Stranice

Friday 2 September 2011

Como 1-2 Milan

Pošto je početak Serie A odgođen zbog štrajka, iz Milana su dogovorili prijateljski susret sa niželigašem u blizini Milana - Comom.
Bez dosta igrača, i pojačanja: Nocerina i Aquilanija koji su sa reprezentacijom Italije, Milan je pobijedio rezultatom 1-2.


U napadu su počeli Kingsley i Kevin-Prince Boateng, te El Shaarawy. U vrhu napada bio je Kingsley Boateng, na poziciji povučenog napadača igrao je El Shaarawy, a 'Boa' je bio na poziciji isturenog veznog. 


U 22.minuti mladi 'Faraone' pokazao je za što je sposoban. Ušao je u kazneni prostor i asistirao kapetanu Ambrosiniju. Igračima Coma trebalo je samo dvije minute da postignu pogodak, na poluvrijeme se otišlo rezultatom 1-1.


U 11.minuti drugog poluvremena, Urby Emanuelson je na asistenciju Kevina Princa Boatenga postigao pobjednički pogodak. Dobru utakmicu odigrao je El Shaarawy, a Gianluca Zambrotta je od navijača dobio 'standing ovations' s obzirom kako je Como njegov rodni grad. 



AC Milan (4-3-1-2) – Massimiliano Allegri
Christian Abbiati (Marco Amelia, 46′); Daniele Bonera, Alessandro Nesta, Mario Yepes (Mattia De Sciglio, 46′), Gianluca Zambrotta; Luca Antonini (Rodrigo Ely, 67′)  Massimo Ambrosini, Urby Emanuelson; Kevin-Prince Boateng; Kingsley Boateng, Stephen El Shaarawy (Gianmario Comi, 67′).

No comments :