmišljati o novim ugovorima. Za Pirla je najzainteresiraniji Juventus, ali se i Malaga uključila u trku.

Friday 29 April 2011

Allegri otkriva tajnu osvajanja titule.

Trener 'Rossonera' je prezadovoljan partijama svoje ekipe u posljednje vrijeme. I vjeruje da su spremni za osvajanje lige. Trener Milana, Masimilliano Allegri, kaže da se obrana njegove ekipe znatno popravila od siječnja, što je ključ uspjeha. Prošlogodišnji osvajači Lige prvaka, Inter, je osam bodova iznad prvih pratilaca sa četiri utakmice do kraja sezone u Seriji A. Milan je dao i najviše golova u ligi, a primili su samo 23, što ih čini ekipom sa najboljom obranom.  Allegriju se sviđa taj podatak. ''Zaista mi se sviđa ovakav Milan. Od siječnja, ekipa se promijenila, sve smo bolji pogotovo obrana. Kao i obično, ekipa sa najboljom obranom, osvaja ligu'',zadovoljan je Allegri.

Berlusconi: 'Scudetto smo već osvojili!'

Milanu trebaju još 4 boda, u 4 utakmice do kraja prvenstva, kako bi osigurali osvajanje naslova. No, predsjednik Milana, Silvio Berlusconi, već je počeo slaviti, a kako tvrdi 'La Repubblica' Berlusconi vjeruje kako je prvenstvo već gotovo, te da je teško da se do kraja nešto promjeni ili desi nešto dramatično. 
''Sve je već odlučeno. Prvenstvo je naše.'' - rekao je Berlusconi na dodjeli titule viteza, Clarencu Seedorfa, od strane nizozemske ambasade. Milan bi titulu mogao potvrditi već ovaj vikend protiv Bologne, ako Inter kiksa.

Clarence Seedorf dobio orden "nizozemskog viteza"

Nizozemsko veleposlanstvo u Italiji odlikovalo je u četvrtak 35-godišnjeg Clarencea Seedorfa, nogometaša Milana i nekadašnjeg nizozemskog reprezentativca, ordenom "nizozemskog viteza"... 
Učinjeno je to zbog "uzornog ponašanja na sportskom polju, promicanja fair-play igre, ali i humanitarnog rada". 
Inače, Seedorfu na kraju ove sezone ističe ugovor s Milanom i mnogo se priča o njegovom odlasku u Brazil, budući da je nekoliko klubova iz te zemlje Milanu već poslalo službene ponude.  
Na ovoj svečanosti u Rimu je prisustvovao i Silvio Berlusconi, predsjednik Milana i talijanski premijer, koji je na pitanje o Seedorfu rekao: 
- Uh, taj će igrati do 56 godine. U Milanu, nadam se - uz smijeh je komentirao Berlusconi. 

Kranjačar: 'Volio bih igrati u Italiji!'

Niko Kranjčar, veznjak Tottenhama, nezadovoljan je minutažom u Londonu i vjerovatno će napustiti Spurse na kraju sezone. Hrvatski reprezentativac otvorio je vrata Seriji A. Kranjčar često dobiva pohvale od Harryja Redknappa, no njegovo mjesto je rezervisano na klupi za svaki susret. 

"Nema smisla započeti sljedeću sezonu sa ovakvim statusom. Dogovoren je sastanak sa predsjednikom kluba i trenerom. Poslije toga ću znati kakav je moj status", rekao je Kranjčar, dodavši: 

"Veoma sam zainteresiran za prelazak u Italiju. Mislim da bih se brzo prilagodio talijanskom nogometu".

Thursday 28 April 2011

Glasine: 'Podolski na radaru Milana?'

Kapetan njemačkog Kolna, Lukas Podolski, dobrim igrama ove sezone privukao je pažnju mnogih europskih velikana. Čini se kako je Podolski nezadovoljan stanjem u klubu, pošto je u srijedu Kolnov trener - Frank Schafer dao ostavku, tako će Koln već drugi put u sezoni ostati bez trenera. ''Vjerujem da je Schaferova odluka iskrena i donešena bez pritiska. Dugujemo mu! Prije njegova dolaska nismo očekivali ostanak u Bundesligi.'' - rekao je Podolski. U izvješću 'Expresa' stoji kako su Milan i Borussia.D. glavni kandidati za dovođenje Podolskog, koji nikad nije skrivao ljubav prema svom rodnom gradu i klubu, no možda će ga trenutno stanje u Kolnu natjerati na odlazak. Podolski odbija govoriti o tome gdje će nastaviti svoju karijeru, već se pokušava koncentrirati na preostala 3 kola Bundeslige. Podolski je zabio 12 golova, te asistirao 4 puta u 27 utakmica ove sezone, u dresu Kolna. 

Nesta i Ambrosini spremni za Bolognu, Pato i Gattuso na klupi!

Iz Milanella nam stižu vijesti o ozljeđenim i oporavljenim igračima, prije utakmice sa Bolognom. Allesandro Nesta i kapetan Massimo Ambrosini, su čini se 100 % spremni, te će započeti utakmicu od prve minute. Tako se Nesta vraća u obranu, u pomoć Thiagu Silvi, dok će Ambrosini sa Flaminijem i Boatengom činiti vezni red.  Clarence Seedorf će igrati iza dva napadača, Robinha i Cassana, dok će Pato početi utakmicu s klupe, no moguće je da i on zaigra. Gennaro Gattuso, koji se ozlijedio prošli tjedan, će čini se, također biti spreman, te će utakmicu započeti s klupe. Veteran Filipo Inzaghi se još uvijek nije oporavio.

Astori za Lazzarija i Marchettija?

Kako tvrdi Milannews.it, Milan je na ljeto spreman Cagliariju dati 50 % vlasništva nad mladim Astorijem, u zamjenu za veznjaka Lazzarija i vratara Marchettija. 
I Lazzari i Marchetti su već bili povezivani sa Milanom, a ovog tjedna se u medijima pojavila glasina kako bi Marchetti mogao doći u Milan, kao zamjena za Abbiatija. Lazzarija u Milan želi dovesti trener Allegri, koji ga je trenirao u Cagliariju, Allegri vjeruje kako Lazzari može pomoći veznom redu Milana. 

Wednesday 27 April 2011

Počeli pregovori oko Gansa!

Čini se kako dolazak Gansa u Milan postaje sve realnija opcija. Danas su se u Milanellu sastali predstavnici Milana; Adriano Galliani i Ariedo Braida, sa Gansovim agentima: Thiagom Ferrom i Gaetanom Paolillom.
Mediji su izvjestili kako bi do kraja dana Milan mogao otkupiti 55 % Gansova ugovora, a sudionici sastanka odlučili su ignorirati novinare koji su čekali ispred tabora 'Rossonera'. Milan će pokušati smanjiti otkupnu cijenu za 21-godišnjeg Gansa, koja bi smanjena mogla iznositi oko 25 milijuna eura. Mediji nagađaju kako bi Braida mogao otići u Brazil, na završne dogovore sa Santosom. Braida je putovanje u Brazil odgodio već dva puta. Ganso je prošli tjedan izjavio kako još uvijek ne zna gdje će nastaviti karijeru, pošto službenih ponuda Santos još nije dobio. 

Milan pregovara za Farfana !


Nakon što su započeli pregovori za Gansa,na istom sastanku je prisustvovao i agent Peruanca.

Prije nekog vremena je izjavljeno da je Farfan ponuđen Milanu,a već odavno se zna da Milan sprema veliku čistku na ljeto i da žele da se dodatno ojačaju,te da krenu u pohod na osvajanje Evrope.

Farfan je ove sezone mnogo pomogao Schalkeu u ligi prvaka iako nije ništa mogao protiv Manchester Uniteda,sigurno je najzaslužniji za Schalkeovo mjesto u polufinalu.Farfan je izjavio da sljedeće sezone želi da osvoji ligu prvaka

Van Basten: Milan ima sjajnu budućnost pod Allegrijem

Nekad sjajni nogometaš Ajaxa i Milana Marco van Basten uvjeren je kako ogromne zasluge u ovosezonskom uspjehu u Seriji A "rossoneri" duguju treneru Massimilianu Allegriju... 
Četiri kola prije kraja sezone Milan ima praktički nedostižnih osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Inter i smiješi mu se prvi "scudetto" od 2004. godine. Van Basten je u razgovoru za Gazzettu dello Sport kazao kako do toga ne bi stigao bez sjajnog vodstva. 
- Milan i dalje nije na razinu triju favorita za osvajanje Lige prvaka, ali grade pravu momčad i uskoro će biti izjednačeni s velikim klubovima. Allegri je vrlo smiren i iskren čovjek koji ima jasne ideje. Upoznao sam ga u Amsterdamu, a onda smo se opet sreli u Dubaiju. Užitak je razgovarati s njim. On je dobar trener i Milan je dobro izabrao – rekao je Van Basten o treneru koji je na klupi "rossonera" prošlog ljeta naslijedio Leonarda. 

Na kraju sezone, po drugi dio Boatengova ugovora!

Ganski nogometni reprezentativac u redovima Milana Kevin-Prince Boateng ostat će u redovima "rossonera" i sljedeće sezone, potvrdio je dopredsjednik kluba Galliani...
On je naš igrač. Već smo platili polovicu novca za njegov otkup, a druga polovica iznosi šest milijuna eura, komentirao je Galliani za Gazzettu dello Sport.
Boateng je stigao u Milan prošlog ljeta iz Genoe, a "rossoneri" su ga tada doveli na posudbu s pravom trajnog otkupa njegovog ugovora na kraju sezone. Ove je sezone ukupno Boateng odigrao 23 susreta u talijanskom prvenstvu, te je pritom upisao tri gola i dvije asistencije. Očito je svojim igrama zadovoljio čelnike kluba koji će tako otkupiti njegov ugovor s Genoom koji je važeći do 2015. godine.

Nesta se vratio!


Iskusni 35-godišnji stoper Milana Alessandro Nesta uspješno se oporavio od ozljede bedrenog mišića zbog koje je propustio nastupiti prošlog vikenda u dvoboju talijanskog nogometnog prvenstva protiv Brescije... 
U srijedu je Nesta uspješno odradio kako trkaće, tako i treninge s loptom, te bi trebao konkurirati za nedjeljni dvoboj 35. kola Serie A protiv Bologne.
Od iste se ozljede uspješno oporavlja i brazilski napadač Milana Alexandre Pato koji je također propustio dvoboj protiv Brescije. Za razliku od Neste, on je u srijedu radio u teretani u društvu Gattusa, Inzaghija i Jankulovskog, ali očekuje se da će također biti spreman protiv Bologne. 

Tuesday 26 April 2011

Taiwo od ljeta u Milanu ?

Nigerijski reprezentativac Taye Taiwo napustiti će na kraju sezone redove aktualnog francuskog prvaka Marseillea i preći u Milan kao slobodan igrač, izvještava L'Equipe... 
Lijevom braniču koji je prije šest godina došao na Velodrome na kraju sezone istječe ugovor, a novi neće potpisati, što je i sam nedavno najavio. No, L'Equipe je sada otišao i korak dalje otkrivši da je 26-godišnji nogometaš postigao dogovor s Milanom za koji će potpisati trogodišnji ugovor.  No, budući da su i Marseille i Milan usred borbe za naslov u nacionalnim prvenstvima, očekuje se da će posao službeno biti potvrđen tek na kraju sezone.

"Rossoneri" su se bacili u potragu za lijevim braničem nakon razočaravajuće igre Luce Antoninija i Mareka Jankulovskog. Čini se da su rješenje pronašli u Taiwu koji je u subotu pogotkom donio Marseilleu pobjedu protiv Montpelliera (1-0) u finalu Liga kupa. 

Milan prati francuskog fenomena?

Kako tvrdi FIFA-in agent Gianluca Tizi, Milan prati 'fenomena' iz francuske Ligue 1. Tizi tvrdi kako se sastao sa Milanovim direktorom Ariedom Bradiom, koji mu je rekao kako Milan prati jednog veznog igrača iz Francuske. 


''Vrlo pomno pratimo jednog veznog igrača iz francuske Ligue 1, koji je fenomen!'' - rekao je Braida Tiziu. 
Mediji sada nagađaju da bi to mogao biti Belgijac, Eden Hazard iz Lille'a ili Yann M'Villa iz Rennesa.

Marchetti zamjena za Ameliu

Očekuje se kako će Milan na ljeto pokušati dovesti novog zamjenskog vratara, s obzirom da je Marco Amelia bio nezadovoljan svojim statusom, te želi otići. 
Kako tvrdi il Corierre dello Sport, vratar Cagliarija - Federico Marchetti, trebao biti nova zamjena za Abbiatija. Marchetti je prošlog ljeta izjavio kako bi volio otići u veći klub od Cagliarija, što je očito naljutilo predsjednika Massima Cellina, pa ga je odlučio izbaciti iz početnog sastava. Procjena je kako bi Milan mogao dovesti 28-godišnjeg Marchettija za cca. 5.2 milijuna eura.  Novinar SkySport 24, Luca Tommasini vjeruje kako Milan ima dogovor sa Marchettijem: '' Amelia bi mogao otići u Romu, pa bi se tako otvorilo mjesto za Marchettija, koji bi bio zamjena Abbiatiju. Marchetti ove sezone ne igra u Cagliariju, zbog nezadovoljstva predsjednika kluba s njegovim izjavama vezanim uz transfer u veći klub'' - zaključio je Tommasini. 

Pasqualin: 'Ganso će doći u Milan!'

Nije tajna kako je Ganso prva želja Milana u nadolazećem prijelaznom roku, no imaju konkurenciju, a to je Inter. Nogometni agent, Claudio Pasqualin vjeruje kako će Ganso ipak obući dres 'Rossonera'. 
''Ganso će doći u Milan. To je senzacionalna vijest. Nije tajna kako je Ganso igrač koji je 'u modi' i za kojeg se interesiraju mnogi klubovi.'' - rekao je Pasqualin za medije jučer. Milan još nije poslao službenu ponudu za Gansa, barem tako tvrdi potpredsjednik Milana, Adriano Galliani. 

Seedorfova budućnost? Odluka = nakon osvajanja Scudetta

Ugovor Seedorfa sa Milanom ističe u lipnju, a Seedorf odbija govoriti o ugovoru, dok Milan ne osigura Scudetto. Pitanje je hoće li Milan odlučiti pustiti Nizozemca, ili će mu ponuditi produljenje ugovora. Seedorf je nekoliko zadnjih mjeseci u vrlo dobroj formi, te je vrlo raspoložen za igru. No, ne želi govoriti o ugovoru, dok se naslov ne osigura matematički. ''Kad će Scudetto biti osiguran, tek onda će biti vrijeme za govor o budućnosti. Moramo zadržati razinu koncentracije, te pokušati osigurati naslov što prije je moguće.'' - rekao je Seedorf, koji je nedavno stigao do nevjerojatnog 396 nastupa u dresu Milana, te tako postao igrač sa najviše nastupa za Milan (od stranih igrača). A iz Brazila se javio bivši Seedorfov suigrač iz Milana, Ronaldo, koji se nakon igračke karijere odlučio posvetiti poslu agenta. Rekao je kako nije pozivao Seedorfa da se pridruži nekoj brazilskoj momčadi. 

Pato konkurira za Bolognu


Milanov napadač Alexandre Pato dobro se oporavlja od ozljede bedrenog mišića koju je obnovio tijekom utakmice protiv Sampdorije. Dana 16. travnja napustio je travnjak u 41. minuti utakmice koju je njegova momčad dobila 3-0... 
Propustio je brazilski nogometni reprezentativac kup-utakmicu protiv Palerma (2-2) i pobjedu "rossonera" kod Brescije (1-0), no, kandidirat će za nastup protiv Bologne koji se igra nadolazeće nedjelje. 
Pato je već započeo s treninzima. 
Milan je trenutačno vodeća momčad talijanske Serije A sa 74 boda iz 34 odigrane utakmice. Pobijede li Bolognu i dočekaju li poraze najvjernije pratnje Intera i Napolija, prvacima bi mogli biti okrunjeni već krajem ovoga tjedna. 

Monday 25 April 2011

Fiorentina spremna prodati trojicu ključnih igrača

Prema pisanju talijanskog lista La Gazzetta dello Sport, uprava Fiorentine je spremna ovog ljeta prodati trojicu ključnih igrača svoje momčadi, Alberta Gilardina, Juana Manuela Vargasa i Ricarda Montoliva.

Da klub planira napraviti veliko pospremanje u momčadi na ljeto potvrdio je i sportski direktor Fiorentine Pantaleo Corvino.

"Ciklus koji je započeo 2005. godine i u kojem smo bili konkurentni i u Italiji i u Europi je završen. Sada želimo započeti novi." rekao je Corvinho.

Alberto Gilardino je na popisu želja nekoliko klubova, poput Juventusa, Lyona i Marseillea, a u Fiorentini se nadaju da će za njega dobiti između 12 i 15 milijuna eura.

Na izlaznim vratima je i Juan Manuel Vargas, za kojeg je zainteresirano nekoliko premierligaških klubova, pa bi Viole prodajom Čileanca mogle zaraditi oko deset milijuna eura.

Kako talijanski reprezentativac Ricardo Montolivo još nije potpisao novi ugovor, a njegov menadžer je nedavno pozvao zainteresirane klubove da kontaktiraju Fiorentinu, on će vjerojatno biti treći ključni igrač koji će po završetku sezone napustiti Fiorentinu. 

Sunday 24 April 2011

Emanuelson: 'Titula je blizu!'

Rossoneri su sinoć pobijedili sa 0-1 na gostovanju kod Brescie, iako njihova igra nije bila uvjerljiva, stigli su do važna 3 boda, te se tako još više približili osvajanju naslova. Milanu za osvajanje trebaju još samo četiri boda, a na rasporedu ih čekaju još 4 utakmice. Igrači Milana ne žele uraniti sa slavljem. 


''Zadovoljan sam pobjedom. Znali smo da će ovo biti teška, ali i odlučujuća utakmica. Bilo nam je vrlo važno pobijediti, kad smo vidjeli da je Napoli izgubio. Sretan sam zbog Robinha, koji je zabio vrlo važan pogodak. Abbiati nas je spasio 2 puta.  Osvajanje naslova je sada puno bliže.'' -rekao je Emanuelson. Milanova se obrana mučila sa brzim napadačima Brescie tijekom cijele utakmice, da je bilo teško, priznaje i Gianluca Zambrotta: '' Ovo je velika pobjeda za nas. Važno je da smo osvojili nova 3 boda. Vrlo smo blizu naslova, no sezona još uvijek traje! Čeka nas još 4 kola, tako da još ništa nije gotovo. Prvo naslov moramo osvojiti 'matematički' kako bi ga onda i proslavili. Mnogo smo se mučili na utakmici. Znali smo da će biti teško. Žalimo što prije nismo postigli pogodak i rješili utakmicu, a mogli smo. No, ne možete imati sve. Mučili smo se do posljednjeg sučeva zvižduka, no isplatilo se. '' -rekao je Zambrotta nakon utakmice.

Van Bommel propušta Bolognu !


Na sinoćnjem meču između Brescie i Milana koju su "rossoneri" riješili u svoju korist golom Robinha,5 igraca (Nesta, Bonera, Gattuso, Pirlo, Van Bommel) iz ekipe Milana bila su pred suspenzijom zbog broja kartona. Međutim samo je jedan odigrao sinoćni meč i to Mark Van Bommelu koji će zbog sinoćnjeg žutog kartona morati preskočiti meč sa Bolognom iduće nedjelje.

Trener Milana,Massimiliano Allegri na toj poziciji će moći da bira između Pirla i Ambrosinija koji se sinoć vratio na teren nakon oporavka od povrede.

Podsjećamo da će zbog suspenzije odsustvovati i Zlatan Ibrahimović.

Robinho dobio sina !


Ovaj mjesec su osim sjajnih igara ekipe Milana,obilježili i mnogobrojni rođendani te proširivanje porodice Cassano,Emanuelson,a danas se Robinhu rodio još jedan sin,Gianluca de Souza.

Mnogo sreće igraču, koji je sinoćnjim golom možda i riješio pitanje pobjednika ovogodišnjeg prvenstva i njegovoj porodici u daljem životu od srca žele navijači Milana.

Neymar: Serija A? Tko zna što donosi budućnost

Brazilski nogometaš Neymar, 19-godišnja zvijezda svjetskog nogometa, kaže da se ne zamara s ljetnim prijelaznim rokom, iako mnogi smatraju da će on biti jedna od najzanimljivijih protagonista istog... 

Mladi napadač Santosa i brazilske reprezentacije svojim je velikim predstavama stigao na radar najvećih klubova kao što su Barcelona, Chelsea ili Juventus proteklih mjeseci...

- Serija A? Tko zna što mi donosi budućnost, sve je u Božjim rukama. Stvarno ne znam što će se događati u lipnju. Moj fokus usmjeren je na Copa Americu. Moram igrati na najvišoj razini ako želim izboriti mjesto u reprezentaciji - izjavio je Neymar za talijanski Sky Sport.

Neymar je već sada među najbolje plaćenim nogometašima u Brazilu.

- Drago mi je da je moj rad na cijeni. Lijepo mi je igrati s mojim suigračima u Santosu i nadam se da ćemo ostati na okupu, te da ćemo i dalje igrati zajedno. No, budućnost svih nas često ne ovisi o našim željama - konstatirao je Neymar. 

Galliani: Bez pojačanja ne bismo bili u ovakvoj poziciji

Dopredsjednik nogometnog kluba Milan Adriano Galliani nahvalio je klupsku politiku u protekla dva prijelazna roka koju smatra najzaslužnijom za trenutnu poziciju "rossonera"... 

Milan je prošlog ljeta, podsjećamo, doveo igrače poput Zlatana Ibrahimovića, Robinha i Kevina-Princea Boatenga, a u siječnju Antonija Cassana, Marka van Bommela i Urbyja Emmanuelsona. Takav je potez, smatra Galliani, bio presudan da je danas Milan na korak od osvajanja "scudetta", prvog od 2004. godine.

- Da nismo doveli igrače koje smo doveli, danas ne bismo imali osam bodova prednosti četiri kola prije kraja. Milan je na vrhu zahvaljujući sjajnim igračima koje smo doveli kako u kolovozu prošle godine, tako i siječnju. Imamo kompetitivnu momčad i veliku širinu – rekao je Galliani. 

Robinho: 'Gansu se više sviđa Milan!'

Mladi brazilski reprezentativac i igrač Satnosa: Paulo Henrique Ganso nedavno je izjavio je kako će karijeru sigurno nastaviti u Italiji, no da nije siguran hoće li to biti Milan ili Inter, a njegov sunarodnjak Robinho, vjeruje kako će Ganso doći u Milan. Kako tvrdi potpredsjednik Milana, Adriano Galliani, Milan za Gansa još nije poslao službenu ponudu, te naglašava kako će o ovom 21-godišnjaku pričati tek kad pošalju ponudu, te ako je uopće pošalju. Usprkos tome igrači Milana, pogotovo Brazilci, često kontaktiraju sa Gansom.  ''Razgovaram s Gansom...... Odličan je igrač i čovjek, iako je još uvijek 'dijete'. U Brazilu igra vrlo dobro, te se nadam da će nam se uskoro pridružiti. Da li više preferira Milan? Da! Definitivno.'' - rekao je Robinho, koji nije jedini koji je često u kontaktu s Gansom, s njim često razgovara i Thiago Silva, te trener Intera - Leonardo, koji ga pokušava nagovoriti na dolazak u Inter.

Allegri: Još samo četiri boda!

Minimalnom 1-0 pobjedom (gol zabio Robinho) protiv Brescije nogometaši Milan primaknuli su se dodatni korak prema naslovu talijanskih prvaka... 

- Imamo lijepu prednost. Još četiri boda i naslov je naš - veli trener "rossonera" Massimiliano Allegri nakon subotnje utakmice 34. kola.

U ovome trenutku, četiri kola prije kraja Serije A, Milan na prvome mjestu ljestvice ima osam bodova više u odnosu na branitelja naslova. Inter je na 66. I protiv njih i protiv trećeplasiranog Napolija, koji ima 65 bodova, Milan ima bolji učinak u međusobnim ogledima pa će, u slučaju jednakog broja bodova na kraju sezone, naslov pripasti njima.

- Ono što je sada važno jest odmoriti se preko Uskrsa. U srijedu ćemo početi razmišljati o Bologni protiv koje će imamo novu tešku utakmicu jer su naši sljedeći suparnici u borbi za ostanak u ligi - dodao je Allegri. 

Tiziano Crudeli - Brescia 0-1 A.C.Milan

Saturday 23 April 2011

Milan korak bliže naslovu! Inter na -8, Napoli -9

Nogometaši Milana trijumfirali su s 1-0 na gostovanju kod Brescije u 34. kolu Serie A i tako napravili novi korak bliže ka osvajanju prvog "Scudetta" nakon 2004. godine...


Jedini gol u srazu pretposljednje i vodeće momčadi talijanskog prvenstva zabio je brazilski napadač Robinho u 82. minuti. Iskoristio je Robinho lijepo dodavanje Antonija Cassana i iz sredine kaznenog prostora udarcem u desni donji kut savladao Bologninog vratara Michelea Arcarija. Bio je to njegov 12. ovosezonski prvenstveni gol.

Milan je tako ostao neokrznut u utakmici u kojoj je igrao znato oslabljen, bez ozlijeđenih Alessandra Neste i Alexandrea Pata, te suspendiranog Zlatana Ibrahimovića.

Sada "rossoneri" imaju osam bodova prednosti ispred drugoplasiranog Intera, te devet ispred trećeplasiranog Napolija, a samo su četiri kola do kraja sezone.

LIVE: Inter 2-1 Lazio, Napoli gubi od Palerma!

Čini se kako će se nakon 34.kola Serie A, Milan sve više približiti osvajanju naslova ove sezone. 


Inter 2-1 Lazio
Inter na San Siru igra 2-1 sa Laziom. Lazio je poveo iz penala pogotkom Zaratea, isključen je vratar Julio Cesar, a u igru je ušao Castelazzi. Za Inter je iz slobodnog udarca izjednačio Sneijder. U 53. minuti zabio je Eto'o za vodstvo Intera 2-1. Time je Eto'o prekinuo 'post' od 42 dana bez pogotka.
Mauri u 66.minuti dobiva crveni karton, tako se brojevno stanje na terenu izjednačilo. Obje momčadi igraju s desetoricom igrača. 


Palermo 2-1 Napoli
Napoli gubi na gostovanju kod Palerma 2-1. Poveli su 'nebeskoplavi' preko Cavanija u 2.minuti, no u 38. je izjednačio Balzaretti, a C.Bovo je zabio iz penala krajem 1.poluvremena. Tako bi večerašnjom pobjedom na Rigamontiju u Bresciji, Milan rješio prvenstvo, te ostavio Napoli na -9 bodova zaostatka. 

Pato, Nesta i Inzaghi treniraju i na Uskrs!

Alex Pato, Allesandro Nesta i Fillipo Inzaghi čini se nemaju vremena za odmor čak ni za Uskrs. Ovaj će trojac Uskrs provesti trenirajući u Milanellu i pripremajući se za utakmicu s Bolognom, sljedeći vikend na San Siru. Nesta i Inzaghi se oporavljaju od ozljeda koljena, dok Pata muči ozljeda bedra. Kolumbijac Mario Yepes zauzet će mjesto pokraj Thiaga Silve u obrani umjesto Neste, dok će u napadu biti Robinho i Cassano. Ambrosini, Pirlo i Bonera se vraćaju u momčad, a za Jankulovskog je ova sezona vjerojatno završena. 

Brescia vs. A.C.Milan - moguće formacije

U 20:45 počet će susret 34.kola talijanske Serie A, na stadionu 'Rigamonti' u Bresciji, između domaćina Brescije koja se bori za ostanak u prvoj ligi, te vodećeg u prvenstvu; Milana. La Gazzetta dello Sport objavila je u današnjem izdanju moguće formacije jednog i drugog tima. 




Brescia Calcio (3-5-2) – Giuseppe Iachini
Michele Arcari; Jonathan Zebina, Francesco Bega, Pietro Accardi; Marco Zambelli, Antonio Filippini, Cristiano Zanetti, Përparim Hetemaj, Gaetano Berardi; Éder, Andrea Caracciolo.
AC Milan (4-3-1-2) – Massimiliano Allegri
Christian Abbiati; Ignazio Abate, Mario Yepes, Thiago Silva Gianluca Zambrotta; Gennaro Gattuso, Mark van Bommel, Clarence Seedorf; Kevin-Prince Boateng, Robinho, Antonio Cassano.
Utakmicu će propustiti Pato, Inzaghi i Nesta zbog ozljede, te suspendirani Ibrahimović. 

Nigerijac Taiwo sasvim blizu dolaska u Milan

Nigerijski nogometaš Taye Taiwo, 26-godišnji lijevi bek Marseillea, od 2005. godine je jedan od najčvršćih stupova te francuske momčadi, no izgleda kako se bliži kraj te "ljubavi"... 

Naime, talijanski mediji su u petak objavili da već neko vrijeme traju pregovori između Taiwa i Milana, a iste je potvrdio i Jose Anigo, direktor još uvijek aktualnog francuskog prvaka. 
- Taiwo je jedan od igrača koji je najdulje s nama i mogući oproštaj će sigurno biti težak. No, on pregovara s Milanom i to ne krijemo. S obzirom na sve spremni smo na njegov ljetni odlazak - rekao je Anigo.  
Na kraju ove sezone ističe aktualni ugovor Nigerijca s francuskim klubom i kako stvari stoje klub sa San Sira će u njemu dobiti kvalitetno i jako pojačanje za novu sezonu. 

Inzaghi spreman za završnicu prvenstva!

Bivši talijanski reprezentativac; Fillipo Inzaghi, mogao bi se vratiti na teren nakon dugih 5 mjeseci neigranja zbog ozljede i to u utakmici protiv Bologne sljedećeg vikenda na San Siru. Činilo se kako će zbog ozljede koljena Inzaghi propustiti cijelu sezonu, no ipak je uspio ubrzati oporavak, te bi trebao konkurirati za zadnja 4 kola Serie A. Milan trenutno raspolaže sa samo 2 napadača, pošto je Pato ozljeđen, dok je Zlatan Ibrahimović suspendiran. Tako da napad Milana sada ovisi o Cassanu i Robinhu, a Allegri je iz Primavera Squadre pozvao i Giacoma Berettu kako bi 'popunio prazninu' izostancima Pata i Ibrahimovića. 

A.C.Milan vs. Brescia - popis igrača Milana

Sutra će Brescia na 'Rigamontiju' dočekati Milan, a trener Max Allegri objavio je popis igrača koji će konkurirati za sastav protiv Brescie. Utakmica počinje u 19:00. Marek Jankulovski, Alessandro Nesta, Filippo Inzaghi i Alexandre Pato su još uvijek ozlijeđeni dok je Zlatan Ibrahimović suspendiran. Kapetan Massimo Ambrosini se vratio nakon ozljede. 


Vratari:  Christian Abbiati, Marco Amelia, Flavio Roma.

Obrana: Ignazio Abate, Luca Antonini, Daniele Bonera, Nicola Legrottaglie, Sokratis Papastathopoulos, Thiago Silva, Mario Yepes, Gianluca Zambrotta.

Vezni red: Massimo Ambrosini, Kevin-Prince Boateng, Urby Emanuelson, Mathieu Flamini, Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Clarence Seedorf, Mark van Bommel.

Napad: Antonio Cassano, Robinho, Giacomo Beretta. 

Friday 22 April 2011

Galliani sucima: 'Ostavite Ibru na miru!'

Potpredsjednik Milana, Adriano Galliani poručio je sucima u Italiji da Zlatana Ibrahimovića "ostave na miru".
Galliani je razočaran odlukama sudaca zbog kojih je Zlatan Ibrahimović pauzirao već nekoliko prvenstvenih utakmica.

"Bolje da ne kažem što mislim, jer znam da ne bi pomoglo. Neki drugi igrači zaslužuju da budu više kažnjeni od Zlatana", kazao je Galliani, koji se osvrnuo i na Milanov gubitak od 70 milijuna eura ove sezone, što je puno više od prošle sezone.

"Primorani smo smanjiti troškove, što uključuje i smanjenje plaća, ali nećemo prodavati naše važne igrače i nositelje igre. Teško je da se prihodi povećaju, obzirom na promjenu distribucije TV prava. Nadam se da će igraći razumjeti zašto su im smanjene plaće", dodao je Galliani.

Allegri: Thiago Silva je najbolji branič na svijetu!

Thiago Silva igra odličnu sezonu, što nam pokazuje i statistika po kojoj Milan ima najbolju obranu Serie A, sa primljenih manje od 25 golova u 33 utakmice. Thiagova igra u paru sa legendom kluba - Allesandrom Nestom, utjecala je na njegovu igru i napredak. Trener Allegri smatra da u svojoj momčadi ima najboljeg braniča svijeta. Kad su novinari Allegrija pitali o usporedbi Thiaga Silve i Franca Baresija, Allegri je rekao: '' Raditi usporedbe s Baresijem je teško, no mislim da je Thiago trenutno najbolji branič na svijetu. Puno napreduje!''
Još jedan igrač koji je ove sezone napravio velik napredak je i Ignazio Abate: '' Napredovao je, popravio se. Ima kvalitetu i mogao bi biti važna karika u momčadi. Sretan sam s onime što je učinio.''


Allegri mora misliti i na sljedeću utakmicu prvenstva protiv Brescie, koja bi mogla biti odlučujuća. '' Poštujemo Bresciu, dobro su fizički pripremljena momčad, trenutno se bore za ostanak u  ligi, tako da će se sigurno  boriti na terenu. U sutrašnjoj utakmici ne smijemo podcijeniti protivnika, ekipu u čijem su napadu igrači poput  Caracciola i Edera, te ekipa koja ima vezni red koji je vrlo rastrčan i fizički dobro pripremljen, te uz to dobro tehnički potkovan nikako ne smije biti podcijenjen.'' - rekao je Allegri za medije.


''Ako dobro uđemo u utakmicu, pobjeda nebi trebala biti problem. Sve ovisi o nama! Po meni je ovo utakmica koja će odlučiti prvenstvo, s pobjedom bi učinili velik korak prema naslovu!'' - zaključio je Max Allegri.

Nesta još uvijek ozlijeđen, propušta Bresciu!

Kako tvrdi izvješće Sky Sport 24, stoper Milana; Allesandro Nesta nije se oporavio za sutrašnju utakmicu protiv Brescie, a njegova ozljeda koljena je čini se opasnija nego što se očekivalo. Nesta je ove sezone odigrao velik broj utakmica, u utakmici protiv Palerma, u stoperskom paru sa Thiagom Silvom, pokušao ga je zamijeniti Sokratis, no to nije dobro izgledalo. Sokratis sigurno neće dobiti novu priliku, nakon katastrofalne igre protiv Palerma koja je   uzrokovala 2 primljena pogotka, tako će Nestino mjesto na 'Rigamontiju' zauzeti Kolumbijac Mario Yepes.  Christian Abbiati se vratio treningu, tako da će biti spreman, a Marco Amelia se vraća na klupu. 

Sahin Pirlova zamjena?

Sve je realnije kako će Pirlo ovoga ljeta prijeći u redove Juventusa, bez odštete. Kako tvrdi Milannews.it Milan bi mogao ostati bez jednog od najboljih playmakera u povijesti, a već traže zamjenu za njegovu poziciju. Sahin, čiji ugovor završava 2013. godine rekao je vodstvu kluba kako nema namjeru potpisivati novi ugovor, a klub mu je dao dopuštenje za pregovore s drugim klubovima. Ljevonogi Turčin, po rođenju Njemac, rekao je kako voli Italiju, zato što njegov dobar prijatelj Kevin Prince Boateng živi i igra tamo. 22-godišnji Sahin igra vrlo dobro ove sezone, s obzirom da je jedan dio propustio zbog ozljede. Svakim danom Borussia je sve bliže naslovu prvaka, pa tako i nastupu u Ligi Prvaka sljedeće sezone, a zato je i narasla cijena ovog igrača na cca. 18-20 milijuna eura.

Ganso: 'Moja budućnost je u Italiji!' ; Galliani: 'Još nismo poslali službenu ponudu!'

Igrač Santosa i brazilske reprezentacije - Paulo Henryque Ganso komentirao je nastavak i budućnost svoje karijere, te je rekao kako će nakon Brazila, sigurno igrati u Italiji, no da još nije siguran koji će to klub biti. 


''Milan ili Inter? To još uvijek ne znam. Znam samo da ću sigurno nastaviti karijeru u Italiji. Milan me želi dovesti? Sretan sam zbog toga. Mislim da bih mogao biti koristan igrač i za Milan i za Inter. Mogao bih napredovati, razvijati se i pomoći klubu da osvoji što više trofeja. Robinho i Thiago Silva me često pozivaju u Milan. Leonardo? Cijeni me kao igrača i kao osobu. Još uvijek ne znam gdje ću igrati sljedeće godine, vidjet ćemo.'' - rekao je Ganso za Sky Sport 24.


Adriano Galliani je izjavio: ''Ganso je igrač Santosa. Još nismo poslali nikakvu ponudu za njega.''

Boateng: 'Plesat ću 'moonwalk' ako osvojimo Scudetto!'


- Osvojimo li "scudetto" plesat ću moonwalk odjeven poput Michaela Jacksona. Po mogućnosti odmah na terenu - obećao je Milanov ganski veznjak Kevin-Prince Boateng... 

- Nikada u karijeri nisam osvojio ništa značajnoga. Osvojiti naslov talijanskih prvaka bilo bi sjajno - dodao je.
Milan je trenutačno vodeća momčad Serije A sa šest bodova više u odnosu na drugoplasirani Napoli. Ostalo je za odigrati pet kola do kraja prvenstva.
Podsjetimo, "rossoneri" su u prilici sezonu okončati dvostrukom krunom budući da se nalaze i u polufinalu tamošnjeg Kupa. U prvoj su utakmici protiv Palerma odigrali 2-2.
- Želim i naslov u Kupu. Oba su cilja realna, a ja hoću pobjedu u svakom natjecanju - zaključio je 24-godišnji Ganac. 

Thursday 21 April 2011

Milan traži lijevog beka !


Milanov najveći problem posljednjih godina je pozicija lijevog beka. Rossonerima će na ljeto biti prioritet dovođenja igrača na ovu poziciju.

Poslije sinoćnje utakmice protiv Palerma zaključeno je da je Luca Antonini daleko od Milanovog nivoa, tako da će se morati potražiti rješenje.

Urby Emanuelson i Didac Villa su stigli u januarskom prelaznom roku, no Holanđanin se pokazao dobro u veznom redu, dok se Španac mora naviknuti na talijanski fudbal, kako je rekao Massimiliano Alegri.Gianluca Zambrotta pruža dobre partije u posljednje vrijeme, ali njemu su 34 godine, tako da sa njim Milan ne može gledati na duže staze, već mora što prije dovesti lijevog beka.

Mnogi igrači su se povezivali sa dolaskom na San Siro u posljednje vrijeme. Neki do njih su Reto Ziegler, Domenico Criscito, Federico Balzaretti, Taye Taiwo, Aly Cissokho i Juan Manuel Vargas.

Milan za Lavezzija nudi 20 milijuna eura?

Kako tvrdi talijanski dnevnik 'Il Roma' Milan i Napoli bi na ljeto mogli poslovati. Mediji navode kako je Milan 'bacio oko' na napadača Napolija - Argentinca, Ezequiela Lavezzija, koji je u Napoliju od sezone 2007./08.


Mediji već nagađaju kako su 'Rossoneri' za Lavezzija ponudili 20 milijuna eura, a trebao bi zarađivati oko 1,4 milijuna eura. U prilog ovim medijskim nagađanjima ide i informacija kako je Lavezzi nedavno kupio stan u Milanu. Lavezzi je već bio na meti i Milana i Intera prije dvije godine.  Lavezzijeva se cijena trenutno procjenjuje na 27 milijuna eura.

OM Marseille: 'Taiwo je u kontaktu s Milanom!

Sportski direktor OM Marseilla Jose Anigo, objavio je kako je između nigerijskog reprezentativca Taya Taiwa i kluba sa San Sira ostvaren kontakt koji bi mogao rezultirati njegovim transferom u Milan. Evo što je Anigo rekao za Radio Monte Carlo: '' Taye je u klubu proveo 6 godina i puno je napredovao otkad je ovdje. Željeli smo da Taiwo ostane s nama, no odlučio je  otići u neku drugu ligu i zarađivati. Sada kontaktira sa Milanom, koji je čini mi se njegov prvi izbor.'' Taiwo već nekoliko mjeseci govori i daje nam za naslutiti kako bi volio nositi dres Milana.

Galliani: Nema prodaje, ali 'rezat' ćemo plaće!

Unatoč teškoj financijskoj situaciji niti jedan od nositelja igre u Milanovoj nogometnoj momčadi neće biti prodan, tvrdi potpredsjednik kluba Adriano Galliani... 

Dug kluba narastao je s 9.8 milijuna eura iz 2009. na 69.7 milijuna za 2010. godinu, što je podatak koji će sigurno natjerati čelne ljude kluba na "stiskanje remena".

- Milan je prisiljen smanjiti rashode, a to znači i kresanje plaća. Novac sigurno nećemo namaknuti njihovom prodajom - tvrdi Galliani.

- Teško je povećati prihode, djelomično i zbog moguće promjene distribucije TV-prava. To je i razlog zbog kojega smo prisiljeni na rezanje plaća. Nadam se da igrači to mogu shvatiti - dodao je. 

Barbara Berlusconi u Nadzornom odboru Milana

Barbara Berlusconi (26), kći Silvija Berlusconija, talijanskog premijera i predsjednika nogometnog kluba Milan, postala je i službeno nova članica Nadzornog odbora legendarnog kluba sa San Sira... 

- To je znak o kontinuiranom zanimanju obitelji Berlusconi koja je oduvijek bila bliska klubu i pružala mu ekonomsku podršku. Činjenica da je predsjednikov brat (Paolo) i jedna od njegovih kćeri u Odboru dobar je znak koji i navijači moraju primiti kao izraz vjere u klub – rekao je dopredsjednik Milana Adriano Galliani.

Nasljednica Berlusconijeva carstva, inače majka dvoje male djece, od prošloga je studenog u klubu zaposlena kao komunikacijska i marketing-menadžerica, a u posljednje se vrijeme medijski puno piše o njenoj navodnoj ljubavnoj vezi s mladim brazilskim napadačem "rossonera" Alexandreom Patom. 

Galliani o financijskom stanju u 2010.godini

O financijskoj situaciji u klubu


''Povećani su prihodi od reklama i prodaje karata, zahvaljujući našim sponzorima. Manjim brojem odlazaka iz kluba, a povećanim brojem potpisivanja novih igrača, u 2010.godini došlo je do smanjenja kapitalne dobiti. Također, pali su i prihodi od televizijskih prava (do 1.7.2010.). Prodaja Ronaldinha nije utjecala na financijsko stanje, no u 2011.godini će se osjetiti pozitivan 'utjecaj' tog transfera za nekih 12-13 milijuna eura. ''


O financijskom fair-playu


''Morat ćemo smanjiti naše troškove.  U skladu sa razdobljem od 2012. do 2014. godine nećemo biti u mogućnosti potrošiti više od 45 milijuna eura.''


O upravi kluba


''Izrazio bih osobno zadovoljstvo što je uprava predložila Barbaru Berlusconi kao novu članicu odbora.''


O obnovama ugovora


''Imam namjeru čekati sa objavama ugovora do kraja sezone. Igrači se sada maksimalno posvećuju prvenstvu i cilju osvajanja prvenstva. Vjerujem da će igrači iz poštovanja obavjestiti klub kada će imati želju za napuštanjem kluba.''


O Patu


''Pato je 2 godine(2008. i 2009.)  bio gotovo neozljeđen. No, u 2010.godini se to promijenilo. Napravili smo nešto poput 'istrage' kako bi našli 'korijen' njegovih ozljeda. Istraživanja iz SAD su pokazala kako je Pato imao problema sa zadnjom ložom, no on je mlad i jak i očekuje se njegov brz oporavak.'' 

A.C.Milan 2-2 Palermo -highlights

Talijanski kup: Palermo opet iznenadio Milan


U prvoj utakmici polufinala Talijanskoga nogometnog kupa Milan i Palermo odigrali su na San Siru bez pobjednika, 2-2... 

Morali su se domaći nogometaši, prvenstveni lideri i vjerojatni novi prvaci, spašavati od poraza. Uspjelo im je to pogotkom Nizozemca Urbyja Emanuelsona, njegovim premijernim u dresu kluba koji je pojačao prošlog siječnja, u 76. minuti.

U vodstvo je Milan došao preko Zlatana Ibrahimovića na samom startu utakmice. Prvi je to gol Šveđanina za Milan nakon pogotka Napoliju postignutog 28. veljače.

Nezgodna sicilijska momčad, koja je prije mjesec dana na svom travnjaku nanijela Milanu prvenstveni 1-0 poraz, preokrenula je pogocima Argentinca Javiera Pastorea u 14. i Urugvajca Abela Hernandeza u 53. minuti. Zabio je 20-godišnji napadač na asistenciju godinu dana starijeg argentinskog veznjaka. Obje su momčadi do kraja utakmice imale prilika za pobjedu. Za Palermo je najveću, nakon greške posljednje linije domaće momčadi, propustio Pastore.

Uzvratna je utakmica na rasporedu 10. svibnja u Palermu.

Drugi polufinalni par čine Roma i Inter. Milanezi imaju 1-0 prednost iz prvog dvoboja, odigranog u utorak u Rimu.