Stranice

Thursday 3 November 2011

Gotova sezona za Cassana, mora na operaciju srca!


Napadač Milana Antonio Cassano (29) podvrgnut će se operaciji srca, potvrdili su iz kluba. Talijan je imao manju srčanu smetnju koja je uzrokovala moždanu nelagodu.
Talijanski nogometni prvak AC Milan potvrdio je putem web-stranice da će 29-godišnji napadač momčadi Antonio Cassano biti podvrgnut manjem operativnom zahvatu srca.


"Cassano je imao manju srčanu smetnju koja je uvjetovala moždanu nelagodu i u sljedećih nekoliko dana bit će podvrgnut kardiološkoj operaciji kako bi se problem riješio. Vrijeme oporavka bit će poznato nakon operacije, ali vjerojatno će trajati nekoliko mjeseci. Nakon savjetovanja s Poliklinikom u Milanu možemo potvrditi da je Cassano pretrpio moždani problem vezan uz ishemični udar. Neurološke pretrage pokazale su manji problem u moždanom dijelu koji nije ostavio trajnu štetu", stoji među ostalim u priopćenju Milana.
- Unutar četiri, pet ili šest mjeseci Cassano bi trebao dobiti odobrenje za igru – komentirao je dopredsjednik "rossonera" Adriano Galliani.
Cassano je prošlog vikenda završio na neurološkom odjelu bolnice u Milanu, a u medijima je kružila informacija da je pretrpio moždani udar. Bivši napadač Rome i Reala otad je dobio brojne poruke podrške, a pismo potpore, koje je objavljeno u Il Corriere dello Sportu, poslao mu je i jedan od najboljih nogometaša svih vremena Diego Maradona.
"Poznate su mi misli, brige i patnje koje ti prolaze glavom. Poznat mi je taj osjećaj zbunjenosti i samoće kada sve odjednom izgleda crno. Poznajem to dobro i zato se osjećam bliskim tebi i Rinu Gattusu koji također prolazi kroz težak period", stoji između ostalog u Maradoninom pismu.
Cassano je hospitaliziran manje od tjedna nakon što je Gennaro Gattuso objavio dodatan nervni problem koji utječe na lijevo oko, zbog čega bi čak mogao propustiti cijelu sezonu.
Kako je Milan već ranije ove sezone ostao bez Alexandrea Pata zbog ozljede bedrenog mišića, u ovom trenutku trener Massimiliano Allegri na raspolaganju ima samo dvojicu zdravih napadača; Zlatana Ibrahimovića i Brazilca Robinha. 

No comments :