Stranice

Tuesday 13 September 2011

Barcelona 2-2 Milan

U 1.kolu nove sezone Lige prvaka, prošlosezonski prvak Barcelona i Milan - osvajač 7 naslova Lige prvaka, na Nou Campu odigrali su 2-2. U sastavu Barcelone nije bilo standardnog stoperskog para - Pique & Puyol, pa su na stoperskoj poziciji utakmicu započeli Busqets i Mascherano, a da to neće izgledati dobro nagovjestio je Alexandre Pato, svojim pogotkom u 1.minuti susreta. Nakon toga utakmica teče u jednom smjeru, domaćini su velik dio 1.poluvremena držali loptu u svojim nogama, a 'Rossoneri' su kroz kontre pokušali doći do pogotka. 


U 36. minuti Barcelona dolazi do izjednačenja, Messi je probio desni bok obrane Milana, prestigao Abatea, te poslao loptu u sredinu, akciju je pogotkom zaključio Pedro. Na predah se otišlo rezultatom 1-1, te moramo priznati, puno boljom igrom domaćina.


Početkom 2.poluvremena, 'Blaugrana' dolazi do vodstva, na otprilike 25 metara od gola, suđen je u najmanju ruku sumnjiv prekršaj koji bi se Milanu rijetko koji sudac odlučio suditi. Slobodan udarac je izveo Villa i - zabio za 2-1 i preokret domaćih. Nakon toga utakmica se umrtvila, Barcelona je nastavila sa kontinuiranim držanjem lopte u posjedu, no previše su igrali u širinu tako da takva igra nije bila zanimljiva nikome. U sudačkoj nadoknadi, nakon kornera, za konačnih 2-2 zabio je Thiago Silva.


Spomenimo još da je igru sredinom 1.poluvremena napustio K.P. Boateng, iz kluba još nema službene potvrde da li se radi o ozljedi ili je Boateng napustio teren zbog izmjene u formaciji točnije taktici.

No comments :