Stranice

Monday 22 August 2011

Trofeo Luigi Berlusconi: Milan 2-1 Juventus

Sinoć je odigrana prijateljska utakmica Trofeo Luigi Berlusconi, koju tradicionalno igraju Milan i Juventus. Rossoneri su na San Siru savladali Staru damu sa 2:1.

Nakon što su svoje šuteve isprobali Cassano i Krasić, Boateng je doveo Milan u vodstvo u 9. minuti. Abate je centrirao sa desne strane, a Boateng je loptu zahvatio volejom i poslao je u mrežu Juventusa.

Matri je pokušao glavom u 19. minuti, ali nije bilo opasnosti po Abbiatija. Čeriti minute kasnije majstorija Seedorfa. Iskusni veznjak pogodio je iz slobodnog udarca sa 20-ak metara, Buffon se nije ni pomaknuo.

Nakon pola sata igre, Marchisio je pogodio stativu. Cassano je odlično pokušao iz slobodnog udarca sa 25 metara, ali rezultat je ostao nepromijenjen.

Omdah na početku drugog poluvremena Taiwo se povrijedio, a zamijenio ga je Zambrotta. Pirlo, koji je deset godina nosio dres Milana, pokušao je savladati Abbiatija u 52. minuti.

Vučinić je u 57. minuti smanjio na 2:1, a odlično ga je uposlio Del Piero. Do kraja susreta bilo je prilika na obje strane, ali rezultat se nije mijenajo.



No comments :