Stranice

Wednesday 14 September 2011

Guardiola: Pato bi i Bolta ostavio iza sebe


Iako je Barcelona bila bolja momčad tijekom cijele utakmice, nije uspjela upisati tri boda protiv Milana na Nou Campu na otvaranju nove sezone Lige prvaka (2-2)... 


Unatoč tome što je Barcelona u 90 minuta uputila čak 17 udaraca prema vratima Milana, a momčad Massimiliana Allegrija samo pet puta prijetila Victoru Valdesu, katalonski div i branitelj naslova stigao je samo do boda. Trener Barcelone Josep Guardiola bio je vrlo iznenađen načinom na koji je Barcelona prosula bodove u posljednjim trenucima utakmice. 


- Nije dobar osjećaj, ali nogomet se igra i u 91., kao i u 92. minuti, tako da sam razočaran što smo primili pogodak na samom kraju. Ako sagledamo cijelu utakmicu igrali smo dobro, uspijevali smo ih držati u podređenom položaju tijekom cijele utakmice, ali određene promjene ćemo morati poduzeti u budućim susretima – rekao je trener Barcelone. 


- Nije lako igrati protiv momčadi kojoj se dva vezna igrača transformiraju u defanzivne, ali Milan zaslužuje respekt nakon ovakvog rezultata – veli Guardiola koji je bio iznenađen brzinom Pata kod prvog pogotka. 


- Pato bi i Usaina Bolta ostavio iza sebe s onom brzinom kojom se probio kroz naš defanzivni blok. Milan je momčad koja i kad ne igra dobro može zabiti pogodak bilo kojem sastavu. Imaju tipični talijanski natjecateljski duh. Jedino se nadam da će nam se Iniesta vratiti što prije – zaključio je Guardiola. 


S druge strane trener Milana Allegri bio je vrlo zadovoljan rezultatom, kao i činjenicom da se njegova momčad nije raspala nakon drugog primljenog pogotka. 


- Krenuli smo vrlo dobro u utakmicu, ali smo nakon postignutog pogotka bili stjerani u vlastiti šesnaesterac. No, čak i unatoč velikom pritisku Barcelone nismo im dozvolili puno čistih prilika. Štoviše, mi smo imali nekoliko situacija u kojima smo iz kontre mogli do drugog pogotka prije kraja poluvremena – smatra Allegri. 


- Mogli smo i bolje odigrati nakon što je Barcelona povela, ali drago mi je da se nismo raspali. Plan nam je bio vrlo jednostavan, pritisnuti ih u sredini da ne steknu brojčanu prednost na tom dijelu terena. Imamo još dosta mjesta za napredak, ali sve u svemu sretan sam na koji način su moji igrači pomagali jedan drugome u današnjoj utakmici – zaključio je Allegri. 

No comments :