Stranice

Monday, 22 August 2011

U Seriji A i dalje upitan start sezone!

Novi kolektivni ugovor između Sindikata igrača i vodstva talijanske nogometne Serije još uvijek nije potpisan. Ukoliko se to ne dogodi do zakazanog početka novog prvenstva predstojećeg vikenda, prvenstvo neće niti početi..Takvu je poruku poslao Damiano Tommasi, predsjednik sindikata igrača, nakon sastanka s igračima iz svih 20 prvoligaških klubova.- Činjenica je da sezona ne može početi bez novog kolektivnog ugovora. Nadamo se da će sezona početi na vrijeme, jer bi to značilo da imamo potpisan ugovor – dovoljno je jasan bio Tommasi.

Sukob mišljenja između igrača i vodstva lige je aktualan još otkad je istekao zadnji kolektivni ugovor u lipnju 2010. godine. U prvom dijelu prošle sezone su igrači dva puta zaprijetili štrajkom, već su i odredili datume za štrajk, ali je oba puta on bio izbjegnut nakon verbalnih sporazuma postignutih u posljednji trenutak.

Predsjednik Talijanskoga nogometnog saveza Giancarlo Abete navodno javno podupire predsjednike klubova, odnosno njihovo nastojanje da u novi kolektivni ugovor uvedu odredbu koja će klubovima omogućiti da igrače u posljednjoj godini ugovora udalje iz prve momčadi ili ih prodaju bez njihova pristanka u situacijama kada ovi ne pristaju produljiti ugovor.Razlozi neslaganja su jasni: igrači u takvim slučajevima nastoje zadržati dosadašnju praksu kalkuliranja do isteka ugovora i potom prelaska u novi klub bez odštete, dok predsjednici žele produljenjem suradnje upravo do što izdašnije odštete u slučaju transfera.

No comments :