Stranice

Tuesday 20 September 2011

Najava: 4.kolo Serie A


Jug Čizme slavi, a velikani iz Milana su trenutačno na dnu. Talijani tijekom tjedna odrađuju utakmice 4. kola, u kojima veliki Inter kod novaka Novarre traži prvi trijumf, inače bi za trenera Gasperinija moglo završiti i prije nego što li je i počelo. A u srijedu Milan s Udineseom treba pronaći ka pobjedi, jer bi ozračje moglo postati vrlo eksplozivno. 
Novara još ide na pogon zanosa zbog nedavnog ulaska u Prvu ligu. No, objektivno, Inter je igrački toliko jači, toliko bolji i kvalitetniji da se, kad podvučemo crtu, sve osim pobjede gosta bilo bi prvoklasno iznenađenje, no ona se događaju. Pitajte Mourinha kada je pobijedio Levante, mi ćemo odgovoriti, još nije. Inter još ne zna za pobjedu ove sezone, prijeti im rušenje negativnih rekorda, a Gasperini u remiju bez pogodaka s Romom vidi korak naprijed. Na žalost po njega to vidi on sam. Nema tempa, vezni red je spor, lopte se nabijaju prema naprijed i sve se svodi na pojedinačne pokušaje. Hoće li se što promijeniti u 50 kilometara udaljenoj Novarri, nismo sigurno, ali da je Gasperiniju omča oko vrata, je. Samo se čeka novi pogrešan korak i mogao bi postati bivši. 


Domaći travnjak u ovom je slučaju tek papirnata, teoretska prednost. Jer razlika u kvaliteti između Cesene i Lazija uistinu je velika u Lazijevu korist. Hernanes, Cisse i Klose trojica su igrača kakve Cesena može samo sanjati. Lazio je 99-postotni favorit i na Manuzziju će se jako teško dogoditi bilo što osim dvojke, ali i tu treba povući ručnu. Lazio je također bez trijumfa i pritisak raste, uloženo je dosta u momčad i očekuje se mnogo, no za sada je samo Klose na razini očekivanja, čak su talijanski novinari napisali 'šteta što momčad ne prati Klosea, on je iznad njih'. Edy Reja namon dvije sezone suočio se s prvim kritikama, i nervozno je odgovorio na njih, jasno za sve su ponovo krivi mediji. ?Zante samo kritizirati i tome umara, to zna i predsjednik Lotito', kaže bivši trener Hajduka, koji ipak mora paziti da ga Lotito ne kritizira, novinari su mu najmanja briga. 


I dok se u Milanu i Rimu pitaju što se to događa u Napulju vrije. Napoli je zasjeo na vrh, a remi kod Manchester Cityja podigao je zanos na najveći mogući stupanj. Slijedi gostovanje kod Chieva, koji je za nijansu kvalitetniji od Cesene, ali i Napoli je, po svemu sudeći, jednako tako, barem donekle, jači i uigraniji od Lazija. Verona nije ugodno gostovanje, ali Cavani, Lavezzi, Hamsik, Maggio, Inler, Pandev... Napoli izaziva strahopoštovanje. 


Fiorentina nije ono što je bila prije godinu-dvije kad joj je na klupi sjedio današnji talijanski izbornik Cesare Prandelli, ali s Montolivom, Jovetićem i Gilardinom, od Parme je barem dvostruko bolja (vjerojatno i više). Situacija bi bila ista da se igra na Tardiniju. 


Genoa vs. Catania. Ruku na srce: nezanimljiva utakmica za sve osim za navijače ova dva konkretna kluba. Da se igra na Siciliji, dalo bi se tehnicirati s troznakom, no, s obzirom da Catania mora istrčati na Marassi, stvari su poprilično jednostavne. U svom je dvorištu Genoa izraziti favorit i za pretpostaviti je kako će to potvrditi na travnjaku. 


Daleko najveći zicer kola. Bologna je solidna, ali ništa više od toga. Po općoj ocjeni: momčad za sredinu ljestvice (ako im sezona bude onakva kakvu si sami žele). Juventus je, pak, obnovljen od vrha do dna i zasad izgleda jako dobro. Pirlo, Vučinić i Del Piero ne bi trebali imati apsolutno nikakvih problema s Bolognom. 


Utakmica iz kategorije 'Genoa vs. Catania’, jedna od onih koja se igra na margini ostalih, zanimljivijih susreta ovog kola. Momčadi su podjednake snage, obje s jedinom ambicijom da izbore ostanak u Serie A. U ovom slučaju domaćinstvo je jako značajno, a kako se igra u Ulici mora... Lecce je favorit. Iako, Atalanta može iznenaditi, treba što prije izaći iz bodovnog minuta i to im je pokretačka snaga. 


Jedina utjeha za interiste je posrtaj Milana u Napulju. Problem je obrana, u tri utakmice primili su sedam golova, a tako na vrhunskoj razini jednostavno ne ide. I dok je remi u Barceloni slavlje kao pobjeda, Napulj je donio otriježnjenje, a Abbiatijeva primjedba da su igrači Napolija bili gladniji uspjeha, sugerira pad motivacije. A sada im stiže Udinese. Daleko najjači par i neupitni derbi četvrtog kola. Milan bi, naoko, trebao biti veliki favorit, ali ono što Udinese pokazuje u uvodnim tjednima sezone, ni po čemu ne sugerira kako se treba voditi tradicijom. Bitno je ono što ove dvije momčadi mogu danas, a iz tog rakursa Friulani su legitimni pretendenti da u Milanu uzmu barem bod. 


Uvijek vruć sudar Sicilije i Sardinije, no, na žalost drugospomenutih, Palermo bi čak i da se igra u Cagliariju bio lagani favorit. A u ovom slučaju, na Barberi kao mjestu događaja, taj se status favorita gleda kao 99-postotni. Palermo je domaćin i ima znatno kvalitetniju momčad. Fiks jedinica, sve drugo bilo bi golemo iznenađenje. 


Giallorossi ni u kojem slučaju nisu uvjerljivo krenuli u 2011/12, ali kod kuće, na svom Olimpicu protiv Siene... Luis Enrique forsira 4-3-3, igru kratkih pasova, svu usmjerenu prema protivničkom golu. I ima igrače koji to mogu provesti u djelo Remi na San siru im je podignuo raspoloženje, šteta bi to bilo pokvariti. 

No comments :