Stranice

Friday 28 October 2011

9.kolo ; AC Milan 4-1 Parma


U četvrtak je kompletirano 9. kolo talijanske Serije A, a u posljednjoj utakmici je Palermo pred svojim navijačima pobijedio Lecce s 2-0. Time je Palermo i dalje ostao savršeni domaćin...


Naime, bila mu je ovo četvrta domaća utakmica i - četvrta pobjeda. Savršeni su kao domaćini, u cijeloj ligi, još samo igrači Udinesea.


Po jedan pogodak je Palermo podario svom suparniku u svakom od poluvremena. Prvi je gol zabio Pinilla u 28. minuti iz jedanaesterca, dok je priča o pobjedniku zaključena u 77. minuti kada se u strijelce upisao Hernandez.


Ovime je Palermo skočio sa desetog na sedmo mjesto, dok je Lecce ostao prikovan za dno ljestvice, iza njih su još samo igrači Cesene. Lecceu je ovo bio već šesti poraz u osam odigranih utakmica.


U sedam dosadašnjih utakmica Serije A Udineseova je obrana primila jedan gol. U osmoj utakmici, na gostovanju kod Napolija u derbiju devetog kola, friulijski su nogometaši primili dva...


Pobijedila je domaća momčad 2-0 te time omogućila Juventusu ostanak na prvom mjestu nakon pobjede nad Fiorentinom u utorak.


Prvi je poraz u sezoni momčad Francesca Guidolina pretrpjela već nakon 45 minuta dvoboja na San Paolu. Sjajnim je poluvolejem na ubacivanje Edinsona Cavanija Napoli u vodstvo doveo Argentinac Ezequiel Lavezzi u 20. minuti, da bi na konačnih 2-0 postavio Maggio u 44.


Napoli se ovom pobjedom pomaknuo s pete na četvrtu poziciju na ljestvici.


Do još jedne uvjerljive pobjede došao je Milan, koji je na San Siru nadigrao Parmu 4-1. Prvi je svoj hat-trick u dresu prvaka zabio 26-godišnji veznjak Antonio Nocerino, pristigao ljetos iz Palerma. Baš je svom bivšem klubu talijanski reprezentativac i zabio svoj debitantski pogodak za sastav Massimiliana Allegrija.


Na 3-0 za prvake, sada već petoplasiranu momčad ljestvice, povisio je Zlatan Ibrahimović. Bio je to njegov drugi prvenstveni pogodak i prvi nakon otvarajuće utakmice sezone, domaćeg remija (2-2) devetog rujna protiv Lazija.


Jedini pogodak za goste postigao je Sebastian Giovinco, omaleni talijanski reprezentativac koji sada ponovno dijeli prvo mjesto ljestvice strijelaca s Antonijem Di Nataleom. Obojica su na šest golova.


Argentinski napadač Atalante German Denis imao je u rukama sudbinu milanskog Intera. Na svoju žalost, promašio je 11-erac vrijedan pobjede u 88. minuti. Prethodno je izjednačio za domaće u 43. minuti nakon što je Wesley Sneijder zabio svoj prvi ovosezonski prvenstveni gol za europske prvake iz 2010. godine. Denis je na pet postignutih golova dosad u sezoni.


Serie A, 9. kolo:


Palermo - Lecce 2-0 (Pinilla 28-11m, Hernandez 77)
Milan – Parma 4-1 (Nocerino 30, 32, 90, Ibrahimović 73 / Giovinco 78)
Atalanta – Inter 1-1 (Denis 43 / Sneijder 31)
Cesena – Cagliari 1-1 (Candreva 45-11m / Nene 19-11m)
Chievo – Bologna 0-1 (Acquafresca 53)
Genoa – Roma 2-1 (Janković 37, Kučka 88 / Borini 82)
Napoli – Udinese 2-0 (Lavezzi 20, Maggio 44)
Novara – Siena 1-1 (Gemiti 79 / Calaio 16)
Lazio – Catania 1-1 (Klose 16 / Bergessio 63).

No comments :